• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Onemli olan saglikli olmasi. Biz de mama arti anne sutu beraber gidiyoruz yavas yavas meme reddi basliyor. Mama vermeyin bence saglikliysa.
Çok şükür sağlık problemi yok zaten ben ise basladiktan sonra mecburen ek birşeyler alacak 7.aydan sonra o yüzden mamayı biraz ağırdan alıyorum bir yandan da yumuş yumuş olsun istiyorum ama çıtı pıtı bir minnos yavrum

Doğumdan sonra eslerle ayrı odalarda kalanlar kimler. Ve konu hakkinda ne düşünüyorsunuz kızlar. Merak ediyorum. Normal bir durum mu anormal mi. takMali miyim durum u ?
Ilk bebeğimiz de hiç yanımızda yatmiyordu ama bebek ağlasa içerden fırlayıp hemen oğlumuzu kucağıma verirdi ama 1 sene ayrı yattık diyebilirim. Yine de herşeye yardım ederdi sağolsun, Bu ikinci de ara ara içerde yatsa da genelde yanımızda yatıyor ama bu sefer horul horul uyuyor ama hak veriyorum sabah çok erken kalkıp işe gidiyor yine de evde çok yardımı var mesela 6 yaşında oğlumla hep o ilgileniyor, Yemek yapıyor topluyor , oğlan uyuyunca da kızla ilgilenebiliyor az da olsa :) yalnızız burda ana baba yok birbirimizden başka

Gercekten bakma kimseye, en iyisini sen bilirsin annesisin cunku. Herkesten fazla dusunursun bebegini.. onlar konussun sen he de bosver.. benim en basindan beri sutumun olmamasini bile ben kaynanama bagliyorum... bu yaptiklarini kafaya taka taka strese girdim, bi taraftan bebegim agir sarilik gecirdi ona sıkıldım derken sütüm gelmedi, az geldi vs.... kısır döngü iste.. hepsini Allaha havale ettim ama... Allah sorsun.

Stres zaten direk sutu etkiliyor.ama iste insaniz takiyoruz.rahat olamadim bende bi tturlu.basta kaynana banada sık geliodu evi cok yakin bize.valla bak sutum azdi ona sinir oluyordum hareketlerine laflarina.smdi gelmio artik okadar sık.sutum daha iyi resmen

Bizde de ayni sey olacakti.. Kaynanam once geldi, neymis bi kac haftaya da kayinpeder gelecekmis.. bu mevzular olunca soyledim esime, evimiz ufak nerde yatacaklar misafir agirlayamam dedim.ayrica dogumdan sonra yanimda kendi annem kalip ilgilenecekti bizimle. Cunku kaynanam cidden tahammul edilecek turden degil!! Dogumdan 1 gun once geldi gecenin bir vakti, 70-80 yaslarinda ahbaplari var erkek. Onu da takmis pesine geldiler eve... ben şok! Neymis gidecegi insana ulasamamista, dukkan kapaliymis bu saatte nereye gitsinmiş.. adamin eve geleceginden haberimiz yok, kapida kalakaldim. Sinirden gece uyuyamadim, ertesi sabah doguma gittim... Dogumdan sonra olanlar cabası.. kadin oturdugu yerden bi tek sigara icmek icin yerinden kalkti.. ust uste sigaralari icip icip yanimiza geldi, uyaranlari tersledi kavga etti... onune cay koysunlar,suyunu getirsinler...kendi ailem maddi manevi hicbir yardimi esirgemediler. Esim babasindan bi miktar para talep etmis elimiz sıkıstı demis, kaynanam 1000 tl para getirdi bizden bu kadar dedi verirken esime.. verdigi parayi da herkese duyurdu komsularimiza bile soyledi 1000 tl verdim yardim ettik diye :/ Bi ara dikiş acilarimdan zor yururken bakip bakip guldugunu gordum, eşim bozdu oracikta. Hastaneden ciktik sabah 11i buldu eve gelmemiz, kaynanam evde..insan cay demler, masaya kahvaltilik biseyler cikarir dolaptan.. bi gittik kose koltuga yayilmis bizi bekliyo. Annem ve esim kahvaltiyi hazirladi yedi icti herseyi birakti masada, koltuga cekildi..... o gun son oldu.. istanbula gelmisken gormek istedigi bi komsusu vardi esim ona goturme bahanesiyle yolladi.. gidiş o gidiş....... bi daha da ne arayip bebegi sordular ne de ben aradim..... uzun yazdim kizlar kusura bakmayin oyle dolmusumki..
Benim kaynanam temizlik yapıyordu bebeğe de bakıyordu yemek yapmak istemiyordu pek. Yoksa iyi biri. sürekli onları görmeye misafir gelmese daha iyi olurdu . Yatılı misafirler çok zor oluyor . EEşim ailesine toz kondurmaz normalde o bile bıktım dedi. .zaten her yaz gelip 40 gün kaliyorlardi ama üç ay çok fazla geldi. Loğusa iken cinnet gecirmedigime şükür . Keşke anlayışlı olsalar biraz ama nerde ben asla çocuğuma böyle yapmam

Evet gobegim var ama cok sukur dogumdan sonraki hali kadar degil. Dogumdan sonra resmen dogurmamis gibiydim. 3ayi doldurdum ve ufaktan mekik bisiklet vs basladim karin icin. Ful yürüyüş halindeyim zaten. Oğluşum sağolsun 2 dakika oturtturmuyor hep kucakta yürümeyi istiyor. Doğum öncesi kilom 58 idi.22bucuk kilo almıştım ben de. Şuan ac karnına 59.9 u görüyorum tok halim 60 küsür. Ama bu gidişle daha da zayıflayacağım bence:)
Canım oğlun kaç kilo zor olmuyor mu hep yürütmek ben artık dayanamadım birakyirmaya çalışıyorum

Doğumdan sonra eslerle ayrı odalarda kalanlar kimler. Ve konu hakkinda ne düşünüyorsunuz kızlar. Merak ediyorum. Normal bir durum mu anormal mi. takMali miyim durum u ?
Canım kuzenimin durumu böyleydi çok rahatsizdi bu durumda kızı bi yaşını doldurunca düzeldi o beni uyarmıştı kesinlikle eşinin ayrı yatmasına izin verme diye bende hamileyken söyledim böyle Bisey yaparsan kabul etmem dedim o da söz verdi ayrı yatmıyor. Bu erkekler rahatlarina pek düşkün

motillum tablet verdi bana doktor. ben faydasını gördüm çok şükür. bırakınca hemen azalıyor sütüm, içince normale dönüyor. gerçi benim iki bebeğe her halukarda yetmiyor süt mama ilavesi yapıyorum tabi.
Senin ikizdi değil mi Allah yardımcın olsun teki bile zorken . Ikisi de kız mi ?

Kızım 40.haftada 3.5kg doğdu.5.gun 3220ye düşmüştü ama sarılik olmadı hiç doktor da sütüm yetiyor mu diye 10.gun de çağırdı 140gr almıştı.yetiyor bol bol emzir dedi.ilk ay 3950 grdi 2.ayda da 5100 gr.kilo alımı alt sınırda ama doktor bol bol su iç bol bol emzir dedi.ben de mama da versem mi diye düşünüyorum hatta eşim de ver diyor ama ben beni az emer diye cekiniyorum.yoksa kilo alımı alt sınırda yani haftasına göre oyleymis
Canım 2.ayda 1 kilo 100 gram almış daha ne kadar alsın iyi bence

Ya ben şakayla karışık falan söylemiyorum. Baya bildiğin meydan okuyorum. Sonuçta annemin evinden getirmedim çocuğu, sağlığımdan oldum. Sağ sol yüzüstü hiçbir şekilde yatamıyorum. Kan sulandırıcı igneler daha 2 gün önce kesildi bacağımdaki pıhtı cok şükür dağıldı daha düne kadar cigerime beynime atarmı bana birşey olsa çocuğum ne olur diye ağlıyordum. Gayette bakacak çocuğa da eve de ben ne yapıyorsam yapacak ailesinede söyledim boşanırım ben hayattan bezmişim zaten borçlar yüzünden en azından maaşım kendime kalır.
Senin burcun ne canim :)

Ama netten baktım içeriğine reflu mide vs tedavisinde kullanılan ilaç diyor. Sana süt yapsın diye mi vermişti doktor canim

evet evet canım ilaç aslında mide bağırsak düzenleyici ama tek yan etkisi süt üretimini arttırmakmış. doktorlar öyle söylemişti.
3.5 aydır kullanıyorum süt artması dışında bir etkisini görmedim :)

biz ilk iki ay annemle ve bebeklerle birlikte yattık. eşim ayrı yattı. sonra bebekleri ayırdık kendi odalarındalar biz birlikte yatıyoruz şimdi. benim eşim de ben kaldırmazsam asla duyup kalkmaz. ama allah razı olsun ne zaman kalk dediysem kalkmıştır. iki bebekle tek başıma gece ilgilenmem mümkün değil zaten.

Kızlar sabahtan bu yana 2 saatte bir kızımın emdiği dışında durup durup süt sağdım. Buzdolabına normal rafa koydum. Hepsini aynı ısıda dolapta soğuyunca birleştirdim. Elimde 120 cc buzdolabının normal rafında süt var. Ben bunu icirmeden benmari usulümü ısıtayım yoksa oda sıcaklığında kendimi ısınsın. Dışarda 3 saat duruyor ya kızı su an uyutmaya çalışıyorum. Uyursa denk gelmez belki falan çok kıymetli su an o 120 cc :)

Kızlar bebeğinizi nasıl yıkıyorsunuz kac günde bir yıkıyosunız? Bebeğim ayağıyla falan itiyor eskiden kolay oluyordu artık daha zor oluyor yıkamak gittikçe

Kızlar sabahtan bu yana 2 saatte bir kızımın emdiği dışında durup durup süt sağdım. Buzdolabına normal rafa koydum. Hepsini aynı ısıda dolapta soğuyunca birleştirdim. Elimde 120 cc buzdolabının normal rafında süt var. Ben bunu icirmeden benmari usulümü ısıtayım yoksa oda sıcaklığında kendimi ısınsın. Dışarda 3 saat duruyor ya kızı su an uyutmaya çalışıyorum. Uyursa denk gelmez belki falan çok kıymetli su an o 120 cc :)
Ben bir kere sağdiklarimi birlestirmistim oyle. Kesik kesik oldu. Tamamen süt kesiği gibi oldu. Bozulmus isilari ayarlayamadim herhalde. Aman dikkat et de 120 cc altin kiymetinde şu an senin için :)
Normal tasın icine (kibarcasi kase) su koyup mikroda donderiyordum. Sıcak su oluyordu. Biberonu da icine oturtup ilimasini sagliyordum ben

Back
X