Ya gittigim yerde yaptirabilirimde benim kalp rahatsizligimda oldugu icin saglik ocağında yaptirmami uygun gormedi doktorum hastanede yaptircakmisim ben bu yuzden gitmeden kendi doktorum gozetimi altinda yaptirsam mi diye düşündüm dediginiz gibi en iyisi doktoruma sormak sanirimGittiğin yerde her hangi bir sağlık ocağı da yapar zaten canım endişe etme Ama geçen burada biri yaptırdım diyordu sanki. Hemşirene bir sor istersen.
Yok canım alikahyada yaptırıcam kadın dogum hastanesinde 10 temmuza uygunmusum hafta olarak ama cok dolu dr zor sikıstırdı araya konaga hic sormadım oglumdada ayrintılıya alikahyaya gitmistim universitede yapıyo bilgin olsunAyrıntılıya ne zaman gideceksin ? Gene Konak’ta mı yaptıracaksın ? Orayı aradım ama sabahın 8-9bucuğu arasında yapılıyormuş sanırım ... başka saatlerde niye mümkün olmuyor ?
Simdi kizim cok kucuk tabi cok dogru bir cevap olmayabilir ama uzak yetistirmiyorum sadece biraz mesafe koydugum icin iliskilerin pek suyu cikmiyo diye dusunuyorum.babanesine gittigimizde kapida onu gorunce kosarak boynuna sariliyo 18 aylik ama cok iyi taniyo babanesini.bu bayram gitmeden el opmeyi ogrettim babanesinin cok hosuna gitti diye 50 kere öptu :) bende hep annecim diye hitap ediyorum.Kadini sevmiyorum ama kimsenin haberi yokYa maşallah aşırı bilgili anne. Sanki uzmanlık yapmış gibisin sana çok ihtiyacımız olacak. Sen anladığım kadarıyla biraz özgürsün de. Yani mesela misafir almamak bebeği kendi istediğin şekilde büyütmek falan bunlar yürek ister her ailede pek de mümkün olmayan şeyler..Belki sen de zamanla sağlam durarak aştın. Ben şeyi merak ediyorum en çok. Çocukları böyle büyütmek kulağa çok hoş geliyor ama ileride sosyallikten uzak Türk kültürüne yabancı veya kalabalık ortamlarda rahatsızlık duyar mı ki? Veya anne babanın kıymetini bilir mi bu şekilde yetiştirirsek. Kafamda deli sorular var bu konudan emin olamıyorum. Sen konuya hakimsin bi el atsanBu eğitim şeklinin geleceği yönelik de kitapları var mı?
Arkadaşlar tetenoz asısını 20. Haftadan önce yaptıran varmi? Yani benim ası tarihim 10 temmuz yanliz o tarihte Allah nasip ederse memlekette tatilde olmus olacağım ayın 30 una gidicem ama ben asiyi nolur nolmaz diye tatilde degilde burdayken yaptirmak istiyorum. 18. 19. Haftada yaptirilabilir mi acaba aşı yoksa 20. Haftada memlekette mi yaptirayim?
Ay masallah ne güzel 18 aylık cimcime bi kiz hele el öpme meselesi ne tatlidir ya simdi oSimdi kizim cok kucuk tabi cok dogru bir cevap olmayabilir ama uzak yetistirmiyorum sadece biraz mesafe koydugum icin iliskilerin pek suyu cikmiyo diye dusunuyorum.babanesine gittigimizde kapida onu gorunce kosarak boynuna sariliyo 18 aylik ama cok iyi taniyo babanesini.bu bayram gitmeden el opmeyi ogrettim babanesinin cok hosuna gitti diye 50 kere öptu :) bende hep annecim diye hitap ediyorum.Kadini sevmiyorum ama kimsenin haberi yokher zaman cok saygiliyim kizima iyi orneknolabilmek icin.diger geliniyle dipdibe oturuyolar aralarinda saygi bitmis... ben daha mesafeli oldugum icin daha iyi daha saygili bir iliskimiz var.bide kizim 6 aylikti joimove etkinliklerine katilmaya basladik sonrasinda oyun gruplari ayaklaninca masallarla dans etkinlikleri v.s. boyle olunca insanlardan hic uzak degil inanilmaz sosyal her gittigimiz yerde ne kadar uyumlu ne kadar guler yuzlu diyolar tabi yay burcu olmasininda etkisi var :) ben sadece egitimine ve bakimina karistirtmadim kimseyi o acidan biraz uzak tuttum ama onun disinda aile iliskilerimiz guzel.
Bide onlari karistirmazken cok tatli dilli yapiyorum sert olursam inada biner oglu ustunden yurur diye.plan yapiyo ben dogumdan sonra orda kalicam diye birine soluyo bana soyleme geregi gormuyo sagolsun.yok annecim hic boyle planlar yapma biz idare ederiz zaten uyku duzeni icin ilk gunler yalniz olmamiz cok onemli ama sana ihtiyacimiz olursa haber veririz merak etme :) sen hic kendini yorma bebek bakicam diye senin isin torun sevmek diyorum...ay o kadar tatli soyluyorumki beni gorsen erirsin :) o da eriyo zaten ama kizim bicak altindan cikican zor olursa hemen anne gel de ben kosarim diyo tamam annecim oyle yapariz sen merak etme diyorum :) yada komsularimi getircem bilmem kim yengeyi getircem diyo yenidoganlarin mikrop alma ihtimali cok yuksek kış ayındayiz herkes hasta annecim hepsini mevlude cagiririz bir kerede cikar aradan hem 40 ida cikmis olur diyorum ikna oluyo...boyle tatli tatli olunca hic zor olmuyo istedigini kabul ettirmek:)Ya maşallah aşırı bilgili anne. Sanki uzmanlık yapmış gibisin sana çok ihtiyacımız olacak. Sen anladığım kadarıyla biraz özgürsün de. Yani mesela misafir almamak bebeği kendi istediğin şekilde büyütmek falan bunlar yürek ister her ailede pek de mümkün olmayan şeyler..Belki sen de zamanla sağlam durarak aştın. Ben şeyi merak ediyorum en çok. Çocukları böyle büyütmek kulağa çok hoş geliyor ama ileride sosyallikten uzak Türk kültürüne yabancı veya kalabalık ortamlarda rahatsızlık duyar mı ki? Veya anne babanın kıymetini bilir mi bu şekilde yetiştirirsek. Kafamda deli sorular var bu konudan emin olamıyorum. Sen konuya hakimsin bi el atsanBu eğitim şeklinin geleceği yönelik de kitapları var mı?
Aa o zaman bende zaten cuma günü 19 haftalık falan olucam Allahin izniyle o zaman yaptirsam yaparlar zaten cuma gunu doktor kontrolümüzde var kalbini artik ordan duyariz saglik ocagindan duyamazsakBen 18 haftalıkken yaptırdım bir sakıncası Yok. 14. Haftadan sonra yapılıyormuş aslında. Ama genelde 20. Haftada çağırıyorlar bebeğin kalp atışını dinliyorlar. Biz 18. Hatfada da duymuştuk :)
Ay evet teyzesi inanilmaz komik opuyo basina koyuyo:) opmeyide tam anlamiyo zaten agzina dayayip himm yapiyo sonra basina koyuyoAy masallah ne güzel 18 aylık cimcime bi kiz hele el öpme meselesi ne tatlidir ya simdi o
Benide kedi tirmalamisti 16.haftada yaptilar.hic bir sakincasi yok daha bile erken yapilabilir demislerdi o zamanArkadaşlar tetenoz asısını 20. Haftadan önce yaptıran varmi? Yani benim ası tarihim 10 temmuz yanliz o tarihte Allah nasip ederse memlekette tatilde olmus olacağım ayın 30 una gidicem ama ben asiyi nolur nolmaz diye tatilde degilde burdayken yaptirmak istiyorum. 18. 19. Haftada yaptirilabilir mi acaba aşı yoksa 20. Haftada memlekette mi yaptirayim?
Gercekten her yorumunuzda acaba bende anneliği bu kadar guzel basarabilir miyim diye dusunmeden kendimi alamıyorumAy evet teyzesi inanilmaz komik opuyo basina koyuyo:) opmeyide tam anlamiyo zaten agzina dayayip himm yapiyo sonra basina koyuyo
Bebegin kesesi cok guclu zarar gelmez ama ustune yatinca tabiki artik rahatsiz oluyodur kuzu :) benimde kasik agrim var ilkinde olmamisti o yuzden tedirgin olup doktora soruyorum hep normal oldugunu soyluyo.ritmik olmasinin sebebi atardamardan pompalanan kan rahmin etrafindan sıkısarak geciyo hissettigin ritim atardamarinin ritmi diyoKızlar günaydın nasılsınız. Nasıl gidiyor hamilelik? Ben artık iğne vurunurken yüz üstü yattığımda benimki anneee ezildim der gibi karnımı deşiyor resmen. Sakıncalı mıdır acaba. Bu arada 3 boyutlu resim aldım doktordan..21 hafta içinde resmen normal bir insana benzemiş artık (hatta bence bana benziyor) Allah sağ salim kucağımıza da alıp büyütmek nasip etsin. Dün gece ritmik olarak kasığıma ağrı sağlandı yine saatlerce Çok korktum ama gitmeyeceğim bu sefer hastaneye dedm yattım. Acaba kabız ishal gibi şeyler de bu ağrılara sebep olur mu merak ediyorum
Iyi o zaman ya kendi doktorumda yaptirayim icimde rahat etsin cok sukir ileri derece bi rahatsizlik degil kalple ilgili ama yine de doktorlar korkutuyo önceden olsa belki bu kadar umursamazdim ama simdi bebis olunca kendime iki kat dikkat etmeye calisiyorumBenide kedi tirmalamisti 16.haftada yaptilar.hic bir sakincasi yok daha bile erken yapilabilir demislerdi o zaman
Sende hemen tatli tatli biz hallederiz annecim yardim lazim olunca hemen arariz ananesini/babanesini demeye basla o zaman :) ilk gunler cok onemliymis annecim butun okudugum kitaplar verilen egitimler de bebegin ilk gunler annesinden baskasinin cok kucaklamamasi gerektigini mutlaka kendi yataginda karanlikta uyumasi gerektigini yaziyo o yuzden bende elimden geldigi kadar denemek istiyorum.bunu yapinca cok guzel uyku duzeni kuran tanidiklarim da var ama olmazsa yapamazsam yardim isterim ama ilk basta denememe izin verin olur mu diye diye guzel guzel ikna etmeye calis :) torun tabi sevilmezmi annem anlatiyo ilk torun diye omuzumuzda gogsumuzde uyuttuk ....40 gun eltimin evine yerlesmis hem kv hem kendi annesi bir dk indirmemisler kucaktan nasil bir aşk tabii....ama sonra 2 sene cocuk hic uyumamis ve simdi 11 yasinda hala anne babayla yatiyo babanede kalinca onla yatiyo...simdi kabul ediyo hata yaptigini ama olan olmus...Gercekten her yorumunuzda acaba bende anneliği bu kadar guzel basarabilir miyim diye dusunmeden kendimi alamıyorumtafsiye ettiğiniz kıtaplari sinavim bitince okumaya başlıcam tek umudum o cunku benim anne ve kv cok yakın oturuyo bana ikiside kendi yontemleriyle ele gecirmeye çalışacak muhtemelen bebegimi hatta simdiden ikiside beni gordukce kirki cikana kadar tek bakamazsin kıs olacak gelir bizde kalirsin demeye basladi bile
İş bile yapmıyorum canım eşim yapıyor hepDoktoruna bi sor istersen tatlim. Yoruluyor olabilir misin acaba
Amin inşallah canım zor bi rahatsızlık ise yarıyor merak etme tavsiye ederim Allah yardımcın olsunİşe yaradı mı diye merak etmiştim teşekkürler canım. Allah yaşatmasın bi daha.
Yarın soracağım canım. O kadar minik ki (.) nokta kadar bir de çok nadir oluyor önemsemedim. Ama yarın kesin soracağımCanım bu sorunun cevabini bi tek doktorun bilir benimde az kahverengi bi akıntı gelmişti doktora endiselendim doktora gittim eşi rahime yaklaşmış ve iğneyle pregastan verdi şimdi raporlu evde yatıyorum ihmal etmemek gerek
Haşlanmış patates tavsiye ederim canım çok iyi geliyor ishaleKızlar aranızda ishal olup atlatan var mı. Kac gundur ishalim ve gecmedi bi türlü onerisi olan varsa dinlemeye hazırım artık cok rahatsız etmeye başladı. Tetanoz asisiyla bi alakası var mi acaba çünkü ondan sonra böyle oldum.
Gözünaydın canımCoooook mutluyum ❤ detayli ultrasona girdim Allaha şükür iyi şeyler duydum yüzünün de resmini alalim dedi ama gostermeyince bir cikolata ye de gel 10 dk sonra dedi. Tam cikacakken kan testi icin ankaradan aradilar oysa en erken carsamba bekliyorduk. Sonuclar cikti doktorunuza mail attik size de dediler. Çöktük bilgisayara binlerce kez şükür hersey temiz cıktı. Ikisini bir öğrendim. Sığamıyorum biryere
Alikahya da yaptırmak için hangi numarayı aradın söylemen mümkün mü canımYok canım alikahyada yaptırıcam kadın dogum hastanesinde 10 temmuza uygunmusum hafta olarak ama cok dolu dr zor sikıstırdı araya konaga hic sormadım oglumdada ayrintılıya alikahyaya gitmistim universitede yapıyo bilgin olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?