Umarim sonum eltinizin sonu gibi olmaz ama bu anneanne ve babaanne kaosunda bilmiyorum nasil bi seruven olacak eger bi süre kendim bakcam eger basaramazsam senden yardim isterim dersemde kendi annem bile küserSende hemen tatli tatli biz hallederiz annecim yardim lazim olunca hemen arariz ananesini/babanesini demeye basla o zaman :) ilk gunler cok onemliymis annecim butun okudugum kitaplar verilen egitimler de bebegin ilk gunler annesinden baskasinin cok kucaklamamasi gerektigini mutlaka kendi yataginda karanlikta uyumasi gerektigini yaziyo o yuzden bende elimden geldigi kadar denemek istiyorum.bunu yapinca cok guzel uyku duzeni kuran tanidiklarim da var ama olmazsa yapamazsam yardim isterim ama ilk basta denememe izin verin olur mu diye diye guzel guzel ikna etmeye calis :) torun tabi sevilmezmi annem anlatiyo ilk torun diye omuzumuzda gogsumuzde uyuttuk ....40 gun eltimin evine yerlesmis hem kv hem kendi annesi bir dk indirmemisler kucaktan nasil bir aşk tabii....ama sonra 2 sene cocuk hic uyumamis ve simdi 11 yasinda hala anne babayla yatiyo babanede kalinca onla yatiyo...simdi kabul ediyo hata yaptigini ama olan olmus...
Bi sekilde dengeyi kurarsin mutlaka :) torunda baldan tatli onlarda hakli :) ilk bi kac gun heveslerini alinca seninde kendinden emin bir sekilde bebegine baktigini gorunce ikna olup evlerine cekilirler.Tabi kolay degil yorulcaksin uykusuz kalcaksin o uyurken 95849837 kez nefes aliyomu diye kontrol etmekten pek rahat yatip uyuyamayacaksin ama 1 2 ay sonra hic birini hatirlamiycaksin bile :)Umarim sonum eltinizin sonu gibi olmaz ama bu anneanne ve babaanne kaosunda bilmiyorum nasil bi seruven olacak eger bi süre kendim bakcam eger basaramazsam senden yardim isterim dersemde kendi annem bile küser
Ay bi o günler gelsinde hayırlısıyla ben uykusuzluklara razıyım bazen kalan hayatim hep hamile olarak gececekmis gibi hissediyorum ama sizinle konuşmak fikir almak cok iyi geliyo tesekkur ederim guzel yorumlarıniz fikirleriniz içinBi sekilde dengeyi kurarsin mutlaka :) torunda baldan tatli onlarda hakli :) ilk bi kac gun heveslerini alinca seninde kendinden emin bir sekilde bebegine baktigini gorunce ikna olup evlerine cekilirler.Tabi kolay degil yorulcaksin uykusuz kalcaksin o uyurken 95849837 kez nefes aliyomu diye kontrol etmekten pek rahat yatip uyuyamayacaksin ama 1 2 ay sonra hic birini hatirlamiycaksin bile :)
Aa o zaman bende zaten cuma günü 19 haftalık falan olucam Allahin izniyle o zaman yaptirsam yaparlar zaten cuma gunu doktor kontrolümüzde var kalbini artik ordan duyariz saglik ocagindan duyamazsak
Cok tesekkur ederim canim o zaman cuma günü gidip onu yaptirayim aradan çıksınAynen için rahat olsun yani canım :)
Sağlık ocağında ellerinde minik bir cihaz oluyor onla dinliyorlar kalp atışını :)
Çok sevindim canım :)Coooook mutluyum ❤ detayli ultrasona girdim Allaha şükür iyi şeyler duydum yüzünün de resmini alalim dedi ama gostermeyince bir cikolata ye de gel 10 dk sonra dedi. Tam cikacakken kan testi icin ankaradan aradilar oysa en erken carsamba bekliyorduk. Sonuclar cikti doktorunuza mail attik size de dediler. Çöktük bilgisayara binlerce kez şükür hersey temiz cıktı. Ikisini bir öğrendim. Sığamıyorum biryere
Ya ben tesekkurederimmmAy bi o günler gelsinde hayırlısıyla ben uykusuzluklara razıyım bazen kalan hayatim hep hamile olarak gececekmis gibi hissediyorum ama sizinle konuşmak fikir almak cok iyi geliyo tesekkur ederim guzel yorumlarıniz fikirleriniz için
Canım ben 17.haftada yaptırdım hiç bişey olmadı. Allahın izniylede bişey olmaz. hatta biri demişti ona aşıyı yapan hemşirede hamileymiş 14 haftalıkken vurdurmuş iğneyi bi sakıncası yok korkmaArkadaşlar tetenoz asısını 20. Haftadan önce yaptıran varmi? Yani benim ası tarihim 10 temmuz yanliz o tarihte Allah nasip ederse memlekette tatilde olmus olacağım ayın 30 una gidicem ama ben asiyi nolur nolmaz diye tatilde degilde burdayken yaptirmak istiyorum. 18. 19. Haftada yaptirilabilir mi acaba aşı yoksa 20. Haftada memlekette mi yaptirayim?
Anladim cok teşekkür ederim canim o zaman cuma günü gidip yaptirayim bendeCanım ben 17.haftada yaptırdım hiç bişey olmadı. Allahın izniylede bişey olmaz. hatta biri demişti ona aşıyı yapan hemşirede hamileymiş 14 haftalıkken vurdurmuş iğneyi bi sakıncası yok korkma
Bide onlari karistirmazken cok tatli dilli yapiyorum sert olursam inada biner oglu ustunden yurur diye.plan yapiyo ben dogumdan sonra orda kalicam diye birine soluyo bana soyleme geregi gormuyo sagolsun.yok annecim hic boyle planlar yapma biz idare ederiz zaten uyku duzeni icin ilk gunler yalniz olmamiz cok onemli ama sana ihtiyacimiz olursa haber veririz merak etme :) sen hic kendini yorma bebek bakicam diye senin isin torun sevmek diyorum...ay o kadar tatli soyluyorumki beni gorsen erirsin :) o da eriyo zaten ama kizim bicak altindan cikican zor olursa hemen anne gel de ben kosarim diyo tamam annecim oyle yapariz sen merak etme diyorum :) yada komsularimi getircem bilmem kim yengeyi getircem diyo yenidoganlarin mikrop alma ihtimali cok yuksek kış ayındayiz herkes hasta annecim hepsini mevlude cagiririz bir kerede cikar aradan hem 40 ida cikmis olur diyorum ikna oluyo...boyle tatli tatli olunca hic zor olmuyo istedigini kabul ettirmek:)
benimki zurekli kasiklarda canim her doktora gittigimde bu cocuk csagiya dustu galiba diyorum doktorumxa guluyor :) oyle inatciki hic yer degstrmiyorKızlar bebeğimi yaklaşık 3-4 gün önce göbeğime yakın hissediyordum ama artık tam kasıkta bikini bölgemin hemen üstünde hissediyorum ve çok sık idrar geliyor idrar kesesine baskı yapıyor sanırım bu durumu yaşayan varmı ?
canim benim kimse kusmuyor valla benim ailem disardan gelicek 2 gun kalip gidicekler mesela benim kv burda kendisinede soyledim hemsire ozellikle ilk bir hafta kimseyi almami soyeldi eve kisme gelmiycek dedik ve esimin teyzeleri kuzeerinin oldugu bi toplumda bunu biz degil hemsiremiz onerdi dedik ben mesela bebegimin eger seseryan olursam gerci nirmalde olsam bebek benden once cikiyor yaa o surectere ben icerdeyken bebegimin babasindan baska kimsenin dokunmasini istemiyorhm dedim kv once bi dedi daha neler duyucaz falan diye bende ilk esim ve benin kokumu almasini istiyorun zaten ekndini toparladiktab sonra seversiniz dedim :) sonra zaten bisey diyemedi ki almaya kalkarsada esim basinda olacagi icin izin vermez zaten :)Umarim sonum eltinizin sonu gibi olmaz ama bu anneanne ve babaanne kaosunda bilmiyorum nasil bi seruven olacak eger bi süre kendim bakcam eger basaramazsam senden yardim isterim dersemde kendi annem bile küser
doktorunla gorus canim zaten kab icin demir hapi verir idrar icinde cok onemli degilse su ic der eger engeksiyon yuksekse en uygun ilaci verir benimde vardi bakteri uremesi bende ilac kullabdim 16. haftamdaKızlar merhaba:) bugün tetenoz aşısı vuruldum doktor kan ve idrar sonuçlarıma baktı kanım biraz düşük çıktı idrarda iltihap varmış ne yapmam gerekiyor ??
Çok aksi bi durum çıkmadıkça Allah vermesin, çocuğu anneden sonra getiriyorlar canım zaten. Benim bebeğim sezeryanla 10 dk içinde doğdu. Alıp götürdüler, benim ameliyathaneden çıkmam 45 dk 1 saati buldu. Ama yinede odaya götürmemişlerdi. Bem odaya gittim sonra getirdiler.canim benim kimse kusmuyor valla benim ailem disardan gelicek 2 gun kalip gidicekler mesela benim kv burda kendisinede soyledim hemsire ozellikle ilk bir hafta kimseyi almami soyeldi eve kisme gelmiycek dedik ve esimin teyzeleri kuzeerinin oldugu bi toplumda bunu biz degil hemsiremiz onerdi dedik ben mesela bebegimin eger seseryan olursam gerci nirmalde olsam bebek benden once cikiyor yaa o surectere ben icerdeyken bebegimin babasindan baska kimsenin dokunmasini istemiyorhm dedim kv once bi dedi daha neler duyucaz falan diye bende ilk esim ve benin kokumu almasini istiyorun zaten ekndini toparladiktab sonra seversiniz dedim :) sonra zaten bisey diyemedi ki almaya kalkarsada esim basinda olacagi icin izin vermez zaten :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?