Baya dolmuşsun canım gercekten öle oluyo ama benim oglumda 14 aylık babayı gördunmu cildiriyo sanki farkli bi cocuk oluyo babaninda tahamuulu yok valla bende cirliyiveriyorum bu sefer oglan aglıyo geliyo sinirleniyo bu sefer bana bagriyo cagriyo cocugu aliyo gidiyo napim basedemeyince bende bugun kendimi kaybetmisim misafirim gelcek bacaklarima sarili o kucagima cikicakmis yok diyorum oyna surda yanimda agliyo nasil sonradanda uzuldum ama ben baya bi kaybettim kendimi bagrırken cok korktu oglum yavrum titriye titriye agladi sonrada pisman oldum aldim disari cikardim oynattim biraz ama insanda hal kalmiyo yani surekli kucakta olmuyo majvoluyo insanGoturcm cnm yoruldum cunku ınan bez ısımız bıtmıs olsa krese vercem sosyal ortamı olsun can sıkıntısı gıtsın dıye emınım ona ıyı gelecek ama malesef bezdeyız daha seneye ılk ısım bezınden cıkarmak ve krese vermek olcak yoksa tımarhanenın baş katibi olabılırım . Bitmek bilmeyen mızlamalar oburunun bundan çok bağrışları hayattan sogudum alıp basımı gıdıcem ıkınızde kalıcaksınız yıyın bırbırnızı sonra dedım bugun gercekten bıttım Artık yanı! Banada yazık
Gecenki ağrılarımdan dolayı acıle gıtmıstım kadın dioki bol istirahat su hı hı olur gorursem solerım dedım . Ne ıstırahatı ya iş mi bıtıyo. Bıktım artık gercekren ıkı tane olunca nası kıyametler kopacak bakalım . Her akşammı aynı olur herrr akşam aynı be bıktım usandım ya . Daha 1,5 yasında cocuga bıktım senden bu ne boyle bı dur cekıl yapma dıorum anlamıyo musun gelme gitme etme ya cocuk zaten akşama kadar eve tıkalı ben bı yere cıkamıyorum cıkaramıyorum havalarda bozuk zaten . Akşamda başka bı yuz gorunca halıyle ılgı ıstıyo cok mu sey ıstıyo . Ayrıca buna kendş alıstırdı kucuklugunden beri her akşam saatlerce oyun ılgı dısarı cıkarmalar alıstı cocuk . Gordumu yanından ayrılsın ıstemıo bıraz ılgı oyun cok muu . Ben dınlenemıcek mıyım ben bıyle yapamıck mıyım bende yoruluyorum sıralanıyo . Gelme dedım o zaman eve abı gelme ya gelme gıt dolan dur yemegını ye kafanı dınle cocuk senı gormeyınce gayet sakın zaten !!!
Hay Allahım topu topu bi tane çıktı onuda bastım bastım başkası tarafından alındı dedi başkada yokEstagfirullahyardımcı olabildiysem ne mutlu
Kasılma oluyo ara ara ama sanırım benim böbrek ilgili bi sorunum var . Yarın kendi dr gitmeye karar verdim . Sağlık ocagında onceki gün kan ıdrar vermıstım ama evın cocugun derdınde. Sonuc ıcın aramayı unuttum . Yarın sonucu mail isteyip gidicem bugun ıkı kere idrar yaparken kasıklardan sol arkaya vuran ve sonrasındada tüm bel ve kasıgı saran bi ağrı yasadım gunduzde doğrulup yuruyemeyeeck kadar zorlayan bi ağrı olmustu gene . Başıma bi işler açılck ama ne bılmıyorum yarın gorucem. Bugunde esimle kavga ettık avazım cıkana kadar bagırttılar benı sonunda . Akşam olunca su cocukla kavgalarından bağrıs çığrışlarından bıktım usandım artık . Her akşam aynı sey oğlumuda pedegoğa goturcem . Akşam olunca babası gelınce başlayan bu mızırtılı hali ve yatana kadar bıtmek bılmeyen ağlamalar sınırler bişeylerinden bıktım artık yoruldum gercektn cekılmez bı hal aldı artık. Ben akşama kadar olmayacak hiç bişeye ızın vermıyorum . Bnden talepde etmıyo musade etmedıgım ıcın bılıyo . O kadar bı mızırtısıda olmuyo uykusunu almadan kalkma işi olmadıgı surece. Kendi kendine girip çıkıyo oynuyo . Yerı gelıyo bazı seylerı oturup anlatıyorm her ne kadar bağırsamda bazı seylerı ınatla devam etme huyu olmasına rağmen en azından yapıyorum. Evet bende sucluyum bagırdığım cok oluyo artık sınırlerım dayanmıyo doğru ama akşam 6:30 oldu mu cocuk babayı goruyo akşam 9:30 10 a kadar uyuyana kadar sürekli bi ağlamaklı hal. Mız mızlık bişeyler yapma yaptırma cabası kapı pence carpma . Akşama kadar yapmadıgı ne varsa sıralıyo resmen hayret ıcınde ızlıyorm yoruldum artık ya . Suan boğazım yanıyo nasıl bağırdıysam artık dişlerim mişlerim kan içinde kaldı : / zaten cektıgım anlamlı anlamsız ağrılar kaç gundur kafamı kurcalıyo nolcagım belirsiz bi hamilelik gecırıyorum bıde bu huzursuz ortam yıprandım ya bende ınsanım :.( akşam olunca bi huzur olur ne bılıyım yemek yenır oynanır gulunur uyunur yok her gun kavga bağrıs ıkısının arasında bağırmadan anlat cocugu itip kakma dedikçe sinir hastası adam laf dinlemiyo ya :/ işte böyle bi kerede ben içimi dökmüş oluyum . Sudan gereksiz sebeplerden cıkan ewımdekı bu huzursuzluklardan gebeliğim nası etkılenıyo bi fikrim yok . Ama hıcde ıyı bı gebelık gecırmıyorum bence boyle stres altında ... erken doğumdan o kadar korkum varki bu sefer neden bılmıyorum. Daha 20. Haftaya gırmedık ödüm kopuyo :/ 34 36 lara bari ulasırsam sağ salim iyidir diyorum ne diyim başka :/
Nasıl ya bezli kabul etmiyolarmı? Ne alaka? Bende kreş işlettim ve kardeşim 2 kreş sahibi, bezli çocuk alıyo. O tamamen uğraşmak istemeyişlerinden kaynaklanıyo. Hem okulda bezi daha rahat bırakıyolar.Goturcm cnm yoruldum cunku ınan bez ısımız bıtmıs olsa krese vercem sosyal ortamı olsun can sıkıntısı gıtsın dıye emınım ona ıyı gelecek ama malesef bezdeyız daha seneye ılk ısım bezınden cıkarmak ve krese vermek olcak yoksa tımarhanenın baş katibi olabılırım . Bitmek bilmeyen mızlamalar oburunun bundan çok bağrışları hayattan sogudum alıp basımı gıdıcem ıkınızde kalıcaksınız yıyın bırbırnızı sonra dedım bugun gercekten bıttım Artık yanı! Banada yazık
Özele gidiyorsan onlarin yetkisi yok canım
Rica ederim cnm elimden gelse daha fazlasını yapabilsem keşke. Konuşmanın çok faydası var cnm o yüzden sakın içine atıp gizli kapaklı yaşamaya çalışma. Malesef ara ara oluyor. Kalp çarpıntısı nefes alamayacakmış gibi olma bazen ortama yabancılaşma ama şiddetleri düşük seyrediyor hamdolsunDeğerli yorumun için çok teşekkür ederim. Benim gibi olan biriyle konuşmak çok güzel. Peki şu an atakların oluyor mu? ( inşallah olmuyordur)
Ozeldeki doktorlar da cekebilir canim benim doktorum riskli gebelik uzmani doçent doktor. Farkli alanlarda da uzmanlik almis. Kullandigi cihaz da detayli ultrason cihazı.bu nedenle herseyi kendisi yapıyor kliniginde.ikili dortlu detayli seker yuklemesi aklina ne gelirse...Cnm ben 300 bin nüfuslu bir ilçedeyim. Doktorum özel. Detaylı ultrasonu 18 haftamda 15 dakika 22 haftamda 15 dakika olarak ikiye böldü. Detaylıyı yaptırmadan önce konuştuğumuzda da ilçede detaylı usg için başka doktorun bulunmadığını ildeki tıp fakültesinde 2 tane perinatologun olduğunu söyledi. Radyologu sorduğumda da emin olun bende daha iyi anlamaz dedi. Şimdi burda okuduklarım bana biraz farklı geliyor. Usg için ayrı fiyatlandırma vs. Tam olarak sistem nasıl işliyor?
Bende pınar kumruda ne gözüküyor baksana :)) bence seni hamile diye tanımlamışlar ondan ayrıcalık çıkıyor bende hiç bi doktorda doppler çıkmıyor, gece 12de denicem şansımı :)
Hay Allahım topu topu bi tane çıktı onuda bastım bastım başkası tarafından alındı dedi başkada yokoff Allahım yeter artık ya bu gidişle yaptıramıcam bu testi gittikçe haftalarım ilerliyor
Cnm ben 300 bin nüfuslu bir ilçedeyim. Doktorum özel. Detaylı ultrasonu 18 haftamda 15 dakika 22 haftamda 15 dakika olarak ikiye böldü. Detaylıyı yaptırmadan önce konuştuğumuzda da ilçede detaylı usg için başka doktorun bulunmadığını ildeki tıp fakültesinde 2 tane perinatologun olduğunu söyledi. Radyologu sorduğumda da emin olun bende daha iyi anlamaz dedi. Şimdi burda okuduklarım bana biraz farklı geliyor. Usg için ayrı fiyatlandırma vs. Tam olarak sistem nasıl işliyor?
Nolck bılmıyorum yanı akşam olmasından bezmıs durumdayım .Baya dolmuşsun canım gercekten öle oluyo ama benim oglumda 14 aylık babayı gördunmu cildiriyo sanki farkli bi cocuk oluyo babaninda tahamuulu yok valla bende cirliyiveriyorum bu sefer oglan aglıyo geliyo sinirleniyo bu sefer bana bagriyo cagriyo cocugu aliyo gidiyo napim basedemeyince bende bugun kendimi kaybetmisim misafirim gelcek bacaklarima sarili o kucagima cikicakmis yok diyorum oyna surda yanimda agliyo nasil sonradanda uzuldum ama ben baya bi kaybettim kendimi bagrırken cok korktu oglum yavrum titriye titriye agladi sonrada pisman oldum aldim disari cikardim oynattim biraz ama insanda hal kalmiyo yani surekli kucakta olmuyo majvoluyo insan
Yok cnm daha 1,5 ay fılan oldu geleli gidince bununda duzenı bı oraya bı buraya kayıyo nevsehırde aılem . Hıcde gıdesım yok cocukla ucak yolculugu zor oluyoYaaaa olan çocuklara oluyor malesef. İlgi istiyorlar normal çünkü daha onlar da küçük. Bazen bende sinirlenip bağırdığım zamanlar oluyor sonra oturup ağlıyorum niye bağırdım diye. Gelip gözyaşımı silince onun o merhametine içim gidiyor. Ailen nerde canım. Ben artık dayanamadım annemi çağırdım şimdi daha iyiyim. Gidebilme imkanın varsa sen git hem ortam değişikliği sana da çocuğuna da iyi gelir.
İkinciler gelince zaten vay halimize. Kimisi iyi cesaret etmişsin ikinciye diyor kimisi ilk başlarda zorlanırsın sonra rahat edersin diyor. Bakalım bizi neler bekliyor. Hamilelik hormonları da var tabi oda bizi biraz zorluyor.
Yok kuzum onun derdi masraf değil durumumuz iyi çok sukur. Onun deerdi eve gelcek yemek yencek uzanck dınlencek dusunu alcak cocuk onu rahatsız etmıcek basına gıtmıcek filanAh ne canımne kadar dolmussun ya kıyamam sana... Allahım içine ferahlık versin evlatlarımızı da korusun. Belli ki evde negatif enerji oluşmuş biraz onu gidermek lazım... Malesef babalar bizim eğitim yöntemlerimiz dışında uygulamalar yapabiliyor. Sen sakin bir zamanda eşinle güzelce konuş suçlama yapmadan. Biz artık ebeveyn olduk, bu dönemlerde çocuklara karşı ortak hareket etmeliyiz vs şeklinde. Çünkü tutarsızlık çocukları olumsuz etkiliyor. Çocuklar rutinleri severler. Mesela akşam baba geldiginde ikisinin de seveceği birşey yapamaz misiniz? Atıyorum müzik açıp dans edin hep beraber. Zaten çocuklar için herşey oyun. Sen de ister istemez kardeş geleceği için birinci çocuğuna karşı suçluluk duyuyorsun daha çok ilgi göstermeye çalışıyorsun. Muhtemelen eşin de iki çocuğun masraflarını nasıl karşılayacağının stresi yüzünden bu kadar gergin. Belli ki aranızda bir iletişim kopukluğu olmuş ama bu çözülemeyecek birşey değil. Biliyorum ağrılarla ve hormonlarla baş etmek yeterince zor ama yolu yariladik bile canım devamı da göz açıp kapayana kadar geçecek. Azıcık daha sabır. Mutlu anne eşittir mutlu bebek. Senin önce kendini mutlu etmen gerek canım. Tabi herşeyden önce sağlıklı olman gerek. İnşallah bu süreci hepiniz için en az hasarla atlatirsiniz...
tamda sormadım ama yakınımda var bı kaç tane ole olduklarını dusunuyorumNasıl ya bezli kabul etmiyolarmı? Ne alaka? Bende kreş işlettim ve kardeşim 2 kreş sahibi, bezli çocuk alıyo. O tamamen uğraşmak istemeyişlerinden kaynaklanıyo. Hem okulda bezi daha rahat bırakıyolar.
ya canım bikaç kez sormuş olabilirim ama nereye gidiyodun sen son kez sorcam sözAyyy kızlar o nasıl bi yağmurdudoktora gitmiştim benim kızlarla. Dönüşte yolda yakalandım. Resmen kıyamet kopuyo sandım. Normalde çok korkarım gök gürültüsünden, ama çocuklar olunca soğuk kanlı olunuyormuş. Bebeğim 360 gr civarnındaymış, herşeyi normalmiş. Temmuzun 25 ine detaylı ultrason için randevu alırsın dedi. Mide için rennie şurup yazdı. Elleri kolları oynuyordu. Kalbi atıyordu çok şükür:)
Bide benim doktorum diğer kızlarımlada çok ilgili. Bugün resme 10 dk onların sohbeti bitsin diye bekledim. Bu çok hoşuma gidiyo:)
canım benm ablamda aynı sen gibi ve onun 2 kızı var. sende bi gözük psikoloğa sende rahatlarsın. anlayışsız eş olunca çocukta annede huysuz gergin oluyo. ablamdan dolayı seni çok iyi anlıyorumGoturcm cnm yoruldum cunku ınan bez ısımız bıtmıs olsa krese vercem sosyal ortamı olsun can sıkıntısı gıtsın dıye emınım ona ıyı gelecek ama malesef bezdeyız daha seneye ılk ısım bezınden cıkarmak ve krese vermek olcak yoksa tımarhanenın baş katibi olabılırım . Bitmek bilmeyen mızlamalar oburunun bundan çok bağrışları hayattan sogudum alıp basımı gıdıcem ıkınızde kalıcaksınız yıyın bırbırnızı sonra dedım bugun gercekten bıttım Artık yanı! Banada yazık
herkes aynı herkes bn nerdeyse 1 aydır konuşmuoz kırgınız mecbur kalmadıkca muhattap olmuyoruz birbirimizle hala uzattıkça uzatıyor haklı gibi bnmi gebeyim omu belli değil bıktım artık sıkıldım bu hallerden millet ne güzel hamilelik yaşıyor yediği önünde yemediği ardında bizimkiler bizi boğazlayacak nerde iseGünaydın kızlar nasılsınız? bu aralar hepimizde bi gerginlik var malesef.. bende eşimle kavga ettim konuşmuyoruz.. insanı enayi yerine koyuyo resmen çok sinirliyim artık Allaha havale ettim
ya canım bikaç kez sormuş olabilirim ama nereye gidiyodun sen son kez sorcam söz
canım benm ablamda aynı sen gibi ve onun 2 kızı var. sende bi gözük psikoloğa sende rahatlarsın. anlayışsız eş olunca çocukta annede huysuz gergin oluyo. ablamdan dolayı seni çok iyi anlıyorum
Kuşum kreş yokmu cevrenizde 2016 li alan...bende kizima ne oyunlar ne etkinlikler yaptiriyodum her gun park yagmur camur icin ona gore pantalon tulum almistim v.s. ama sonra yataga dusunce hemen krese baslattik duzeni bozulmasin diye.simdi aksam 6 da aliyorum 3 saat bakiyorum gunde ama ben saglam olmadigim icin o 3 saatte bile pertim cikiyo...sen bu halinle 5 aydir bakmaya calisiyosun tabiki yorgunsun dogal olarak sinirlerin yipranmis.zaten simdi 18 ay ataginda hakli olarak buyume sancilari var tabiki aksilikleri huysuzluklari var...normalde sevgiyle karsilayacagin bi donemi simdi sinirle karsiliyorsun...haklisin.babalar zaten hic bir zaman destek degillerki...gunde 2 saat babalik yaparsa op basina koy;cok seviyolar ama bakmak gercekten ilgi gostermekten ve kaliteli zaman gecirmekten o kadar anliyolar iste....zaten doguma 5 ay var evden uzaklastirdigin icin ilk basta vicdan azabi ceksende sonra onun gelisimine olan katkisini gordukce iyiki baslatmisim diyeceksin...8 haftalik hamileydim krese goturdugumuzde ve aksama kadar agladim cocugma bakamiyorum diye egerki esimin onay vermesi gerekmese o gun kurtaj olurdum.aksam geldi yalvardim bebegi aldiralim kizim krese gitmesin diye ama simdi her gun bir sarki ogrenip gelince;aksam babasini masaya oturtup beraber boya yaptikca cok mutlu oluyorum.Gecenki ağrılarımdan dolayı acıle gıtmıstım kadın dioki bol istirahat su hı hı olur gorursem solerım dedım . Ne ıstırahatı ya iş mi bıtıyo. Bıktım artık gercekren ıkı tane olunca nası kıyametler kopacak bakalım . Her akşammı aynı olur herrr akşam aynı be bıktım usandım ya . Daha 1,5 yasında cocuga bıktım senden bu ne boyle bı dur cekıl yapma dıorum anlamıyo musun gelme gitme etme ya cocuk zaten akşama kadar eve tıkalı ben bı yere cıkamıyorum cıkaramıyorum havalarda bozuk zaten . Akşamda başka bı yuz gorunca halıyle ılgı ıstıyo cok mu sey ıstıyo . Ayrıca buna kendş alıstırdı kucuklugunden beri her akşam saatlerce oyun ılgı dısarı cıkarmalar alıstı cocuk . Gordumu yanından ayrılsın ıstemıo bıraz ılgı oyun cok muu . Ben dınlenemıcek mıyım ben bıyle yapamıck mıyım bende yoruluyorum sıralanıyo . Gelme dedım o zaman eve abı gelme ya gelme gıt dolan dur yemegını ye kafanı dınle cocuk senı gormeyınce gayet sakın zaten !!!
2 goruntuleme merkezini aradı biri yapmiyormuş biri yapiyor ama radyologmuş buze perinatolog lazım..Sonra Acıbademi aradım ( adamlar isi biliyor yaa) sigortanız da dogum teminatınız varsa karşılar dedi..792 lira fiyat verdi ben 160 lira odeyecegim..Acibademe kaldim ama yine ama işimi yine o cozdü..:)Benim sigortacımda öyle dedi karşılar dedi de benim hastanenin anlaşması yokmuş doktorla dışardan geliyormuş başka yerde nasıl oluyor bilmiyorum b8 görüntüleme merkezi ne canım sorduğun zaman bana da haber eder misin rica etsem nası araştırmam gerektiğini bilmiyorum acemiyim bu konularda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?