Hayırlı geceler kızlar benim dr 3 yıl önce tek doz önerdi tek doz vurundum şimdi de tek doz yapılacak inşallah.Hanımlar ebebek indiriminden bişeyler alanlar olmuş ne güzel bende bugün tesadüf girdim ve joie park yataklar indirimdeydi. Hiç araştırmadım bugüne kadar nasıl birşey alınmalı sizce? İkinci çocuk olacak ve birincide takım ve büyüyen yatak almıştım bu yüzden yabancıyım park yatağa. Bu arada gündemdeki tetanoz aşısıyla ilgili bir bilgi paylaşmak istiyorum. İlk hamilelikte iki doz yaptırdım doğumdan sonra da üçüncü dozu yaptırmıştım 5 doza tamamlayıp ömür boyu koruma olsun diye. Sağlık ocağına gittiğimde hemşire tek doz yapmanın yeteceğini söyledi çünkü her iğne 5 yıl koruma sağlıyormuş yeterli olacakmış. Bununla ilgili başka bir sağlık ocağında hemşire olan yengeme sordum o da bu konuyla ilgili yeni eğitim aldıklarını artık 5 doza tamamlayıp ömür boyu koruma diye birşey olmadığını tek doz yaptırmamın yeteceğini söyledi. Hemşireyi doğruladı. Sizlere böyle birşeyden bahsedildi mi?
Benim de bahsettiğin yerlerde kıpırtı gaz olamaz annesi bebeğin ben buradayım anne sola dopru yat diyor :))Canım alerjisi olsa ilk yarım saatte belli ederdi kendini. Bizimde karşı bahçemizde arı kovanları vardı eskiden kuzenimnde alerjisi. Her soktuğunda soktuğu kolu bacağı neresiyse tamamen şişiyodu. aklında bulunsun arı soktuğunda domates sür derlerdi eskiler birde vitamin derler çocuklar için :))
Bende ağda yaptım ama yoruldum bu sefer çok sıcak ağda sıcak ööff.. bidahaki aya göbeğimden kendim yapabilirmiyim bilmiyorum. Yattım uzandım sırt üstü Egoş tepikliyor yine rahat etti zavallım
Yani heralde tepikliyo pıt pıt yoksa bu gaz sancısı falan olmaz heralde dimi, göbek deliğimin 4 parmak altında
Ota boka alerjisi olan biri olarak söylüyorum arı sokmasına bala allerjim var belirteyim kaşınıp tüm vücudu sismediyse uyusun bişey olmaz cnmKizlar her sey oturulup konusuldu hem aileler hem bizim tarafimizdan esim yuzde 100 suclu bulundu tabi dedigim gibi sabahtan beri baslamisti ozurlere yine ozur diledi tedaviyi onerdim kabul etti bakalım hakkimizda hayirlisi artik olmazsa biticegini soledim ne kadar korktuysa artik bu arada bende dert bitmiyo aksam bizim oglan disarda oynarken ariyı avucla 1 30 saat oluyo arida sok bunu ilk kez ari sokuyo cok agladi cok cani yandi ama benim korkum ya alerjisi varsa napcam kizlar ya simdi uyumak istedi ayagimda salliyorum ama cok endiseleniyorum
Ben uzun yillardir boyleyim. Araba kullanmak benim icin artik su icmek yemek yemek uyumak gibi bir sey. Hatta bir kazada gecirdim,hamilelikte ben kullanmiyordum arabayi. Bence bisey olur korkusu yasadigin icin geriliyorsun. Ama korkma olacagi varsa oluyor. Sebepler hep bahanesi. Cogu zaman hamile oldugumu unutuyorum araba kullanirkenSen baya kullanıyormuşsun canım. Ben çok geriliyorum bazen kullanırken sende durumlar nasil
Ben valla profilden hep takip ettim seni çünkü aklımdaydın. Yazdiklarini okudum hep. En son yazdığından sonra da trizomi 13 formunda cok üzülsem de senin adına ilerise yasayacaklarin adina rahatladim. Allah tekrarını yasatmasinCanım allah razı olsun. Dualara çok ihtiyacım var sizleri çok seviyorum. Özlemişim çok sizi.
Park yataklar kullanışlı bilmem ama görünce midem bulanıyor okadar soğuk geliyo ki bana bide hücre gibi çocuk içinde mahpus :)Bu park yataklar mantıken evet kullanışlı görünüyor ama çok çirkin ve kaba değiller mi yoksa bana mı öyle geliyor ? Plastik mobilyanın yerini ne kadar tutabilir ?
0-4 yaş karyolalara baktım internetten ama 4 yaş sonrası ekstra masraf olacak..
Ee park yatakta kaç yaşına kadar yatacak ?
Evi kira olan var mı benim gibi ? Ne almayı. Ya da yapmayı düşünüyor sunuz ?
Büyüyen beşik+karyola takımları kullanışlı geliyor gözüme dolabı ve Şifonyeri dahil...
karyolanın altında yuva yatak var ... fiyatları 1500-4000 arası oynuyor...
Araba hiç bakmadım daha... travel sistem arabamız olmadığı için işime yarar mı yaramaz mı düşünüyorum...
Henüz bebeğe dair bi alışverişim olmadı.
Yazdiklarini okudum gercekten cok üzüldüm. Bekara kari bosamak kolay derler ama bence siddetin üstünü örtme. Kocani en iyi sen tanirsin hangi dilden anliyosa ona o dilden güzel bi ders ver. Eger simdi ustunu ortersen siddetin siddeti artacaktir buna izin verme. Sen suan o kadar degerlisinki karninda can tasiyosun kendine bunu yaptirma. İnsallah esin biraz yumusar vicdana gelirHep böle canım her kavgada bi kere ailesine duyurdum ortalık kalktı ayaga bayadır yapmıyodu bayramdan beri aynı yine hala aglıyorum tutamıyorumki kendimi artık
Şöyle oldu benim, ben hamile kalinca bildirdim aile hekimine onlar bana tarih verdi izleme gel diye o tarihte gittim tansiyonum ölcüldü kiloma bakildi aclik kan sekerime bakildi. Sonra ebe zaten tarih veriyor bu tarihte gel aşı yapalim, bu tarihte gel izlem yapalim, 18. Haftamdan itibarende el doppleri ile kalp atislarini dinletiyor. Baya ilgililer ben zamaninda gitmedigimde hemen ariyolar. Ben özelde yaptiriyodum tahlillerimi bizde yapiyoruz bosuna para ödeme fln dediler. Decaviti verdiler ucretsiz. Ben cok memnunum hizmetten. Eger degistirebiliosan deistr bencede. her zaman hastaneye gidemiyorum benkendi doktorum cok yogun randevu zor bulunuyo. Bebek hareket etmeynce hemen kosup saglik ocagina gidiyorum kalp atisini dinletiyolar geliyorm eve.
Benimde annem şeker hastası. Vücut nasıl müsait oluyor?ben ayptiricam 24. haftada zaten babam seker hastasi doktor suan seninde vucudun buna muaait dedi
Hemoglobine her ay mı bakıldı her gün mü?Canım ilk gebeligimde yaptirmamistim bunda henüz doktor bu meseleyi konuşmadı. İlk gebelikte 3 aylık seker denilen hemoglobin A 1 C değerine bakildi, açlık tokluk şekerine bakıldı. Herhangi bir sorun olmadığı için şeker yükleme testine gerek gorulmedi.
bende bilerek kıpırtısını hissetmek için öyle yatıyorum sonra yorulup pıtpıtlamayı bırakınca dönüp yatıyorum canımBenim de bahsettiğin yerlerde kıpırtı gaz olamaz annesi bebeğin ben buradayım anne sola dopru yat diyor :))
Benim ilk hamileligimde oyleydi dogurana kadar 8mg zofran ictim...yinede faydasi yoktu yanmayi soylemiyorum bile...buda zor geciyo ama ilki kadar degil.Allah yardimcin olsunGünaydın kızlar ben 19. Haftamdayım hala bulantı için sabah premesis ikindide de yarım tablet zofer 4 mg kullanıyorum dün zofer içmedim ve akşam nevar ne yok çıkardım ve dünden beri miğdem çok yanıyo sabah 6.40 da uyandım kahvaltımı ettim uyucam uzanınca alev alıyo midem
seker hastaligi genetik canim gebeliktete sekerin cikma olasiligi artiyor kilo falanda aliyoruz yaa ben meyve olarak bile sadece artik muz yiyorum sekerli meyveleri aza indirdim artik cikolata cok yerdim doktor oyle deyince onuda aza indirdim tamamen kesemiyorhm :)Benimde annem şeker hastası. Vücut nasıl müsait oluyor?
Hemoglobine her ay mı bakıldı her gün mü?
ben mobily besik alicm canim her nr kadra esim kraftin park besigini begensede oda yapmiycm icin kendi ytak odmdada cirkin diye dusunuyorum mobilha besik alicam biraz buyuk olandan araba olarak benimki travel sistem diye geciyor ama tam anlamiyle bu yeni model pusetli travellerden degil ben sonradan yeni bi araba almamak icin bunu sectim bn mamas paps aldim onun fiyati pahali gelirse joie chrome da cok guzel bir araba bu ikisini onerebilirim sanaBu park yataklar mantıken evet kullanışlı görünüyor ama çok çirkin ve kaba değiller mi yoksa bana mı öyle geliyor ? Plastik mobilyanın yerini ne kadar tutabilir ?
0-4 yaş karyolalara baktım internetten ama 4 yaş sonrası ekstra masraf olacak..
Ee park yatakta kaç yaşına kadar yatacak ?
Evi kira olan var mı benim gibi ? Ne almayı. Ya da yapmayı düşünüyor sunuz ?
Büyüyen beşik+karyola takımları kullanışlı geliyor gözüme dolabı ve Şifonyeri dahil...
karyolanın altında yuva yatak var ... fiyatları 1500-4000 arası oynuyor...
Araba hiç bakmadım daha... travel sistem arabamız olmadığı için işime yarar mı yaramaz mı düşünüyorum...
Henüz bebeğe dair bi alışverişim olmadı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?