Goruntu olarak gercekten hos olmuo ancak kullanim olarak park yataklar daha kullanisli. Ozellikle bebeginiz cilgin gibi yatiyorsa ne kadar korumalik da yapsaniz kenarlara bi sekilde kafasini vurmayi basariyordu. Bu sebepten park yatak aldik. 2. De direkt park yatakta yatirmayi planliyorumPark yataklar kullanışlı bilmem ama görünce midem bulanıyor okadar soğuk geliyo ki bana bide hücre gibi çocuk içinde mahpus :)
benim mide tarafimda sert canim zaten ben kilo aldigimdada midem ve gobegim hemen birlesir oyle yapiya shibim :) ama persembe gunh doktor mide trafimda ayaklarinin oldugunu soyledii yni bebek artik norml dogum pozisyonuna gecmis dddi bazende kafasi yukariya geliyor demekki diye dusundum ben :)Kızlar benim bu mide kısmım özellikle sol taraf bu 1 haftadır sert.eskiden buyuk abdeste cikmadigimda oyle oluyordu çıkınca rahatliyordum fakat şimdi onunla da alakası kalmadı.midemle göbişim birleşmiş durumdabu sertliğe herkes normal diyor aile hekimindeki hemşire de büyüdüğü için normal dedi ama gerçekten normal mi? Aklım hep orda daha şimdiden boyleyse 9. Ayi görmeyi Allah nasip ederse o zaman ne olacak.namaza kalktım sertti şuan size yazınca yokladım sertlik şimdi de sol kasık bölgesinde.boyleyken korkmuyorum niyeyse.midede sertlik olunca korkuyorum
Bende mamas papas sola kullandim. Cocyk icin cok konforlu kesinlikle ama avm arabasi dar yerlerde vs yokuslarda insani mahvedio saten yasini gectikten sonra joienin baston tarzi ama komple yatanlarindan aldik. Uzunca zaman kullandik. Halada kullaniyoruz.ben mobily besik alicm canim her nr kadra esim kraftin park besigini begensede oda yapmiycm icin kendi ytak odmdada cirkin diye dusunuyorum mobilha besik alicam biraz buyuk olandan araba olarak benimki travel sistem diye geciyor ama tam anlamiyle bu yeni model pusetli travellerden degil ben sonradan yeni bi araba almamak icin bunu sectim bn mamas paps aldim onun fiyati pahali gelirse joie chrome da cok guzel bir araba bu ikisini onerebilirim sana
Benimde çok şükür bu hamileliğim diğerlerinden hafif geçiyo ama artık ilaca mahkum kalacakmışım gibi bi hissiyat çöktü geçende içmemiştim aynı geçti inşallah 20. Haftadan sonra biter artık özelliklede seninli arkadaşımBenim ilk hamileligimde oyleydi dogurana kadar 8mg zofran ictim...yinede faydasi yoktu yanmayi soylemiyorum bile...buda zor geciyo ama ilki kadar degil.Allah yardimcin olsun
aaa soladan memnun kalmana sevindim bende sola 2 aldim cunku :) ben cok evden cikan biri degilim zaten yaa genelde arabayi esim kullanacagi icin cok dert etmiyorum :)Bende mamas papas sola kullandim. Cocyk icin cok konforlu kesinlikle ama avm arabasi dar yerlerde vs yokuslarda insani mahvedio saten yasini gectikten sonra joienin baston tarzi ama komple yatanlarindan aldik. Uzunca zaman kullandik. Halada kullaniyoruz.
İlk başlarda tepik değil de dirseklerini çarpıyormuş, vücudunu döndürüyor daha çok onları tekme sanıyoruz ben de öyle sanıyordum.Ama biraz ilerleyince tekme neymiş görüyorsun resmen yerimden hoplattı beni sıpa çok sert oluyor tekme ve bazen hafif acıyor. Karnında hareketleri dışardan farketmeye başladın mı balık gibi karnını hafif hafif oynatıyor. Sadece sen dikkatli bakınca görüyorsun ama önceCanım alerjisi olsa ilk yarım saatte belli ederdi kendini. Bizimde karşı bahçemizde arı kovanları vardı eskiden kuzenimnde alerjisi. Her soktuğunda soktuğu kolu bacağı neresiyse tamamen şişiyodu. aklında bulunsun arı soktuğunda domates sür derlerdi eskiler birde vitamin derler çocuklar için :))
Bende ağda yaptım ama yoruldum bu sefer çok sıcak ağda sıcak ööff.. bidahaki aya göbeğimden kendim yapabilirmiyim bilmiyorum. Yattım uzandım sırt üstü Egoş tepikliyor yine rahat etti zavallım
Yani heralde tepikliyo pıt pıt yoksa bu gaz sancısı falan olmaz heralde dimi, göbek deliğimin 4 parmak altında
Bende ultrasona göre bugun 21haftalığım maalesef her yemekten sonra hatta su bile içsem midem ekşiyor. Sözde bol bol su içmem lazım sırf bu yüzden yüzümü ekşiterek zorla içiyorum ama yeterli değil tabi. Maalesef ne yapsam ne kullansam geçmicek biliyorum mecbur eli mahkum doğum zamanımı bekliyorum. Oğlumda 12.haftadan sonra hiç bi sıkıntım kalmamıştı bunda mübarek sıkıntı bitmedi midemle alakalı. İnşallah bi mucize olurda bigün buraya bitti yazarız.Günaydın kızlar ben 19. Haftamdayım hala bulantı için sabah premesis ikindide de yarım tablet zofer 4 mg kullanıyorum dün zofer içmedim ve akşam nevar ne yok çıkardım ve dünden beri miğdem çok yanıyo sabah 6.40 da uyandım kahvaltımı ettim uyucam uzanınca alev alıyo midem
Canım bebek değişik yerlere toplanıyor merak etme aynen benim de öyle oluyor.Kızlar benim bu mide kısmım özellikle sol taraf bu 1 haftadır sert.eskiden buyuk abdeste cikmadigimda oyle oluyordu çıkınca rahatliyordum fakat şimdi onunla da alakası kalmadı.midemle göbişim birleşmiş durumdabu sertliğe herkes normal diyor aile hekimindeki hemşire de büyüdüğü için normal dedi ama gerçekten normal mi? Aklım hep orda daha şimdiden boyleyse 9. Ayi görmeyi Allah nasip ederse o zaman ne olacak.namaza kalktım sertti şuan size yazınca yokladım sertlik şimdi de sol kasık bölgesinde.boyleyken korkmuyorum niyeyse.midede sertlik olunca korkuyorum
anladım canım olabilir olsun hareketlerini hissedebilmekte güzel ister dirsek olsun ister eli koluİlk başlarda tepik değil de dirseklerini çarpıyormuş, vücudunu döndürüyor daha çok onları tekme sanıyoruz ben de öyle sanıyordum.Ama biraz ilerleyince tekme neymiş görüyorsun resmen yerimden hoplattı beni sıpa çok sert oluyor tekme ve bazen hafif acıyor. Karnında hareketleri dışardan farketmeye başladın mı balık gibi karnını hafif hafif oynatıyor. Sadece sen dikkatli bakınca görüyorsun ama önce
Teşekkür ederim inşallah ya, sağ salim kucağımıza alsak, bütün dertleri unutcaz. Çok yoruldun demi artık :) Hepimiz yarıladık sayılır, bi bu kadar daha dayancazpinkstrap çok geçmiş olsun yatıp dinlen oh mis benim yerime de lütfen 1 saat dinlen olur mu bebiş dopunca bol bol gezersiniz inşallah bugünleri de çabucak unutturur sana
Anladım canım sağolasınSadece 1 defa bakıldı canım. Bu test son üç ayda şekerle ilgili bir problem yaşayıp yasamadigini tespit ediyor
Sağol tatlım . Evet malesef bu gecırdıgımız gunlerdeki süreçten dolayı bende cok koru hıssedıyorum ve cok uzgunum . Tartısma cıkan gunu belkide hıc unutamıcam . Enes bı tarafta ağlıyo esımle bız bı tarafta bağrınıyoruz filan :/ ama o gunden sonra esım artık daha sabırlı oluyo ona 2 yas sendromunuda anlattım ki ben uyku teknologuyum bebekler için . Bu yuzdende doğumdan ıtıbaren tüm ataklar vs herşeyi bılıyoruz . Bıraz daha detaylı sekılde anlattım en zorlandıgı surec olacagını soledım . Yanı aslında esım ole bı ınsanki kahvaltımı yatagıma getırır ewı siler süpürür benden iyi temızler valla ne aldıgıma karısır ne bıseye . O kadar ıyıdır ama bıraz fazla sınırlı malesef bı anda parlamaları var ve bıraz da sabırsız tabı. Çocuk ağlamasın mızmızlanmasın düşmesin yapma denılen bıseyden hemen vazgecsın yapmasın filan ıstıyo. O daha bebek yapma dedıgınde nasıl bı anda vazgecmesını beklıyosun dıorum . Bıraz sabırlı ol bırak tehlıkelı bısey değilse yapsın sen ona yuklendıkce yapıcak o an bıraksada yenıden yapıck usteleme gormezden gel dıyorum. Neyse 2 gundur daha ıyı akşamlar gecırıyoruz dun kovasını fılanda al gıdın parka kumla parkla oynasın dedım guzelce oynayıp geldıler.Rica ederim ozellikle yazmak istedim cunku turk kadininda boyle genel bir saplanti var herkes mukemmel anne kariyerde yapar cocukta akilda verir...yani aslinda oyle bie dunya yok evet anneyiz ama ayni zamanda insaniz tabiki yoruldugumuz ve destege ihtiyac duydugumuz donemler oluyo ama en yakinimizdan bile sagolsunlar bu destegi alamiyoruz....ya kac senelik arkadasim oglu 4 yasinda bana diyoki ay tabi cok erken 18 aylik cocuk icin kres ama tabi bakamiyosan yapicak bisey yok..ayni arkadasimin 4 yasindaki oglu kendi yemegini kendi yiyemezken benimki kendi yiyo yabancilar bile masallah derken o kalkmis niye bebek catali kullanmiyo diyo..anneligimizi kiyasliyosan otur bunla kiyasla daha bu sene 2 ayda bezi biraktirdin bide arkadasim olcaksin demedim tabi....3 aydir tanidigim komsumda dogumdan hemen sonra girtlak kanseri tedavisi gormus bebegine bakamamis bakici tutmuslar ama kiz hircin olnus krese baslatmislar...ben kizima bakamiyorum keske 2.ye acele etmesek diye aglarken o bana tatlim gecici bir sure yardim alman cocugunu hic yaralamaz ama bu psikolojiyle bide cocuk bakmaya calisirsan 6 ayda ona verdigin hasari 6 yilda duzeltemezsin dedi....evet boyle yaninda olup seni yargilamatan insanlardan cok az var ne yazikki...ilk yazdiklarini okudugumda uzuldum pedegog destegine zaten hic ihtiyacinizin oldugunu bile dusunmuyorum...o yuzden israrla yazdim...ekledim seni
O zaman yaptırmak daha mantıklı sanki. Ben de başından beri dikkat ediyorum. Meyveyi az yiyorum. Şeker çikolata hiç yemiyorum desem yeri var tatlıyla da aram pek yok. Ben daha çok et yiyorum gebeliğimde. Yine de 5 kilo almışım 5 ay içinseker hastaligi genetik canim gebeliktete sekerin cikma olasiligi artiyor kilo falanda aliyoruz yaa ben meyve olarak bile sadece artik muz yiyorum sekerli meyveleri aza indirdim artik cikolata cok yerdim doktor oyle deyince onuda aza indirdim tamamen kesemiyorhm :)
Bu park yataklar mantıken evet kullanışlı görünüyor ama çok çirkin ve kaba değiller mi yoksa bana mı öyle geliyor ? Plastik mobilyanın yerini ne kadar tutabilir ?
0-4 yaş karyolalara baktım internetten ama 4 yaş sonrası ekstra masraf olacak..
Ee park yatakta kaç yaşına kadar yatacak ?
Evi kira olan var mı benim gibi ? Ne almayı. Ya da yapmayı düşünüyor sunuz ?
Büyüyen beşik+karyola takımları kullanışlı geliyor gözüme dolabı ve Şifonyeri dahil...
karyolanın altında yuva yatak var ... fiyatları 1500-4000 arası oynuyor...
Araba hiç bakmadım daha... travel sistem arabamız olmadığı için işime yarar mı yaramaz mı düşünüyorum...
Henüz bebeğe dair bi alışverişim olmadı.
bende 5 kilo aldim canim ama ramazanda aldim ben malesef gittigim yerlerde karpuz vardi ve bende dayanamayip yemistim ben ailemde seker olmasada sker yuklemesi yaptirirdim sanirim sonucta ictigimiz seyde 1 kilo seker olacak degil yaa yaptirmaninda faydasi vardir diye dusunuyorumO zaman yaptırmak daha mantıklı sanki. Ben de başından beri dikkat ediyorum. Meyveyi az yiyorum. Şeker çikolata hiç yemiyorum desem yeri var tatlıyla da aram pek yok. Ben daha çok et yiyorum gebeliğimde. Yine de 5 kilo almışım 5 ay için
İyi yapmissin. Herkesin faydalandigi bi hizmetten vatandas olarak yararlanmak en dogal hakkin. saglik ocagini eskiden begenip gitmezdim ama cok kolaylik oluyor. Ozellkle hamileyken. Ha diyince hastanede doktora randevu bulamiyosun zirt pirt aramayada cekiniyorum. aklma bisey takilnca saglik ocagina gidip soruyorum zaten bos oluyo hep bizim burdaki.Ben de hamile kalınca bildirdim ama bildiriş o bildiriş hiç arama izlem falan yok.dun iş çıkışı isyerimin oradaki aile hekimine taşıdim.oraya kayıtlı arkadaşım var o dedi ilgililer arıyorlar gel tahlil yapalım aşın var falan diye.kaydimi yapan hemşire iyi ilgili birine benziyordu.durumumu anlatınca şaşırdı hatta.doktorumum istediği testi de gösterdim alt tarafı TSH açlık tokluk hemogram falan gel yaparız dedi.sadece idrar doğru sonuç vermeyebilir dedi onu hastanede yaptiricam
Kızlar bu konuyla ilgili bilgisi olan yok mu? Siz yaptırmayacak mısınız şeker yüklemesini?
Canim her bebegin karakteri ana rahminde belirllenirmis ben bi yerde okumustum. Ana rahminde bebekler 3 e ayrilirmis 1.si görsel bebekler ultrasonda poz verenler, 2.si duyussal bebekler anne babasinin sesini duyunca hareketlenen kipir kipir olan bebekler, 3.sü dokunsal bebekler ( benimki bu gruba dahil) cok fazla hareket etmeyen surekli annesinn karnnda oksanmayi bekleyen bebeklermis. Ben 22+5 hamileyim benim bebegimde cok hareketli degil. böyle bebekler dogunca daha sevgi dolu surekli anneyle temas halinde olmaktan hoslanan daha cabuk konusan iletisimi cok kuvvetli uyumlu ve uslu olurmus. Daha cok ozellik vardida unuttm simdi. Bende uzuluyodum bebegim hareketsiz diye ama bunu okuyunca rahatladim dogrudur insallah :) hepsinin ayri ayri güzellikleri var. Allah saglikli hayirli evlat versin herkes konusur. Ben kimseyi konusturmuyorum valla benim bebegim saglikli olsunda varsin karnmda uyusun oynamasin.Ooo masallah canim. Aslinda ben karnimin cikmamasindan memnunum yani daha hamile pantolonuna gecis yapmadim bir aya yaparim heralde. Ama insanlar beni cildirtiyo. Dedigin gibi ciksa laf ederler cikmasa laf ederler kilo alsan laf almasan laf. Iki canlisin ye ye deyip sonra sisko demeleri beni cildirtiyo nefret ediyorum zaten hicbir yere de gitmiyorum kolay kolay sinirlenirim diye. Esim bile bana hala ben seni fiziksel olarak hamile gormuyorum dedi. Tek fark yuzum daha aydinlik daha puruzsuz boyle bi guzellesme var bende
Halbuki doktor kiz dedi cirkinlesmem gerekmiyo muha bide hareket hissetmiyorum diye senin cocugun tembel olcak pisirik olcak yaramaz cinganin teki olcak diyolar. Bende hayir kizim akilli olcak anne babasini uzmicek diyorum. Insallah gonlumuze gore olur hersey
Ayy inşallah canım ama şu varki biri bitiyo biri başlıyo dertlerin Rabbim dermansız dert vermesinBende ultrasona göre bugun 21haftalığım maalesef her yemekten sonra hatta su bile içsem midem ekşiyor. Sözde bol bol su içmem lazım sırf bu yüzden yüzümü ekşiterek zorla içiyorum ama yeterli değil tabi. Maalesef ne yapsam ne kullansam geçmicek biliyorum mecbur eli mahkum doğum zamanımı bekliyorum. Oğlumda 12.haftadan sonra hiç bi sıkıntım kalmamıştı bunda mübarek sıkıntı bitmedi midemle alakalı. İnşallah bi mucize olurda bigün buraya bitti yazarız.
benim bebegim seslere tepki veren bi bebek oksanmaktan hic hoslanmiyorr :) sadece farkettikki esim dokununca hic himildamiyir ama esim arada gelip gobegimi opuyor ve konusuyir o zaman hareketleniyor sahsen opulmekten cok hoslandigini dusunuyirhz :) ama hareketsiz bebeklerin dogduktan sonra daha hareketli oldugunu duydum halam kendi kizinda hic hareket hissetmemiss ama ciktiginda ciktiginda felaketmiss :)Canim her bebegin karakteri ana rahminde belirllenirmis ben bi yerde okumustum. Ana rahminde bebekler 3 e ayrilirmis 1.si görsel bebekler ultrasonda poz verenler, 2.si duyussal bebekler anne babasinin sesini duyunca hareketlenen kipir kipir olan bebekler, 3.sü dokunsal bebekler ( benimki bu gruba dahil) cok fazla hareket etmeyen surekli annesinn karnnda oksanmayi bekleyen bebeklermis. Ben 22+5 hamileyim benim bebegimde cok hareketli degil. böyle bebekler dogunca daha sevgi dolu surekli anneyle temas halinde olmaktan hoslanan daha cabuk konusan iletisimi cok kuvvetli uyumlu ve uslu olurmus. Daha cok ozellik vardida unuttm simdi. Bende uzuluyodum bebegim hareketsiz diye ama bunu okuyunca rahatladim dogrudur insallah :) hepsinin ayri ayri güzellikleri var. Allah saglikli hayirli evlat versin herkes konusur. Ben kimseyi konusturmuyorum valla benim bebegim saglikli olsunda varsin karnmda uyusun oynamasin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?