- 9 Nisan 2015
- 2.390
- 3.486
- 83
- 38
Cok yatmaktan kas kaybida oldu galiba o da halsizligimize halsizlik katiyo olabilir.benim oyle en azindan.makinadan cikan camasirlari katladim bayildim yatiyorum gorsen dersin dunyayi sirtinda tasimista bu kadar yorulmusAllah kolaylık versin
Neden gönderdin ki annesi. 1 hafta çok değil mi ikiniz içindeAllah kavuştursun tez zamanda başka ayrılık göstermesin. Bende aynen makinedeki çamaşırlar durdu ama camış gibi yatıyorum bide duş almam lazım Allahım ona bile gücüm yok. Ne kendime ne eve bakabiliyorum.
Bizimkide ilk zamanlar cok hareketliydi son iki kontrolde hep uyuyo ama ya bakalim bizde yarin gidicez bakalim bizimki napcakya bide ben devlette mi dogum yapsam diye dusunmeye basladim su eksiden gecen ozel hastane ihmali konusundan sonra kizlar fikriniz ne acaba
Bize egitim arastirma hastaneleride uzak. Bide ben hic kontrole bile devlete gitmedim cok kalabalik oluyolar bi komsu devlette dogum yapti bi odada ayni anda 10 kisi sanci cekiyomus. Hatta yani etkilemek gibi olmasin ama ebeler aceleden cok zorlayinca cocugun boyun kemigi zedelenmis bunu duyunca devletten de korkar oldumO konu ve benzerlerini okudukça ben de eğitim araştırma hastanesine fikir olarak daha da socak bakmaya başladım. Özellikle eğer nasip olur da normal doğum yapacak olursam kesin tercihim eğitim araştırma hastanesi olacak. Şu an iki hastaneyi bir arada götürüyorum zaten, ilgi, bilgilendirme vs olarak ikisi arasında büyük fark yok. Evim de eğitim araştırma hastanesine çok yakın. Sancıya mümkün olduğu kadar dayanıp hastaneye geçebilirim gibi geliyor.
Ama kesin kararımı doğum eğitimi sonrasında verecem. Ebelerin ilgisi, hastane odaları vs bi göreyim de.
Canım ilk doğumum normaldi ve eğitim araltırmada yaptım denizlide ilk doğumum ama hiçbir yönlendieme destek yok lavmanımı bile koca karnımla kendim yaptım açılmam yokken sırf doktorum ogün nöbetçi diye suni sancıyla doğurtuldum zor bi süreçti yırtıpımda dikişimde çok ve kuzım ikinci günü acillikti hadtane enfeksiyonuymuş zor bi süreç yaşadım ogün bugündür öZelden şaşmadım en azından insanı insan yerine koyuyolar bence haa tabi herkes aynı şeyleri yaşanaz ama ben yaşadığım için birdaha asla diyorum ve Allah düşürmesin durumu olmayıp mecbur kalanlarında Allah yardımcıları olsun diyorumBizimkide ilk zamanlar cok hareketliydi son iki kontrolde hep uyuyo ama ya bakalim bizde yarin gidicez bakalim bizimki napcakya bide ben devlette mi dogum yapsam diye dusunmeye basladim su eksiden gecen ozel hastane ihmali konusundan sonra kizlar fikriniz ne acaba
Bencede yata yata uyultuk artık ben dıları çıkınca bir saatten sonra pilim bitiyo ki çarlının avm lerin altına üstüne getirirdimCok yatmaktan kas kaybida oldu galiba o da halsizligimize halsizlik katiyo olabilir.benim oyle en azindan.makinadan cikan camasirlari katladim bayildim yatiyorum gorsen dersin dunyayi sirtinda tasimista bu kadar yorulmus
Bize egitim arastirma hastaneleride uzak. Bide ben hic kontrole bile devlete gitmedim cok kalabalik oluyolar bi komsu devlette dogum yapti bi odada ayni anda 10 kisi sanci cekiyomus. Hatta yani etkilemek gibi olmasin ama ebeler aceleden cok zorlayinca cocugun boyun kemigi zedelenmis bunu duyunca devletten de korkar oldum
Bize egitim arastirma hastaneleride uzak. Bide ben hic kontrole bile devlete gitmedim cok kalabalik oluyolar bi komsu devlette dogum yapti bi odada ayni anda 10 kisi sanci cekiyomus. Hatta yani etkilemek gibi olmasin ama ebeler aceleden cok zorlayinca cocugun boyun kemigi zedelenmis bunu duyunca devletten de korkar oldum
Aslinda ilgi alaka olarak özeller daha iyi ama dogum zamani da ihmalci olabiliyorlar sanirim. Devletlerde yogun olduklari icin aceleci oluyolar ve benim gittigim hastane normal bi özel hastane olmasina ragmen doktorumda hastanede baya övülen bi hastane ama doguma yaklastikca dogumla ilgili acilan her konuda etkileniyo insan uc gundur dusunmekten arastirmaktan basim catlicak gibi keske okumasaydimCanım ilk doğumum normaldi ve eğitim araltırmada yaptım denizlide ilk doğumum ama hiçbir yönlendieme destek yok lavmanımı bile koca karnımla kendim yaptım açılmam yokken sırf doktorum ogün nöbetçi diye suni sancıyla doğurtuldum zor bi süreçti yırtıpımda dikişimde çok ve kuzım ikinci günü acillikti hadtane enfeksiyonuymuş zor bi süreç yaşadım ogün bugündür öZelden şaşmadım en azından insanı insan yerine koyuyolar bence haa tabi herkes aynı şeyleri yaşanaz ama ben yaşadığım için birdaha asla diyorum ve Allah düşürmesin durumu olmayıp mecbur kalanlarında Allah yardımcıları olsun diyorum
Bencede yata yata uyultuk artık ben dıları çıkınca bir saatten sonra pilim bitiyo ki çarlının avm lerin altına üstüne getirirdim
Istanbulda yasiyorum ve inanilmaz kalabalik devletler. Özür dileyerek soyluyorum yani yanlis anlamayin lutfen ırkçılık yada siyaset yapmak degil amacim ama inanin devlet hastanelerinde o kadar cok suriyeli varki bize yer kalmiyo zaten.Ben de hem özele hem tıp fakültesine gidiyorum.gidişata göre karar vericem.devlet hastanelerinde özel oda olabiliyor.tabi büyüksehirdeyseniz dolu olması muhtemel.eger fakültede doğum yaparsam eşime diyorum özel oda isterim ona göre
Cok haklisiniz nasipte ne varsa onu gorucez. Bende cok dua ediyorum ve biliyorum ki hic bi kulun duasini geri cevirmeyen Rabbim hamilelerindekinide geri cevirmez. Dogum odalarini falan gezmemize dogumhane bolumune falan bakmamıza musade ederler mi acaba ben bu tarz konularda cekingenim biraz oden gidip bakim diyemiyorumBizim burda doğumevi dediğin şekilde, ama eğitim araştırma hastanesi öyle değil. Büyük şehirlerden herhangi birinde oturmuyoruz çünkü. Hastanede yeni. 2-3 senelik hastane. Kontrole de gittim daha önce, ekstra bir kalabalık da yok. Odalar 1 ya da 2 kişilik. Gün içerisinde de çok fazla normal doğum olmuyor. Ama doktor ve hemşireler doğumevi ile dönüşümlü çalıştıkları için tecrübeliler. Baya araştırdım, hatta hastanede çalışan ebe tanıdıklarımız var onlarla da konuştum.
Ben bir de olaylara olumlu bakma taraftarıyım. Allah korusun ama bebeğin ya da bizim başımıza birşey gelecekse onlarca örnekte gördüğümüz gibi devlette de olabilir özelde de olabilir. Olumlu yaklaşıp işin gidişatını Allah’a bırakma taraftarıyım ben. Duam hep Rabbimin beni doğru yönlendirmesi yönünde. Bu dualarım hayatım boyunca hep işe yaradı, bundan sonra da yarar inşallah.
Halen kesin kararımı da vermedim zaten. Eğer devlet hastanesi içinde kalacaksa en azından bir kere git, doktorlarla ebelerle görüş, odaları gez. İçine sinmezse en azından denedim sevmedim dersin. Sonradan pişman olma ihtimalin olmaz.
Ama iste buradaki devletler cok kalabalik yoksa deneyim olarak tabiki onlar daha iyidir daha bilgili kapsamlı olurlar. Ama istanbulda yaşayınca devlet zor olur diye dusunuyorumBen de kesinlikle devlet hastanesi ni düşünüyorum. Özelde ki doktorumu daha çok sevmeme rağmen. Özellikle büyükşehirler dışında ki iller için söylüyorum. Hemşire ebe anestezi teknisyeni anestezi doktoru yenidoğan yoğun bakım hemşiresi hepsi toplu değerlendirildiği zaman tek başına maalesef doktor yeterli olmuyor. Ve şu da bi gerçek ki deneyim ve bilgi açısından devlet hastanesinde ki ekibi hiç bi yerde bulamayız. Kendim de bi devlet çalışanı olarak yaşadığım ilde ki diğer özel hastanelerin sağlık ekibini çok iyi biliyorum. %75 i Yeni mezun oluyor.Devlettekiler size konfor ya da 1+1 ev niteliğinde odalar sağlayamayabilir. Ama şundan Eminim ki acil bir durum olduğu zaman en hızlı ve en kapsamlı onlar müdahale edebilir.
Cok haklisiniz nasipte ne varsa onu gorucez. Bende cok dua ediyorum ve biliyorum ki hic bi kulun duasini geri cevirmeyen Rabbim hamilelerindekinide geri cevirmez. Dogum odalarini falan gezmemize dogumhane bolumune falan bakmamıza musade ederler mi acaba ben bu tarz konularda cekingenim biraz oden gidip bakim diyemiyorum
İstanbul gerçekten bambaşka bir dünya Allah size sabır versin. Hem çok güzel, hem de çok zoooor ve yorucu.Ama iste buradaki devletler cok kalabalik yoksa deneyim olarak tabiki onlar daha iyidir daha bilgili kapsamlı olurlar. Ama istanbulda yaşayınca devlet zor olur diye dusunuyorum
Insallah kesfetmezler. Yoksa emin olun ordada yer bulmaniz zor olur. Evet istanbulda yasiyorum bu yuzden devlet yada egitim arastirma düşünemiyorum trafigi ayri problem ki devletlerde egitim arastirmada evime uzak trafik olduğu zaman en az bir bucuk saat suruyo en yakin devlet. Bu etkenlerden dolayida ozelden yana oluyorum ama yarin kontrolden sonra tamamen bakim bi doktordan da dogum bilgisi alayim. Kafamdaki soru isaretleri belki biraz azalir o zaman. Ya ozel hastaneler problem karsisinda da mi yetersiz oluyor? Bu tarz seyler daha onceden de duymustum ozeller ekip konusunda devlet kadar kapsamli olamiyo maalesef.Doğumhaneyi bilmem de odaları hasta yakını gibi girip gezebilirsiniz. Kimse bişey diyemez.
Yalnız sanırım istanbuldasın. Öyle deyince sözlerimin birazını geri aldım. Büyük şehir o açıdan sıkıntı. Sanırım İstanbul’da olsam özeli düşünürdüm ben.
He ama yine de aklında olsun. Görümcem tüm hamileliği boyunca özele Gitmişti. Sezeryanına 3 gün kala bebekte sıkıntı oldu, kendi özel hastanesi gece kabul etmedi ameliyathaneler bakımda diye. Bebekte sıkıntı var diye 3 özel hastaneye gitmişler 3ü de kabul etmemiş. En son Marmara eğitim araştırma hastanesi kabul etmiş ve acil sezeryana almışlar sabaha karşı. Ebeler biraz sertti ama hastanede kaldığım süre içersinde bi sıkıntı yaşamadım dedi. Tabi inşallah olumsuz bişey yaşamazsınız ama aklında olsun. Eğitim araştırmalar kabul etmek zorunda.
Suriyeliler konusunda da maalesef seninle aynı fikirdeyim. Bizim burda da oldukça çoklar. Doğumevinde kan alma nerde diye 4 kişiye sordum hepsi de onlardanmış, cevap veremediler. O yüzden doğumevine ölsem gitmem diyorum. Eğitim araştırmayı keşfetmezler inşallah benim doğuma kadar.
Inananin haklisiniz. Ya saglik ocagina gidiyorum bi tanesi kucaginda bi tanesi ondan biraz buyuk elini tutmus biride bes aylik karnindaymis. Biz bi taneye nasil bakicaz nasil yetistiricez nasil anne baba olucaz diye düşünürken o insanlardaki cesareti hic anlayamiyorum
İstanbul gerçekten bambaşka bir dünya Allah size sabır versin. Hem çok güzel, hem de çok zoooor ve yorucu.
Suriyeliler konusunda nereye gitseniz aynı muayene olduğum gün sisteme bi bakıyorum gerçekten nerdeyse yarısı onlar. Bi de biz küçük bi şehirdeyiz. Gerçekten çok üzücü. Bu ırkçılık değil ama biz bile ülkemizde tek çocuğumuza nasıl bakıcaz geleceğini nasıl sağlayacağız derdindeyiz. Adamlar sözde sığınmacı patır patır doğuruyor ben buna karşıyım. Yazık o çocukların hiç bir günahı yok
29 cm küsürdü. 20+3 günlükken.Günaydın dün ayrıntılıya girdik bizim küçük prens gayet sağlıklıymış şükür bunu da atlattık 1 ay sonra şeker ölçümü için çağırdı .. grupta 20 haftalık bebeklerinizin boyu kaç öğrenebilir miyim
Arkadaşım hastanelerin doğumganeleri müsait oldukça gösterirler tabi ama kadın doğumdaki çatallı sedyeden farkı yok inan gidip farklı bişey görmezsin yani hastane odasıda kat personeli gösterir sana ama sana tavsiyem bukadar germe kendini bazısı kuş gibi girip çıkıyo bazısı daha zor bunlar artık bünyemiii doktormuuu yoksa şansın mı belli olmaz okuduklarındanda etkilenme ama bilinçlen doğum sonrası yada sırasında heran herşey olabilir sadece bilinçli olun hakkınızı sonuna kadar kullanın yeterAslinda ilgi alaka olarak özeller daha iyi ama dogum zamani da ihmalci olabiliyorlar sanirim. Devletlerde yogun olduklari icin aceleci oluyolar ve benim gittigim hastane normal bi özel hastane olmasina ragmen doktorumda hastanede baya övülen bi hastane ama doguma yaklastikca dogumla ilgili acilan her konuda etkileniyo insan uc gundur dusunmekten arastirmaktan basim catlicak gibi keske okumasaydim
Cok haklisiniz. Ben cok etkilendim sanirim bu yuzden kendimide cok gerdim. Aslinda dediginiz gibi bunyeyle alakali birazda durum. Bu yuzden daha fazla dusunmeye gerilmeye gerek yok nasip diyip beklicez tedbir bizden takdir Allah tan artik.Arkadaşım hastanelerin doğumganeleri müsait oldukça gösterirler tabi ama kadın doğumdaki çatallı sedyeden farkı yok inan gidip farklı bişey görmezsin yani hastane odasıda kat personeli gösterir sana ama sana tavsiyem bukadar germe kendini bazısı kuş gibi girip çıkıyo bazısı daha zor bunlar artık bünyemiii doktormuuu yoksa şansın mı belli olmaz okuduklarındanda etkilenme ama bilinçlen doğum sonrası yada sırasında heran herşey olabilir sadece bilinçli olun hakkınızı sonuna kadar kullanın yeter
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?