Benim oturudugum semttede fazla yoklar ama saglik ocaklari devlet hastaneleri dogumevleri hep onlardan dolu. Gecen gun tetenoz asisi olmaya gittim hemsirem suriyeli bi bayana asi karti verdi tarih yazip kadin ben asi olamam cok acir 5 cocuguma olmadim bisey olmadi dogdular iste buda dogar dedi ve kagidi yirtip atti ben şok oldum. Hemsirede şok oldu. Çok degisik zihniyetler gercekten.@orjinalgama ben sozlerinizi hicte ayrimcilik olarak gormuyorum.Izmirde bostanli sahilinde oturuyorum cevrede suriyeli bile yok pahali bir semt acikcasi.sahildeyiz onumuz arkamiz park bahce kizimla ayni aylarda bebekleri olan arkadaslarla parkta bulusurduk.gecen ay biz kresten cikip gec gittik yanlarina onlarda yarim saat oynamis bizde 5dk oturduk.cocuklar el agiz hastaligi almis parktan perisan oldular birinin tirbaklari dokuldu.. biz az durduk diye sans eseri almadik hastaligi yada sirke korudu bilmiyorum.gecen hafta sonu hastanedeydik beta1 virusu almis yine suriyeden ithal bagisikligi cok guclu ya kefir ya sirke bi sekilde koruyo yatis vermediler 38 derece atesle 1 gunde ayakta atlatti ama normal seyri 3 gun 39 derece atesmis 15 gunde iyilesiyomus ishal ve dokuntude oluyormus yatis verip serum takiliyormus ki biz gecen anneler gununde de acildeydik yine suriyeden ithal super virus almisti oda sadece ishal ates yok sivi kaybi icin hemen serum takiliyo cunku oyle boyle bir ishal degil 1 gunde 11.5dan 10 kiloya dustu...yanj bide elit bir semtteyiz ama bu hastaliklardan yakamizi kurtaramiyoruz ve parkran bahceden aliyo! Hakli olarak gerekli saglik kontrolleri ve gerekli aşılamalar yapilmadan kontrolsuzce kabul edildikleri ve hiç aşı yaptirma geregi de gormeden kontrolsuzce cocuk sahibi olduklari icin kizginim...saglik ocaklarinda yapilan onlar icinde ucretsiz en azindan yenidoganlarun takibini yaptirabilirler ama bizim hemsiremiz diyoki arayip asiya cagiriyorum telefonu acmiyo gezici gunde adrese gidiyorum yoklar...bildiriyoruz ama yinede ortada yoklar...saglik ocagi daha ne yapsin
Valla canım bende okudum çok kötü oldum ama yinede devleti tercih etmem çok zor durumda kalmazsam. Benim istinye de gittiğim doktorum bikaç yıl öncesinde devlet hastanesnde doktorluk yapmış ama yine de düşünürdüm devlete gidermiyim diye. Şimdi ücretinden dolayı üzüle üzüle hastane değiştirdim. Bide şu var ailesi neden birkez olsun sert çıkmamış benim ablam olsa hastaneyi başlarına yıkar. Okadar acı asla ve asla çektirmez. Hastada da biraz tecrübesizlik var 4 kişi benim üstüme abansa çığlık ata ata ortalığı birbirine katarım. Allah hayırlı doktor ve asistanlar çıkartsın karşımıza. En pahalı hastaneyede gitsek bitane öyle vicdansıza denk gelsek geliriz yani...Bizimkide ilk zamanlar cok hareketliydi son iki kontrolde hep uyuyo ama ya bakalim bizde yarin gidicez bakalim bizimki napcakya bide ben devlette mi dogum yapsam diye dusunmeye basladim su eksiden gecen ozel hastane ihmali konusundan sonra kizlar fikriniz ne acaba
Canım tabikide git. Detaylı ultrason bence kesinlikle hafife alınmayacak bişey. Herşeyin parasına bakıp dert ederim ben ama şuan 600 tl ye çok çok iyi bi doktora (tavsiyelere göre) gidip detaylımı yaptırıcam ama daha dktora giremedim bekliyorum bakalım bu yeni doktor nereyi tavsiye edecek ona göre hareket edicemSelamlar herkese. Ilk kızım karnimda çok hareketliydi. Doğduktan sonra aynı hareketlilik devam etti hatta şimdi profesyonel jimnastikçi olduŞimdiki çok sakin. Günde en fazla 10 15 hareketi oluyo. O da tekme gibi değil de sakin bir gerinme gibi. Bakalım doğduktan sonra da sakin bir bebek mi olacak :)
Bir de benim gittiğim doktor prof. Perinatoloji uzmanlığı yok ama her muayenede yaklaşık yarim saat her organa yapiya bakiyo tek tek açıklama yapiyo. Herşeyine çok iyi dedi Allaha şükürler olsun. Çok memnunum ama yine de perinatoloji uzmanı bir doktora ayrıntılı ultrasona gitsem mi diye düşünüyorum. 2 doktorun görmesi dahami iyi olur diye aklımdan geçiyor. Siz olsanız gidermiydiniz?
Haklisin canim Allah iyilerle karsilastirsin hepimize sağlıklı hayirli huzurlu doğumlar nasip etsin. Naptin bebis hareketli miydi bugün kontrolun nasildi hersey yolundadir insallahValla canım bende okudum çok kötü oldum ama yinede devleti tercih etmem çok zor durumda kalmazsam. Benim istinye de gittiğim doktorum bikaç yıl öncesinde devlet hastanesnde doktorluk yapmış ama yine de düşünürdüm devlete gidermiyim diye. Şimdi ücretinden dolayı üzüle üzüle hastane değiştirdim. Bide şu var ailesi neden birkez olsun sert çıkmamış benim ablam olsa hastaneyi başlarına yıkar. Okadar acı asla ve asla çektirmez. Hastada da biraz tecrübesizlik var 4 kişi benim üstüme abansa çığlık ata ata ortalığı birbirine katarım. Allah hayırlı doktor ve asistanlar çıkartsın karşımıza. En pahalı hastaneyede gitsek bitane öyle vicdansıza denk gelsek geliriz yani...
Canım tabikide git. Detaylı ultrason bence kesinlikle hafife alınmayacak bişey. Herşeyin parasına bakıp dert ederim ben ama şuan 600 tl ye çok çok iyi bi doktora (tavsiyelere göre) gidip detaylımı yaptırıcam ama daha dktora giremedim bekliyorum bakalım bu yeni doktor nereyi tavsiye edecek ona göre hareket edicem
İnşallah memnun kalırsın bu sefer canım :))) son aylarda 2 hafta 1, hatta son haftalarda her hafta gidicez nts ydi suyuydu kilosuydu oydu buydu derken sürekli takipte kalcaz. O yuzden gitceğimiz hastane önemli gerçekten:)Ayy kızlar dua edin bu doktordan ve hastaneden memnun kalıyım. Biraz sonra çıkıcaz evden doktor nöbetçiymiş muayene olucaz, odalarını falan geziyim diyorum. 3 hafta sonra da Egoşu görücez bakalım yine uslu uslu oturcakmı yoksa diğer yaramazlar gibi taklalar mı atıcak
Ayy bi tek benmiyim böyle olan diyodum sende benim gibisin, adamı tatilden soğuttum resmen sürekli yattım ve keyifsiz enerjisizdim keşke gelmeseydik seneye yok tatil felan dediGerçekten bu sıcaklar beni de mahvediyor geriliyorum çok. Bu gece bizde yola çıkacağız tatile gitmek için 9 saatlik yol nasıl geçecek bilmem. Hiç tatil moduna giremedim busene. Değişik bir psikoloji
Ahh sorma vucut yattıkça daha kötü oluyor hamlaşıyor normal olarakCok yatmaktan kas kaybida oldu galiba o da halsizligimize halsizlik katiyo olabilir.benim oyle en azindan.makinadan cikan camasirlari katladim bayildim yatiyorum gorsen dersin dunyayi sirtinda tasimista bu kadar yorulmus
Giremedim canım 1 saat önce geldik ameliyattaymış doktor. Yakındaki avm ye gittik bana hamile pantolonu aldım. Aradılar sıra sizde diye yürüyüp gelene kadar yine başka kata çıkmış doktor bekliyoruz şimdi. Egoşta sıkıldı heralde 1 2 tekmeledi durduHaklisin canim Allah iyilerle karsilastirsin hepimize sağlıklı hayirli huzurlu doğumlar nasip etsin. Naptin bebis hareketli miydi bugün kontrolun nasildi hersey yolundadir insallah
Evet canım o yüzden içimize sinsin gittiğimiz hastanelerde doktorkarda inşallahİnşallah memnun kalırsın bu sefer canım :))) son aylarda 2 hafta 1, hatta son haftalarda her hafta gidicez nts ydi suyuydu kilosuydu oydu buydu derken sürekli takipte kalcaz. O yuzden gitceğimiz hastane önemli gerçekten:)
Ayy bi tek benmiyim böyle olan diyodum sende benim gibisin, adamı tatilden soğuttum resmen sürekli yattım ve keyifsiz enerjisizdim keşke gelmeseydik seneye yok tatil felan dedibizde arabayla gittik bizimde yaklaşık o kadar sürdü yol.
Ahh sorma vucut yattıkça daha kötü oluyor hamlaşıyor normal olarakbende senin gibi ağır vasıtayım
Hadi guzel haberlerle gelGiremedim canım 1 saat önce geldik ameliyattaymış doktor. Yakındaki avm ye gittik bana hamile pantolonu aldım. Aradılar sıra sizde diye yürüyüp gelene kadar yine başka kata çıkmış doktor bekliyoruz şimdi. Egoşta sıkıldı heralde 1 2 tekmeledi durduçıkıyım yazıcam hemen memnun kalırım inşallah ben strest oldum. Bende senin gibi o yazıyı okuyunca kendimi streste soktum hastanelerin yorumlarını okudum. 5 bini göze alıp normal doğum yapmayı planladğım hastanenin yorumlarına şok oldum.. o yüzden iyi düşünelim ki iyi olsun dua edelim Allah yardımcımız olsn demekten başka çaremiz kalmadı..
Kendine yaptirmiyo dogum yapiyo cocugada yaptirmaya gerek gormuyo...Benim oturudugum semttede fazla yoklar ama saglik ocaklari devlet hastaneleri dogumevleri hep onlardan dolu. Gecen gun tetenoz asisi olmaya gittim hemsirem suriyeli bi bayana asi karti verdi tarih yazip kadin ben asi olamam cok acir 5 cocuguma olmadim bisey olmadi dogdular iste buda dogar dedi ve kagidi yirtip atti ben şok oldum. Hemsirede şok oldu. Çok degisik zihniyetler gercekten.
Dogum gibi bi acidan korkmayip defalarca goze almasi ama bebeginin kendisinin ve cevrenin sagligi icin yapilan minnacık bi igneden kacip yapmiyo neyseki tatlis kiziniz fazla kapmadan atlatmis. Umarim diger çocuklarda iyilesir hemen.Kendine yaptirmiyo dogum yapiyo cocugada yaptirmaya gerek gormuyo...
Merhaba herkese,
Aralık annelerine de sordum aynı soruyu hakkınızı helal edin.
18 haftalık olup da hiç hareket hissetmeyen var mı?
Benim bugün 17.6 oldu. Normalde panik yapan biri değilim, üstelik ikinci hamileliğim, geçen hafta üst üste hissettim ama 4 gündür tık yok. Kafama takılmaya başladı, huzursuz oldum.
Ben daha bir haftadir hissediyorum. Ilk gebelik. Normaldir sanirim sizin deMerhaba herkese,
Aralık annelerine de sordum aynı soruyu hakkınızı helal edin.
18 haftalık olup da hiç hareket hissetmeyen var mı?
Benim bugün 17.6 oldu. Normalde panik yapan biri değilim, üstelik ikinci hamileliğim, geçen hafta üst üste hissettim ama 4 gündür tık yok. Kafama takılmaya başladı, huzursuz oldum.
Insallah kesfetmezler. Yoksa emin olun ordada yer bulmaniz zor olur. Evet istanbulda yasiyorum bu yuzden devlet yada egitim arastirma düşünemiyorum trafigi ayri problem ki devletlerde egitim arastirmada evime uzak trafik olduğu zaman en az bir bucuk saat suruyo en yakin devlet. Bu etkenlerden dolayida ozelden yana oluyorum ama yarin kontrolden sonra tamamen bakim bi doktordan da dogum bilgisi alayim. Kafamdaki soru isaretleri belki biraz azalir o zaman. Ya ozel hastaneler problem karsisinda da mi yetersiz oluyor? Bu tarz seyler daha onceden de duymustum ozeller ekip konusunda devlet kadar kapsamli olamiyo maalesef.
İstanbul başka bir dünya. Orda olsam kesinlikle devlet ya da eğitim araştırma düşünmezdim ben de. Allah mecbur bırakmasın tabi kimseyi.
Siz içinizi ferah tutun. Bir arkadaş da demiş, biz bilgili olalım, doğumhanede kendi tepemize kimseyi bindirmeyelim. Gerisi doktorların ebelerin vicdanına kalmış.
Özeller devlet kadar kapsamlı değil diyorlar, doğrudur da ama olumsuz bişey olma ihtimali düşük zaten. Allah korusun diyelim ki oldu ambulansla hemen sevk ederler gerekli yerlere. Olumlu düşünüp iyiyi çağıralım. İnşallah hiçbirimizin olumsuzluklar karşısında neler yapmamız gerektiğini düşünmemize gerek kalmaz.
Amin amin insaAllah. Annem eşim falan özelde bir şey olursa hemen mudahale edemezler ama tıpta ederler diye orayı düşün diyorlar.ben de miyom var ve erken doğumu tetikleyebilir eşim bunu kafasına baya takmış pek belli etmese de. Allah hepimizi sağlıklı bir doğum nasip etsin
Aynısını düşünüyorum canım.Bizimkide ilk zamanlar cok hareketliydi son iki kontrolde hep uyuyo ama ya bakalim bizde yarin gidicez bakalim bizimki napcakya bide ben devlette mi dogum yapsam diye dusunmeye basladim su eksiden gecen ozel hastane ihmali konusundan sonra kizlar fikriniz ne acaba
Hangi hastane canım ben beylikdüzünün biraz gerisinde oturuyorum hastaneyi doktoru seversem uzakları yakın ederiz Allahın izniyle ne yapalım.Hadi guzel haberlerle gelinsallah memnun kalirsin bu doktorundan eger kucukcekmeceye yakin oturuyorsan benim doktorumu onerebilirim oda cok iyi bi kadin bende tafsiyeler uzerine gitmistim memnunum. Ama iste o konudan sonra evhamliyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?