2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Izmir odemiste yeni ebe dogum hastensi acilmis yeni oldugu icin pek giden yok her odada jakuzi suda dogum

Benim gittigim hastanede de vardi suda dogum ama hosuma gitmedi. Jakuzide sanciyi cekip masaya cikiyosun ciplak bi sekilde. Iyy yanibhayalini bile sevemedigim icin eski usul tercihim

Hastaneler konusulmus. Ben kucuk ilcede de yasadim buyuk sehirde de. Kadim dogumu heryerde kalabalik gordum. Tam tesekkul acisindan devlet daha iyi ama o kalabalik. Hele en son gordugumde arastirmada 1 yatakta 2kisi oturur vaziyette bebek emziriyordu. Normal dogum icin zorlanmasi vs vs etkenler beni soguttu diyebilirim. Iki tarafinda artisi eksisi var iste. Rabbim kolaylik verir insallah

İşte mLesef
Haklisin canim suç cocukta degil babada bence
kendi alıstırdı anacım . Ben mi dedım kucuklukten beri eve gelır gelmez uyuyana kadar hopla zıpla oynaa diye. Eeee şimdidde buyudu aklı erer yasa geldı. Asansor sesı duyar duymaz gıdıyo kapıya rahat bırakırmı bırakmıyo oyna dıyo . Ne yapıyım valla öyle böyle gecıcek zaman . Zaten kreslede telefon ıle gorustuk 2 saatlik oyun grupları yarım ve tam zamanlıları varmıs . Oyun grubu çok dusunmuyorum . 2 saat ıcın goturdugume değmez . Zaten 2 saate daha yenı alısır eder derken gelmek istemezki . Birde goturcegım yer 2 yastan başladıgı ıcın ediz 19 aylık oldugunu soledım ama gercekten yasıtlarından ılerde ıstahlı yemek secmeyen ne koysan yıyen ve kendi yemeğini yiyebilen bi çocuk. Çatal kasık kullanır kimseyi ugrastırmadan yemegını yer . Bez konusu zaten varmıs . Hafta ıcı goruselım oda gezsın sızde gezın bızde bı cocuga bakalım cunku suan onun yasıtı hıc yok ama bakalım bı duruma yıne degerlendırelım dedı gerekırse 2 ay sonra fılana kayıt açalım dedı . Yarım gune kabul edılır gibi gelıyo. Bakalım .

Bizim bebekler ayni benim yemedigim kalmadi şu ultrasonda hareketli goriim diye ama yok yani :) elleryle gozlerini kapatmis yatiyo yada karin duvarina sarilmis totosunu dönms yatiyo. Öksürmeyi birak cigerlerimi biraktim banamisin demiyor :) dogduklarindada mutlaka konusalim cok merak ediyorum uslumu olcaklar

Izmir odemiste yeni ebe dogum hastensi acilmis yeni oldugu icin pek giden yok her odada jakuzi suda dogum
O hastanenin tanıtımını izledim çok güzel. Zaten proje olarak başlatıldı. Suda Doğum burda olsa ben denemek isterim.Her ne kadar ülkemiz için çok yaygın olmasa da Avrupa da yıllardır yaygın bir doğum yöntemi olarak kullanılıyor.

Tecrübeli annisler birbkonuda desteğinize ihtiyacım var toplanin hele bakayım :)

Şimdiii benim oğlum 2 yaşını bitirdi ve akıllı bir çocuk maşallah söylediklerimi anlıyor. Hamile kaldigimi öğrendiğimden beri yazın bezi biraktirsam ikinci gelmeden çok iyi olur diye düşünüyorum ama hazır olmadan onu zorlayıp herhangi bir travma yaşatmaktan da çok korkuyorum. Ayrıca bezi biraksa ikinci gelince tepki olarak yeniden altına yapan çocuklar olduğunu da biliyorum. Şimdi ben size gozlemlerimi söylesem siz de kendi tecrübelerinize dayanarak bana fikir verir misiniz?

-Öncelikle malesef sabahları bir ton cişle uyanıyoruz. Bezi kuru değil. Hatta o kadar çok yapıyor ki üstüne filan çıkıyor.
-Yalniz şu var ki üstüne çiş çıkınca kendi gelip bana anne üstüm kirlenmiş baska pijama giydir diyor yani rahatsız oluyor bu durumdan.
-Yaz gelmesiyle birlikte bezden rahatsızlık duyduğunu hissediyorum fırsat buldukça çıkarıyor veya devamlı beziyle oynuyor sanki kasindiriyor..
-Nadiren kaka yapmadan önce soyluyor ama yaptıktan sonra her zaman gelip soyluyor. Ancak bazen ilgi çekme için yalandan kaka yaptım diyor.

Sizce şansımı deneyeyim mi? Bu işi yapacaksam çok fazla ağırlaşmadan halletmem lazım...

Bana birakmak istiyo gibi geldi ama bi kac ay daha beklemek gerekebilir. Lazimlik bir dene istersen yapacak mi denemekten zarar gelmez

Son düzenleme:
Bana birakmak istiyo gibi geldi ama bi kac daha beklemek gerekebilir. Lazimlik bir dene istersen yapacak mi denemekten zarar gelmez

İster istemez ilk çocukta her yeni adım korkutucu oluyor... İlk önce sünnet nasıl olacak dedik çok şükür onu sağ salim atlattık sonra işe nasıl onu bırakıp gideceğim dedim çok şükür onu da benden bile daha kolay atlattı .Sonra emmeyi nasıl bırakacağız dedik çok şükür o da yine korktuğum kadar zor olmadı şimdi sıra geldi bezi bırakmaya :) inşallah onu da kolaylıkla atlatiriz bakalım yapabilecek miyim diye endiseleniyorum ama eninde sonunda o da olacak...

Az once yatmis gobegimi severken OGLUM olacagi anca dank etti kafama!!! Sünnetle ilgili görusme yapan var mi?En sagliklisi ikinci haftada yapilan sunnet diye biliyrodum kuzenlerimden zaten hemen 1500 tane yazi okudum evet en sagliklisi bu.cunku kuzenlerimin ikiside 7 ve 9 gunlukken oldu bezlerini ben degistirdim teyzem lohusa oldugu icin gormesin diye 3.4. Bezde tamamen iyilesmis oldugunu gozumle gordum.yarim gunde yani.ama onlar istanbuldalar yeditepe hastanesi yan binalari gibi yakin hemen halletiler ben izmirdeyim ay kime gidicem kimle goruscem simdiden kurtlandim

Kizim 18 aylik gecen bayram tatilinde 4 gunde biraktik cok kolay oldy valla hic akil verip ahkam kesebilecek bir durumum yok ben bile inanamadim bu kadar kolay olmasina.bir gun onceden bezi birakcagimizi yarin cisini kakasini tuvalete yapcagini soyledim sabah uyaninca bezi cikardik beraber cipe atip baggbagg yaptik ilk gün ne yaptigimizi cozdu 2.gun anne cis anne kaka kaka...ilk gun 3 kez kaza oldu 2.gunden itibaren sorunsuz devam..guzel ve kolay bir surec dilerim

İlk kızıma babannesi sürekli wc ye götürerek öğretti ikinciye ozaman pepenin bi şarkısı vardı çişimiz tuvalette diye onu dinleyip hadi bizde yapalım diyip heycanlandırarak yapıyodum gece yatmadan yaptırıp o uyuyunca bezliyordum gecede belli saatlerde kaldırıp yaptırıyodum ki o saatlere alışsın diye derken derken öylede oldu bi dene istersen bence başla şimdiden yaz boyu uğraşırsın kışa rahat edersin

Biliyomusun aynı durumdayım bide bunun mevlüdü var acaba 40 yada 20 lik mevlüdü ayrı yapıp sonra sünneti ayrı mı yapsam yoksa ikisini biraradamı çıkarsam diye bizim ailelerin ikiside ayrı ayrı şehirdeler aynı zamana biraraya getirmekte zor olur sünnet desen ilk 3 ay içindemi yaptırsam off off düşün düşün

Ayy onlarida dedin bak simdi iyice kafam altüst...bide bizim yegenlerimiz var iki tane eltim cok guzel ogretir kizini alir mutfaga gider iceri gelirler amca bana telefon alir misin...donlarina kadar biz aliyoruz.neyse oglan sunnet oldu dugun yapilmadi simdi biz o islere girersek aninda onada ortak cikarlar ama ilk 7 gunden sonra yapilan sunnet aninda iyilesiyo o yuzden yaptirmak da istiyorum yarin ariycam kent hastanesini telefonda fiyat verirler mi bilmiyorum ama olmayan oglanin pipisini gidip gosteremiycegime gore bi sekilde yardimci oluyolardir herhalde

İnşallah canım ya bakalım nasıl olacak... Ben de kendimce şöyle bir plan yaptım. Bebe mağazasına gidip kendisine bir alıştırma tuvaleti sectirecegim çünkü biberonu da başta sevmemisti ama aklı erince kendisine sectirdik o zaman biberonu da kullanmaya başladı. Alıştırma kilodu hic ise yaramiyormus diye duydum o yüzden normal kilotlar almayı dusunuyorum. Terasimiz var gün içinde terasta takılıp kaza yaşarsak orada atlatayim diyorum. Son olarak gece de yatağına hasta bezi serip belli aralıklarla tuvalete götüreyim diyorum. İnşallah başarılı oluruz. Ben son zamanlarda arasıra çişin kakan gelince bana söyleyebilirsin gider tuvalete yaparız diyorum olur anne anlaştık diyor ama icraat yok tabi

Bu arada sünneti erken yaptırmayı tavsiye ediyorum. Ben üç aylık yaptırdım ama onda bile geç kalmışım dedim. Aslında sünnete en uygun olan 7 günlük yaptırmakmış ama Salih sarılık olduğu için kilosu da yeni toparlandigi icin doktor izin vermedi ve Yenidoğan sünneti yapılınca sonra tekrar deri olasabilir tavsiye etmiyorum dedi ben de erteledim. Zaten bez degismeyi bile yeni yeni ogreniyordum beceremem diye korktum ama inşallah Yusuf beyde bir aksilik olmazsa 7gunluk yaptırmak istiyorum :)

Oglumu 23 aylikken memeden ayirdim. 26 aylikken de bezden. Gece islak kalkiyorsa gece sureci 3 yasini bulabiliyor yani tam duzene 3 yasinda girdi. Benimki gece konusunda gunduz zaten bir haftada halledersiniz. Ancak sizde bebek gelecegi icin sonrasi sikinti olabilir. Yani bi kac arkadasim yasadi bu sikintiyi. Hamilelikte ayirdilar biri gece isemeye basladi digeri gece gunduz ki bitanesi 5 yasinda hala tam duzelmedi. Bence bekle biraz daha kardesi gibi bir bebek oldugunu hissettsin kardesi gibi bezlenmek hosuna gidebilir. Mart nisan gibi bahar aylarinda baslarsin hemde riske girmemis olursun. Gece konusunda da daha kolay ilerlersiniz gunduz biraktirip gece baz baglamak kafa karistirio cunku. Ben uyuduktan sonra bagliyordum. Uyaniyordu. Bide eger kardes dogunca saga sola iserse onun stresinu de cekme zaten surec zor olacak bence biraz daha

Bizimki 35 gunluktu sunnet oldugunda . 40 gunu gecirmemek lazim demisti doktor. Cok kolay atlattik. Bir gun bile surmedi dedigin gibi belki 7 9 daha rahattir ama ben cesaret edememistim ilk bebe olunca bide :) bide dogumum zordu zaten 20 gunde anca kendime geldim. Ama sunu bilir sunu soylerim yeni dogan sunneti candir.

Aslinda Salih banyoya bile girmekten çok korkuyor o yüzden banyo dışında bir yerde alıştırma tuvaleti ile denemek istiyorum. Şarkıları çok seviyor evet bunu kullanabilirim :) annem hep bezi birakınca gece gündüz bir arada bırak yoksa kafası karışır der o yüzden ben de yatağa hasta bezi sereyim diye düşünüyorum ama işe yarar mı acaba? Bir de gece kaç saatte bir kaldırmam gerekiyor onu bile bilmiyorum... Öğlen uyuduysa gece 10 gibi uyuyor öğlen uyumazsa 8 gibi uyuyor sabah da en geç 8de kalkıyor. Gece genelde 1-2 kere su içmeye kalkıyor.

Evet aynısına ben de şahit oldum yeğenim Salih doğunca masanın altına girip büyük tuvaletini yapmıştı ki o öz kardeş bile değil ve 3 yaşındaydı Salih 8 ay daha küçük olacak ona göre...
Bir defa deneyeceğim olmazsa zorlamayacagim gazam mübarek olsun Allah utandırmasın

Salih akilli bi bebek annesi uzmez seni eminim kolay atlaticaksin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…