Az once yatmis gobegimi severken OGLUM olacagi anca dank etti kafama!!! Sünnetle ilgili görusme yapan var mi?En sagliklisi ikinci haftada yapilan sunnet diye biliyrodum kuzenlerimden zaten hemen 1500 tane yazi okudum evet en sagliklisi bu.cunku kuzenlerimin ikiside 7 ve 9 gunlukken oldu bezlerini ben degistirdim teyzem lohusa oldugu icin gormesin diye 3.4. Bezde tamamen iyilesmis oldugunu gozumle gordum.yarim gunde yani.ama onlar istanbuldalar yeditepe hastanesi yan binalari gibi yakin hemen halletiler ben izmirdeyim ay kime gidicem kimle goruscem simdiden kurtlandim
Herkese iyi geceler aksam yemeginde tabureden düstum ama bi sikinti olmadi çok şükur bir saate oglum kipirdadi icim fwrahladi
Bezden yenu ayrilmis cocuk bez gorunce ilgi cekici saniyor. Bide yawru kucuk daha ikinizde orselenmeyin. Biseye alisip tekrar beze donerse daha zor ve annene katiliyorum gece gunduz ayni anda olmali ama erkek cocuklari genelde 3 yasta geceyi toparlio. Gece icin soyle bi tavsiyede bulanabilirim. Alta alez ustte carsaf varya. Onun ustune bu hasta naylonlarindan ser. Tekrar carsaf tekrar naylon tekrar carsaf yaklasik uc kat yap gece bi aksilik olma durumunda ust kati atarsin banyoya alt kat ile devam edersin. Aksam uyudukta. 2 saat sonra kaldir. Sonraki aralari 3 ve 4 saat seklinde ac. Zamanla kac saatte bir yaptigini gorursun. Birde cis gelince kipirdaniyorlar genelde ordan da anlarsin. Cisi geldigini. Gece uykusu bolundugu icin ariza cikarabilir. Lazimligi odasina koy odasin yapsin cisini huysuzlasmasin. Eger oturmaya direnirse ki benimki direnmisti. Geceleri kavanoza isetmek guzel bir cozum oluyor. Cocukda bunalmiyor. Gun gectikce kaldirma seferlerini dusur. Atiyorum 5 le basladin 4 e 3 e indir ve mumkunse takribi bir yil icinde gece kaldirmayi birakmis ol. Eger kaldirmaya devam edersen bi muddet sonra aliskanlik haline gelebilir. Ve ilerleyen yaslarda da gece tuvalete kalkabilir. Oglum 5 yasinda cok nadir gece tuvalet icin uyanir. Aksam 9 da yatar sabah kacta kalkarsa. Bide cok onemli bi mevzu gece sivi tuketimini azaltacaksan bunu ona farkettirmeden yap su icme cis yaparsin karpuz yeme cis yaparsin gibi soylemler cocugu psikolojik olarak etkilio. Bu sefer gece islatma problemleri aciga cikio. Aklima gelenler bunlar canimEvet aynısına ben de şahit oldum yeğenim Salih doğunca masanın altına girip büyük tuvaletini yapmıştı ki o öz kardeş bile değil ve 3 yaşındaydı Salih 8 ay daha küçük olacak ona göre...
Bir defa deneyeceğim olmazsa zorlamayacagim gazam mübarek olsun Allah utandırmasın
Ahh canım ben ilk kızımı ağustos ayında doğum yaptım. Son aylarım yaza denk gelmişti. Çatı katı bir ev ve bize bikez gelen bidaha gelmek istemiyodu. Evin bi odasında klima vardı Allahtan. Orda yatıp kalktım. Kayınvalidem bizde kalmıştı, klimalı odada birlikte yatmıştık. Ben sereserpe o battaniyeyleBizde dün geldik tatilden, tam tersi çok sıkıldım boş boş geçti eve girince ohh be dedim kendimi direk yatağa attım. Hiç hayat enerjim yok ondan dolayı sanırım bide bu sıcaklar beni mahvediyor yollarda çok kötü oldum bu yaz ızdırap banaahh eşimi dinleyip bu aylarda hamile kalıp bahar gibi doğurmadığıma pişmanım. Biraz Acele ettim sanırım bişeyi çok zorlamayacaksın demekki...
Valla canım ben iki kızımıda 33 aylıkken bıraktırdım. Çünkü anca o zaman hazırdılar. Kardeşim kreş sahibi. O tavsiyede bulundu. Kasları önemli dedi. Hazır olsun dedi. İki kızımda hiç zorlamadı, demekki tam zamanıymış. Bize Kukulinin tuvalete hayhay beze bay bay şarkısı çok yardımcı olmuştu. Birde ben ikisinide direk klozete alıştırdım. O yönden çok rahat oldu. Alıştırma külotları hiç işe yaramıyor. Normal külota bir kere işedi kızım, ağlamaya başladı anne ıslandım diye. Sonra çişini söyledi.Tecrübeli annisler birbkonuda desteğinize ihtiyacım var toplanin hele bakayım :)
Şimdiii benim oğlum 2 yaşını bitirdi ve akıllı bir çocuk maşallah söylediklerimi anlıyor. Hamile kaldigimi öğrendiğimden beri yazın bezi biraktirsam ikinci gelmeden çok iyi olur diye düşünüyorum ama hazır olmadan onu zorlayıp herhangi bir travma yaşatmaktan da çok korkuyorum. Ayrıca bezi biraksa ikinci gelince tepki olarak yeniden altına yapan çocuklar olduğunu da biliyorum. Şimdi ben size gozlemlerimi söylesem siz de kendi tecrübelerinize dayanarak bana fikir verir misiniz?
-Öncelikle malesef sabahları bir ton cişle uyanıyoruz. Bezi kuru değil. Hatta o kadar çok yapıyor ki üstüne filan çıkıyor.
-Yalniz şu var ki üstüne çiş çıkınca kendi gelip bana anne üstüm kirlenmiş baska pijama giydir diyor yani rahatsız oluyor bu durumdan.
-Yaz gelmesiyle birlikte bezden rahatsızlık duyduğunu hissediyorum fırsat buldukça çıkarıyor veya devamlı beziyle oynuyor sanki kasindiriyor..
-Nadiren kaka yapmadan önce soyluyor ama yaptıktan sonra her zaman gelip soyluyor. Ancak bazen ilgi çekme için yalandan kaka yaptım diyor.
Sizce şansımı deneyeyim mi? Bu işi yapacaksam çok fazla ağırlaşmadan halletmem lazım...
Bezden yenu ayrilmis cocuk bez gorunce ilgi cekici saniyor. Bide yawru kucuk daha ikinizde orselenmeyin. Biseye alisip tekrar beze donerse daha zor ve annene katiliyorum gece gunduz ayni anda olmali ama erkek cocuklari genelde 3 yasta geceyi toparlio. Gece icin soyle bi tavsiyede bulanabilirim. Alta alez ustte carsaf varya. Onun ustune bu hasta naylonlarindan ser. Tekrar carsaf tekrar naylon tekrar carsaf yaklasik uc kat yap gece bi aksilik olma durumunda ust kati atarsin banyoya alt kat ile devam edersin. Aksam uyudukta. 2 saat sonra kaldir. Sonraki aralari 3 ve 4 saat seklinde ac. Zamanla kac saatte bir yaptigini gorursun. Birde cis gelince kipirdaniyorlar genelde ordan da anlarsin. Cisi geldigini. Gece uykusu bolundugu icin ariza cikarabilir. Lazimligi odasina koy odasin yapsin cisini huysuzlasmasin. Eger oturmaya direnirse ki benimki direnmisti. Geceleri kavanoza isetmek guzel bir cozum oluyor. Cocukda bunalmiyor. Gun gectikce kaldirma seferlerini dusur. Atiyorum 5 le basladin 4 e 3 e indir ve mumkunse takribi bir yil icinde gece kaldirmayi birakmis ol. Eger kaldirmaya devam edersen bi muddet sonra aliskanlik haline gelebilir. Ve ilerleyen yaslarda da gece tuvalete kalkabilir. Oglum 5 yasinda cok nadir gece tuvalet icin uyanir. Aksam 9 da yatar sabah kacta kalkarsa. Bide cok onemli bi mevzu gece sivi tuketimini azaltacaksan bunu ona farkettirmeden yap su icme cis yaparsin karpuz yeme cis yaparsin gibi soylemler cocugu psikolojik olarak etkilio. Bu sefer gece islatma problemleri aciga cikio. Aklima gelenler bunlar canim
Valla canım ben iki kızımıda 33 aylıkken bıraktırdım. Çünkü anca o zaman hazırdılar. Kardeşim kreş sahibi. O tavsiyede bulundu. Kasları önemli dedi. Hazır olsun dedi. İki kızımda hiç zorlamadı, demekki tam zamanıymış. Bize Kukulinin tuvalete hayhay beze bay bay şarkısı çok yardımcı olmuştu. Birde ben ikisinide direk klozete alıştırdım. O yönden çok rahat oldu. Alıştırma külotları hiç işe yaramıyor. Normal külota bir kere işedi kızım, ağlamaya başladı anne ıslandım diye. Sonra çişini söyledi.
Ben de oğlumu 27 aylıkken bıraktırdım erkek çocukları daha geç hazır oluyor bezi bırakmaya. Lazımlık alıştırma külodu vb. Bana mantıklı gelmedi çünkü onu temizlemek falan iki kere işmiş gibi geldi bir de miden almıyor kendi çocuğun da olsaKızçelere maşallah canımsalihin kardeşi doğduğunda bile daha 29 aylık olmuş olacak ya çok mu acele ediyorum ki bebek varken bu meseleyle ilgilenmek daha zor olacak diye şimdi aradan çıksın istiyorum yoksa iki çocuk bezlemek dert değil aslında...
Aynen canım konuşalım :)) düşün ki bayramdan önce Pazartesi gittim doktora aynı şekildeydi. Bacaklar aşağıda.. bugün yine aynı. Doktor diyoki düzelir doğum şekline girer. Girmez hocam girmez babası gibi inat çıktı normal doğum istiyorum inadına o yola girmez 3 haftdır aynı duruyo demek dedim güldü :) uslu olmasını pek beklemiyorum ama bilemedimki hiç kıpırdamadı ya.. çikolataymış portakal suyuymuş, tok karınmış yok anam hiiiiiç birini tınlamıyo..Bizim bebekler ayni benim yemedigim kalmadi şu ultrasonda hareketli goriim diye ama yok yani :) elleryle gozlerini kapatmis yatiyo yada karin duvarina sarilmis totosunu dönms yatiyo. Öksürmeyi birak cigerlerimi biraktim banamisin demiyor :) dogduklarindada mutlaka konusalim cok merak ediyorum uslumu olcaklar
Canım ablamın kızı oyuncakçıda gezerken lazımlık görüp istemişti konuşmayı bile bilmiyodu. 1 günde öğrendi ne gece bezi ne gündüz.. 2.kızı şuan 5 yaşında ve geceleri ablam hala bezliyo.. bazen altına yapıyo binde bir ama yinede her gece bağlıyo. O yüzden arkadaşın dediği gibi gece de bezleme 1 2 3 alışır illaki. Ve eğer laf dinleyen ve istediklerini anlatabilen bi çocukça kolay alışır. Ablamın büyük kızı ıh ıhla anlatıyodu derdini yinede kolayca öğrendi. 2.sinde de sürekli çişini yap sürpriz var kakanı yap sürpriz var diye diye zorla alıştırdı. Belli bi zaman sonra işi icraata döktü sürpriz vermezseniz altıma yaparm gibi... yapmışlığıda var yaniAslinda Salih banyoya bile girmekten çok korkuyor o yüzden banyo dışında bir yerde alıştırma tuvaleti ile denemek istiyorum. Şarkıları çok seviyor evet bunu kullanabilirim :) annem hep bezi birakınca gece gündüz bir arada bırak yoksa kafası karışır der o yüzden ben de yatağa hasta bezi sereyim diye düşünüyorum ama işe yarar mı acaba? Bir de gece kaç saatte bir kaldırmam gerekiyor onu bile bilmiyorum... Öğlen uyuduysa gece 10 gibi uyuyor öğlen uyumazsa 8 gibi uyuyor sabah da en geç 8de kalkıyor. Gece genelde 1-2 kere su içmeye kalkıyor.
Ben 18.5 im ama Halen daha hissedebilmiş değilim . İlk gebeliğim ve afedersiniz gazım çok oluyor. O yüzden bağırsak hareketlerim mi yoksa mide guruldamam mı gaz mı bebek mi hiiiiç anlayamıyorum. Bi arkadaşım da benim gibiymiş sordumda. 6.5 aylıkken hissettim ilk ben dedi. Galiba çocuk kımıldayınca değil horon tepmeye başlayınca anca anlıyoruz biz dedi :)) o yüzden rutin kontrollerinize gidin ama kontrollerde dr sağlıklı diyorsa , endişe etmeyin derim .Merhaba herkese,
Aralık annelerine de sordum aynı soruyu hakkınızı helal edin.
18 haftalık olup da hiç hareket hissetmeyen var mı?
Benim bugün 17.6 oldu. Normalde panik yapan biri değilim, üstelik ikinci hamileliğim, geçen hafta üst üste hissettim ama 4 gündür tık yok. Kafama takılmaya başladı, huzursuz oldum.
29 mu maşallah29 cm küsürdü. 20+3 günlükken.
Insallah hepimiz hayirlisiyla aliriz kucagimiza sag salim evlatlarımızı . Dediginiz gibi istanbulda olunca hic dusunulemiyo rabbim mecbur bırakmasın ama istanbulda devlet hastaneleri inanilmaz kalabalik bu yüzden ilgi alakayi gectim dogru düzgün sedye oda bile olmuyo bazenİstanbul başka bir dünya. Orda olsam kesinlikle devlet ya da eğitim araştırma düşünmezdim ben de. Allah mecbur bırakmasın tabi kimseyi.
Siz içinizi ferah tutun. Bir arkadaş da demiş, biz bilgili olalım, doğumhanede kendi tepemize kimseyi bindirmeyelim. Gerisi doktorların ebelerin vicdanına kalmış.
Özeller devlet kadar kapsamlı değil diyorlar, doğrudur da ama olumsuz bişey olma ihtimali düşük zaten. Allah korusun diyelim ki oldu ambulansla hemen sevk ederler gerekli yerlere. Olumlu düşünüp iyiyi çağıralım. İnşallah hiçbirimizin olumsuzluklar karşısında neler yapmamız gerektiğini düşünmemize gerek kalmaz.
Canım ben yenibosna nisa hastanesinde necla hanima gidiyorum. Aslinda önceden munube hanima gidiyordum ondan cok memnundum o hastane degistirdi. Şimdi necla hanimla devam ediyorum. Ultrasonda detaylara kadar bilgi veren guler yuzlu sempatik sicak kanli her soruyu onemseyerek cevaplayan bi doktor. Doktoru cok begendim internette de yorumları var hatta. Oncedende dogumevinde calismis sanirim internette okumustum. Ama doktorun icine sinmediyse bi bu doktora görün derim ben.Hangi hastane canım ben beylikdüzünün biraz gerisinde oturuyorum hastaneyi doktoru seversem uzakları yakın ederiz Allahın izniyle ne yapalım.
Doktora girdim kızlar tabi istinye hastanesi gibi ultrasonu iyi değildi ama ilk defa böbreklernde büyüme yok, midesi mesanesi var ayakları burada bak, bak buda yüzü elleri omzu kolu falan diye gösterdi doktor. Diğer doktor hiç öyle anlatmazdı. Çok şükür gayet iyiymiş. Ayrıntılıya gir dedi magnezyum ve vitamin ilacı verdi. Bi yakınımızda şuan hastanede yatıyodu sezaryen oldu. Onun yanına çıktım odasını falan gördüm. Biz oradayken personel temizlik yapıyodu. Diğer hastaneyle kıyaslarsak tabi istinye isterim ama ne kadar köfte okadar ekmek.. şuanlık olumsuz düşünmedim sadece odası ufaktı ama satın almayacağım içinde yanımda kim alacaksa azıcık rahatsız olsun ne yapalım..
Ankarada istanbul gibi kalabalik sehir bu yuzden devlet hastaneleri cok kalabalik olur muhtemelen. Orda oturanlar daha iyi bilir tabi ama bence kalabalik bi hastanede dogum doktorlar ve ekibi ne kadar iyi olsada zor olur. Bu yuzden ben kendi hastanemden yani ozelden devam edicem sanirimKızlar devlet mi özel mi arasında kalanlardan biri de benim, hem okuduğum son olaylar hem de özel hastanede hemşirelerin liseden mezun olanların hemen alınabiliyor olması (çok denk geldim kan alırken vs) tecrübe olarak ve devlete hesap verme konusunda devlet hastaneleri daha çok dikkatli ve özenli davranıyor. Ben devlette acilde yattığım gece sürekli doç ve uzman doktorlar viziteye geliyorlar müdahale edilecek durumda hepsi konuşup karar veriyorlar. Küvöz bakımından da özel hastanelere güvenemiyorum ben. Acıbadem Memorial gibi hastaneler farklıdır belki benim bahsettiğim daha kendi çapında hastaneler. Başkent hastanesi de üniversite hastanesi olduğu için o da gayet güzel. Küçük şehirlerde takibi özel yapsa bile doğumu devlete gitmek gerek diye düşünüyorum. Çünkü acillerde ağrı kanama vs olduğunda hemen alttan muayene karından muayene ve yatış veriyorlar. En azından takibe alıyorlar Özel hastanede gittiğim çok çok övülen bir doktor kanaması olan arkadaşa alttan muayene yapmadı (en sağlıklısı Rahim ağzı açılmasının anlaşılması açısından bu) direk yatış verdi. Devletlerin kötü yanı da galiba normal doğum öncelikli olmasıymış yani kafaya göre sezeryan yapmıyorlar gerekirse yapıyorlar. Bu da malesef bizim ülkemizde sıkıntı Normal doğum diye bi şey yok hepsi zorlama ile oluyor suni sancı karına bastırma vs anne ve çocuğa bi sürü eziyet olabiliyor. Ankara'daki yaşayıp nerde doğum yapacağına karar veren var mı?
Kızlaaaaaaar
Benim gibi uykusu kAçan var mııı
Canım sedye odayı geçtim artık devlet hastanelerini ben steril bulmuyorum. Havasında bile mikroplar geziyo. Yanlış anlaşılmasın ama gelen sığınmacılar yüzünden hastane kokusu diye bişeyde kalmadı... o yüzden özeller en iyisi oraya giremiyorlar. İstanbulda olmasaydık ve biraz daha onların az toparlandığı biyerde olsaydık belki devlet tercih ederdim ama şuan bebeğim için çalışıyoken onu o steril olmayan yerde dünyaya getiremem bi aksilik olmazsaInsallah hepimiz hayirlisiyla aliriz kucagimiza sag salim evlatlarımızı . Dediginiz gibi istanbulda olunca hic dusunulemiyo rabbim mecbur bırakmasın ama istanbulda devlet hastaneleri inanilmaz kalabalik bu yüzden ilgi alakayi gectim dogru düzgün sedye oda bile olmuyo bazen
Canım ya yenibosna bayaa uzak kalıyo, bide doktordan çok hastane takıntım oluştu benim. Yoksa diyorum ya diğer doktorumda iyiydi hatta dün ki doktor kadar öyle ayrıntısına kadar söylemiyodu bile. Medilife hastaneside iyi güzel ama çok kalabalık ben çalıştığım içinde hafta içi randevu alıp gitmem çok zor patronun çenesini çekmek istemiyorum açıkcası. O yüzden istinye ilaç gibiydi gidiyodum 10 dk bekliyodum yada beklemiyodum doktora giriyodum hastane büyük ferah temiz ve elitti. E tabi ilk ona gidince, çok şükür hastanelerle de hiç işim yoktur, diğer hastaneler şuan biraz umduğumuzun dışında geliyo :) ama bi doğuma 5bin ile 7 bin arasında vermemde -ayranı yok içmeye tahtırevanla gider... sözüne geliyo. Oraya vereceğim fazla parayı başka yerde kullanırım diyorumCanım ben yenibosna nisa hastanesinde necla hanima gidiyorum. Aslinda önceden munube hanima gidiyordum ondan cok memnundum o hastane degistirdi. Şimdi necla hanimla devam ediyorum. Ultrasonda detaylara kadar bilgi veren guler yuzlu sempatik sicak kanli her soruyu onemseyerek cevaplayan bi doktor. Doktoru cok begendim internette de yorumları var hatta. Oncedende dogumevinde calismis sanirim internette okumustum. Ama doktorun icine sinmediyse bi bu doktora görün derim ben.
Merhaba, Aralik annelerinden geliyorum:) ben de karat verme asamasinda devlet, ozel hangi doktoru bulduysam gittim. Marmaraya gittigim kontrol cok fenaydi, kalabalik, pis ve randevu aldigim doktor yerine internler bakti. Davranislari da cok sert ve hemen gondermek istiyorlar kalabalik olmasindan dolayi. Ben hic mi hic memnun kalmadim kontrolden ama dogumda nasil olur bilemem.Doğumhaneyi bilmem de odaları hasta yakını gibi girip gezebilirsiniz. Kimse bişey diyemez.
Yalnız sanırım istanbuldasın. Öyle deyince sözlerimin birazını geri aldım. Büyük şehir o açıdan sıkıntı. Sanırım İstanbul’da olsam özeli düşünürdüm ben.
He ama yine de aklında olsun. Görümcem tüm hamileliği boyunca özele Gitmişti. Sezeryanına 3 gün kala bebekte sıkıntı oldu, kendi özel hastanesi gece kabul etmedi ameliyathaneler bakımda diye. Bebekte sıkıntı var diye 3 özel hastaneye gitmişler 3ü de kabul etmemiş. En son Marmara eğitim araştırma hastanesi kabul etmiş ve acil sezeryana almışlar sabaha karşı. Ebeler biraz sertti ama hastanede kaldığım süre içersinde bi sıkıntı yaşamadım dedi. Tabi inşallah olumsuz bişey yaşamazsınız ama aklında olsun. Eğitim araştırmalar kabul etmek zorunda.
Suriyeliler konusunda da maalesef seninle aynı fikirdeyim. Bizim burda da oldukça çoklar. Doğumevinde kan alma nerde diye 4 kişiye sordum hepsi de onlardanmış, cevap veremediler. O yüzden doğumevine ölsem gitmem diyorum. Eğitim araştırmayı keşfetmezler inşallah benim doğuma kadar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?