Merhaba, Aralik annelerinden geliyorum:) ben de karat verme asamasinda devlet, ozel hangi doktoru bulduysam gittim. Marmaraya gittigim kontrol cok fenaydi, kalabalik, pis ve randevu aldigim doktor yerine internler bakti. Davranislari da cok sert ve hemen gondermek istiyorlar kalabalik olmasindan dolayi. Ben hic mi hic memnun kalmadim kontrolden ama dogumda nasil olur bilemem.
Tabi ozeller cok problem yoksa iyi hatta bir cogunda yogun bakim unitesi yok. Benim gittigim hastanenin mesela premature icin bakim unitesi yokmus. Erken dogum olursa ne yaparim diye arastiriyorum ama hicbiri de tam icime sinmiyor. Kiminde doktorlar tecrubesiz kiminde ebeler ilgisiz kimi cok pahali. Bize yakin Marmara boyle vardi siz durumlarda direk sevk ediyorlar ama insallah oyle bir seye ihtiyac kalmaz.Merhaba :)
Dediğim gibi görümcem Marmara’ya zorunlu olarak gitti, çünkü kendi 9 ay boyunca muayene olduğu özel hastane dahil hiçbiri görümcemi kabul etmedi. Hatta şöyle söyleyim, görümcemin bebeğinin kalbi durmuştu anne karnında, 3 özel hastanenin hiçbiri almayınca son çare olarak Marmara’ya gitti. Orası hemen yatış yapıp acil sezeryana almış. Bebeği de yaşatmak için gerçekten uğraştılar. Ölü doğmasına rağmen 3 gün boyunca makineyle yaşatmaya çalıştılar. Görümcem de eşi de o açıdan hastane çok iyiydi diyor.
Ben sadece görümcemin odasına kadar gidebildim. Hastaneyi ayrıntılı gezmedim. Tabi ki özel hastane konforu yok çünkü odalar 2 kişilik. Hijyen sorunu da vardır belki, o ara pek dikkat edemedim.
Allah kimseyi mecbur bırakmasın, ama acil bir durumda akılda olabilir belki. En azından müdahaleyi kabul ediyorlar kendi hastaları olmasa da.
Günaydın canım.bence normaldir.bende 20. Haftanın içindeyim bazı günler hareketi dışarıdan gözle gözükecek kadar kuvvetli bazı günler çok derinden bi kıpırdama hissediyorum.bazen uzun süre hissetmediğim oluyor.Günaydın kızlar.Ya ben bazen bebişi çok hissediyorum ,bazı günler ise neredeyse hiç hissetmiyorum.Bu haftalarda normal mi acaba bu durum
Bende de öyle oluyor canım ya .bir an önce tam olarak hissedebileceğimiz haftalara geçseydik hayırlısıylaGünaydın canım.bence normaldir.bende 20. Haftanın içindeyim bazı günler hareketi dışarıdan gözle gözükecek kadar kuvvetli bazı günler çok derinden bi kıpırdama hissediyorum.bazen uzun süre hissetmediğim oluyor.
Çok teşekkür ederim canımshekerkiz canım geçmiş oldun kızına acil şifalar inşallah
Aynen canım nefesi varsa hiç bir şey olmuyor Allah ın izniyle ilk ve ikinci öyle geçmedi benim 1 kg bile taşımadım hiç iş yapmadım neredeyse ama bunda kendimi kül kedisi ilan ettimBenim kızım 2014 doğumlu çok kilolu bir çocuk değil ama benimde kucağıma almam gerekiyor bazen. Neyseki rabbim koruyor
ayyy sabah sabah ne güldüm olmayan pipiyeAyy onlarida dedin bak simdi iyice kafam altüst...bide bizim yegenlerimiz var iki tane eltim cok guzel ogretir kizini alir mutfaga gider iceri gelirler amca bana telefon alir misin...donlarina kadar biz aliyoruz.neyse oglan sunnet oldu dugun yapilmadi simdi biz o islere girersek aninda onada ortak cikarlarama ilk 7 gunden sonra yapilan sunnet aninda iyilesiyo o yuzden yaptirmak da istiyorum yarin ariycam kent hastanesini telefonda fiyat verirler mi bilmiyorum ama olmayan oglanin pipisini gidip gosteremiycegime gore bi sekilde yardimci oluyolardir herhalde
Geçmiş oldun canım benimde en korktuğum şeydir düşmekHerkese iyi geceler aksam yemeginde tabureden düstum ama bi sikinti olmadi çok şükur bir saate oglum kipirdadi icim fwrahladi
Tabi ozeller cok problem yoksa iyi hatta bir cogunda yogun bakim unitesi yok. Benim gittigim hastanenin mesela premature icin bakim unitesi yokmus. Erken dogum olursa ne yaparim diye arastiriyorum ama hicbiri de tam icime sinmiyor. Kiminde doktorlar tecrubesiz kiminde ebeler ilgisiz kimi cok pahali. Bize yakin Marmara boyle vardi siz durumlarda direk sevk ediyorlar ama insallah oyle bir seye ihtiyac kalmaz.
Benim memleketim kucuk bir sehirdi herkes butun doktorlari taniyor ve ozel cok tercih edilmiyor cunku aradaki fiyat farkina degecek bir fark yok. Hastanelerde saatlerce sira beklemiyorsun, oyle pis ve duzensiz degil. Keske İstanbul da oyle olabilseydi.
Çok üzüldüm başınız sağolsun. Maalesef özellere bu konuda inancım yok zaten, bir de adları lekelenmesin diye riskli durumları kabul etmiyorlar. Zaten olmayan ekipmanlarıyla kabul etmeleri de hata olur ama dediğiniz gibi acil ve problemli durumlarda başka hastaneleri de plana dahil etmek gerekir. En azından o telaşla hastane hastane dolaşmak yerine direk gidilir.Özellerde beni en çok rahatsız eden acil ve riskli durumlarda bakmıyor oluşları. Hep aynı örneği veriyorum ama görümcemi eğer kendi gittiği özel hastane doğuma alsaydı bebek yaşıyor olabilirdi, çünkü ilk ona gitmişler ve o zaman bebeğin kalp atışları varmış daha. Ama ameliyathane bakımda doğum yaptıramayız şu an demişler. Tuzla’da oturuyor onlar. Marmara’ya gidene kadar 2 özel hastane daha gezmişler hiçbiri kabul etmemiş. Bu ihmalkarlığı aklım almıyor.
En güzeli bir de B planı bulundurmak. Acil bir durumda direkt eğitim araştırmaya gitmek sanırım. İnşallah mecbur kalmayız hiçbirimiz.
Gerçi ben adı büyükşehir ama kendi küçük bir şehirdeyim :) o yüzden eğitim araştırmaya yakın gibiyim. Bakalım hayırlısı olsun hakkımızda.
Hii anladim canim . Bencede dogum tabiki cok ozel cok önemli bisey ama yani cok aşırı para vermeyede gerek yok. Insallah bu doktorun ve hastane tamamen icine siner maddi manevi olarakta artik rahat rahat sayarsın günleriniCanım sedye odayı geçtim artık devlet hastanelerini ben steril bulmuyorum. Havasında bile mikroplar geziyo. Yanlış anlaşılmasın ama gelen sığınmacılar yüzünden hastane kokusu diye bişeyde kalmadı... o yüzden özeller en iyisi oraya giremiyorlar. İstanbulda olmasaydık ve biraz daha onların az toparlandığı biyerde olsaydık belki devlet tercih ederdim ama şuan bebeğim için çalışıyoken onu o steril olmayan yerde dünyaya getiremem bi aksilik olmazsa
Canım ya yenibosna bayaa uzak kalıyo, bide doktordan çok hastane takıntım oluştu benim. Yoksa diyorum ya diğer doktorumda iyiydi hatta dün ki doktor kadar öyle ayrıntısına kadar söylemiyodu bile. Medilife hastaneside iyi güzel ama çok kalabalık ben çalıştığım içinde hafta içi randevu alıp gitmem çok zor patronun çenesini çekmek istemiyorum açıkcası. O yüzden istinye ilaç gibiydi gidiyodum 10 dk bekliyodum yada beklemiyodum doktora giriyodum hastane büyük ferah temiz ve elitti. E tabi ilk ona gidince, çok şükür hastanelerle de hiç işim yoktur, diğer hastaneler şuan biraz umduğumuzun dışında geliyo :) ama bi doğuma 5bin ile 7 bin arasında vermemde -ayranı yok içmeye tahtırevanla gider... sözüne geliyo. Oraya vereceğim fazla parayı başka yerde kullanırım diyorum
Normal galiba canım daha düzenli hareket yokmuş onların. Dün akşama kadar sesi çıkmadı benim de artık ağlamaya başladım düşün yani akşam etti. Aslında her gün aynı saatte uyanık ve hareketli oluyorlar o saati not al dikkat et benimki öyle yapıyor gece kuşu saat 1.30 dedin mi başlıyor.Günaydın kızlar.Ya ben bazen bebişi çok hissediyorum ,bazı günler ise neredeyse hiç hissetmiyorum.Bu haftalarda normal mi acaba bu durum
Ben evdeyken maden suyu icince hareketleniyo aslinda ama doktora hep sabahin ilk saatlerinde gidiyoruz o yüzden o saatte icemiyorum maden suyu. İcsemde farketmez ultrason alerjisi var benimkinin bende cok yedim kekler cikolatalar meyvesulari banamisin demedi:) benimkide bas asagi duruyo oldum olasi hani bebekler hep dönerdi dedim bende doktora o dönüyodur bize boyle denk geliyodur dedide hep mi boyle denk gelir anlamadm zaten hep kasiklarimda hissediyorum. Rahim gobek deligini gecmis büyümüs azicik yukari cik kendini niye sıkıstırırsin kasiklarda diyorumAynen canım konuşalım :)) düşün ki bayramdan önce Pazartesi gittim doktora aynı şekildeydi. Bacaklar aşağıda.. bugün yine aynı. Doktor diyoki düzelir doğum şekline girer. Girmez hocam girmez babası gibi inat çıktı normal doğum istiyorum inadına o yola girmez 3 haftdır aynı duruyo demek dedim güldü :) uslu olmasını pek beklemiyorum ama bilemedimki hiç kıpırdamadı ya.. çikolataymış portakal suyuymuş, tok karınmış yok anam hiiiiiç birini tınlamıyo..
Canım ablamın kızı oyuncakçıda gezerken lazımlık görüp istemişti konuşmayı bile bilmiyodu. 1 günde öğrendi ne gece bezi ne gündüz.. 2.kızı şuan 5 yaşında ve geceleri ablam hala bezliyo.. bazen altına yapıyo binde bir ama yinede her gece bağlıyo. O yüzden arkadaşın dediği gibi gece de bezleme 1 2 3 alışır illaki. Ve eğer laf dinleyen ve istediklerini anlatabilen bi çocukça kolay alışır. Ablamın büyük kızı ıh ıhla anlatıyodu derdini yinede kolayca öğrendi. 2.sinde de sürekli çişini yap sürpriz var kakanı yap sürpriz var diye diye zorla alıştırdı. Belli bi zaman sonra işi icraata döktü sürpriz vermezseniz altıma yaparm gibi... yapmışlığıda var yani
Sünnet konusuna girmişsiniz ay bizimkide erkek aklımın ucundan geçmedi.. bizim burada duasız düğünsüz sünneti sünnet saymazlarama yaşının büyümesini beklemekte ne kadar doğru şuan bilemedim yarın ki araştırma konum bu olacak
bende öyle sabah gidiyodum canım ama dün öğlenden sonra gittim. benimkininde bacaklar aşağıda. sıkıştımı naptı diyorum. el kol oynatmaz babası kılıklı inat etti. doktor doğum şekline girer 1 saat sonra baksak dönmüş bile olur dedi ama bu zibidinin beni deli edeceği belli olduBen evdeyken maden suyu icince hareketleniyo aslinda ama doktora hep sabahin ilk saatlerinde gidiyoruz o yüzden o saatte icemiyorum maden suyu. İcsemde farketmez ultrason alerjisi var benimkinin bende cok yedim kekler cikolatalar meyvesulari banamisin demedi:) benimkide bas asagi duruyo oldum olasi hani bebekler hep dönerdi dedim bende doktora o dönüyodur bize boyle denk geliyodur dedide hep mi boyle denk gelir anlamadm zaten hep kasiklarimda hissediyorum. Rahim gobek deligini gecmis büyümüs azicik yukari cik kendini niye sıkıstırırsin kasiklarda diyorumbizim babamiz inatci degildirde ben cok inatciyim. bize karsi olmasinlarda Hayata karsi biraz inatci olsunlar iyidir bence :)
bedelli çıkmadı mı canım, 26yaş 20bin diye biliyırum benAdımı gamli hamile bayankuş olarak mı değiştirsem kızlar. Bilenler bilir benim kayınbabam biraz farklıdır. Bizim hamilelik çok değişik oldu her şey üst üste geldi. Ev aldık ve arabayı sattık. Benim kanama düşük riski şimdi de başka riskler derken uzun süre başka şehirde ailemin yanında kaldım. Şimdi erken doğum tehlikesi yüzünden ankaraya döndüm çünkü küçük şehirler yoğun bakım 3. Evre açısından yetersiz. 30 hafta öncesi doğumlarda başka şehirlere yolluyorlar el mahkum kendimizin ilçesinde oturduğu kayınbabamların merkezde oturduğu ankaraya döndüm. Kayınbaba normalde kötü bir insan değil ama hastalık ve hastane gibi konularda hiç imtihan olmadığı için eşinin hamilelik süreçlerinde yanında olmadığı için, asla ve asla yatıyor olmamı, iş yapamıyor olmamı kabullenmiyor ve sürekli kızıp laf sokuyor. Anlatıyoruz olayı hep Allaha güven noktasına getiriyor. Benimkisi Allaha tevekkül etmek diyorum. Elimden geleni yaptıktan sonra, Allah'a güvenmek. Ama o hayır yaşarsa yaşar yoksa yaşamaz, hadi doğduktan sonra alırsa, niye 9 ayı kendine zulme çeviriyorsun kalk gez, işini yap doktorlara bakma onlar korkutur böyle hamilelik mi olur gibisinden yoğun bir baskıyla kızıyor konuşamıyorsun bile tavırlar karşısında. Ben de diyorum ki kendi elimle ona bir zarar vermeyeyim, kendimi suçlayacak bir şeye sebep olmayayım yoksa tabiki yaşaması Allahtan. Ama nafile. Çünkü anlatsan da onun kafasına uymuyor. Sen takma diyeceksiniz el mahkum evlerinde kalıyoruz ve gözümün içine bakıyorlar yatamıyorum doğru düzgün. İlçeye bağlı evimize gitsek arabayı sattık eşim askere gidecek (evet korkunç bir durum bu zamana denk gelmesi) Bu yüzden bir şey olursa gelmek sıkıntı olur 1 buçuk saat yolda diye gitmeye de korkuyoruz..zaten eşimin 20 günü kaldı. Bedelli bekledik bir türlü çıkmıyor. Ailemin yanında ağrım sızım olduğunda hemen hastaneye koşan bir babam vardı burda söylemeye bile korkarım diye düşünüyorum eşim yokken..inşallah bir aksilik olmaz Allahım yardım eder süreç de sağ salim tamamlanır. Doktorların hepsi istirahat edeceksin demese ben de isterim kalkıp fellik fellik iş yapmayı dolaşmayı ama işte. Haa normalde de köle gibi çalışırım ha kıymeti biliniyor mu derseniz sanmam çünkü bizimkiler acayip düzene, temizliğe takıklar ve sürekli laf söylerler. Eşim dün maç izliyordu kafam şişti benim düzenim bozuluyor diye söylenmeye başladı. Çocukları da artık o kadar bıkmış ki genelde takmıyorlar susuyorlar sadece. Eşim de çok anlattı durumu ama malesef onu da susturuyor. Siz olsanız napardınız.. Eğer çareler çaresiz diyorsanız bir dua yollayın barehAskere gitmesin kocam bedelli çıksınnn en azından o da yanımda olsun.
Evet yaptırdım. Ekoya egede bana da vermediler doktor olmadığı için . ben şimdi Aydındayım. Şeker yüklemesini Burda yaptırcam. Detaylı ve ekoyu prof.dr.fuat akercan a özelde yaptırdım ikisini bir yapıyor 400 tl ödedim. İki kez izmire git gel yapmayayım diye. Alsancakda muayenesi .Gittim canım ama 5 Haziran'da gittim en son o zaman 16 haftalıktım bana sadece fetal eko ve detaylı için yönlendirme yaptı.ama fetal eko için randevu alamadım detaylı için sermet sağımdan aldım.onları yaptır sonuçları getir dedi o zaman söyler sanırım şeker yüklemeyi.ege de yapılmıyor mu bu şeker yükleme acaba.bu arada da ege hanım Temmuz'da izinliymiş yokmuş.
Sen detaylı ve fetal ekoyu yaptırdın mı eğer yaptırdıysan kime yaptırdın.
Seninkinin basi yukardaymis ya ondan midene baski yapip mideni yakiyo olabilr. Benim ablamda iki hamileligindede son aya kadar midesi yanardi son ay bebek artik dönünce rahata ererdi. ben midemi cok zorlamazsam bi sikayetim olmuyo cok sukur. bazen doymak nedir bilmiyorum ne yiyecegimi sasiriyorum kitliktan cikmis gibi bi hale geliyorum o zaman rahatsizlaniyorum.bende öyle sabah gidiyodum canım ama dün öğlenden sonra gittim. benimkininde bacaklar aşağıda. sıkıştımı naptı diyorum. el kol oynatmaz babası kılıklı inat etti. doktor doğum şekline girer 1 saat sonra baksak dönmüş bile olur dedi ama bu zibidinin beni deli edeceği belli oldubenimkine soda alışkanlık yaptı rahime düştü düşeli midem hep yandı benm hep soda içtim bünyesi alıştı
Yok canım daha mecliste görüşülecek kesinleşmedi sadece ücret belirlendi. Amin Allah razı olsunbedelli çıkmadı mı canım, 26yaş 20bin diye biliyırum ben
diğer konuda da Allah yardımcın olsun.. erkeğe dert anlatmak zor
Anladım canım ege hanım banada Alsancak'taki Prof sermet sağolu dedi detaylı için bende ondan randevu aldım.ekoyu bu doktorda yapıyormuş bende oba yaptırırım diyordum ama ege hanım ona gideceğimi bile bile birde çocuk kardiyolojiye yönlendirince perinatoloğun ekosunu kabul etmiyor diye düşünmüştüm iyi bari bende sermet beyde yaptırırım.Evet yaptırdım. Ekoya egede bana da vermediler doktor olmadığı için . ben şimdi Aydındayım. Şeker yüklemesini Burda yaptırcam. Detaylı ve ekoyu prof.dr.fuat akercan a özelde yaptırdım ikisini bir yapıyor 400 tl ödedim. İki kez izmire git gel yapmayayım diye. Alsancakda muayenesi .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?