- 5 Şubat 2018
- 4.552
- 9.972
- 158
- 30
olabilir canım. benimde bulantım vs olmadı hiç çok şükür. bende bazen yeyip yeyip doymuyorum. ama artık kendimi durduruyorum 6kg aldım çünkü bazen 7 oluyo geri iniyo falan bu sabah tam 6 kg almış gözüküyodum. durmaya karar verdim artık. 5 ayda 6kg aşırı çok olmasada az da değil yani..Seninkinin basi yukardaymis ya ondan midene baski yapip mideni yakiyo olabilr. Benim ablamda iki hamileligindede son aya kadar midesi yanardi son ay bebek artik dönünce rahata ererdi. ben midemi cok zorlamazsam bi sikayetim olmuyo cok sukur. bazen doymak nedir bilmiyorum ne yiyecegimi sasiriyorum kitliktan cikmis gibi bi hale geliyorum o zaman rahatsizlaniyorum.
Canim allah yardimcin olsun sayili gunde ve zor surecte yaninda olsun..Adımı gamli hamile bayankuş olarak mı değiştirsem kızlar. Bilenler bilir benim kayınbabam biraz farklıdır. Bizim hamilelik çok değişik oldu her şey üst üste geldi. Ev aldık ve arabayı sattık. Benim kanama düşük riski şimdi de başka riskler derken uzun süre başka şehirde ailemin yanında kaldım. Şimdi erken doğum tehlikesi yüzünden ankaraya döndüm çünkü küçük şehirler yoğun bakım 3. Evre açısından yetersiz. 30 hafta öncesi doğumlarda başka şehirlere yolluyorlar el mahkum kendimizin ilçesinde oturduğu kayınbabamların merkezde oturduğu ankaraya döndüm. Kayınbaba normalde kötü bir insan değil ama hastalık ve hastane gibi konularda hiç imtihan olmadığı için eşinin hamilelik süreçlerinde yanında olmadığı için, asla ve asla yatıyor olmamı, iş yapamıyor olmamı kabullenmiyor ve sürekli kızıp laf sokuyor. Anlatıyoruz olayı hep Allaha güven noktasına getiriyor. Benimkisi Allaha tevekkül etmek diyorum. Elimden geleni yaptıktan sonra, Allah'a güvenmek. Ama o hayır yaşarsa yaşar yoksa yaşamaz, hadi doğduktan sonra alırsa, niye 9 ayı kendine zulme çeviriyorsun kalk gez, işini yap doktorlara bakma onlar korkutur böyle hamilelik mi olur gibisinden yoğun bir baskıyla kızıyor konuşamıyorsun bile tavırlar karşısında. Ben de diyorum ki kendi elimle ona bir zarar vermeyeyim, kendimi suçlayacak bir şeye sebep olmayayım yoksa tabiki yaşaması Allahtan. Ama nafile. Çünkü anlatsan da onun kafasına uymuyor. Sen takma diyeceksiniz el mahkum evlerinde kalıyoruz ve gözümün içine bakıyorlar yatamıyorum doğru düzgün. İlçeye bağlı evimize gitsek arabayı sattık eşim askere gidecek (evet korkunç bir durum bu zamana denk gelmesi) Bu yüzden bir şey olursa gelmek sıkıntı olur 1 buçuk saat yolda diye gitmeye de korkuyoruz..zaten eşimin 20 günü kaldı. Bedelli bekledik bir türlü çıkmıyor. Ailemin yanında ağrım sızım olduğunda hemen hastaneye koşan bir babam vardı burda söylemeye bile korkarım diye düşünüyorum eşim yokken..inşallah bir aksilik olmaz Allahım yardım eder süreç de sağ salim tamamlanır. Doktorların hepsi istirahat edeceksin demese ben de isterim kalkıp fellik fellik iş yapmayı dolaşmayı ama işte. Haa normalde de köle gibi çalışırım ha kıymeti biliniyor mu derseniz sanmam çünkü bizimkiler acayip düzene, temizliğe takıklar ve sürekli laf söylerler. Eşim dün maç izliyordu kafam şişti benim düzenim bozuluyor diye söylenmeye başladı. Çocukları da artık o kadar bıkmış ki genelde takmıyorlar susuyorlar sadece. Eşim de çok anlattı durumu ama malesef onu da susturuyor. Siz olsanız napardınız.. Eğer çareler çaresiz diyorsanız bir dua yollayın barehAskere gitmesin kocam bedelli çıksınnn en azından o da yanımda olsun.
Valla benimde tam kalkmaya hazkrlanirken hooop yerdeyim allahtan anladimda yavas dustum popomun ustuneayyy sabah sabah ne güldüm olmayan pipiyebende eşime sürekli aktarıyorum bişeyleri cevap aynı dur helebi doğdun bakarız ırtada çocuk yok daha der
Geçmiş oldun canım benimde en korktuğum şeydir düşmek
Sağol cnm simdilik birsey yok dengeli duştumGeçmiş olsun canım leke veya ağrı olursa mutlaka hastaneye git...
Ben hiç dikkat etmedim canım ya ne zaman hareket ettiğine. Çünkü saatleri sürekli değişiyor gibi.bu arada sen kaçıncı haftadasinNormal galiba canım daha düzenli hareket yokmuş onların. Dün akşama kadar sesi çıkmadı benim de artık ağlamaya başladım düşün yani akşam etti. Aslında her gün aynı saatte uyanık ve hareketli oluyorlar o saati not al dikkat et benimki öyle yapıyor gece kuşu saat 1.30 dedin mi başlıyor.
Canım içime su serptin bunu eşimle paylaşayım o da ceza öderim ama yakalarlar diye korkuyor. Yüksek Lisans falan hep bitti mecbur artık erteleyemiyor..Dediğin gibi cahile laf anlatmak zor aslında cahil de denemez ama bu konuda malesef bilmediği, hakkında fikir sahibi olmadığı bir şeye bu kadar ısrarla kızdığı için cahil denebilir.Canim allah yardimcin olsun sayili gunde ve zor surecte yaninda olsun..
Esimin kuzenide aynilarini yasadi tabi o kurtlu oturmuyodu is yapiyodu 32.haftada dogum yapti dogumdan bir gun once evde buzdolabini siliyodu konustugumuzda..hiv durmadiki...onun kayinpederde boyle degisik.cocuk 45 gun kuvezde kaldi elimi opmeye getirmediler diye küstü...hastaneden ciktilar 2 ay eve kimse girmesin misafir almayin dendi adam butun sulaleyi gonderdi evlerine hemde yatili....ama kendi küs el opmeye gitmedi diye...kv ayri tavir yapiyodu bizde 4 tane dogurduk ne simariklik diye....cahil insana laf anlatmak cok zor.esinde artik gitmesin askere benim esiminde 1ayi vardi konusulurken 1 ayda cikmadi tabi.kacak oldu 4 5 ay yani eşimin elektronik şirketi var her seyi kayit altinda yeri yurdu belli eskisi gibi gelip jandarma filan almiyoki hatta surekli seyahat halindeydi işi geregi gun icinde ankaraya istanbula ucakla gidiyodu arabasi kac kez cevirmeye girdi bu surede...yakalama karari filan cikmiyo kaçaklara haberiniz olsun.o arada cikti hemen ilk gun gitti odemeyi yapti bitti gitti.
22+3 canım.Ben hiç dikkat etmedim canım ya ne zaman hareket ettiğine. Çünkü saatleri sürekli değişiyor gibi.bu arada sen kaçıncı haftadasin
Ben de oğlumu 27 aylıkken bıraktırdım erkek çocukları daha geç hazır oluyor bezi bırakmaya. Lazımlık alıştırma külodu vb. Bana mantıklı gelmedi çünkü onu temizlemek falan iki kere işmiş gibi geldi bir de miden almıyor kendi çocuğun da olsabasamaklı klozet kapağı var ebebekte falan ona bakmanı tavsiye ederim. Çocuk basamağa basıp çıkıyor ve oturduğunda ayakları boşta kalmıyor kendini güvende hissediyor. Biz de klozetin karşısına geçip hikayeler anlatıyorduk, şarkı söylüyorduk öyle öyle özendirdim.
İkinci çocuktan önce bıraktırmak avantajlı olur çünkü tuvalet alışkanlığı gerçekten çok dikkat istiyor. Sürekli gözünüz çocukta olmalı. Evde küçük bir bebek varken dakikalarca çocuğun kaka yapmasını beklemek zor olur. Haa bir de ilk günler pek evden çıkmamak gerekiyor dışarda kazalar olabilir
Aynen canım konuşalım :)) düşün ki bayramdan önce Pazartesi gittim doktora aynı şekildeydi. Bacaklar aşağıda.. bugün yine aynı. Doktor diyoki düzelir doğum şekline girer. Girmez hocam girmez babası gibi inat çıktı normal doğum istiyorum inadına o yola girmez 3 haftdır aynı duruyo demek dedim güldü :) uslu olmasını pek beklemiyorum ama bilemedimki hiç kıpırdamadı ya.. çikolataymış portakal suyuymuş, tok karınmış yok anam hiiiiiç birini tınlamıyo..
Canım ablamın kızı oyuncakçıda gezerken lazımlık görüp istemişti konuşmayı bile bilmiyodu. 1 günde öğrendi ne gece bezi ne gündüz.. 2.kızı şuan 5 yaşında ve geceleri ablam hala bezliyo.. bazen altına yapıyo binde bir ama yinede her gece bağlıyo. O yüzden arkadaşın dediği gibi gece de bezleme 1 2 3 alışır illaki. Ve eğer laf dinleyen ve istediklerini anlatabilen bi çocukça kolay alışır. Ablamın büyük kızı ıh ıhla anlatıyodu derdini yinede kolayca öğrendi. 2.sinde de sürekli çişini yap sürpriz var kakanı yap sürpriz var diye diye zorla alıştırdı. Belli bi zaman sonra işi icraata döktü sürpriz vermezseniz altıma yaparm gibi... yapmışlığıda var yani
Sünnet konusuna girmişsiniz ay bizimkide erkek aklımın ucundan geçmedi.. bizim burada duasız düğünsüz sünneti sünnet saymazlarama yaşının büyümesini beklemekte ne kadar doğru şuan bilemedim yarın ki araştırma konum bu olacak
Haklısın aslında canım bu konuyu eşimle uzun uzadıya konuşmam lazm benim. bikaç sene sonra Ege uslu bi bebek olursa rabbim sağlıcakla kucağıma almayı nasip ederse arayı açmadan 2.çocuk düşünüyorum. beraber büyüsünler diye. o zamanda bana faydası olur inşallahBu sabah anne kaka yapcam dedi ben de gel tuvalette yapalım dedim banyoya alissin diye ama tuvalete girer girmez korktum anne dedi ve daha bu saat oldu yapmadi. Banyo yapmaktan da çok korkuyor yaabaşka odada lazımlikla denemekten başka çarem yok sanırım... İnşallah başarılı olabilirim ikinci gelmeden canım.
Maşallah her çocuk farklı işte bakalım inşallah Salih de kolay öğrenir. Aslında yasina gore baya akıllı ama biraz inat huyu var malesef.
Sünneti kesinlikle küçükken yaptır canım sonra istersen bir ara düğün yaparsin. İlerde hem ona hem sana travma olur. Ne kadar erken o kadar iyi. Ben şimdi iyi ki yaptirmisim diyorum :)
Adımı gamli hamile bayankuş olarak mı değiştirsem kızlar. Bilenler bilir benim kayınbabam biraz farklıdır. Bizim hamilelik çok değişik oldu her şey üst üste geldi. Ev aldık ve arabayı sattık. Benim kanama düşük riski şimdi de başka riskler derken uzun süre başka şehirde ailemin yanında kaldım. Şimdi erken doğum tehlikesi yüzünden ankaraya döndüm çünkü küçük şehirler yoğun bakım 3. Evre açısından yetersiz. 30 hafta öncesi doğumlarda başka şehirlere yolluyorlar el mahkum kendimizin ilçesinde oturduğu kayınbabamların merkezde oturduğu ankaraya döndüm. Kayınbaba normalde kötü bir insan değil ama hastalık ve hastane gibi konularda hiç imtihan olmadığı için eşinin hamilelik süreçlerinde yanında olmadığı için, asla ve asla yatıyor olmamı, iş yapamıyor olmamı kabullenmiyor ve sürekli kızıp laf sokuyor. Anlatıyoruz olayı hep Allaha güven noktasına getiriyor. Benimkisi Allaha tevekkül etmek diyorum. Elimden geleni yaptıktan sonra, Allah'a güvenmek. Ama o hayır yaşarsa yaşar yoksa yaşamaz, hadi doğduktan sonra alırsa, niye 9 ayı kendine zulme çeviriyorsun kalk gez, işini yap doktorlara bakma onlar korkutur böyle hamilelik mi olur gibisinden yoğun bir baskıyla kızıyor konuşamıyorsun bile tavırlar karşısında. Ben de diyorum ki kendi elimle ona bir zarar vermeyeyim, kendimi suçlayacak bir şeye sebep olmayayım yoksa tabiki yaşaması Allahtan. Ama nafile. Çünkü anlatsan da onun kafasına uymuyor. Sen takma diyeceksiniz el mahkum evlerinde kalıyoruz ve gözümün içine bakıyorlar yatamıyorum doğru düzgün. İlçeye bağlı evimize gitsek arabayı sattık eşim askere gidecek (evet korkunç bir durum bu zamana denk gelmesi) Bu yüzden bir şey olursa gelmek sıkıntı olur 1 buçuk saat yolda diye gitmeye de korkuyoruz..zaten eşimin 20 günü kaldı. Bedelli bekledik bir türlü çıkmıyor. Ailemin yanında ağrım sızım olduğunda hemen hastaneye koşan bir babam vardı burda söylemeye bile korkarım diye düşünüyorum eşim yokken..inşallah bir aksilik olmaz Allahım yardım eder süreç de sağ salim tamamlanır. Doktorların hepsi istirahat edeceksin demese ben de isterim kalkıp fellik fellik iş yapmayı dolaşmayı ama işte. Haa normalde de köle gibi çalışırım ha kıymeti biliniyor mu derseniz sanmam çünkü bizimkiler acayip düzene, temizliğe takıklar ve sürekli laf söylerler. Eşim dün maç izliyordu kafam şişti benim düzenim bozuluyor diye söylenmeye başladı. Çocukları da artık o kadar bıkmış ki genelde takmıyorlar susuyorlar sadece. Eşim de çok anlattı durumu ama malesef onu da susturuyor. Siz olsanız napardınız.. Eğer çareler çaresiz diyorsanız bir dua yollayın barehAskere gitmesin kocam bedelli çıksınnn en azından o da yanımda olsun.
Canım boya yapılırken o ortamda durma sakın. benim kuaförüm kaşlarımı aldırcağım zaman bile birinin saçı boyalı bekliyosa şimdi gelme diyo. boyanın kokusu bile zararlıHayirli sabahlar bayanlar bizde kuafore geldik. Kardesim perma yaptircak bende sac kesimi. Kuaforum gorur gormez sen hamile misin kilo mu aldin dedidedi siman degismis. Kardesimde hemen anneler gibi yuruyo artik diyo bugun kendime hamis pantolonu bakacagim. Oluyo aalinda pantolonlarim ama geriyo karnimi artik oyle hissediyorum rahat biseyler bakacagim.
Canım boya yapılırken o ortamda durma sakın. benim kuaförüm kaşlarımı aldırcağım zaman bile birinin saçı boyalı bekliyosa şimdi gelme diyo. boyanın kokusu bile zararlı
Haklısın aslında canım bu konuyu eşimle uzun uzadıya konuşmam lazm benim. bikaç sene sonra Ege uslu bi bebek olursa rabbim sağlıcakla kucağıma almayı nasip ederse arayı açmadan 2.çocuk düşünüyorum. beraber büyüsünler diye. o zamanda bana faydası olur inşallah
Ooo baya olmuş seninki maşallah. Ben 19 +2 yim belki de o yüzden mi tam hissedemiyorum acaba22+3 canım.
keşke dışarıda falan bekleme şansın varsa yada kapıya yakın bekleseydin. bidahakine temkinli ol bari canım nolur nolmazMaalesef durdum valla agzimi fln kapadim ama secenegim yoktu once kardesimi almak istedi bende beklemek zorunda kaldim
ay evet evet okadar erken demedim canımmİnşallah gönlüne göre olsun canım. Bır anne olarak evladını o ameliyat masasina yatırmak yeterince zor zaten ama onun iyiliği için bu gerekiyor işte...
Birinciyi sütten ve bezden kesmeden ikinciyi düşünme gözünü seveyim
keşke dışarıda falan bekleme şansın varsa yada kapıya yakın bekleseydin. bidahakine temkinli ol bari canım nolur nolmaz
ay evet evet okadar erken demedim canımm
inşallah canımBi daha kuafore yolum dusmez zaten canim yilda 1 yada 2 kez geldigim icin. Insallah zarari olmamistir
Çok üzüldüm başınız sağolsun. Maalesef özellere bu konuda inancım yok zaten, bir de adları lekelenmesin diye riskli durumları kabul etmiyorlar. Zaten olmayan ekipmanlarıyla kabul etmeleri de hata olur ama dediğiniz gibi acil ve problemli durumlarda başka hastaneleri de plana dahil etmek gerekir. En azından o telaşla hastane hastane dolaşmak yerine direk gidilir.
Benim gittiğim hastenede de bir arkadaşımın tanıdığı annede kanama olmuş, 2 ay sonra kadını kaybetmişler. Gerçekten doktorun ve hastanenin hatası mı yoksa müdahale edilemez bir durum muydu pek bilemiyorum ama soru işaretleri oluşturuyor. Aksi gibi doktorumdan da çok memnunum değiştirmek istemem ama ben de problem olursa diye listeme başka hastaneleri aldım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?