canim ben akut derecesindemi deniyor tam bilmiyorum en ust seviyeydi migrenim tuttmu hem bas agrisi hem kusmaa mahvoluyordum doktorum az hissetyigin an parol ic magnezyum yagini sur dedi cok sukur 5. aydan snra bitti migrenim az daha dayan derimOnları bilmiyorum canım ama faydası varsa mutlaka alacağım çünkü çekilmiyor böyle
Çok güzel anlatmışsın canım gerçekten. Yavaş yavaş öğretin bakalım. Ben bu konuda nazlı davranırım özellikle eşime hatta hep nazlı der bana. Dün biriyle konuştuk eşimi nasıl böyle yaptığımı sordu dışarıdan da farkedilmiş meğer. Benimki tabiki biraz fıtrat yengeç burcuyum eşim de aslan bunun da etkisi var ama öyle olmasa da bir çok aile danışmanı ve psikologdan böyle davranmak gerektiğini okumuştum.Afife haklı. Benim eşim de supurme yapma falan der ama kendi yapmaz. Niye biliyor ki ben yine hallederim.
Gecen ignemi yaptı canim yandi.Arkasindan sertce o bölgeye dokundu.Aglamaya başladım. Naptim ya sadece dokundum diye şakaya vurmaya çalıştı. Birden aglamaya başladım. Hormonlardan tabi...elleme diyorum normal degilim hamileyim normal gibi davransam da normal degilim anla artık diye bir yandan agliyorum bir yandan iç cekiyorum. Karnim ağrıyor canım yaniyor sicak bunaltıyor diye basladım annesinin acı sozlerine kadar ne varsa döktüm. Acıdı bana. Öptü okşadı hemen vantilatör bakmaya başladı. Dun benim yerime rapor almaya o gitti sicakta çıkma diye. .. Evet ben de evde patronum her seyin önünü arkasini ben hesaplar hallederim maddi manevi daha baskınımdır. Bir randevuyu bile o almamıştır hatta gider gelirim arayıp sormaz bile nasılsa ben hallederim diye rahattır. Ama arada o kadar da kolay olmadığını anlatırım niye hep ben kosuyorum bu bebek yalniz benim mi desem de fayda etmez. Sanmayin ki ilgisiz öküzün teki. Hayır. İşler yürüyor cunku ona ihtiyaç kalmiyor ki o ne yapsın.. Sözler de işlemiyor.
Ama ağlayıp zirlayinca aramis hastaneyi ben alabilir miyim raporu diye alirsiniz denince 2-3 vasıta sicakta hem de mesaisinin ortasinda gidip aldı. Ama ben niye agladım??Sözde canım yandı diye. Aslında acıyor dokunma dedigim halde yine dokundu beni dinlemiyor onemsemiyor hiç acımı çektiğimi diye agladim. Peki o ne gördü? Aciz bir kadın. Iste o zaman hemen atıldı kurt... Sözle olmuyor anlatmayla olmuyor. Ilk gunlerde uyku ve halsizligime bile anlam verememiş sikayetlenmisti ne oluyor sana diye...Ne olacak salak hamileyim diyordum ama vızzzz geliyordu. Şimdi kramplarım icin kas gevşetici iç diyor. Sanki aklimiza gore ilac icebiliyoruz hamilelik öncesi gibi. Basmıyor kafalarına henüz. Yapilan bir arastirma erkeklerin babalık koruma gudusunun bebek dogduktan ancak 3 ay sonra başladığını gösteriyor. Tamamen biyolojik bisi yani. Hareketlerinle belli edeceksin. Gozleriyel görecek. Yazık bana desen de yazık sana demiyorlar zira....
Benimkide 2 gündür okadar hareketli değil, zaten pıtpıtlarını hissediyorum canım dönmesini falan hissedemiyorum. ama pıtpıtlarınıda elimi koyunca dışarıdan hissedebiliyorum bikaç gündür. önceden hissedemem sanıyodum hiç dokunmuyodum ama hissediliyomuş. bende patron karşımdayken öyle olunca gülesim geliyo nasıl tatlı bi duygu dimi :)Ay maşşallah :) benimki o kadar hareketli değil ya, arada pıtpıt yapıyor. Daha o kadar sık hissetmiyorum. Dün bi toplantıdaydım, en stresli yerinde pıt pıt yaptı ay bir gülesim geldi. Takma kafana anne der gibi :)
Bu arada senin durumu okudum yazamadım dün canım. Çok geçmiş olsun, nasıl oldun lekelenmen devam ediyor mu ? İş yüzünden dinlenemiyormuşsun da
aa bizimki babadan pek haz etmiyo o uyuyunca oynaşıyo, yanımdayken asla oynamıyo ne doktorda ne başka bi yerdebende 5 kilo aldim ama 4 gundur tartilmiyorum aldiysam bile bilmiyorum artik valla :) ben kiloyu sorun etmiyorumda doktorum benden daha cok ediyor :) bu ay 7.5 kiloyu gecme dedi bana bakalim nolmusum haftaya gorcezz :) benimki dun cok hareketliydi bugun biraz daha az esim dun gece yatmadan once elini karnima koydu hadi kizim bi tekme at bakalim dedi benimki basladi 3 4 kez atmayaa :)
Benimki max 9 kilo demişti fazlası tehlike demişti profosurcum ama ben 5 kilo hakkımı kullandım bile bundan sonra asıl kilolar geliyormuş yandıııııııkaa bizimki babadan pek haz etmiyo o uyuyunca oynaşıyo, yanımdayken asla oynamıyo ne doktorda ne başka bi yerde
kg konusunda da hiç bi doktor bana sınır koymadı ya keşke koysalarda şu boğazımı tutsam
Canım ben bunu gül hastalığıma nemlendirme için kullanıyorum ama hamile kaldıktan sonra doktoruma sordum, çok büyük alanda kullanma ve sadece gül çıktığında bir iki gün kullanabilirsin, uzun süreli kullanma dedi... Sen istersen başka bir doktora daha sor...Kızlar gunaydinlar. Doktorum çatlaklar için bu ilacı verdi.ama kullanma talimatına baktım gebelikte gerek olmadıkça kullanılmamalıdır diyor.cogu ilac doktor verince kullaniliyor ama yine de kafam karıştı.kullanan var mı bunu? EXCIPIAL HYDRO SOL. İlaç bu
benimkide oyleydi oyl hareket etmiyordu esim elini koyunca falan dun ilk defa hissetti esim :) bana koyuyorlarda cok dikkat edemiyorum ama genede etmeye calisiyorum canim sonrasi rverilir diyorlar ama cok cok zor veriliyor valla ne kadar az alirsam o kadar iyiBenimkide 2 gündür okadar hareketli değil, zaten pıtpıtlarını hissediyorum canım dönmesini falan hissedemiyorum. ama pıtpıtlarınıda elimi koyunca dışarıdan hissedebiliyorum bikaç gündür. önceden hissedemem sanıyodum hiç dokunmuyodum ama hissediliyomuş. bende patron karşımdayken öyle olunca gülesim geliyo nasıl tatlı bi duygu dimi :)
lekelenme devam ediyo canım bitmedi hala, karnımın alt kısmı ağrıyo biraz okadar iyiyim çok şükür.
bu işler sıkıntı valla canım ya dinlenemiyorum bırakıp gidemiyorum, bıraksamda dinlenemem çok iyi biliyorum. arada ayaklarımı kolilerin üstüne koyup oturuyorum işte biri gelince mecbur toparlanıyorum kapı karşısında masam gelen direkt görüyo beni, kapıyıda kapayamıyoruz çok sıcak oluyo diye. öyle işte öyle böyle geçecek inşallah bu günler
aa bizimki babadan pek haz etmiyo o uyuyunca oynaşıyo, yanımdayken asla oynamıyo ne doktorda ne başka bi yerde
kg konusunda da hiç bi doktor bana sınır koymadı ya keşke koysalarda şu boğazımı tutsam
Benimkide 2 gündür okadar hareketli değil, zaten pıtpıtlarını hissediyorum canım dönmesini falan hissedemiyorum. ama pıtpıtlarınıda elimi koyunca dışarıdan hissedebiliyorum bikaç gündür. önceden hissedemem sanıyodum hiç dokunmuyodum ama hissediliyomuş. bende patron karşımdayken öyle olunca gülesim geliyo nasıl tatlı bi duygu dimi :)
lekelenme devam ediyo canım bitmedi hala, karnımın alt kısmı ağrıyo biraz okadar iyiyim çok şükür.
bu işler sıkıntı valla canım ya dinlenemiyorum bırakıp gidemiyorum, bıraksamda dinlenemem çok iyi biliyorum. arada ayaklarımı kolilerin üstüne koyup oturuyorum işte biri gelince mecbur toparlanıyorum kapı karşısında masam gelen direkt görüyo beni, kapıyıda kapayamıyoruz çok sıcak oluyo diye. öyle işte öyle böyle geçecek inşallah bu günler
aa bizimki babadan pek haz etmiyo o uyuyunca oynaşıyo, yanımdayken asla oynamıyo ne doktorda ne başka bi yerde
toplamda mı 9 ? çok az değil mi ya ? 14-16 kilo normal diyorlar genelde. Ay panik oldum, ben nerdeyse 9 aldım şimdiden :)Benimki max 9 kilo demişti fazlası tehlike demişti profosurcum ama ben 5 kilo hakkımı kullandım bile bundan sonra asıl kilolar geliyormuş yandııııııık
Ben 82 ile hamile kaldım canım, şimdi 80 kiloyum. Endokrin doktoru 15kilodan fazla alma dedi (en fazla 95 dedi yani), 9 kilo çok az değil mi yaBenimki max 9 kilo demişti fazlası tehlike demişti profosurcum ama ben 5 kilo hakkımı kullandım bile bundan sonra asıl kilolar geliyormuş yandııııııık
Canım ben bunu gül hastalığıma nemlendirme için kullanıyorum ama hamile kaldıktan sonra doktoruma sordum, çok büyük alanda kullanma ve sadece gül çıktığında bir iki gün kullanabilirsin, uzun süreli kullanma dedi... Sen istersen başka bir doktora daha sor...
Daha kontrole gitmedik bebeğin kilosu kaç bilmiyorummasallah kiz ne guzel iste zayif anne olcaksin. Dert etme canim kiloyu. Bebek iyiyse sorun olmaz
Kilo almaya razıyım canım umarım bebek iyidir. Oğlum 2500 doğdu erken doğumla. Benlik bi durum değildi ama hep sen yemediğin için böyle oldu dediler cahillerbebegin kilosu yerindeyse dert etme ben e canim bende aliyorum diyr agliyorum :)
öyle diyolar valla canım, ya millet ayyy ne kadar kilo almışsın yuh vah falan demese aldığım kilo umrumda değil, alırımda veririmde ama eşimde oldu olası hep bana obez tombik falan diyo diye sinirim tepeme çıkıyo. valla kahvaltıda bile tutayım kendimi diyorum ama tutamıyorum..Benimki max 9 kilo demişti fazlası tehlike demişti profosurcum ama ben 5 kilo hakkımı kullandım bile bundan sonra asıl kilolar geliyormuş yandııııııık
valla kendimizi tutarsak veririzde alırızda aslında bizim beynimizde bitiyo canım. ben 5 yıl önce 3 ay da 20 kg verdim. bak hala o ilk yüksek kiloma gelemedim kararlı ve güzel verince kilo gidiyo hemen de alınmıyo. ama beyinde bitmesi lazım işte..benimkide oyleydi oyl hareket etmiyordu esim elini koyunca falan dun ilk defa hissetti esim :) bana koyuyorlarda cok dikkat edemiyorum ama genede etmeye calisiyorum canim sonrasi rverilir diyorlar ama cok cok zor veriliyor valla ne kadar az alirsam o kadar iyi
aslında bu lekelenme değil canım bildiğin akıyo az de değil ondan korktum yoksa bende de lekelenme hep oluyodu da umursamıyodum. geçer Allahın izniyle ya bunlarda hamileliğin tadı tuzu deyip buna şükür edicez ne yapalım :)İnşallah bir an önce lekelenmen de geçer için rahat eder canım. Benim de ilk zamanlar çok olurdu, ne kadar doktor her şey yolunda dese de tuvalete gidince o lekeyi görmek insanın canını çok sıkıyor. Gelmiş geçmiş olsun inşallah.
yaa hiç panik yapma benim doktorumda artık ayda 1 kilo alıyoruz çok kilo almanı istemiyorum dedi münkün mü acaba münkün mü yani sinirleniyorum o oyle diyince kolaysa sen ole yapsaydın ama öyle olmamış sende sen baya kilo almışsın hamilelikte dicem diyemiyorumtoplamda mı 9 ? çok az değil mi ya ? 14-16 kilo normal diyorlar genelde. Ay panik oldum, ben nerdeyse 9 aldım şimdiden :)
Hamile kalmadan önceki kilon nasıldı senin ?
Hiç bilmiyorum canım ya bilirler herhalde. Gerçi kullan diyen de doktorun yani ama lierac veya mustela ya da ne bileyim bio oil filan tavsiye ederler hep. Bunu niye verdi acabaİşkillendim ben de sürmedim canim. Aile hekimi işyeri hekimi falan anlar mı?
Ćok iyi olur canim sevinirimKorkma o bende de var. Resmen göbeğim taşşş gibi sertlesiyor ve aciyla karisik agri yapiyor. Rahim icinde oynayip sırtını yasliyor annesi. Rahim de henüz cok genis olmadigindan acitiyor. Gunde 4-5 kez ahhh uuh yapiyorum ben de.Yine de bgn randevumda doktoruma soracağım seni de haberdar ederim.
Benimkide 2 gündür okadar hareketli değil, zaten pıtpıtlarını hissediyorum canım dönmesini falan hissedemiyorum. ama pıtpıtlarınıda elimi koyunca dışarıdan hissedebiliyorum bikaç gündür. önceden hissedemem sanıyodum hiç dokunmuyodum ama hissediliyomuş. bende patron karşımdayken öyle olunca gülesim geliyo nasıl tatlı bi duygu dimi :)
canim benim hic takma kafana midene girip ciktiktan sonra bile bebege faydasu varr allah icin 30 kiloalan annelerde 2500 kilo cocuk dogurabiliyorr benim ablam 40 kilo aldi 2800 dogurdu dusun butun kiloyu kendine almisti bebek senin depolardan faydalanir sen muz yemege calis ceviz bide kusacagini bilsende yogurt yee benim doktorum israrla yogurt yee diyor bak 2 gundur kvde doktor dedi diye tabak tabak yogurt getiriyor :)Daha kontrole gitmedik bebeğin kilosu kaç bilmiyorumama ben çok mutsuzum aç insan nasıl olursa öyleyim keyifsiz huzursuz
Kilo almaya razıyım canım umarım bebek iyidir. Oğlum 2500 doğdu erken doğumla. Benlik bi durum değildi ama hep sen yemediğin için böyle oldu dediler cahillerbari dedim bunda iyi besleneyim bol bol yiyim bunda da kısmet olmadı...
istee sorunda beyinde bitirmek zatenn ben meselaa aksam 7 den sonra bisey yememege dikkat ediyorum 7 den sonraya soda bide magnezyumu birakiyorum su iciyorum tok kaliyorum bi arkadasim cocugu ac birakiyorsun dedi bana doktora sordum yok oyle bisy bebk senindepolarindan beslenir acikmaz dedi :) ben butun kiloyu ramazanda aldim 30 gunun her gunu bi yere davetliydik hem yendi yemek hemde tatliydi karpuzdu abartmistim simdi tutuyorum kendimi artik :)öyle diyolar valla canım, ya millet ayyy ne kadar kilo almışsın yuh vah falan demese aldığım kilo umrumda değil, alırımda veririmde ama eşimde oldu olası hep bana obez tombik falan diyo diye sinirim tepeme çıkıyo. valla kahvaltıda bile tutayım kendimi diyorum ama tutamıyorum..
valla kendimizi tutarsak veririzde alırızda aslında bizim beynimizde bitiyo canım. ben 5 yıl önce 3 ay da 20 kg verdim. bak hala o ilk yüksek kiloma gelemedim kararlı ve güzel verince kilo gidiyo hemen de alınmıyo. ama beyinde bitmesi lazım işte..
aslında bu lekelenme değil canım bildiğin akıyo az de değil ondan korktum yoksa bende de lekelenme hep oluyodu da umursamıyodum. geçer Allahın izniyle ya bunlarda hamileliğin tadı tuzu deyip buna şükür edicez ne yapalım :)
Daha kontrole gitmedik bebeğin kilosu kaç bilmiyorumama ben çok mutsuzum aç insan nasıl olursa öyleyim keyifsiz huzursuz
Kilo almaya razıyım canım umarım bebek iyidir. Oğlum 2500 doğdu erken doğumla. Benlik bi durum değildi ama hep sen yemediğin için böyle oldu dediler cahillerbari dedim bunda iyi besleneyim bol bol yiyim bunda da kısmet olmadı...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?