2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Ben kurumsal olmayan özel hamburgercilere gittiğimde daha yağlı şeylerle karşılaşıyorum ve patatesler de aşırı baharatlı oluyor. Burger king evet zararlı ama bana vıcık vıcık yağlı da gelmiyor niyeyse. Yani en iyisi süreç boyunca nadir yemek. Ama öyle hiç yemicem vs de demem dokunmadıkça.

Akil vermek icin kesinlikle soylemiyorum sadece icinden gelenleri söyliycem; o artik zaten senin gorumcen degil kizin olmus :) bende annemi erken yasta kaybettim teyzem degil anne yarisi ceyregin 1/10'u bile degil.anneannem zaten ruh hastasi...arkadaslarimi oyle kiskanirdim ki onlar annelerine simardikca anneleriyle biryerlere gittikce...diyceksinki napiym bir suru cocuk annesiz buyuyo ben yeni evlenmisim kocamla vakit gecircem cocuk bakmaya mecburmuyum yada ilk bebegini alcaksin kucagina hayatinda ilk defa yasiycagin muhtesem bir deneyim mutluluk aşk ve tekrari yok mecburmuyum 12 yasinda cocugun kaprisini cekmeye...hayir degilsin ama isteren bir kadin olarak hem ergenlik cagindaki hasarli kızına ve hem de yeni dogacak bebegine mukemmel annelik yapabilirsin...eger istersen bu kadar yarali bir kiza artik bir anne gozuyle bakip yaralarini sarabilir ilerde yanlis iliskiler yasayip uzulecek bir kiza sahip cikabilir hala zaman varken yaralarini mumkun oldugunca sarip guvenle buyutup gururla kendi ayaklari ustunde durdugunu seyredebilirsin...simdiye kadar bakmadin mi baktin ama hep fazlalikti mecburiyetti senin icin ve sen hissettirmedigini dusunsende o icinde hissetti hem annesiz oldugunu bildi hem biraz babasinda biraz yengesinde kalip duzenli bir evi olmadan ve fazlalik oldugunu bilerek 5 koca yil gecirdi....onun yerinde olsaydin??
Ama simdi anne oluyosun simdi ona daha farkli bir gozle bakabilirsin... simdi onun yaralarini sarabilirsin simdi ona gercek anlamda sahip cikabilirsin.cok guclu bir inancim yok ama benden cok daha inancli kisiler annesiz bir cocuga annelik yapmanin sevabinida hatirlatacaktir sana...tabi sevap icin degil icinden geliyorsa yapabilirsin eger icinden gelmiyorsa oda icinde bunu hisseder ve asla yaralari sarilmaz....simdi yaz donemi belediyenin ucretsiz nuhtesem kurslari var alip birine yazdirmayi dusundun mu?12 yasinda piril piril bir zeka ve enerjiyi bir anne olarak yonlendirebilecegin muhetesem spor veya sanat etkinlikleri var.. hic denedin mi heycanla onu nebiliym yuzmeye yazdirsan kendi bebegin icin yaptigin gibi hevesle onu alisverise goturup mayo bone alsaniz...hic dusundun mu bu onun ustunde nasil da muhtesem bir etki yaratir onunla oturup gelecegi hakkinda konussan...12 yasinda esimin yegeni var ve ayni yasta kendi teyzemin oglu.yegenip butun yazi babanesiyle evde tabletiyle oynarak geciriyo hic arkadas edinemeyen huysuz bir cocuk oldugu icin hic bir kursa katilmak istemiyor tek bir arkadasi yok eltim o kadar yetersiz vir anneki kavga ediyolar diye kizi bababeye birakip ogluna bakiyo gozuyle bakiyo tabi hic bir yonlendirme yok inanilmaz uzuluyorum.ayni yastaki kuzenimin oyle ilgili anne babasi varki şu anda avrupada kürek turnuvasinda...para ve imkan dersen eger;eşimin kendi sirketler grubu var yegenleri yeterki istesin dunyayi serer onlerine...yani inan parayla pulla degil aradaki fark sadece bir cocugun bilincli bir anne baba tarafindan yonlendirilip topluma filan degil once kendine faydali bir birey haline getirilmesi.ve simdi senin elinde işlenmeyi bekleyen bir hazine var istersen sen onu mukkemmel bir genc kadin yapabilirsin.cunku artik annesin

I ilkbahar boyle baski yapmak icin kesinlikle soylemedim yaparsan iyi insansin yapmazsan kotu insansin gibi bisey asla soylemiyorum.bende cok hasarli bir cocukluk donemi gecirdim ve 27 yasimda iyi bir sirkette yonetici olarak calisirken ne kadar mutsuz ve yalniz oldugumu anca farkedip destek almaya karar verdim.Gittigimde cok gec kalmisim gibi sacma bisey soyledim ve aldigim cevap hayir simdi tam zamani cunku anca farketmissin...daha once biri seni elinden tutup getirseydi sana hic bir faydam olamazdi ama simdi kendin geldin o yuzden tam zamani ve her seyi duzeltebilirz dedi :) o yuzden sen hazir degilsen ve ben bunu yapamam ben kendi cocugumla ilgilenmek istiyorum kusura bakmasinlar dersen de haklisin hazir olmadigin biseyi yapamazsin ve demin de dedigim gibi zorla yaparsan hic bir ise yaramaz...simdiye kadar da zorla yaptin ve ise yaramamiski bugun bunlari soyluyorsun...yani icinden gelmesi gerekiyor.eger gelmiyorsa kendini hic bisey icin zorlama hic vicdan azabida cekme....insanlar dogurduklari evlatlarina bile icinden gelmeyince annelik yapamiyo cunku

Çok güzel bir duygu dimi :)
Bende ağlamıştım :)))

çok güzel yazmışsın canım okurken çok duygulandım haklısın hep onun yerine koydum kendimi. eşimde bende mühendisiz çalıştığım sürede maddi imkanlarımız çok daha iyiydi tabiki yüzme kursları özel kurslar hiç bir eksiklik hissettirmedik ona tek önceliğimiz mutlu bir çocuk olarak büyümesiydi ve şuanda iyi bir eğitim görmesi şuan çalışamıyorum eşimin çalıştığı firma kapandı tam hamilelik dönemime denk geldi uzun bi süre ikimizde işsiz kaldık eşim yeni başladı işe birsürü gerginlik üst üste geldi.... çocuktan deil tabiki ama büyüklerden biraz daha anlayış bekliyor insan çocuk bizimle çok mutlu burdan gitmek istemiyor ama herşey çok güzelken iki dak. sonra telefonunda bişey görüyor yada bir arkadaşına kızıyor kapıları çarpmaya başlıyor her zaman olgunlukla karşılamaya çalışıyorum nitekiminde çocuk aklı başında bi tavır beklemiyorum ama hamilelikten belkide daha çok kırılıyorum olan biten herşeye bir kez bile kızmadım ona suratımı hiç asmadım istediği hiçbir şeye olmaz yapamayız demedim ama kp. de oda hiçbirzaman mutlu olmuyorlar ama başımın üstünde yeri var herzaman o ne yaparsa yapsın
yinede çok şükür Rabbim dermansız dertlerle uğraştırmasın inşallah hiçbirimizi anneleri evlatsız evlatlarıda annesiz bırakmasın ….

:) ne guzel zaten bu kadar zaman icinden gelerek bakmissin ama simdi anne oldugun icin bambaska bir gozle bakmaya baslayacaksin bundan sonra iliskiniz daha guzel olcak evet onu bunu yapmisim ama asıl eksigi buymus ben onu vermemisim diye bambaska eksiklerini goreceksin...tabi ergenlik donemide devrede...ne kadar şansliki annesini kaybetmis ama yengesi var yaninda

aslında elinden tutup pedegog lada görüşmeye götürdüm götürüyorumda götüreceğimde tabiki bu bir sorumluluk deil severek yapılması gereken bir şey …. ekstra bişeyde deil zaten insan olarak olması gereken bi durum destek olmak... çocuklada deil sorum kp ve ve yeni eşiyle açıkçası ama insanları değiştirmek mümkün olmadığı gibi kabullenmekte çözüm olmuyor hayırlısı diyelim artık

Ne kadar güzel yazmışsın canım, cani yürekten katıldım yazdıklarına.. rabbim kimseyi annesiz babasız bırakmasın, bizim evlatlarımızı da inşallah
gözün aydın canım daha nice tekmelerini yersin inşallah anne karnında :))
aydingelini canım ben bir grubun daha takibine yetişemem sanırım...
haklısın canım ben o taraftan hiç düşünmedim

Diyecek diyecek inşallah hiç stres yapma sey diye düşün, " bebeğimi doya doya görmeye gidiyorum"

Hayırlı olsun Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin

Çok güzel bir duygu dimi :)
Bende ağlamıştım :)))
Arada kelebek çırpıntılarını duyuyordumda bu sabah ilk tepiğini hissettim..Sabahın 7 sinde olunca valla öyle aglayasım falan gelmedi..' dedim çooocugum bu saatte ne tepiği biraz uyuyaydin dedim" sonra tabii amaaaaaan iyi olda kacta tepiklersen tepikle ben bunu bejliyodum dedim

Aslinda pedegoga da goturmesen cok iyi olur sadece senin akil danisabilecegin ve dogru yonlendirme alabilecegin biri olsa sana yeter.simdi ergenlik caginda ve kafasindaki ilk dusunce beni sorun olarak goruyo o yuzden doktora goturuyo....yani kendim icinde dedim ya seni biri elinden tutup getirseydi de bir faydam olmazdi dendigini iste tam da yas olarak bu noktada... hatta beni hayata donduren terapistiminde sana numarasini verebilirim.istanbulda :)
Kp ve gereksiz eşi sorun da degil dertte degil kızın orda mutsuzsa gonderme onun yapcagi babaliktan bu saatten sonra hayir gelmez yapcak olsa 5 senedir cocuguna sahip cikardi.sen nihayetinde elin kizisin sana yıkmış resmen...oyle bir insanin kendine sectigi eş de kendine benzer zaten birak ne halleri varsa gorsunler konusmana alinmana kaale almana degmez.kendi icine bi sor kizina sahip cikmayan adamin lafinin bi kiymeti olabilir mi...

Ćok iyi olur canim sevinirim
Kuzum anca fırsat buldum. Aynen dediğim gibiymiş, icerde yer degistirdikçe baskı yapar gerginlik ve ağrı yaparmış. Doktor olur öyle dedi ve önemsemedi. Sen de önemseme. Kendi doktoruna gittiginde danış elbette ama o zamana kadar da evham yapma. Benim günde 4-5defa oluyor hatta öyle ki kasigima diz yemisim gibi kasigimda da agri oluyor. Ama bir yandan güzel, kipirdadigini oynadığını bilmek

Amiiiin çok sag ol canım benim

yaa maşallah çok güzel bir duygu bende öyle yapıyorum vurması bitene kadar kıpırdamıyorum bile aldığım hazzı anlatamam :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…