- 22 Haziran 2016
- 12.671
- 57.649
- 598
Ay inanki düşünmekten kafayi yedim artik emiram aldigim herşeyi arastirmaktan yoruldum artik valla seytan diyo al gitsin ama bebisim icin en iyisini almaya calisiyorum yine napimSağlıkla sıhhatle güzel günlerde kullanalım inşallah canım :)
İşin şöyle bir tarafı da var.
Bu bebislerin sağı solu hiç belli olmuyor. Benim öve öve bitiremedigim reflü yastigini verdiğim kişi hiç kullanamadığını söyledi mesela
Ay inanki düşünmekten kafayi yedim artik emiram aldigim herşeyi arastirmaktan yoruldum artik valla seytan diyo al gitsin ama bebisim icin en iyisini almaya calisiyorum yine napim
Kızlar benim ayaklarım şişti. Bu birkaç gün içinde oldu, bir şey yapmam gerekiyor mu, ödem falan mı? Yoksa böyle gider mi acaba?[/
Canım benimde bı ara çok artmıştı tuzu azaltinca hemen farketti düzeldi ama tansiyon da yukseliyosa önemli bı durum sinyali onada dikkat et ama tuzsuz ve su tüketimi artınca düzelir hemenKızlar benim ayaklarım şişti. Bu birkaç gün içinde oldu, bir şey yapmam gerekiyor mu, ödem falan mı? Yoksa böyle gider mi acaba?
z
Aynen oyle canim. Benim boyum 1.64 tam diz hizama geliyo uzunlugu hatta biraz daha asagi. Kilifi cikarilip yikanabiliyo. Yan yatanlar icin bire bir. Ben o olmayinca bi basimin altina bide bacak arama yastik koyuyorum. Pelviklerde baski oluyo cunku denge olsun diye. Rahatlarsin biraz kullaninca
kızlar merhaba burda sohbet konumuz çok farklı biliyorum ama birbirmizi tanımadan üzüntümüze sıkıntımıza ortak oluyoruz ve iyi geliyor bana sizinlede bişey paylaşmak istiyorum. benim eimin annesi düğünümüzden hemen önce vefaat etti bir kız kardeşi vardı ozaman 7 yaşında kayınpederde evlendikten sonra hep bizle kalmasını istedi zaman zaman bizle zaman zaman babayla kaldı şuan 12 yaşında birde eltim var ama başka şehirde çokta umrunda deil olan biten zaten onun. bu zamana kadar hep stres ve beni çok üzdüler bi kez bebeğimi kaybettim şimdide tam hamile kaldım kp evlenmeye kalktı evlendi neyse hamileliğim ilk dönemleri görümcemin hırçınlıklarıyla geçti çocuktur dedim kıyamadım hep sessiz kaldım yapıcı olmaya çalıştım. şimdide kp ile hanım hergün bi sebep bulup çocuk sizde kalsın diyolar sonrada bizden oraya gidincede bu çocuk sizden geldi suratı asıldı diye arıyo kadın beni orda ne oldu diye allahım güle oynaya kaldı kaç gündür Allahım çıldırmak üzereyim avazım çıktığı kadar bağırasım var eşimde arada kaldı oda yoruldu bıktı ama bilmiyorum yaaa sessiz kalıp kibarlık olgunluk göstermek hiç bir işe yaramıyor bunu anladım
Yok hayatım bir sey demedi magnezyum icin. Aslinda benim 2 ayrı doktorum var. Birine gebe kalmadan 1 yil once basladim. O ne derse onu yapiyorum. Digerine ise evime yakin bir yerde bulunsun ilk doktoruma çok yoğunluğundan soramadigimi sorayım, ignelerimi yazdirayim diye gidiyorum
Ilk doktorum Bemiks c ve folik asit veroyor bu da multivitamin vermisti ama ilk doktorumdan papara yememek icin istersen kullan istersen kullanma hemen hemen aynı şeyler demisti. Ikisinden de magnezyum gelmedi. Ben de onca igne ilaca bur yenisi gelmesin diye istemedim.
Onlar onemsemeyince ben hiiiiiiç takmıyorum.
Bir de ben 49.8 kg ile gebe kaldım. Hadi 50 kilo diyelim. Simdi 22. haftamda 56 oldum. En ince yerim kollarım ve belimdi. Eşim bana sarılıp kendini gidiklayabiliyordu düşün! !! Kağıt gibisin yandan iki boyutlu gozukuyorsun derlerdi. E simdi birden karın çikti ama genisleyemedi yeteri kadar. Ilk gebeligim bir de, ağrıları ona veriyorum ben. Yani kendimi rahatlatmak icin sebep uretiyorum. Hafif hafif baski yaparak ovaliyorum karnimi o zaman bebek de yer degistiriyor rahatlatiyor. Canını yakmamak şartıyla sen de dene.
Canım bukiraz Cekirdeli bantve çoraplar bebeklerde ise yarıyor muŞimdi baktım da baya degismisler. Sevi bebe olabilir emin degilim ama kiraz cekirdekli değildi. Ayak bölmesi de boştu. Bir de yumuşak değildi hatta baya baya sünger gibi bir şeydi iç malzemesi.
Ben kolayı çok uzun zamandır içmeyen biri olarak mide bulantısına da iyi geldiğini fark edince ilk 3 ay bol bol içtim valla o bulantıyı çekemezdimBen hamilelik dışında doğru düzgün kola içmeyen biriydim. Ama şu an reflüm oluyor çok. Eser miktarda Ayda bir denk gelirse yemek yanında yarım bardak içiyorum. En çok maden suyu içiyorum tabi. Dün maden suyu imkanı yoktu midem de çok bulandı bastırsın diye 1 bardak civarı içtim sanırım. Burda yazmıştı bi kaç arkadaş kola iyi geliyo reflüye diye hatta ben de zararlı kola demiştim başıma geldi kınadığımonlardan özür diliyorum. Gerçekten işe yarıyormuş.
Canım bukiraz Cekirdeli bantve çoraplar bebeklerde ise yarıyor mu
Bir bakayım canım hemen. Sağolasın. Ben tekli istiyorum yeter diye düşünüyorum bana. Önce birini sonra birini sağarım. Öğretmenim süt iznim de olacak. Vaktim olur diye düşündüm. Bilmiyorum doğru mu düşünmüşüm?canim bak lansinoh n11.comda 260 liraya dusmus ikilisi onuda dusunebilirsin
Bir bakayım canım hemen. Sağolasın. Ben tekli istiyorum yeter diye düşünüyorum bana. Önce birini sonra birini sağarım. Öğretmenim süt iznim de olacak. Vaktim olur diye düşündüm. Bilmiyorum doğru mu düşünmüşüm?
Zaten suç bu pislikleri yetiştiren anne babadan doğmuyor mu? Bastırılmış duygularla saldıkları çocuklardan böyle pislikler çıkıyor...Ben çok korkuyorum bu dunyaya çocuk getirmeye. Ama inşallah hayırlı bir evlat yetistiririm ki en azindan annelik gorevimizi layikıyla yapmış olurum....Allah tun evlatlarımızı korusun inşallah19 aylık BEBEĞİM parkta kendi gibi BEBEK olan arkadaşlarıyla oynarken çevreden ;kız sen oglanlarla mı oynuyosun,kızlar oglanlarla oynamaz gibi beyinsizce cümleler kuranlar...bebekçe bir refleksle göbüşünü açtiginda kız kapat göbüşünü cabuk diyenler...hastane koridorunda sıramizi beklerken onumuzden gecen doktora el sallayan kızıma;kız sen erkeklere mi bakıyorsun ;erkeklere el mi sallıyosun diyenler...erkek bebeklere parkta arkadaslariyla oynarken oğlum hangisini alıym sana hangisini begendin,ooo kızların icine düştü oglum yasadi v.s. diyen dangalak mi ararsin ne ararsan var.yani bir kiz cocugu annesi olarak biri bir gun yemin ederim elimde kalcak az kaldi.....sonra 4 yasinda cocuk kacirildi 3 yasinda cocuga tecavuz ettiler.ederler.kafa sadece buna basiyo cunku.ya bebek onlar bebegin cocugun cinsiyeti mi olur lutfen ya! Ya kizim doktora el salladi diye ordan teyzenin biri kiz sen erkeklere el mi salliyosun diyo dusunebiliyomusunuz kalkip orda kadinin girtlagini sıksam haksiz miyim? Evet erleklere el salliyo 19 aylik ama araniyo ya naparsin.. .Biz cocuklarimizi nasil koriycaz aklim almiyo benim
Ahhh ahhh dediğin gibi keske oyle olabilseydi ama maalesef herkesin hikayesi farklı evet...Tüp bebek tedavisinde zaten 3-4 kilo almaya başladım hamilekte de 11 kilo aldım ki daha yolun yarisındayım..Ha öyle abartmamda yiyeceklerimi ama kullandığım ilaclar yapti hepsi vitamin takviyesi ama doktorumu degistirdim ilaclarda bitiyor yavas yavas sadece demir kullanıcam bu gidişle, belki kiloyu artik sadece bebeğime alırım .Ahh gece gece sinirlendim bi sürü alıntı yaptım mesaj yazmak için ama olmadı sayfa dondu algılamadı falan gitti hepsineyse artık başka şeyler yazayım. Kilo almalar konuşulmuştu bende 61,5 kilo ile hamile kaldım boyum 1.67 cm şuanda 62,5 kiloyum bu arada ikinci bebek ve ilkinde de 18 haftaya kadar kilo almamıştım bunda da öyle oldu. Haa bu arada yarışmaya gaziantep ten katılıyorum bence bu şehirde yaşayan birine göre süperim ilk hamilelikte toplam 13 kilo almıştım normal doğum yaptım ve oğlum 40 günlükken tüm kilo gitmişti. Ama size tavsiyem tabiki rejim yapmadan mümkün olabildiğince az kilo ile hamileliği bitirmek çünkü emzirirken de kilo alınıyor. Bebek emdikçe ona süt olsun yeter ki o doysun diye sürekli yiyorsunuz. Bide emzirmeyi bırakana kadar kiloyu verseniz de vücut eski ölçülerine dönmüyor mesela göğüsler büyük oluyor üst beden geniş oluyor. E lohusa kafası ve uykusuzluk çocuk bakımı derken vücüdunuzdan nefret eder hale gelebiliyorsunuz ya da aynalara küskün beni yanlış anlamayın lütfen tabi ki herkesin hikayesi farklı geçtiği yollar farklı ben uykusu, yemesi vb. Zorlu bir çocuk yetiştiren bir anne olarak sizlerin de bu mutsuzlukları yaşamasını istemem tecrübelerimi paylaşıyorum.
Merhaba canım.senin haftandaykem benimde öyle oluyordu bir kaç gün hissetmiyordum aynı bende hareketlerini hissetmek için sıkıştırıyordum şuan 21 haftalık oldu be hergün hissediyorum hareketini.bence endişelenme normal diye biliyorum.Merhaba kızlar
Rahatsız olanlar var ise geçmiş olsun en kısa sürede sağlığınıza kavuşursunuz Umarım.
Sizlere imreniyorum sürekli muhbbet edebiliyorsunuz ben çok giremiyorım bazen yazılanları okuyabiliyorum bazen okuyamıyorum.
Ben 2 gündür elimle karnımı sıkıştırıyorum. Ama hiç kıpırdadığını hissetmiyorum. Çok fena taktım kafama. Yaşayan var mı böyle bir gün hissedip 1 2 gün hissetmeyen?
Süt sağma makinesi konuşulmuş ben ilk doğoöomda Ameda kullandım çpk memnundum sizlerede fikir olsun istedim
Günlerimiz neredeyse aynı canım. Ben de normalde gün aşırı filan hissediyordum, ilk gebeliğim olmasına rağmen. 6 gündür hissetmemiştim, dün gece tekrar hissettim kuzumu.Merhaba kızlar
Rahatsız olanlar var ise geçmiş olsun en kısa sürede sağlığınıza kavuşursunuz Umarım.
Sizlere imreniyorum sürekli muhbbet edebiliyorsunuz ben çok giremiyorım bazen yazılanları okuyabiliyorum bazen okuyamıyorum.
Ben 2 gündür elimle karnımı sıkıştırıyorum. Ama hiç kıpırdadığını hissetmiyorum. Çok fena taktım kafama. Yaşayan var mı böyle bir gün hissedip 1 2 gün hissetmeyen?
Süt sağma makinesi konuşulmuş ben ilk doğoöomda Ameda kullandım çpk memnundum sizlerede fikir olsun istedim
Umarım benimkide öyledir. İster istemez merak ediyorumMerhaba canım.senin haftandaykem benimde öyle oluyordu bir kaç gün hissetmiyordum aynı bende hareketlerini hissetmek için sıkıştırıyordum şuan 21 haftalık oldu be hergün hissediyorum hareketini.bence endişelenme normal diye biliyorum.
Benhenuz hiç hissetmedim canım stres oluyorum ama bekliyoruz bakalimMerhaba kızlar
Biberonla içerse memeyi reddeder diye söylüyorlar kaşık la verin diyorlar. Ama o zamana kadar memeye alışmış olacak. Biberonla versek farketmez herhalde değil mi?Müdürün iyiyse hiç sorun olmaz canım. Benim müdür sağolsun ilk bebekte çok güzel ayarlamisti programı. Ev de yakındı gidip emziriyordum. Yalnız şunu söyleyeyim eğer bebeğe biberonla süt vermeyi düşünüyorsanız mutlaka ise baslamadan önce biberona alıştırın benim oğlum biberonu reddetti mesela o yüzden kaç poşet süt boşa gitti...
Biberonla içerse memeyi reddeder diye söylüyorlar kaşık la verin diyorlar. Ama o zamana kadar memeye alışmış olacak. Biberonla versek farketmez herhalde değil mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?