soylerim canim bizimkielr gittikten sonra gelsinler derim :) kv kp gelir sadece bizimkiler burdaykende kv gelmesine gerek yok zaten :)) ki benim kv uykuya cok duskun erkenden evine gider gunduz icinde gelmene gerek yok dedim gecende :)) gelip millete bakiyorum havasi yapacak bana ne gerek var
Ben bugun dortlu testimin sonucunu almaya gittim. Doktoruma da gösterdim. Zaten kendim de direk anladim
Ikili testim cok iyi olmasina ragmen bu oyle değildi zaten hic yaptirasim da yoktu... ikilide 70000de bir cikan down ihtimali bu sefer 426da 1 cikmis. Edwars sendromu diye gecen trizomi 18 de 139 da 1... sınırı da 100 de 1.
Doktorum panik olma ultrasonumuz iyi. Edwars icin baska bulgular lazim onlar sende yok dese de ben kötü hissettim. Rahatlamam icin testten bahsetti 2300 tl olan. Londraya gidiyormuş ankarada yapılıyormuş. Çıktıktan sonra sığamadım bir doktara daha muayene oldum. Durumu anlattim. Ultrason ile baktı. Kızımı da görmüş oldum. Hersey yolunda dedi bizim açımızdan ama ultrasonla tani konamaz genetik test ile kesin konuşulur dedi. O da bir yeri aradi 1900 fiyat verdiler ama haftam 20 oldugu icin yapamayız dediler uygun degilmisim amniyosentez dediler. Doktor da down icin sınır 270 tir seninki 426 dedi trizomi 18 icin de 100 dur seninki 139 dedi. Aklim karman corman. Ilk kızım ile karşılaştırdım her değer ayni gibi sadece ue3 farkli. Bu sefer düşük çıkmış onun yuzunden de risk artmış. Testi yapsam sonuc 12 gune detayli ultrasona da var 13 gün. Nasil olmali bilemedim . Yapip rahatlamak mi yoksa yapip sonuç kötüyse olacaklara hazirlanmak mi...
kizz normalde benim kv dede gelmez bana ben ona giderim hep 5 aylik hamileyim 2 aydan sonra hep yemekleri o yapiyor yani bi yemege faydasi var zatende :) bebek oluncafa bana yardima degil bebegi sebebegi sevmeye gelecek her isi isi ben yapicaksam gelmesine ne gerek varki eski duzen devam etsin diyroum :))Senin kayınvalide iyiymiş o zaman
Ben rahat bırakıyorum kayınvalideyi ne zaman gelmek isterse gelsin. 1.5 senede 3 kere geldi sadece zaten
Detaylı ultrasonda çıkacaksa ortaya o kadar parayı vermeye gerek var mı, siz daha iyi bilirsiniz. Allah hayırlı sonuçlar versin inşallah
Denicem cnm çok sagolBen bogazim kasinmaya baslayinca suyu kaynatip iciyorum. Bogazini yakmadan cay sicakliginda oluyor. Bir de tuzlu su yapip burnuna cekebilirsin. Hatta iyice genzine filan giderse daha iyi. Bunlari baslangicta yapinca ise yariyor.
Gargara yaptım şimdi cnm ateş yok şimdilik çok sağolKalbim10da canım ben ev yapımı elma sirkesi iciyorum boğaz agrisi olunca. Geçen de bı arkadaşım taze sıkılmış yarım limona bir tatlı kaşığı bal ve üzerine bir bardak kaynar su koyup iç demişti o da acayip rahatlattı. Tuzlu su veya karbonatlı suyla gargara da yapabilirsin. Sarımsaklı tarhana çorbası yapabilirsen içebilirsin. Ates filan olduysa mutlaka doktora git derim. Çok geçmiş olsun...
ayrintili ultrasonda belli olmazmiymis canim illa o teste gerek varmiBen bugun dortlu testimin sonucunu almaya gittim. Doktoruma da gösterdim. Zaten kendim de direk anladim
Ikili testim cok iyi olmasina ragmen bu oyle değildi zaten hic yaptirasim da yoktu... ikilide 70000de bir cikan down ihtimali bu sefer 426da 1 cikmis. Edwars sendromu diye gecen trizomi 18 de 139 da 1... sınırı da 100 de 1.
Doktorum panik olma ultrasonumuz iyi. Edwars icin baska bulgular lazim onlar sende yok dese de ben kötü hissettim. Rahatlamam icin testten bahsetti 2300 tl olan. Londraya gidiyormuş ankarada yapılıyormuş. Çıktıktan sonra sığamadım bir doktara daha muayene oldum. Durumu anlattim. Ultrason ile baktı. Kızımı da görmüş oldum. Hersey yolunda dedi bizim açımızdan ama ultrasonla tani konamaz genetik test ile kesin konuşulur dedi. O da bir yeri aradi 1900 fiyat verdiler ama haftam 20 oldugu icin yapamayız dediler uygun degilmisim amniyosentez dediler. Doktor da down icin sınır 270 tir seninki 426 dedi trizomi 18 icin de 100 dur seninki 139 dedi. Aklim karman corman. Ilk kızım ile karşılaştırdım her değer ayni gibi sadece ue3 farkli. Bu sefer düşük çıkmış onun yuzunden de risk artmış. Testi yapsam sonuc 12 gune detayli ultrasona da var 13 gün. Nasil olmali bilemedim . Yapip rahatlamak mi yoksa yapip sonuç kötüyse olacaklara hazirlanmak mi...
İhlamur zencBallı zencefil canım sıcak sıcak iç günde 2bardak hiçbirşeyin kalmaz. Boğaza bire bir. Sıcak suya 2çay kaşığı toz zencefil ve bir tatlı kaşığı bal. Hem zararıda yok. Çok iyi geliyor.
İhlamur zencefil tarçın nane limon bal karışımı yaptım içtim cnm biraz rahatlattıBallı zencefil canım sıcak sıcak iç günde 2bardak hiçbirşeyin kalmaz. Boğaza bire bir. Sıcak suya 2çay kaşığı toz zencefil ve bir tatlı kaşığı bal. Hem zararıda yok. Çok iyi geliyor.
DimiNe güzel dedin onu
İhlamur zenc
İhlamur zencefil tarçın nane limon bal karışımı yaptım içtim cnm biraz rahatlattı
kizz normalde benim kv dede gelmez bana ben ona giderim hep 5 aylik hamileyim 2 aydan sonra hep yemekleri o yapiyor yani bi yemege faydasi var zatende :) bebek oluncafa bana yardima degil bebegi sebebegi sevmeye gelecek her isi isi ben yapicaksam gelmesine ne gerek varki eski duzen devam etsin diyroum :))
Tahmin edebiliyorum oğlumda tansiyon düşüklüğü ile acile gittim üstelik özele ve saatlerce bekledim. En sonunda zıvanadan çıktım bu ne ya hamilelere öncelik yokmu dedim bağırınca aldılar hemen. Serum verip yolladılar bişeyim yokmuşmuş...Dün gece acillik olanlar kervanina ben de katıldım hanımlar. 3 gündür soguk soguk terleme dun biraz ishal ve bol bol gaz ve reflü ile devam etti. Isten wrkwn ciktim ve 5 saatlik kusma maratonu sonunda vucutta gram su kalmadı. Bir serum taktirayim bebegime baktirayim diye gece yarisi acile gittik. Bin pisman olduk. Devlet hastanesinin birine girmistik birak sedyeyi oturacak yer yoktu. Serumu aldım ultrasona zor bela girdim (3 defa in cik yaptik 3 katı ve devamlı yanlış yerlere gonderildik)kan testinin sonucunu beklemeden imza verip çıktım. Damar yolunu cikarmak icin bile 50 kisilik siraya soktular beni. Ayakta! Evde kendim çikardim. Gebelere oncelikmiş riskli hamilelikmiş falan hikaye... o kadar bitkin bir halde gitmistim per perişan daha beter geri döndüm. Kadin dogumcu bebekle ilgili her sey yolunda, ya yediginiz bir sey dokundu ya da gripsiniz dedi ya, dusun dusun ne yedim ettim diye,anladim ki mideyi feci usuttum. Terli terli su içmiştim lıkır likır. Başka bi aciklaması yok.
Siz siz olun kendinizi 5 yaşında cocuklar gibi koruyun. VE ASLA ACİLLİK OLMAYIN. daha beter oluyorsunuz.
benimde esim biz artik burda yiycez yemek yapamiyoruz dedi o yuzden gdyruz :) benimki bebege cok hevesli ama daha bi corap aldigini bile gormedim bide benim alicaklarima laf yapiyor onu alma sunsunu alma sunun busu var kullanirsin diyee :) en iyisi uzak olmak vallaEn azından yemekleri yapıyormuş. Bana saolsun hamileliğim boyunca hiç yardımı olmadı. Bir kere aradı canın bişey istiyorsa yapayım getireyim dedi, annem burda zaten saolun gerek yok dedim.
Bir kere de eşime yardıma geleyim mi demiş, eşim de bana sordu. “Gelip de benden hizmet beklemeyecekse, kendi evi gibi davranıp yemeğimi yapacaksa gelsin. Yoksa ben kendimi zor doyuruyorum, bir de onunla uğraşmayım” dedim. Konu bir daha açılmadı
İnşallah torun olunca gereksiz aşk dolmazlar da aynı mesafe devam eder.
Ayrintili ultrason bir tani sağlayamıyor canim bu durumlar icin organlarin durumunu bildiriyor ama tabi bu tarz bebeklerin de bazi organlarinda sorun oluyor detaylida o ortaya çıkıyor yani destekleyen olgu var mi diyeayrintili ultrasonda belli olmazmiymis canim illa o teste gerek varmi
Yok canim Allahin izniyle bi sey olmaz zaten hamilelikte uygulamaya basladim ben normalde hemen hastaneye ilaca kosan bi insanimSağolasın cnm bı sıkıntı olmaz dimi nane limon hamilelikte
yaa bence icini ferah tut senin bebisinde bsieycik yok en azindna icime dogan buu kii ben 4 lu bile yaptirmadim domtorum gerek yok dedi ayrintiliya girersin dedi sen bence ayrintiliya bir gir orda az cok belli olur gene organlar insaallahta biseycik cikmiycakAyrintili ultrason bir tani sağlayamıyor canim bu durumlar icin organlarin durumunu bildiriyor ama tabi bu tarz bebeklerin de bazi organlarinda sorun oluyor detaylida o ortaya çıkıyor yani destekleyen olgu var mi diye
benimde esim biz artik burda yiycez yemek yapamiyoruz dedi o yuzden gdyruz :) benimki bebege cok hevesli ama daha bi corap aldigini bile gormedim bide benim alicaklarima laf yapiyor onu alma sunsunu alma sunun busu var kullanirsin diyee :) en iyisi uzak olmak valla
Canım ablam benim, sen her şeyin en iyisne layıksın bu ne kiİnşallah bu sefer de yapacağız canım. Erkenden hazırlayıp yine poşetleyeceğim hepsini inşallah, bu sefer deneyimliyiz hem daha da güzelini yaparız
Bak ben planı yaptım bile. Senin doğumun benden önce olacak hayırlısıyla (bana haber verirseniz heyecandan erken doğurmam korkmayın) ben senin süslerini eniştemle eşime taktırırım benim süsleri de artık eşim sizde öğreneceği için kendisi takar
Maşallah canım çok sevindim ne güzel:)Bugun ayrıntılı ultrasona girdik hersey yolunda çıktı cok şükür. Benim bıcırık 6 gün önden gidiyordu ona 2 gün daha eklemiş. 20 gün falan da oruç tuttum üstelik aç kalmak bebek için bişey değiştirmiyormuş onu anladım. 4 gündür de hareketlerini hissediyorum minik minik dokunuyo bana. Rabbim hepinize bunları hissetmeyi nasip etsin. inşallah hayırlısıyla hamileliklerimizi tamamına erdirip evlatlarımızı sağlıcakla kucaklarız.
Kız gene iyisin yemekleri yapıyomuş, benimki bana yemeğe geldi kaç kez :)) ben işe başladığımda onda yiyecektik sözde 6ay oldu 6kez yememişizdir orada. Bide ben oraya gidince hizmet bekliyo hep aranıp sorulmak istiyo ama ben evde istirahat ederken beni aramadı bende aramıyorum mükemmel bi mesafe soktum aramıza..kizz normalde benim kv dede gelmez bana ben ona giderim hep 5 aylik hamileyim 2 aydan sonra hep yemekleri o yapiyor yani bi yemege faydasi var zatende :) bebek oluncafa bana yardima degil bebegi sebebegi sevmeye gelecek her isi isi ben yapicaksam gelmesine ne gerek varki eski duzen devam etsin diyroum :))
Çok geçmiş olsun canım, şimdi nasılsınDün gece acillik olanlar kervanina ben de katıldım hanımlar. 3 gündür soguk soguk terleme dun biraz ishal ve bol bol gaz ve reflü ile devam etti. Isten wrkwn ciktim ve 5 saatlik kusma maratonu sonunda vucutta gram su kalmadı. Bir serum taktirayim bebegime baktirayim diye gece yarisi acile gittik. Bin pisman olduk. Devlet hastanesinin birine girmistik birak sedyeyi oturacak yer yoktu. Serumu aldım ultrasona zor bela girdim (3 defa in cik yaptik 3 katı ve devamlı yanlış yerlere gonderildik)kan testinin sonucunu beklemeden imza verip çıktım. Damar yolunu cikarmak icin bile 50 kisilik siraya soktular beni. Ayakta! Evde kendim çikardim. Gebelere oncelikmiş riskli hamilelikmiş falan hikaye... o kadar bitkin bir halde gitmistim per perişan daha beter geri döndüm. Kadin dogumcu bebekle ilgili her sey yolunda, ya yediginiz bir sey dokundu ya da gripsiniz dedi ya, dusun dusun ne yedim ettim diye,anladim ki mideyi feci usuttum. Terli terli su içmiştim lıkır likır. Başka bi aciklaması yok.
Siz siz olun kendinizi 5 yaşında cocuklar gibi koruyun. VE ASLA ACİLLİK OLMAYIN. daha beter oluyorsunuz.
Ben canım bi yemek isteyince ki normalde asla sevmezdim, eşime dedim annen yapsın diye. Yaptı sağolsun ama bidaha oğluma değil bana söyle dedi, bende yemeğe oğlunu çağırıyosun evde yemekleri ben yapıyoken o yüzden ona söyledim dedim :)En azından yemekleri yapıyormuş. Bana saolsun hamileliğim boyunca hiç yardımı olmadı. Bir kere aradı canın bişey istiyorsa yapayım getireyim dedi, annem burda zaten saolun gerek yok dedim.
Bir kere de eşime yardıma geleyim mi demiş, eşim de bana sordu. “Gelip de benden hizmet beklemeyecekse, kendi evi gibi davranıp yemeğimi yapacaksa gelsin. Yoksa ben kendimi zor doyuruyorum, bir de onunla uğraşmayım” dedim. Konu bir daha açılmadı
İnşallah torun olunca gereksiz aşk dolmazlar da aynı mesafe devam eder.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?