- 27 Ağustos 2016
- 3.594
- 9.503
- 88
Cok sagol canım amin. Ne kadar iyide olslar ınsanın ailesi gibi olmuyo. Hele memleket hasreti bambaşka bıseyAllah sabır versin canım... Çok zordur eminim, inşallah eşinin ailesiyle aran iyidir de aile hasretini biraz olsun dindiriyorsundur.
Benim ailem de 12yıl Türkiye dışında yaşamış. Ablamla benim doğumlarımız da orada olmuş. Hep der annem, en güzel yerde de olsan gözünde kendi memleketin gibi olmaz asla diye...
Maşallah canım çok sevindim ne güzel:)
Kız gene iyisin yemekleri yapıyomuş, benimki bana yemeğe geldi kaç kez :)) ben işe başladığımda onda yiyecektik sözde 6ay oldu 6kez yememişizdir orada. Bide ben oraya gidince hizmet bekliyo hep aranıp sorulmak istiyo ama ben evde istirahat ederken beni aramadı bende aramıyorum mükemmel bi mesafe soktum aramıza..
Çok geçmiş olsun canım, şimdi nasılsın
Ben canım bi yemek isteyince ki normalde asla sevmezdim, eşime dedim annen yapsın diye. Yaptı sağolsun ama bidaha oğluma değil bana söyle dedi, bende yemeğe oğlunu çağırıyosun evde yemekleri ben yapıyoken o yüzden ona söyledim dedim :)
Ve bu ne cesaret seni tanımak isterim yiğidim demek istedim sana
Kaç senelik evlisin ben onu diyemem hayatta daha o kıvama gelemedim
Diğer bebeğimde duyuluyordu sorun yoktu. Pozisyonundan olabilir dedilerdi. Doktorum da karnım büyükmüş ondan olabilir dedi.pruine kesinlikle saglik ocagindaki doplerle kalp atisi dinletmeyin.benimde basima geldi.dunyam karardi.salak hemsire 11 haftalik bebegin kalp atisini dinlemeye calisti.acillere gittim korkudan neyse bisey yokmus.el dopleri 20.haftadan sonra daha net duyulabiliyormus.saglik ocagindaki ebeleri yeniden bi sinava tabi tutmalari lazim.bazilari cok bilgisiz.
Allah yardımcın olsun canım. 3. Ayda geçti. Önceki hamileliğimde son gün bile kusmuştum. İnşallah öyle olmaz.cok gecmis olsun tekrari olmaz insaALLAH.
gunaydin kizlar nasilsiniz? ben 16. haftama girdim, bulantilari gecen arkadaslar kacinci haftada bitti ?
3. cocugum ama bunun kadar uzun bir bulanti ve tukurukten cekmedim.
Tahmin edebiliyorum. Allahtan yokmuş birşey.ayni seyi dun yasadim aile doktoruma gittim kalbini dinletti dandik bir makineyle ve cok yavasti dondum kaldim resmen bide normal diyor ya. hemen kendi ebem iletisime gectim oraya gittim Allahtan normal olani duyduk. 3 saatte yasadigim stresi asla unutamam.
Ben de o civarda aldım belki daha az. Ama 7 aylık hamile gibiyim. İlk 4 ayda 10 kilo aldığımı biliyorum, sonraki aylar da 6 kilo. Doğumdan sonraki ilk hafta sadece 1 kilo fazlalığım vardı. Hiç takmayın gidiyor hepsi. Ama emzirirken alınanlar kalıyor.Kızlar bu haftaya kadar hiç kilo almamıştım bir kaç gün içinde 2 kilo aldım. Normal mi? Siz kaç kilo alınız
Bebeğiniz sağlıklı olsun, bebeğe yarasın inşallah.Gururla söylüyorum Dana kibim oldum 7 kilo almıştın geçen haftaya kadar şimdi belkide daha çok almışımdır.. 2 kilo dediğin ne ki ah ah bende de öyle olsaydı ya..Gayet normal bence benimki anormal olan
Gece Doğum yaptım, öğlen çıkarsın, dedi doktor. Nereye çıkıyorum oda süsletiyorum lütfen, dedim. Özeldi kaldım. İyiki de kalmışım; bebek kan kusmuştu. Mide mi yıkanacak diye düşünürken, mememden gelen kan olduğunu anladık. Evde olsak paniklerdik. Doğum hikayeleri farklı ama eminim siz bile halledebilirsiniz o aşkla. İçinizde kalmasın , eşiniz de yardım eder olmadı hemşireler.Kizlar, biraz erken bu soru icin biliyorum ama kac gundur aklimi kurcaliyor. Normal dogum yapmak istiyorum allah izin verirse, ve ilk bebegim. Dogum icin odayi suslemeyi dusunuyorum, yurtdisjnda boyle imkan olmadigi icin kendim birseyler hazirlayacagim onceden, baskasina da susletecegim. Sizce normal dogumda mumkun olur mu bu?
Sezeryan olup gunu belli olsa cok rahat da normal dogum icin kestiremiyorum bi turlu olur mu olmaz mi diye..
Hepinize sevgiler
Bu gebeliğimde yok ama öncekinde her yerim şişti. Doğumdan 2 hafta sonra indi. Dudaklarımda silikon nasıl olur diyordum. Yakışmazmış anladım.Ya kızlar benim burnum büyüdü, şişti yani, yüzüğüm sıkmaya başladı çıkardım parmaklarımda da şişlik var. Sizde de var mı?
Sanırım ondandır göbek de yağlı da yağlı. Garip tarafı hastaneye gittim. Bebek iyi dedi doktor. 150 atıyor kalbi dedi.950 gram olmuş dedi. O an boyunu kilosunu anlamamışım. Ama kağıtta 26-28 haftalarda çıkmış. Gidip tekrar soramadım da karıştı mı diye. Yani heran herşey olabiliyor.Canım bizim saglik ocağı 20 haftadan sonra burda bakabiliyoruz kalp atışına demişti belki daha erken oldugu icin duyamamistir ordakiler.
Ben bugun dortlu testimin sonucunu almaya gittim. Doktoruma da gösterdim. Zaten kendim de direk anladim
Ikili testim cok iyi olmasina ragmen bu oyle değildi zaten hic yaptirasim da yoktu... ikilide 70000de bir cikan down ihtimali bu sefer 426da 1 cikmis. Edwars sendromu diye gecen trizomi 18 de 139 da 1... sınırı da 100 de 1.
Doktorum panik olma ultrasonumuz iyi. Edwars icin baska bulgular lazim onlar sende yok dese de ben kötü hissettim. Rahatlamam icin testten bahsetti 2300 tl olan. Londraya gidiyormuş ankarada yapılıyormuş. Çıktıktan sonra sığamadım bir doktara daha muayene oldum. Durumu anlattim. Ultrason ile baktı. Kızımı da görmüş oldum. Hersey yolunda dedi bizim açımızdan ama ultrasonla tani konamaz genetik test ile kesin konuşulur dedi. O da bir yeri aradi 1900 fiyat verdiler ama haftam 20 oldugu icin yapamayız dediler uygun degilmisim amniyosentez dediler. Doktor da down icin sınır 270 tir seninki 426 dedi trizomi 18 icin de 100 dur seninki 139 dedi. Aklim karman corman. Ilk kızım ile karşılaştırdım her değer ayni gibi sadece ue3 farkli. Bu sefer düşük çıkmış onun yuzunden de risk artmış. Testi yapsam sonuc 12 gune detayli ultrasona da var 13 gün. Nasil olmali bilemedim . Yapip rahatlamak mi yoksa yapip sonuç kötüyse olacaklara hazirlanmak mi...
Çok şanslısınız. Bebek olunca yemek çok aranıyor. Biraz büyüyünce de bebeğe bakan biri, rahat rahat duş alabilmek, uyuyayabilmek, kuaföre gitmek, alışveriş yapmak için. Bazen biri bebeğime baksa da şu işimi yapabilsem diyorum.kizz normalde benim kv dede gelmez bana ben ona giderim hep 5 aylik hamileyim 2 aydan sonra hep yemekleri o yapiyor yani bi yemege faydasi var zatende :) bebek oluncafa bana yardima degil bebegi sebebegi sevmeye gelecek her isi isi ben yapicaksam gelmesine ne gerek varki eski duzen devam etsin diyroum :))
Çok çok geçmiş olsun.Dün gece acillik olanlar kervanina ben de katıldım hanımlar. 3 gündür soguk soguk terleme dun biraz ishal ve bol bol gaz ve reflü ile devam etti. Isten wrkwn ciktim ve 5 saatlik kusma maratonu sonunda vucutta gram su kalmadı. Bir serum taktirayim bebegime baktirayim diye gece yarisi acile gittik. Bin pisman olduk. Devlet hastanesinin birine girmistik birak sedyeyi oturacak yer yoktu. Serumu aldım ultrasona zor bela girdim (3 defa in cik yaptik 3 katı ve devamlı yanlış yerlere gonderildik)kan testinin sonucunu beklemeden imza verip çıktım. Damar yolunu cikarmak icin bile 50 kisilik siraya soktular beni. Ayakta! Evde kendim çikardim. Gebelere oncelikmiş riskli hamilelikmiş falan hikaye... o kadar bitkin bir halde gitmistim per perişan daha beter geri döndüm. Kadin dogumcu bebekle ilgili her sey yolunda, ya yediginiz bir sey dokundu ya da gripsiniz dedi ya, dusun dusun ne yedim ettim diye,anladim ki mideyi feci usuttum. Terli terli su içmiştim lıkır likır. Başka bi aciklaması yok.
Siz siz olun kendinizi 5 yaşında cocuklar gibi koruyun. VE ASLA ACİLLİK OLMAYIN. daha beter oluyorsunuz.
Ben de iltihap için antibiyotik almıştım. 12 gün geçti ağrım hala hafif de olsa var olmadı ben de tekrar gideyim.Canım iltihap varsa kulak burun boğaz mutlaka bakıp ilaç vermeliymiş. Şu an vücudumuzda olmaması gerken şey iltihap.
Yok yok erken değil artık başladık yavaş yavas :)) hayırlısı bakalımBaştan erken gibi geliyordu da, bayağı varmış ödem yaşayan demek ki o kadar da erken değilmiş :)
Aynen iyi olur, test neyse yaptıralım, sorun olmadan şişiyorsak önemli değil de bir sorundan kaynaklıysa bilelim.
Bende maden suyu mineral almak için iyi dediler bide bulantilarim a iyi geliyordu içiyordum bulantım gecsede devam ettim ama bakalım bi doktora sorim de ondan Sonra artık naparsak yaparız :)))Aslında bende ramazan başlangıcına kadar her gün 2 soda içiyodum ama öyle bişey farketmemiştim canım, belkide hamilelik yeniydi diye olabilir. Bi sormakta fayda var çünkü yine 2 tane içmeye başlıycak gibiyim
Aynen valla canım ne yapalım öyle kabul :)
Ay yok canım okadar değil, benim kayınvalidem onu kabul etmez asla. Kaldı ki onu kullan falan demez. İhtiyaç olursa tabiki güvendiğim sevdiğim insanların eşyalarını kullanırım gocunmam ama durumun yterse de yenisini alırım bebeğime. Mesela sallanan anakucağı almıştı kayınvalidem yeğeninin bebeği ona alışık gelip buraya kalınca yadırgamasın diye 3 5 defa bindi. Onu kullanırım niye boşuna alayım ki
Yardım eden birileri her zaman iyidir. İlk günler hele çok uykusuzluk çekiliyor. Benim annem de kayınvalidem de yaşlı maalesef.Benim kv de de gel seni besleyeyim diye yalvariyo ben gitmiyorumgecen ziyarete geldiler. Doguma gelmek istedigini soyledi. Ihtiyacin olur yemegini yaparim filan dedi. Bendr karar veremedim esime dedim. O da istersen gelir istemezsen gelmez dedi. Suan kararsizim
Çok su içmeye başlayıncada şişersin canım sonradan normale dönebilir eğer ondan olduysaBol su ödemi engelliyormuş ben yeni başladım zaten 3 lt suya bakayım işe yarayacak mı
Senin hormonlar coşmuş
Su ödemi engeller yazıyordu. Suyu mecbur içmem gerekiyor böbrekte kumlaşma var, geçen hafta da susuzluktan tahriş olmuş dedi.Çok su içmeye başlayıncada şişersin canım sonradan normale dönebilir eğer ondan olduysa
Valla aranızda bi sorun yoksa ve gerçekten anne gibi sana yardımcı olacaksa kabul et, heleki kendi annen gelemicekse vs. Bizimki illaki gelecek ama ben doğuma gelmesini istemiyorum daha doğrusu ben sancı çekerken hastaneye giderken benle gelsin istemiyorum. Çünkü o kaynımla gelir ve ben onun yanında sancı çekmek istemiyorum ama o zaman ne gösterecek göreceğiz.. bence eğer içinde bi soğukluk yoksa bırak gelsin canla başla yapacaksa yaptığını kafana kakmayacaksa ne mutlu sana..Benim kv de de gel seni besleyeyim diye yalvariyo ben gitmiyorumgecen ziyarete geldiler. Doguma gelmek istedigini soyledi. Ihtiyacin olur yemegini yaparim filan dedi. Bendr karar veremedim esime dedim. O da istersen gelir istemezsen gelmez dedi. Suan kararsizim
Bende hamile kalır kalmaz mide yanmalarım başlamıştı, maden suyu iyi geliyodu. Mineralin bebeğe faydasını duyunca korkmadan içmiştim ama ramazanda işyerinde içemez oldum o yüzden eve gelince de aklıma gelmedi pek öyle kaldı. Doktoruna sorarsan ona göre bizde faydalanırız. Daha ben pazartesi gittim adam beni 2 ay sonra görmek istiyoBende maden suyu mineral almak için iyi dediler bide bulantilarim a iyi geliyordu içiyordum bulantım gecsede devam ettim ama bakalım bi doktora sorim de ondan Sonra artık naparsak yaparız :)))
Teşekkür ederim canım inşallahI ilkbahar canım 15. Haftada banada dedi hatta ultrasonda baya baya gösterdi
Ama benim hiç kanamam ılmadı sadece kasık ağrım var oda normaldir diye takmıyodum ana doktor ilişki yok temizlik yok ayakta fazla kalmak yok diye tembihledi 20. Haftaya kadar düşük tehlikesidir eğer yukarı çıkmazsada 20. Haftadan sonra erken doğuma sebeptir dedi dikkatli olmak gerekir bakıcaz dedi bende oluruna bıraktım dikkat edicem ama hiç strese girmiyorum boşuna çünkü çıkarmış yukarı
2 ay çok değil mi? Ayrıntılı ultrasona girmeyecek misin?Valla aranızda bi sorun yoksa ve gerçekten anne gibi sana yardımcı olacaksa kabul et, heleki kendi annen gelemicekse vs. Bizimki illaki gelecek ama ben doğuma gelmesini istemiyorum daha doğrusu ben sancı çekerken hastaneye giderken benle gelsin istemiyorum. Çünkü o kaynımla gelir ve ben onun yanında sancı çekmek istemiyorum ama o zaman ne gösterecek göreceğiz.. bence eğer içinde bi soğukluk yoksa bırak gelsin canla başla yapacaksa yaptığını kafana kakmayacaksa ne mutlu sana..
Bende hamile kalır kalmaz mide yanmalarım başlamıştı, maden suyu iyi geliyodu. Mineralin bebeğe faydasını duyunca korkmadan içmiştim ama ramazanda işyerinde içemez oldum o yüzden eve gelince de aklıma gelmedi pek öyle kaldı. Doktoruna sorarsan ona göre bizde faydalanırız. Daha ben pazartesi gittim adam beni 2 ay sonra görmek istiyo
Yardım eden birileri her zaman iyidir. İlk günler hele çok uykusuzluk çekiliyor. Benim annem de kayınvalidem de yaşlı maalesef.
Valla aranızda bi sorun yoksa ve gerçekten anne gibi sana yardımcı olacaksa kabul et, heleki kendi annen gelemicekse vs. Bizimki illaki gelecek ama ben doğuma gelmesini istemiyorum daha doğrusu ben sancı çekerken hastaneye giderken benle gelsin istemiyorum. Çünkü o kaynımla gelir ve ben onun yanında sancı çekmek istemiyorum ama o zaman ne gösterecek göreceğiz.. bence eğer içinde bi soğukluk yoksa bırak gelsin canla başla yapacaksa yaptığını kafana kakmayacaksa ne mutlu sana..
Bende hamile kalır kalmaz mide yanmalarım başlamıştı, maden suyu iyi geliyodu. Mineralin bebeğe faydasını duyunca korkmadan içmiştim ama ramazanda işyerinde içemez oldum o yüzden eve gelince de aklıma gelmedi pek öyle kaldı. Doktoruna sorarsan ona göre bizde faydalanırız. Daha ben pazartesi gittim adam beni 2 ay sonra görmek istiyo
antibiyotikten çok buhar vermeyi tercih ediyorum ben hatta ilaçla arada sadece serum katıp soğuk buhar veriyorum ki rahatlıyordu çocuk adaçayı ıhlamur da verebilirsin eğer alerjik bir durum yoksa ılık halde içebilir çok geçmiş olsun Rabbim acil şifalar versin inşallah kuzucuğaAynen öle yapıcaam canım kim nederse desin ben çekiyorum sonra dr gittik antibiyotik verdi şimdi başlama dedi daha kötü olursa başlarsın dedi ama ben başlicam çünkü bu 3. Olucak sümükle başlıyo çok afedersiniz hırıltı ćıkıyo sonra başima bide hava ver daha agır antibiyotikler ver streside cabasi ben en iyisi verim daha kötü olmasın yavrum
Ben ne zaman 2.5 lt su içmeye başlasam yüzüm dolgunlaşır bi güzellik geldi derim zira her zaman içemem o kadar suyu sonradan vücut alışıyor normale dönüyor ondan dedim canım ihmal etme sen yinede su içmeyiSu ödemi engeller yazıyordu. Suyu mecbur içmem gerekiyor böbrekte kumlaşma var, geçen hafta da susuzluktan tahriş olmuş dedi.
Gıybeti bıraktım yoksa buraya yazacak bi çok şeyim varda susuyorumValla kızlar 8 senelik evliyim. Allah razıolsun kv demden. Annemden daha çok onunla iyii anlaşırım. Annemde genç kayınvalidemde. Annem hep hasta modundadır. Hiç anneme çekmemişim. Kayınvalidem ben gibi pire gibidir. Bize geldiğinde çok rahat ettirir, evine gittiğimde kahveme kadar yapar. Bende onu annemden farklı görmem. He arada bizimde olur ufak tefek sorunlar ama aşmayıda biliriz. Çok şükür iyi bi kayınvalidem var.
Canım suyun soğuk olmayacak sadece. Soğuk su ödem yaparmış. Normal su her şeye şifa.Su ödemi engeller yazıyordu. Suyu mecbur içmem gerekiyor böbrekte kumlaşma var, geçen hafta da susuzluktan tahriş olmuş dedi.
Canım hayırlı olsun . kaçıncı haftanda yaptırdın. Randevuyu anca 23. Haftama alabildim. Ama ultrasona göre önden gidiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?