2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280

Bi cozum bulunur canim uzulme sen. Benimde kardesim bakicisina anne diyodu. Annem hic gocunmadiydi. Kadinin kardesimle ayni bi cocugu vardi. Ilk kardesimin karnini doyurur sonra kendi evladini doyururdu. Cok fazla hakka onem verir ve cok iyi bakardi. Annemin gpzu hic arkada kalmazdi o derece memnundu

Daha cok var simdiden bunları sıkıntı etme.bakıciyla gecirecegi 6 ay sonra krese baslatirsin.o kadar erken kresmi olur deme bakicidan 15000 kat daha iyi.hamileligim cok ama cok zor gectigi icin kizimi krese baslattim yasitlariyla ayni sifitta 2016 sinifi 2017 sinifi diye ayiriyolar...o kadar mutluki su anda anlatamam evin icinde 1 kadinin verebileceginden cok daha fazlasini ona yasitlari veriyor hem sosyallesiyor hem duzenli aktiviteler motor ve dil gelisimini destekliyor...daha bunlari dusunmene cok var simdiden kendini uzme.zamani gelince bebegin icin en guzelini bulur yapar ayarlarsin.simdiden dusunmeye baslarsan psikolojin bozulur.teyzem ise baslarken evdeki koltuklari filan kesmisti ben bunlari bakici oturup begensin diyemi aldim cocugu bakici baksin diyemi dogurdum diye...destek almak zorunda kalmisti.hic kendine simdiden bunlari yük etme.artik butun kadinlar calisiyor ve 6 aylik bebeklerini evde birakiyor herkes bir yolunu buluyor mutlaka

allah aardimcin olsun canim isin zor gibi ama annen ve kv sirayla bakamazlarmi bebege ne bilim 1 ay biri gelir kalir 1 ay biri olmazmi

Zaten ilk gun hastanede ebe yardimci oluyor belki sezeryan olursun kolun kalkmiyo olur belki normal olur dogurur dogurmaz emzirirsin nolursa olsun memeyi o tutup bebegin agzina sokuyo sana gosteriyo halin olmazsa o tutuyo emmesini sagliyo bitene kadar birakmiyo bebek memeyi alipta emmeyi çozene kadar o tutuyo bebegi sanada anlatiyo ogretiyo...hastaneden cikiyosun 3.gun topuk kani icin saglik ocagina gidiyosun orda yine ebe egitim veriyo yapamiyorum dersen tekrar ogretiyo gosteriyo...hatta inanirmisin 2.gun isitme testine gittik odaya aliyo olcum yapicak bebek agliyo hemen hemsire geldi yanima bebegi emzirmem icin bekliyo yapabiliyomuyum diye kolunu boyle tut diye gosteriyo memeyi tutuyo bebek birakmasin emsin diye... artik butun hastane calisanlari emzirme dostu herkes acemi anneye yardima hazir cok rahat ol

ayy ne guzel yaa aslinda ben bide emmez diye cok korkuyorum yani emmesini cok istiyorum ama tabiki buda bebegin tercihi mama isterse yapicak bisey yok ama benimkisi birazda psikolojik yaa benim annem ben 30 gunlukkrn vefat etmis aramizdaki bag okadar azki cocugum surekli emsin istiyorhm :)) sanki emerse aramizdaki bag kat kat articak gibi hissediyorum :)

Ben de 24 görüneceğm ultrasona göre
8 hafta önceden almış oluyorum yine de bu kadar geç verdiler ne yapsam bilemedim

Sen nereye aldın canım randevunu.. özel mi. ben ancak cerrahpaşaya hocaya ulaşarak alabildim. prof. 122 lira ek ödemesi var. inşallah haftamızda sıkıntı olmaz çünkü başka alternatif bulamadım. En erken o tarih var ve ben ultrasona göre 24 haftalık olacağım.

Canım çalışma saatlerin nasıl? Şimdiden yüklenme kendine, üzme kendini. Allah verir kolaylığını...

çalışma saatlerim haftaiçi sabah 8- akşam 17.00
ama evden çıkışım sabah 7 eve gelişim 18:15

ay maşallah. Allah razı olsun o kadından.
ben kıskanırım biraz galiba ama alışırım artık

çok sevindim kızın adına ya. yerim ben onu.
bende 2 yaşından sonra kreş diye düşünüyordum. ama muhtemelen verebileceğim en küçük yaşta veririm. kamera sistemi olan kreşler varmış...
kreş bakıcıdan daha iyidir tabi. sosyalleşir çocuk. bende 4 yaşımda başlamıştım kreşe. dün gibi hatırlıyorum etkinlikleri oyunları. çok eğlenceliydi. bütün eğitim hayatım öyle olacak sanmıştım
ha birde kuzenimin çocuğu 4 yaşına kadar konuşmadı. al ver git sadece üç beş kelime biliyordu. kreşe başladı çocuk çatır çatır söküldü valla. şimdi susturamıyorlar. bu açıdan da iyi kreş :)

allah aardimcin olsun canim isin zor gibi ama annen ve kv sirayla bakamazlarmi bebege ne bilim 1 ay biri gelir kalir 1 ay biri olmazmi

annem doğu görevindeki abimin çocuğuna bakıyor. onların şartlar daha ağır. karı koca polisler. anneme "gel" demeye içim el vermiyor. yeğenım de benim evladım. ve daha 4,5 aylık. kıyamıyorum.
gelinimizin annesi yani yeğenimin anneannesi devralırsa gelir annem belki.
gelinimiz bi bakıcı ile görüşmüş. PÖH bide karı koca. çalışma saatleri malum. bakıcı adayı kadın da öyle iş mi olur falan demiş kabul etmemiş. akşam olunca evime giderim ben demiş e kadın da haklı.
kv de baya uzakta. gelir kalır mı bilemem. kp bi bardak suyunu kendisi almazmış evde. kaldı ki yazık onlara da.
babam çok becerikli adam olduğu halde zorlanıyormuş tek yaşamakta. kimsenin düzenini bozmayayım. Pullubiber arkadaşın dediği gibi 1 yaşına kadar idare edip sonra kreş...

ben de cerrahpaşadan almaya çalıştım ama alamadım malesef.

aynen canim artik 1 seneye kadar idare edip sonedip sorasi kres olur simdiden dert etme hele.bi dogsun hele bi 6 aylik olsun ondan sonra dusunursun artik :)

Daha onunde 20 hafta daha var :) simdiden bunu dusunme emer emmez emmesse emmez birsuru baska sey olabilir tani konulamayan alerji olabilir...dogumdan sonra bir hastaligin cikar allah korusun hemen ilac tedavisine baslayabilirsin...v.s. yani sonucta insaniz her sey olabilir.emzirmenin mumkun olamadigi durumlarda formul mamalar bebegin beslenmesi ici var.mama sa zehir degil. Mamayla buyumek zorunda kalan milyonlarca bebek var hepside büyüyo...her şey yasanabilir o yuzden simdiden emzirme konusuna asla ve asla takilma anneni kaybettigin icin aranizda bag yok seni emziremedigi icin degil.bebegin yeterki saglikla kucaginda olsun sen saglikli ol psikolojin yerinde olsun gerisi hic onemli degil emmis emmemis....hepsi hallolur. Cevrende hazir bekleyen milyon tane manyak olacak zaten seni emzirme konusunda delirten cok bilmis cesit cesit insan...o yuzden sen bide kendini yorma bununla.saglam ol ki etkilenme bebeginde etkilenmesin

şuan bende aynı senin durumundayım canım.. Ama şimdiden düşünüp canımı sıkmak istemiyorum. Bir kapı açılır inşallah.

Benim de annem de kayınvalidem de şehirdışındalar. Babalar çalışıyorlar, annem de çalışıyor sayılır hatta. Kendi işi ama belli bir düzenleri var. Kayınpederim yalnız kalamaz kendine bakamaz zaten. Yani ne annem ne kayınvalidemin düzenini bozup bebeğe bakmak için gelmelerini istemem. Zaten teklif eden de olmadı şimdiye kadar :) Ben de 6-8 aya kadar izin, rapor, ücretsiz izin filan idare edip sonrasında bakıcı tutmayı düşünüyorum. Kötüler de var tabi ama bakıcısı olup çok memnun olan arkadaşlarım da var. Ben şansıma güveniyorum bu konuda, Allah iyilerle karşılaştırsın inşallah hepimizi.

ayyy sagol canim cok guzel seyler yazmissin :) bakalim su 20 haftayida sag salim bir atlatirsak insaallah :) bide sana bisey sorucam benim bebegim surekli kasimlarima vuruyor dik duruyor olabilirmi yada oyle durmasi kotu biseymi donmuyor cocugum hic hep ayni yerde :)

Oyuncu annenin baslarim simdi annelige kitabi var tam senlik bence :) oda diyoki 12 ay kres icin erken degil neden cunku cocuk her seyin en guzelini oynayarak ogrenir ve calisan annenin bebegini birakacagi 1 bakici evin icinde 1 tam gun boyunca cocugu gelistirecek aktivite saglayamaz kizimda 13 aylik baslamis oldu evet kamera sistemi var ordan gun icinde surekli takipteyim :) zaten kresler 6.aydan itibaren aliyor ve calisan annelere gore saatleri sabah 7 aksam 7 olarak duzenlenmis o saatler arasinda sana uygun saatte birakip alabiliyorsun.her sey cook guzel olcak.merak etme simdiden :)

Yok benim de araştırma hastanesi
Doçent bi doktor
Özelde de bakıyo ama 325 tl
Aynı doktor olunca ayrıca ücret vermeyeyim dedim bilmiyorum yanlış karar mı

Valla bundan 5 hafta sonra yeri daralmaya baslayinca annesi ister istemez donup kendi icin en rahat pozisyonu bulacak 25 ten sonra hep dik duramayacak.hareketleride azaldigi icin sebi korkutabilir.hele 30.haftayi gecipte gobegini yamulta yamulta kolunu bacagini cikarmaya baslasinda annesi sen o zaman gor onu :)

Şermin hanımın sıkı takipçisiyim zaten. çok severim kendisini. hemen bende sipariş vereyim kitaptan :) çok teşekkür ederim

şuan bende aynı senin durumundayım canım.. Ama şimdiden düşünüp canımı sıkmak istemiyorum. Bir kapı açılır inşallah.

inşalah bunun da üstesinden geleceğiz. ilk çalışan anne değildik son çalışan anne de olmayacağız :)
sağolsun buradaki hatunlar beni rahatlattı şimdiden özellikle pullubiber

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…