2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Hanımlar süt konusunda bende çok dertliyim iki kızımda mamayla büyüdü. İlk andan itibaren sütüm hiç doyurmadı. Hep mama destekli 3-4 aya kadar idare ettim. Sonrasında iyice sütün gitti ve sadece mama içtiler. Çok isterdim 2 yaşına kadar emsinler ama olmuyo. Benimle alakalı bence. Vücudum süt üretmiyo fazla. Kardeşimde ilk çocuğunda aynı benim gibi oldu. 2. Çocuğu doğduğunda 10 gün kadar küvezde kaldı. Kardeşin o arada dinlendi toparlandı, uykusuz kalmadı. Bu çocuğu sadece anne sütüyle büyüyor maşaAllah. Demekki dedim, ilk zamanlar dinlenmeninde etkisi büyük. Allah var kayınvalidem bana kızıyodu gezinirken görünce. Ama insanın içi el vermiyo işte.

Arkadaşım ekim ayında doğum yaptı
Hala raporlu
1 aylık 45 günlük heyet raporları alıyor
Kalp doktorundan aldı bi kere
2 kere de ortopediden
Parayla veren yerler de varmış
Ama nasıl oluyor bilmiyorum
Ben yapmak zorundayım en azından 1 sene
Çünkü bebeğe bakacak kimse yok, ankarada bi eşim bi ben varız.
1 yaşından sonra taşınacağız o zaman ücretsize ayrılabilirim inşallah

Kreş konuları konuşulmuş. Kardeşim yıllardır kreş ve anaokulu işletmecisi. Çok bulundum okullarında. 12 aylık çocukların gelip orda büyüdüğünü bilirim. Hatta kreşte olan çocukların gelişimi evde büyüyen çocuklara oranla çok daha ilerde. Erken konuşuyolar, kendilerini ifade edebiliyorlar, arkadaş çevresi oluyo, uyku düzeni oluyo, yemek yeme alışkanlığını kendisi ediniyo ve daha bir çok şey. Tabi kurum da çok önemli.
Yani diyeceğim, iyi bir kurum bulursanız çocuğunuzu kreşe verin mutlaka. Çalışan anneler için söylüyorum. Mesela ben ev hanımıyım ama kızlarım iki yaşından itibaren haftanın belli günleri okula gittiler ve iyiki göndermişim. Gelişimleri çok farklı.

Sagol canim bende bakayim tum kitaplara ona gore alacagim

2 ay çok değil mi? Ayrıntılı ultrasona girmeyecek misin?
ayrıntılıya gricem canım, 22.haftanda randevu al dedi. perinatolog gerekli görürse bana yönlendirecek zaten ama bebişini özlersen istediğinde gelebilirsin yoksa perinatolog zaten ayrıntılı görecek gerek görmezse oradan 1 ay sonra bana gel dedi. ama dayanamam giderim ben
valla canım şöyle bişey, bende benim kayınvalidemle çok çok iyi değilim ama gelecek yani benim tek derdim sancımı çekerken kaynımın yanımda olmaması. kendi ablam zaten uzakta çıkıp gelemez. ve doğum yapınca da ablamı da istemiyorum yanımda evimde kalsın. 2 kızı var ve ablamda beni boğan bişey var herşeyime karışır. karıştırmadığı çekmecem dolabım yatak odam kalmaz o yüzden beni sinir basıyo. ama annemde yok. elim mahkum kayınvalidem bakacak yani isterse. istemezse tek başıma devam.. ama gelmek isterse de gelme deyip hevesini kırma bence. yanlış hatırlamıyosam kikoleyim arkadaşın dediği gibi o da anne. ama şöyle herkez kayınvalidesiyle aynı oranda sorunlar yaşamıyo. bazı kişiler yüzünü görmek istemeyebilir ve haklılardırda. direkt düşmanlık olarak genellemeyelim bunu. herkesin sabır eşiği farklı kalp kırmaya yada yanlış kelimeler kullanıp birbirimizi üzmeye gerek yok. bi kavgada dahi iki taraf kendini haklı görür ki tartışır. bu konular hep görecelidir. o yüzden gelmek isteyene gelme denmez tabi çok aşırı bişey olmadıysa. bence kayınvalide konusunu kapamakta fayda var herkes kendi aklına yatanı uygulasın en güzeli ama benim tavsiyem aralarında bişey olmadıysa gelmesi. mesela bizde ağız ağıza asla kavga etmedik, ama düğünden önce yapılanlar benm içimde kaldı o yüzden benm mesafeli tavrım..
Kizlaar bugun 17. Haftaya girdik cok sukur bugun doktora gidiyoruz. Belki cinsiyetini de gosterir sevgili sipam bu da ben 17deki gobegim
oy maşallah onaaa, nasılmış görebildiniz mii
Benimde kızçem geliyor inşallah teyzeleri
rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin canımm
başın sağolsun canım, inşallah herşeyin istediğin gibi olur bebişin seni bıktırana kadar emer zor bıraktırırsın ve inşallah hepimiz çocuklarımıza doyarız bağlarımız iyi olur korktuklarımız başımıza gelmez..
Amiin canım inşallah. hayırlı olsun canım rabbim hayırlı evlat eylesin inşallah

Kızlar bugün sağlık ocağına gittim. Karnım gergin yumuşasın diye biraz bastırdı. Kalp atışını dinlemek için. Bir şey olur mu? Parmaklarıyla gelişigüzel karnımı bastırdı korktum yaaa. Lütden cevap yazın

amin canim insaallah yaaa cumlemizinkinoyle olur insaallah :)

Anladım canım heyet raporu ile olur tabi. Benim için zor. Bakalım o güne gelelim. hayırlısı hakkımızda.

3bucukta bugun randevum. Valla sabahtan beri su iciyorum uyumasin diye. Paso yatip dinlendim. Birazdan cikariz evden bi parca da cikolata yiyecem. Bugun orduyla gittigim icin hareketli olsun istiyorum esim goremedi zavallim ne zaman gitsem onla uyuyor. Takla atiyor diyorum inanmiyo. Kardesimde uyurken denk geldi. Oyle olunca bugun taklalarini gostersin istiyorm sabah esim kalkti tiras oldu dus aldi bebegimi gorcem diye. Adam hazirlik yapiyo kizimi gorcem dedi. Dedim daha belli degil cinsiyeti kiz deyip oglumu uzme dedim

Canım birşey olmaz inşallah. çok mu sert bastırdı. Ultrasonda da biraz bastırıyorlarya .. Ama tavsiyem kalp atışlarını mümkün oldukça dinleme. Ultrasonda doktoruna söyle gerek olursa o zaten ayarlayıp dinletir. ben sadece bir kere duydum bir daha istemedim. birde ilerleyen aylarda isteyeceğim.. Çünki zararlı diye biliyoruz.

Detaylı ultrason için randevu almak zor galiba. Bugün gidiyorum ben de doğumevine randevu almak için. Baya vaktim var aslında daha ama gözüm korktu, sonradan sıkıntı çıkmasın.
Daha sonra da annemle ve kardeşimle bebeği görmeye gideceğiz kıpır kıpır olur inşallah da teyzesiyle ananesi izlerler şovunu bir de cinsiyet netleşir tabi inşallah

yaa ne güzel eşinin heyecanı maşallah. valla benim uyuşuğa ne yaparsam yapayım oynamadı daha takla vs bişey görmedik biz. çikolatada yesem tokta gitsem uyuyor eşşek.. cinsiyeti bile zorla gördük inşallah sizinki maharetlerini gösterir

aslında bunu yazınca korktum, hareketsiz olması herhangi bi sıkıntı olduğunu göstermez dimi doktor gayet sağlıklı falan demişti. korktum şuan

Canım
Canım Allah'ın izniyle birşey olmaz cok büyük darbe almak lazımmış birşey olmaz diyor Dr. İçini ferah tut

Hanımlar uzun zamandır girmiyorum... takip edemedim..
ayrıntılı ultrason zamanı geliyor... 18. Haftamdayım

İzmit te olup da ayrıntılı ultrasona giden - gidecek olanlar ... nereye gideceksiniz ?

Bir kaç yeri aradım bilgi almak için..
Eşim de görmedi cinsiyetini öğrendiğim hafta, şimdi gelmek istiyor ama renkli çıktı veren bir yere gitmek istiyoruz fotoğraf ve video cd içinde.... Kocaeli tıp Merkezi cd vermiyormuş

El cevap lütfen :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…