Canım 14. Haftamda bana ön duvar yerleşimli değil de bildiğin eşi aşağıda dediler. Kanama da yapabilir bu durum. Şimdi 20. Haftamdayım güvendiğim iki doktorda bu kadar erken haftalarda plesenta hakkında konuşmak yanlıştır plesenta kendini toplar ve yukarı çıkar bebek daha aşağıda normal dedi. Ve bence ön duvar arka duvar sıkıntı değil zaten plesenta aşağıda olsa plesenta previa, ya da o tarz şeyler yazıp not alıyorlar korkma yaniKızlar ya geçen hafta yoğun kırmızı kanamam olmuştu hastaneye gitmiştim, doktor acilde sebeple ilgili bir şey dememişti. Birkaç ölçüm yapıp "kendi doktorunun verdiği dozda progestanı kullan ve bol bol istirahat et" demişti. Neyse, bu doktorun muayene raporu geçen gün gelmiş telefonuma (Acıbademde doktorların muayenede aldıkları notlar geliyor hastaya) orada doktor plasenta ön duvara yerleşimli, rahim ağzı 32mm kapalı yazmış. Bilginiz veya yaşayanız var mı, plasenta önde olunca bir şey olur mu? İnternette yukarı çıkabilir, çıkmazsa sezeryan olur, kırmızı renkli kanama yapar vs yazmışlar, bilemedim doğru mu. Rahim ağzı için de 32mm iyi midir acaba? 15+1 haftalığız.
Sanki hersey ustume geliyo herkes bana zıt dinir oluyorum onsanlardam nefret ediyorum diye bagırasim geliyo sanirim psikolojim bozuldu kocamın biran once ise baslaması lazim adamada yazık dun bayram bayram bana araba aldı hemde benim uzerime yapicak mıs hala yaranamadı dusunun yani sevinmedinmi diyo sen zorlanma diye aldim diyo yooo diyorum yazık valla gecende babam arabayi gizli kullaniyo diye kavga ettim adamcagix 80 le gidiyorum dedi oda bana bagirdi oturdum agladum onada herseye yani sebebli sebepsiz yere cok zor valla cevremdeki insanlara aciyorum
Yıllarca ailemden ayrı kaldım liseden itibaren şimdi de yine başka şehire evlendim. Ve seni o kadar iyi anlıyorum ki her günüm ağlamakla geçerdi. Hele hamileliğin başında kanamalı olup yatınca iyice duygusala bağladım. Şimdi iki aydır ailemin yanındayım öyle değişik sorunlar oluyor ki şaşırıyorum. Oysa onları sığınacak tek limanım sanardım öyleler de aslında. Gözümün içine bakıyorlar hâlâ ama hamileliğin bana öğrettiği en büyük şey "kimse ama kimse mutlak iyi, mutlak sığınılacak değil Allahtan başka." Herkesin insan olduğunu her yerde sorun yaşayacağımı görüp gözümde bi şeyleri büyütmeyi bırakacağım galiba. Şimdi siz de orada olmadığınız için deli oluyorsunuz bütün bedeniniz kalbiniz oraya gidip rahatlamak istiyor. Ama inanın bana biraz fazla kalınca orda da üzülmeye kırılmaya başlıyorsunuz. Eş, çocuk, anne baba hepsi var olsun eksik olmasın ama böyle zamanlarda sığınacağınız yeri unutmayın, sakin olun. Toparlayabildim mi bilmiyorum ama kendinizle mutlu olmaya çalışın. Allah dindirilmez acılar gözyaşları vermesin bunlar gelir geçer.İyi geceler kızlar
Biraz içimi dökmek istiyorum. Aranızda benim gibi çok duygusal ve alıngan olan var mı ya. 22 aylık kızım var. Ailemden uzakta yaşıyoruz eşimin işi dolayısıyla. Burda pek bir çevrem Yok. Şu an 4 aylık hamileyim hormonlardan mı bilmiyorum en ufak birşeye ağlıyorum. Bugün bayram eşim çalışıyor tek başımıza geçirdik bayramı. Gidemedik ailelerimizin yanına. Gün boyu duygusaldım en ufak şeyde ağlayasım geliyor. Ne zaman geçer acaba bu ağlak durumun moral verin bana kızlar((
Ayrıca 32 gayet iyi doktorum 30 üzeri gayet güzel dedi daha geçen gün . Benimki de 35.Kızlar ya geçen hafta yoğun kırmızı kanamam olmuştu hastaneye gitmiştim, doktor acilde sebeple ilgili bir şey dememişti. Birkaç ölçüm yapıp "kendi doktorunun verdiği dozda progestanı kullan ve bol bol istirahat et" demişti. Neyse, bu doktorun muayene raporu geçen gün gelmiş telefonuma (Acıbademde doktorların muayenede aldıkları notlar geliyor hastaya) orada doktor plasenta ön duvara yerleşimli, rahim ağzı 32mm kapalı yazmış. Bilginiz veya yaşayanız var mı, plasenta önde olunca bir şey olur mu? İnternette yukarı çıkabilir, çıkmazsa sezeryan olur, kırmızı renkli kanama yapar vs yazmışlar, bilemedim doğru mu. Rahim ağzı için de 32mm iyi midir acaba? 15+1 haftalığız.
Yıllarca ailemden ayrı kaldım liseden itibaren şimdi de yine başka şehire evlendim. Ve seni o kadar iyi anlıyorum ki her günüm ağlamakla geçerdi. Hele hamileliğin başında kanamalı olup yatınca iyice duygusala bağladım. Şimdi iki aydır ailemin yanındayım öyle değişik sorunlar oluyor ki şaşırıyorum. Oysa onları sığınacak tek limanım sanardım öyleler de aslında. Gözümün içine bakıyorlar hâlâ ama hamileliğin bana öğrettiği en büyük şey "kimse ama kimse mutlak iyi, mutlak sığınılacak değil Allahtan başka." Herkesin insan olduğunu her yerde sorun yaşayacağımı görüp gözümde bi şeyleri büyütmeyi bırakacağım galiba. Şimdi siz de orada olmadığınız için deli oluyorsunuz bütün bedeniniz kalbiniz oraya gidip rahatlamak istiyor. Ama inanın bana biraz fazla kalınca orda da üzülmeye kırılmaya başlıyorsunuz. Eş, çocuk, anne baba hepsi var olsun eksik olmasın ama böyle zamanlarda sığınacağınız yeri unutmayın, sakin olun. Toparlayabildim mi bilmiyorum ama kendinizle mutlu olmaya çalışın. Allah dindirilmez acılar gözyaşları vermesin bunlar gelir geçer.
Çok teşekkür ederim canım verdiğin bilgiler için. Ben de 28.haftadan sonra konur plasenta previa tanısı diye okudum. Henüz çok erken bizim... Yaşayan var mı, yapılacak bir şey var mı diye merak etmiştim.Ayrıca 32 gayet iyi doktorum 30 üzeri gayet güzel dedi daha geçen gün . Benimki de 35.
Çok teşekkür ederim canım, hepimiz hayırlısıyla kavuşalım kuzucuklarımıza inşallahBu konuda hiç bilgim yok canım maalesef. Rabbim şifa versin, inşallah önemli bişey olmaz da miniğin sağlıkla dünyaya gelir
Rica ederim canım kafandaki soru işaretini giderdiysem ne mutlu ben de çok teşekkür ederim.Çok teşekkür ederim canım verdiğin bilgiler için. Ben de 28.haftadan sonra konur plasenta previa tanısı diye okudum. Henüz çok erken bizim... Yaşayan var mı, yapılacak bir şey var mı diye merak etmiştim.
Yazdıktan sonra rahim ağzı için de baktım internetten, 30un üzeri güzel denmiş, demek ki iyi elhamdulillah. Çok şükür senin de 35miş..
Bu arada rahim ağzı tahrişini bilmiyorum ama çok çok geçmiş olsun canım.
Benimde 2.sezeryanim doktoruma sordum boyle anlatti.38 e girince alicaz dedi insallah aksilik olmazsaİkinci sezeryan olacak. İlk doğumumu normal Doğum çok istemiştim ama nasip olmadı malesef. Ssvd çok araştırdım ama arası biraz kısa 2 yıl var doktorum 5 yıl olmadan yapmıyorum diyince cesaret edemiyorum açıkçası.
Amin inşallah canımDoğru söylüyorsun canım. Öncelikle Allah şifa versin. İlk gebeliğimde herşey yolunda giderken ani tansiyon yükselmesi sebebiyle 31 haftalık doğum yaptım. Küvez süreci falan baya zor günlerdi. Şimdi de aynı şeyleri yaşarım korkusu oluyor en ufak bi halsizlikte tansiyonumu ölçüyorum. Kendimi çok dinliyorum açıkçası. Bol bol şükretmek Rabbime sığınmak gerek böyle günlerde. İnşallah sağlıkla alırız kucağımıza bebeklerimizi
Kaç haftalıksınız. İnşallah normaldir ama bir doktora gidin bence içinizi rahat eder belki başka sebepleri vardır dikkat etmeniz gereken.Ben dünden beri bebeğin hareketlerini hissetmiyorum ya
2 haftadır Her gün çok sayıda hissediyordum
Bu normal mi acaba?
Ayyy gercekten ayni benim durumum insan isinlanmak istiyo ailesinin yaninaayyy canim biz seninle hep ayni aeylerimi yasiycaz galiba yaa :) bende memeleketten uzaktayim kvler burda ama evlendigimden beri esimin isinden dolayi sadece bi bi bay memlekette gecirdim ve her bayram istinasiz onlarla konusurken agliyorum :) dun gene goruntulu ara dediler arabadaydim arayamam dedim bastan sonra aradim herkes toplanmis kahvalti kahvalti ediyorlardi hatta banam dayanamadin gene demi diyordu :) halam sarmalari yapmis patatesleri kizartmis falan orda toplanmislar yazik babamda hamileyim diye sofrayi gostermeyin diyor :) bu bayramda oyle aglamayla gecti ne gittifim yerlerden keyif aldim ne bisey bide esime kizdim nolurdu 2 gunlugund gitsek diyee :) adamla hakli 18 saat yol iki gunlugune gidilirmi bide o stresle hareketlilikte bebegi hissetmedim bide ona taktim dun geceden beri hareket bekliyorum kafaya taktik diye hissetmiyorjz sanirim yoksa o harekey ediyordud
Çok geçmiş olsun canım. Kendini stresin kollarına bırakma olur mu? Sevgiler.Kızlar yine yeni bir problemle aranızdayım. Sağlıkla doğurduğum gün ve bir ömür Rabbime şükürle geçireceğime eminim. Hele tekmeleri hissettikten sonra bu korkuları yaşamak.. Allahım acılarını göstermesin. Dün kanamalı akıntıyla acile koştuk ve Rahim ağzı tahriş olmuş yatacaksın dedi doktor. Bir kaç haftadır ayaktayım ve mutluydum sürekli yatmıyordum sebebi de gebelikmiş kan akılı arttığı için Rahim ağzı tahriş oluyormuş. Progestanı bile korkarak yapıyorum artık.. Var mı böyle bir şey duyan? Erken doğum riski varmış.Her bir yandan bu risk var ve kasılmam da çok. .
Kiyamam ya hersyi anliyo bu cocuklar. Ben aglamam geldiginde dusa giriyorum esim gormesin diye sende oyle yapabilrsin hem gozlerimde sismiyoKızıma belli etmeden ağlamaya çalışıyorum bazen yakalanıyorum geliyor gözyaşımı siliyor o zaman onun o merhametine daha çok ağlıyorum :)
Canımmm çok teşekkür ederim. Birbirimizi o kadar iyi anlıyoruz ki
Ben henüz hiç hissetmedim.Ben dünden beri bebeğin hareketlerini hissetmiyorum ya
2 haftadır Her gün çok sayıda hissediyordum
Bu normal mi acaba?
Ayy bu yazida kendimi gördüm sanki herseye olur olmaz kizip ağlıyorum ben dogurana kadar sanirim cevremde bir insan bile kalmicakSanki hersey ustume geliyo herkes bana zıt dinir oluyorum onsanlardam nefret ediyorum diye bagırasim geliyo sanirim psikolojim bozuldu kocamın biran once ise baslaması lazim adamada yazık dun bayram bayram bana araba aldı hemde benim uzerime yapicak mıs hala yaranamadı dusunun yani sevinmedinmi diyo sen zorlanma diye aldim diyo yooo diyorum yazık valla gecende babam arabayi gizli kullaniyo diye kavga ettim adamcagix 80 le gidiyorum dedi oda bana bagirdi oturdum agladum onada herseye yani sebebli sebepsiz yere cok zor valla cevremdeki insanlara aciyorum
Teşekkür ederim canım .Çok geçmiş olsun canım. Kendini stresin kollarına bırakma olur mu? Sevgiler.
Kaç haftalıksınız. İnşallah normaldir ama bir doktora gidin bence içinizi rahat eder belki başka sebepleri vardır dikkat etmeniz gereken.
Ben henüz hiç hissetmedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?