- 9 Nisan 2015
- 2.390
- 3.486
- 83
- 38
Yok hayatim 1 tane yeter onunda en uzun sure pikesini kullanacagin icin ennn begendigini al.10 lu takimin icindeki içlikler filan hic kullanilmiyo.eldivenler cok kullanissiz oluyo bebek cikariyo surekli yere dusuyo v.s.bol bol yeni dogan veya 0-3 ay altli ustlu takima ihtiyacin var mumkunse kendinden eldivenli cunku midesinin kapasitesini ogrenene kadar bol bol emip kusuyo devamli ustu islaniyo gunde belki 5 6 kez ustu degisiyo.ic zibinlari bulabiliyorsan onden citcitlilardan yine bol bol lazim oluyo hem islandigi icin hem acemi annesin bez takarken degistiriken kazalar olabiliyoahh cnaim benimm keske kkeske etrafimdaki herkes bana senin gibi konussa yaaa :) ne guzel yazmissin valla kanatli tulumlari ben cok begeniyorum valla ama almiycam :) ablamin 2 kizi var benim kizla bielimte tasli tulum yaptiricam onlara buyuk kizlarda abla oldum yazicak benimkindede ismi yazicak en cok ona heves ediyorum :) ama etrafimdaki herkes ona ne gerek var buna ne gerek var dedikce cildiriyorum :) sen yazmisken sana sorayim 10 lu hastane cikisindan kac tane lazim geclazim gecen bi magazayi gezerken calisan kadin 2 tane 10 lu al 3 tanede 5 li al dedi bana cok olmazmi yaa diye dusundum bide kendime gore muslin battaniye bulamadim baa az degisik bsieylef olsun istiyorum ama heryerde ayni :))
Maşallah size rabbim kucağına almayı nasip etsin inşallah kuzumBiz de ankette oyumuzu kullandık bugün teyzeleri. Doktordan çıktık şimdi, bir kızımız olacakmış inşallah
bende aynı durumdayım ilk bebeğim olacak inşallah aama ne bakıyorum ne düşünüyorum nede bişey alıyorumKızlar sizleri okudukça kendimi çok tuhaf hissediyorumşuan hiç bişey almaya hevesim yokmuş gibi. Bakmıyorumda açıkcası. Ama evde lohusa takımım falan var benim. İkinci kızımın doğum zamanı almıştım. Ve sadece 1 hafta giydiğim için tertemiz duruyo. Tekrar almayı hiç düşünmedim. Ben tüm pijamalarımı cotbox tan alıyorum. Tek eksi yanı, senelerce giyiyosun, sen giymekten bıkıyosun ama o eskimiyo:)
Vede onun bunun lafina bakma....ona buna hic birine gerek yok gerek oldugundan degil hevesin oldugundan yapiyorsun.insanlar bayiliyo baskasinin hevesini kirmaya...birak niye icinde kalsinki...herkes her zaman konusacak dinlersen psikolojin bozulur.gerek oldugundan degil heves ettigimden yapiyorum o kadar hakkim oldugunu dusunuyorum dersin gecersin kenaraahh cnaim benimm keske kkeske etrafimdaki herkes bana senin gibi konussa yaaa :) ne guzel yazmissin valla kanatli tulumlari ben cok begeniyorum valla ama almiycam :) ablamin 2 kizi var benim kizla bielimte tasli tulum yaptiricam onlara buyuk kizlarda abla oldum yazicak benimkindede ismi yazicak en cok ona heves ediyorum :) ama etrafimdaki herkes ona ne gerek var buna ne gerek var dedikce cildiriyorum :) sen yazmisken sana sorayim 10 lu hastane cikisindan kac tane lazim geclazim gecen bi magazayi gezerken calisan kadin 2 tane 10 lu al 3 tanede 5 li al dedi bana cok olmazmi yaa diye dusundum bide kendime gore muslin battaniye bulamadim baa az degisik bsieylef olsun istiyorum ama heryerde ayni :))
Kuşum korkma ya...herkesin acı eşigi farkli.zaten üstten basliyo soylersin denemeye geldim cok acirsa birakicam zorlamayin diye bastan...bakarsin olmuyo tamam kalsin dersin nedir ya baglayip zorla almayacakki...korkma :)
bende aynı durumdayım ilk bebeğim olacak inşallah aama ne bakıyorum ne düşünüyorum nede bişey alıyorum
ne alacağını ne yapacağını bilmiyor ki insan daha hissetmedim bile bebeğimi e 3 tane de kaybedince annemler alıyor ara ara bişeyler diyorum orda kalsın getirmeyin bana onlarda anlıyor göstermiyorlar bile bazen aldıklarınıBende de o var. Bakiyorum ama erken geliyor vazgeciyorum. Indirimler hic bitmiyor ki
1 tane cok begendigimi aldim simdilik 10 lu e bebektende ayaklu altlar var yaa onlardan aliyorum gittikce indirimde oluyor bide o dedigin ic zibin zibin gibi yandan citcitli takim aldim altiyla birlikte bende diyorum 5 li almak yerine boyel takimlar alim daha mantikli givi geliyor ama ayaklilarida hemeb kuculuyor falab diyorlar kafam cok karisik yaa nornaldede cok pabik bi insanim zaten bu bebek kiyafeti arabasi besigi iyice panik oldum :) suan etrafimda yardim edecek kismede yok kv sadece alma bisey demekle yetiniyor :) aYok hayatim 1 tane yeter onunda en uzun sure pikesini kullanacagin icin ennn begendigini al.10 lu takimin icindeki içlikler filan hic kullanilmiyo.eldivenler cok kullanissiz oluyo bebek cikariyo surekli yere dusuyo v.s.bol bol yeni dogan veya 0-3 ay altli ustlu takima ihtiyacin var mumkunse kendinden eldivenli cunku midesinin kapasitesini ogrenene kadar bol bol emip kusuyo devamli ustu islaniyo gunde belki 5 6 kez ustu degisiyo.ic zibinlari bulabiliyorsan onden citcitlilardan yine bol bol lazim oluyo hem islandigi icin hem acemi annesin bez takarken degistiriken kazalar olabiliyoiki tane hastane cikisi sadece anlamsiz masraf yani :) herseyi büyük alma gelen hediyelerde buyuk gelecek.ilk dogdugunda ustune tam olan takimlar daha iyi ısınmasini saglar o yuzden yenidoganda al :) dogumdam önce herseyi aliymda masraf olmasin gibi dusunme ilk 1 ayin sonunda neye ihtiyacin oldugunu bebeginin neyle daha rahat ettigini cozersin 1 ayin sonunda cikar guzel alisveris yaparsiniz cekirdek aile :) hemde aralik sonu oldugu icin kisliklar indirime girmis olur cok masraf olmaz
ayy tabi zorla almıyor ama işte nasıl acıyor benim normalde de acırdı ama bu hamilelikte bıyıklarımda bile dayanılmaz acı oluyor herkes farklı tabiki etim kopuyo sanki bezle gibi hissediyorum hep benKuşum korkma ya...herkesin acı eşigi farkli.zaten üstten basliyo soylersin denemeye geldim cok acirsa birakicam zorlamayin diye bastan...bakarsin olmuyo tamam kalsin dersin nedir ya baglayip zorla almayacakki...korkma :)
ne alacağını ne yapacağını bilmiyor ki insan daha hissetmedim bile bebeğimi e 3 tane de kaybedince annemler alıyor ara ara bişeyler diyorum orda kalsın getirmeyin bana onlarda anlıyor göstermiyorlar bile bazen aldıklarını
1 tane cok begendigimi aldim simdilik 10 lu e bebektende ayaklu altlar var yaa onlardan aliyorum gittikce indirimde oluyor bide o dedigin ic zibin zibin gibi yandan citcitli takim aldim altiyla birlikte bende diyorum 5 li almak yerine boyel takimlar alim daha mantikli givi geliyor ama ayaklilarida hemeb kuculuyor falab diyorlar kafam cok karisik yaa nornaldede cok pabik bi insanim zaten bu bebek kiyafeti arabasi besigi iyice panik oldum :) suan etrafimda yardim edecek kismede yok kv sadece alma bisey demekle yetiniyor :) a
malesef korkuyorsun ister istemez bende hala hissetmedim bazen değişik şeyler oluyor ama tecrübesiz olunca anlayamıyorsun malesef ki cinsiyet neden öğrenmedin hala ne zaman kontrolünOnceki yasadiklarinla alakali olabilir canim. Benimde ilk bebegim kaybim olmadi cok sukur. Ama yinede geriliyorum. Suana kadar sadece cinsiyet ogrendim hareketlerini hissedemedim daha. Bide aksilik olursa fln diye 7.aydan sonra dusunuyorum sahsen insanda tedirginlik hep oluyo,
hic aksilik olacagini dusunmuyorum dusunmuyorum ben yani aklima agzima kotuyu getirmiyorum bunu babaannem soyluyordu surekli aksilik olsun alma bisey diyee dedim bana bidaha boyle seaeyler soyleme evet olabilir olursada allahtan yapacak birsey yok ama su gezip bakmak arada biseyler almak insani o kadar cok motive ediyrokiOnceki yasadiklarinla alakali olabilir canim. Benimde ilk bebegim kaybim olmadi cok sukur. Ama yinede geriliyorum. Suana kadar sadece cinsiyet ogrendim hareketlerini hissedemedim daha. Bide aksilik olursa fln diye 7.aydan sonra dusunuyorum sahsen insanda tedirginlik hep oluyo,
yaa ayaksizlar bana cok pijama vari geliyor ondan cok sevmiyorum yani gozhme gizel gelmiyor ama ayaklilar o kadad seker yaa :) insan gorunce beni coj seviyorAyakli olmayanlara bak canim. Ayak kismi bana da cok cabuk buyuyo dendi. Alt ust takimlar iyidir.
malesef korkuyorsun ister istemez bende hala hissetmedim bazen değişik şeyler oluyor ama tecrübesiz olunca anlayamıyorsun malesef ki cinsiyet neden öğrenmedin hala ne zaman kontrolün
Ayakli altlar bebegin bacak boyuna gore degisiyo.evet cok kullanisli sicak tutuyo bacagi acildi derdi yok ama bacak boyu uzun oluyo bazisinin hic giyemiyo...o yuzden diyorum ya ilk 1 ayda ne lazim ne degil bebegine hangisi daha uygun çözmüş olursun ona gore almaya baslarsin...erkek bebekler ilk 6 ay daha hizli kilo aliyo mesela yenidoganlari hic giyemiyo kizlar daha uzun sure giyiyo..bazi bebeklerin bacak boyu uzub oluyo ayakli tulumlari 1 kere bile giyemiyo...her bebegin ihtiyaci degisiyo o yuzdwn 0-3 aydan buyuklere cok fazla yonelme.bebeginin gelisimine gore daha dogru secimler yaparsin hem aralik sonu ocak başı yine kış sezonu indirimleri baslamis olcak yine ayni heaaba gelcek.bebek dogdu diye bir anda deli gibi masrafin olmuyo.yatakti arabaydi en pahali kısımlar bittimi gerisi bir sekilde halloluyo.. :)1 tane cok begendigimi aldim simdilik 10 lu e bebektende ayaklu altlar var yaa onlardan aliyorum gittikce indirimde oluyor bide o dedigin ic zibin zibin gibi yandan citcitli takim aldim altiyla birlikte bende diyorum 5 li almak yerine boyel takimlar alim daha mantikli givi geliyor ama ayaklilarida hemeb kuculuyor falab diyorlar kafam cok karisik yaa nornaldede cok pabik bi insanim zaten bu bebek kiyafeti arabasi besigi iyice panik oldum :) suan etrafimda yardim edecek kismede yok kv sadece alma bisey demekle yetiniyor :) a
yaa ayaksizlar bana cok pijama vari geliyor ondan cok sevmiyorum yani gozhme gizel gelmiyor ama ayaklilar o kadad seker yaa :) insan gorunce beni coj seviyor
oyle yapim bundan sonra canim madem 03 ay bakim artik :) evet yatak besik bebek arabasi halloldumu gerisi kolay zaten :) sen hangi bebek arabasini kullaarabasini kullaniyorsun benim esimde pregoda begendi bitane kullanimi falan coj rahat bunu alalim diyor bende pierre cardin ve quinny arasinda gidip geliyorum bide sut sagma makinesini ilk etapta almama gerek varmi ve hangi marka :) cok soru sordum demi :)Ayakli altlar bebegin bacak boyuna gore degisiyo.evet cok kullanisli sicak tutuyo bacagi acildi derdi yok ama bacak boyu uzun oluyo bazisinin hic giyemiyo...o yuzden diyorum ya ilk 1 ayda ne lazim ne degil bebegine hangisi daha uygun çözmüş olursun ona gore almaya baslarsin...erkek bebekler ilk 6 ay daha hizli kilo aliyo mesela yenidoganlari hic giyemiyo kizlar daha uzun sure giyiyo..bazi bebeklerin bacak boyu uzub oluyo ayakli tulumlari 1 kere bile giyemiyo...her bebegin ihtiyaci degisiyo o yuzdwn 0-3 aydan buyuklere cok fazla yonelme.bebeginin gelisimine gore daha dogru secimler yaparsin hem aralik sonu ocak başı yine kış sezonu indirimleri baslamis olcak yine ayni heaaba gelcek.bebek dogdu diye bir anda deli gibi masrafin olmuyo.yatakti arabaydi en pahali kısımlar bittimi gerisi bir sekilde halloluyo.. :)
ayy evet herseyleri cok guzel yaa esim frenlemese ben her girdigim magazayi alir cikarim :)Ayaklilar guzel ama iste bebisler hizli uzuyo. Alipta olmama durumu da var o zaman bosa para harcamis olursun. Bence cok guzel bebek patikleri de var. Oyle dusunme kucuk olan hersey yenilesi
hic aksilik olacagini dusunmuyorum dusunmuyorum ben yani aklima agzima kotuyu getirmiyorum bunu babaannem soyluyordu surekli aksilik olsun alma bisey diyee dedim bana bidaha boyle seaeyler soyleme evet olabilir olursada allahtan yapacak birsey yok ama su gezip bakmak arada biseyler almak insani o kadar cok motive ediyroki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?