iste ben boyle seyleri insanlarin benim yabimda konusmasina izin vermiyirum yada dinlemiyorum esya bu yani ne kadar baglanabilirsin ki evet severek aliyoruz ediyoruz o ayri mesela hayatimizin cogu zamani boyle ilerlemiyormu hayatta her zaman kayiplar yasabiliyoruz rabbim vermesin deyip gecmek en guzeli bence sende dinleme boyke seyleriBende agzima almiyorum ama aklima yine de getiriyorum. Verende Allah alanda Allah bu konuda cok sukrediyorum. Ama esyalara bakmak degilde alinca cok fazla baglaniyor insan. En son kontrolumde 3 tane 21 23 25 haftalarda bebek kayiplari olmus. 21deki ve 25teki engelliymis 23teki sebepsiz. Konusuyolardi oylece duydum. Ve ikisi tedaviyle olmus. Insan cok uzuluyo sahsen. Kucagimiza alana kadar elbette garanti yok ama iste insan azcik gec baslamak istiyo
Kız ali haydar yalan oldu yirttin alidamamistin kiz candır bize yoldaş olacak ama şimdiden babacilar alış sağlıkla gelsin kuzun insBiz de ankette oyumuzu kullandık bugün teyzeleri. Doktordan çıktık şimdi, bir kızımız olacakmış inşallah
Yoo gayet normal :) su kadarini soyliym hangi bebek arabasini alirsan al gozun oburunde kalcakoyle yapim bundan sonra canim madem 03 ay bakim artik :) evet yatak besik bebek arabasi halloldumu gerisi kolay zaten :) sen hangi bebek arabasini kullaarabasini kullaniyorsun benim esimde pregoda begendi bitane kullanimi falan coj rahat bunu alalim diyor bende pierre cardin ve quinny arasinda gidip geliyorum bide sut sagma makinesini ilk etapta almama gerek varmi ve hangi marka :) cok soru sordum demi :)
masaallah canim rabbim gulerek goydirmeyi nasip etsin insaallah :)İyi haftalar herkese
Sanırım dün gece ilk defa bizim miniğin hareketlerini hissettim. Yüzüstü sönmüşüm uyurken resmen karnımın içinde bir gezinme ile açtım gözlerimi. Pıtı pıtı hareket edip beni uyandırmaya çalışıyordu galiba hareket etmek içinsoluma dönünce sakinleşti. O da ben de uyumuşuz herhalde bi daha
Bebek alışverişine biraz biraz başladık biz. Annem dikiş konusunda baya beceriklidaha torunu olacağını öğrenir öğrenmez nevresim takımı, battaniye, alt açma vs bir sürü bişeyler dikmeye başlamıştı zaten. Müslin ve polar battaniye için de kumaşları aldık dikecek inşallah. Kıyafet için de denk geldikçe ufak tefek bişeyler alıyordu. Cinsiyeti öğrenince coştu güzel bir alışveriş yaptık kızıma.
Hastane çıkışı çok beğenirsem 1 takım alırım diye düşünüyorum. Ayaklı tulumlardan da 3 takım 3-6 ay aldık. Anne uzun baba uzun bebek de uzun olursa yenidoğanları giyemez belki dedikDoğuma yakın boyu kilosu az çok belli olsun, ona göre yenidoğan için de alırız bişeyler. Şimdilik yenidoğan üst alt ayrı aldık birkaç takım. Allah giydirmek nasip etsin inşallah
Yine her konuya laf yetiştirdiğime göre gizli gözetleme moduma geri dönüyorum
joie bende begeniyorum yaa ama simdi travel sistemlerde tek elle kapanabilrn bi araba yok yaa o sikinti benim icin gerci aartman bizim oldugu icin asagida bi yer var ben arabayi acik halde surekli orda birakicam tek basimada cikmam sanirim bi yere ciksamda mutlaka ya esim ya kp goturur gidecegim yere o yuzdeb kapanmasina prk bakmiyroum sadece hafif olsun diye dusunuyorhm de cift yonlu kullanimi olsun diyorum sut sagmayk almiyim o zaman gerek olursa esim gider alir zaten :) cantayida kendi sirt cantam var ilk basta onu kullanirim dedim :) bide dedim yaa cok pabik bi insanim sanki biseyler hep eksik kalacakmis gibi hissediyorum simdiden herkese gorev verdim biel :))Yoo gayet normal :) su kadarini soyliym hangi bebek arabasini alirsan al gozun oburunde kalcakjoie aldim fiyat olarak daha uygun digerlerinden.trawel seti 750 ye almistik arabanin canini cikardim ana kucagini tepe tepe kullandim hala saglam ikinciyide cok rahat buyutur.gecen sene kucuk bir koyde tatil yaptik bildigin köy asfalt yol yok burda kirilir atarim demistim ordan saglam geldi arabayi git kendin seç bir kerede alma tek elinde kapatabilecegin hafif tek elinde cocuk varken obur elinle kaldirip tasiyabilecegin icine en cok sinen arabayi al baskasi bu guzel dedi diye onu gidip alma pompayida dogumdan sonra ihtiyac olursa al.. ilk hamilelikte insab bi panik oluyo sabki herseyi eve dolduriymda sonra cikamam alamam secemem gibi dusunuyosun ama kendini bu konuda rahatlat bebegin dogduktan sonra 1 2 ay sonra ihtiyaclarina bambaska gozle bakmaya baslayacaksin daha bilincli olcaksin bebeginin gelisimine gore neye ihtiyacin oldugunu en iyi sen biliyo olcaksin o yuzden kendini cok zorlama tamam olsun diye.baskasi bu cok guzel dedi diye alma senin bebeginin ihtiyaclari daha farkli olur.ilk basta canta bile alma sirt cantanla idare et ihtiyac durumuna gore al.belki bir sebepten emziremeyeceksin yaninda mama biberon termos tasimak icin farkli bir canta ihtiyacin olcak belki Allah korusun alerjik bebegin olcak yani da tüpler ilaclar tasimak icin farkli bir canta ihtiyacin olcak...bunun gibi yani.sorarsan akil veren herseyin en iyisini bilen cok olur...sen dogumdan en gec 2 ay sonra bebegin icin en iyisini bilen kisi olcaksin.
Hepsi geciyo meram etme.ocak 2019 da bebegi icin en dogruyu bilen bambaska bir kadin ve cok guzel bir anne olcaksin :)joie bende begeniyorum yaa ama simdi travel sistemlerde tek elle kapanabilrn bi araba yok yaa o sikinti benim icin gerci aartman bizim oldugu icin asagida bi yer var ben arabayi acik halde surekli orda birakicam tek basimada cikmam sanirim bi yere ciksamda mutlaka ya esim ya kp goturur gidecegim yere o yuzdeb kapanmasina prk bakmiyroum sadece hafif olsun diye dusunuyorhm de cift yonlu kullanimi olsun diyorum sut sagmayk almiyim o zaman gerek olursa esim gider alir zaten :) cantayida kendi sirt cantam var ilk basta onu kullanirim dedim :) bide dedim yaa cok pabik bi insanim sanki biseyler hep eksik kalacakmis gibi hissediyorum simdiden herkese gorev verdim biel :))
insaaallah canim ya cok tesekkur ederim her soruma cevap verdin tecrubelilerle konusmak iyi geliyor :)Hepsi geciyo meram etme.ocak 2019 da bebegi icin en dogruyu bilen bambaska bir kadin ve cok guzel bir anne olcaksin :)
Valla cnm bende oyleyim 1 ay hic ekletmedim 15 gun iyi olur o zamn ilk aldiracagim icin acir dihe cok korkuyprum birde utaniyorum.aceba camasiri tam cikarttiriyorlarmicanim jilet yaptiktan sonra 1 ay kadar beklersen hem altta kiriklarin kucuklerin kalmaz guzel alinir ben esimden utandigim icin her banyoya girdigimde jiletle ugrasirdim agdadan sonra rahatladim artik :)
Kuşum bazi kadinlar daha testte cift cizgiyi gorur gormez bebegine asik oluyo bazisi kucagina alinca bazisi kucagina alipta bor kac gunu bebegiyle gecirince....hepside bebegine cok guzel annelik yapiyo :) kendini kimseyle kiyaslama ne zaman icinden gelirse o zaman alisveris yapmaya baslarsinCinsiyet ogrendim canim kiz dedi doktor. Ama yani ara ara batma oluyo da bebek mi gaz mi ayirt edemiyorum. Sanirim 20den sonra baslarim hissetmeye. Daha karnim bile cikmadi ki. Gobegimi hissedince almaya baslarim sanirim. Bebegi bile yeni yeni benimsiyorum o derece bana tuhaf geliyodu. Yeni yeni bakiyorum esyalara ama almadim hic. Sadece bekarken bir elbise almistim o var
Hayırlısı olsun canım gözün aydınBiz de ankette oyumuzu kullandık bugün teyzeleri. Doktordan çıktık şimdi, bir kızımız olacakmış inşallah
İlk çocuk farketmez diyosun ama hakkaten zor iş bi öyle bi böyle demeleriKızlar herkese merhaba;
Bizim 12. haftada kıza benziyor dedikleri bebiş. 16. haftada ben sormadan başka bir doktor erkek dedi.. hatta bende baya gördüm sanmıştım. bugün 19 olduk özele gittim bu sefer %90 kız dedi... hepsi baş göz üstüne ama insanın psikolojisi bozuluyor. madem emin değilsin niye pat diye söylersin değil mi.... İlk hamileliğin acemiliğine denk geldi. demekki 6. aydan itibaren itimat etmemek gerekiyor. şimdi dedim doktora bir ay sonra bizim kızın yeniden pipisi çıkmaz değil mi dedimNeyseki önemli olan çok şükür herşey yolundaymış. Burda bebeğinin haraketlerini hissetmediği için kaygılanan anneler vardı valla ben bir iki kıpırtı hissettim bir iki seyirme sonra bir hafta hiç birşey hissetmedim hala da hissetmiyorum ama maşallah ultrasonda bebek fır dönüyor.. içinizi rahat tutun.. Sevgiyle kalın.
HmmBiz de ankette oyumuzu kullandık bugün teyzeleri. Doktordan çıktık şimdi, bir kızımız olacakmış inşallah
Bu ablalar hep aynı:)) Benimki de kız olsun kız hevesimi senin bebekte alayım diyordu, ara ara da arayıp aldığım şu takımı giydirmeyi unutmuşum erkek olsun da senin bebeğe giydirelim diyorduTeyzesi yer onuuuuu
Ben de kız hevesimi senin bebisle gideririm artık ne yapalım
Ay ne blım eksilerde benm isteklrrNiye kaciyon kiz
Hmm
Hayırlı olsun canım gözünüz aydın
Bu ablalar hep aynı:)) Benimki de kız olsun kız hevesimi senin bebekte alayım diyordu, ara ara da arayıp aldığım şu takımı giydirmeyi unutmuşum erkek olsun da senin bebeğe giydirelim diyorduKullanıyorsunuz bizi
evet canim agdada tam cikartiyirlar burda oralard nasildir hic bilmiyorum kendini kasmazsan hic acimaz canin rahat ol zaten hamile oldugun icin ona gore davraniyorlarValla cnm bende oyleyim 1 ay hic ekletmedim 15 gun iyi olur o zamn ilk aldiracagim icin acir dihe cok korkuyprum birde utaniyorum.aceba camasiri tam cikarttiriyorlarmi
Canim kucagina alincada garantisi yokki. Bende senin gibiyim her doktora gittigimde kötü bisey duycak gibi hazirlik yapip gidiyorum. Magzalara bakip bisey almiyodum kitap flnda alip okumadim yok gibi yasadim. Ama gecenlerde düsündümde sacmaliyorum dedim 5.ayima girdim hala hamileligimi yasamadim dedim. Dun via porta gittik bi guzel alisveris yaptim. İnstgrama fotografimi koymazdim hamile oldugum anlasilmasin nazara gelmeyim diye dun koydum ama hep dua ile. Bizim mantigimizla esimize hic hediye almayalim onlarin da garantisi yok bu hayatta ya aldigimizi giyemezlerse bakip bakip uzulcez diye almayalim. Belki bize bisey olcak ama bebek yasayacak annesinden hic mi hatira hediye kalmasin. Kimin garantisi varki. En güzeli tevekkul etmek. Allah zaten tasiyamicagimiz bir yuku bize yuklemez. Tasiyabilirsek yukler ancak. Ben yavas yavas asiyorum kendimi sanada tavsiye ederm. Yoksa hamilelik yasamadan pat diye kucagimiza alinca apisip kalcaz noluyo diye. Hamilelik sureci annelige hazirlik bunu yasamadan cocugu alirsak daha buyuk psikolojik problemler yasayabiliriz.Saglicakla alalim kucaklarimiza her birimiz insallah :)Bende agzima almiyorum ama aklima yine de getiriyorum. Verende Allah alanda Allah bu konuda cok sukrediyorum. Ama esyalara bakmak degilde alinca cok fazla baglaniyor insan. En son kontrolumde 3 tane 21 23 25 haftalarda bebek kayiplari olmus. 21deki ve 25teki engelliymis 23teki sebepsiz. Konusuyolardi oylece duydum. Ve ikisi tedaviyle olmus. Insan cok uzuluyo sahsen. Kucagimiza alana kadar elbette garanti yok ama iste insan azcik gec baslamak istiyo
Senin tahmin tutmadı bu sefer canım. Tutacağına çok inandırmışım kendimi ama kız deyince hemen adapte olamadım 30-40saniye gerekti kendime gelmem içinHmm
Hayırlı olsun canım gözünüz aydın
Bu ablalar hep aynı:)) Benimki de kız olsun kız hevesimi senin bebekte alayım diyordu, ara ara da arayıp aldığım şu takımı giydirmeyi unutmuşum erkek olsun da senin bebeğe giydirelim diyorduKullanıyorsunuz bizi
Hayırlısı olsun canım gözün aydın
İlk çocuk farketmez diyosun ama hakkaten zor iş bi öyle bi böyle demeleri
Valla ben bayramda eşimin memleketinin belkide yarısına duyurdum inşallah değişmez çok üzülürüm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?