- 9 Nisan 2015
- 2.390
- 3.486
- 83
- 38
Gecen gun bir arkadasa daha soylemistim canim 1 tane pelus kalin tulum veya kozmonot mutlaka ayakli olsun ve 0-6 ay olabilir cunku tahmin edemeyecegin kadar cok dogumdan sonra kan vwremeye isitme testine asiya v.s. goturcen disari cikarken 10 kat battaniyeye sarmak yerine kalin 1 tulum cok daha pratik.yeni dogan havlu kalin corap 5 6 cift.onden citcitli zibinlar ve alt ust takimlar ilk 3 ay icin cok lazim.mide kapasitesini bilmedigi icin cok fazla emip devamli kusuyolar gunde belki 10 kez üst degistiriyosun.0-3 ay disinda bisey alma.bebeginin bacak boyu uzun olursa ayakli tulumlari hic giyemeyebilir.bazi bebekler ilk 6 ay cok hizli kilo alip duruyo bazisi her ay yarim kilo civari alip ortalamada gidiyor dogumdan once bunu bilmene imkan yok.sadece ve sadece seni ilk 1 ay idare edecek 0-3 ay takimlar yeterli çanta bile alma sirt cantanla idare et bir sebepten bebegini emziremeyebilirsin belki termos mama v.s. tasimak icin farkli bir canta ihtiyacin olabilir veya Allah korusun bebegin alerjik olu tüpler ilaclar tasimak icin ona gore canta lazim olur o yuzden ancak dogumdan sonra neye ihtiyacin oldugunu bilebilirsin.dogru ve gerekli ihtiyaclar icinkıyafet için genel ıhtıyaclar aslında zahmet olmassa yazabılrı mısın ilk etapta alısverıs ıcın ben kıyafet alısverısne başladım mesela çıtçıtlı badı aldım uzun kollu aldım ama kısa kollu da gerekır mı ayaklı pıjama kac tane almak gerekır tulum desen oyle 3 aylık 6 aylık aldım
Hastanede yaptiklari butun kan tahlilerini orda ucretsiz yapiyolar hem boyle bir avantajin oluyor hemde dogum yapinca elin mahkum 3.gun topuk kani vermeye sonraki hafta aşıya v.s. devamli gitmeye basliyosun.bende ilk hamileligimde hic gitmemistim cocuk dogdu gittim tripleri gorsen inanamzsin e biz senin dogum yaptigini bile bilmiyoruz e hic takibin burda yapilmamiski ne bilelim...o yuzden sen bugun git bi gorun hemsireyle bi konis yaninda ikili taramani gotur ben bilmiyodum burda kan vermem gerekiyo mu tetenoz asimi sizmi yapacaksiniz diye kedi gibi yanaş :) ona gore plan cikarir sanaSağlık ocağına yani aile hekimliğine hiç gitmiyorum canım .. Sadece ilk hamileliğimi öğrenmek için gitmiştim. Sonra hep hastaneye gittim. Oraya da düzenli gitmek gerekiyor mu ..
Yok kuşum bisey olmaz :) gerinmek kaslarini aciyo dogum kurslarinda veya yoga derslerinde hamilelere bol bol gerinin esnetin vucudunuzu diyolar :)sabah kraker yiyemiyorum canim cunku troid hapi iciyorum yarim saat onu beklerken mahvoluyroum yaagece bisey yemedigim icin bugun daha kotuyum hatta leblebide denerim olamdi :) bide sana bisey sorucam sen tam yazmisken :) ben sabahlari cok gerinerek uyaniyorhm yaa bilerek degil ama istemsiz vucudum yapiyor ve bi kav gundur karnimi sisirip siktigimi farkediyorum bisey olurmu acaba
Hastanede yaptiklari butun kan tahlilerini orda ucretsiz yapiyolar hem boyle bir avantajin oluyor hemde dogum yapinca elin mahkum 3.gun topuk kani vermeye sonraki hafta aşıya v.s. devamli gitmeye basliyosun.bende ilk hamileligimde hic gitmemistim cocuk dogdu gittim tripleri gorsen inanamzsin e biz senin dogum yaptigini bile bilmiyoruz e hic takibin burda yapilmamiski ne bilelim...o yuzden sen bugun git bi gorun hemsireyle bi konis yaninda ikili taramani gotur ben bilmiyodum burda kan vermem gerekiyo mu tetenoz asimi sizmi yapacaksiniz diye kedi gibi yanaş :) ona gore plan cikarir sana
yaa banfa sakin gerinme dediler bi kac gundur gundur olunca panik yaptim bende yaa iyi bari rahatladim canim sagolYok kuşum bisey olmaz :) gerinmek kaslarini aciyo dogum kurslarinda veya yoga derslerinde hamilelere bol bol gerinin esnetin vucudunuzu diyolar :)
Öncelikle senelerce yoneticilik yaptigim icin soyluyorum hastaneye giden gebe idari izinlidir maasindan kesilemez haftalik izninden dusulemez.boyle bir hakkin var kullan.yoneticinde bilmiyor olabilir haber verirsen ik ya sorar oda ogrenmis olur. Bunun disinda aşılar icin saglik ocagina sevsende sevmesende gidiyosun ve genelde durum bu...bizim hemsiremiz eve emzirme egitimi bile vermeye geldi ben mutevazi davrandigim icin.tarama yaptirirsan sonucunu veriyorsun yaptirmazsan vermiyorsun zaten.Canım beni hemşire ilk haftalarımda aradı dediki tetonoz aşın için 20. haftamda gel unutma dedi ayrıca gel takibini hep yaptır gibi bişeyler hiç demedi. Ayrıca 2 li test kişinin zaten kendi isteğine bağlı ve sonucumu onlar bilmek zorunda değil ki. bence senin oradaki kişiler biraz atarlı çıkmış. eğer bir prosedür varsa uygulamak zaten görevleri. Ayrıca bize karşı böyle bir tutum sergileme hakları yok.. Ben aynı tavırla karşılaşırsam senin kadar mütavazi olamayabilirim :) Zaten çalışıyoruz hastaneye izin al, tahlile izin al, aile hekimine izin al.... veriler de biz mi gitmedik.....:)
Onemli degil cnm seve seve cevaplarim benim doktorum yavuz aydin docent 140 aliyor eskiden beri tanidigim doktordur.avcilar medicana .avcilarin icindeGünaydın kızlar nasılsınız? Ben sağlık ocağındayım şuan kan ve kontrol için çağırmışlardı sıra bekliyorum şimdi
Rabbim sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin inşallah, dertsiz dert vermesin Allahım inşallah bişey çıkmaz
Ahhaha evet ya iyi dedin :)) inşallah bulurum eşimle konuştum o hala istinye de kalma taraftarı ayrıntılıyı orada yaptır diyo. Bakalım ne yapıcam oladar ücret boşuna ödemek istemiyorum öyle şaşaalı bi maddiyatımız yok çünkü :/
Demekki benm doktorum gibi seninkide. Vardır bi bildikleri heralde
Oyy maşallah ona, rabbim kocaman adam olduğunuda göstersin :)
Muayene ücretin ne kadar canım bi de doktorun ismi, bide hangi medicana. Çok sordum ama kusura bakma :))
Anladm canım bi bakıyım ben
Anladm canım çok teşekkür ederim, bende dün fiyat aldım 400 demişti. Bende geçicem sanırım oraya bizim çevreden çok kişi orada yaptı doğumu. Kalabalığından çekiniyorum biraz. Ama memnunsan düşünülebilir. Sanırım detaylıya kadar karar verip değiştircem doktorumu istemesemde...
Çok teşekkür ederim canım, inşallah sıkıntılarından da bian önce kurtulursun
Insallah benimkide oyle olur benim eltimde ayni.valla cocuk sahibi olana kadar nerden canimi yakacagini sasirdi.simdide hevesi kursaginda kaldiya baska yerlerden vurmaya calisiyor.valla ne yaparlarsa yapsinlar allahin izniyle artik kursun dahi gecmez gecen gun bogscaktim nerdeyse onun erkek kardesininbebegi doguma bir hafta kala olu dogdu.banada kiyafet alma sende oyke olursun demeye getiriyor ya ölürmüsün öldürürmüsünİlk cocukta banada laf edilince sacma sapan konusulunca cok sinirleniyordum herkese cevap veriyodum oyle olmycak diyodum gülüyorlardi ama benim dedigim oldu :) uyku egitimiyle az misafir kabul ederek huzurlu guler yuzlu uyku duzeni olan bir bebek yetistirdim özellikle eltim cok bozuldu durumaama simdi 2.cide rahata bagladim onlar boyle konustukca ben neremle gulcegimi sasiriyorum kahkahalarla guluyorum karsilarinda resmen
Avcilar medicana canim beylikduzu international kazik birde ben orda ilk tup bebek deneyimimi yasadim bir daha da adim atmam oraya hepsi para tuzagina cekiyor insaniBeylikdüzü medicana international bana sezeyan 7200 dedi, siz hangi medicanaya gidiyorsunuz?
Gecen gun bir arkadasa daha soylemistim canim 1 tane pelus kalin tulum veya kozmonot mutlaka ayakli olsun ve 0-6 ay olabilir cunku tahmin edemeyecegin kadar cok dogumdan sonra kan vwremeye isitme testine asiya v.s. goturcen disari cikarken 10 kat battaniyeye sarmak yerine kalin 1 tulum cok daha pratik.yeni dogan havlu kalin corap 5 6 cift.onden citcitli zibinlar ve alt ust takimlar ilk 3 ay icin cok lazim.mide kapasitesini bilmedigi icin cok fazla emip devamli kusuyolar gunde belki 10 kez üst degistiriyosun.0-3 ay disinda bisey alma.bebeginin bacak boyu uzun olursa ayakli tulumlari hic giyemeyebilir.bazi bebekler ilk 6 ay cok hizli kilo alip duruyo bazisi her ay yarim kilo civari alip ortalamada gidiyor dogumdan once bunu bilmene imkan yok.sadece ve sadece seni ilk 1 ay idare edecek 0-3 ay takimlar yeterli çanta bile alma sirt cantanla idare et bir sebepten bebegini emziremeyebilirsin belki termos mama v.s. tasimak icin farkli bir canta ihtiyacin olabilir veya Allah korusun bebegin alerjik olu tüpler ilaclar tasimak icin ona gore canta lazim olur o yuzden ancak dogumdan sonra neye ihtiyacin oldugunu bilebilirsin.dogru ve gerekli ihtiyaclar icinEki Görüntüle 2158406 Eki Görüntüle 2158407 Eki Görüntüle 2158408 Eki Görüntüle 2158409 Eki Görüntüle 2158406 Eki Görüntüle 2158407 Eki Görüntüle 2158408 Eki Görüntüle 2158409 1. -2.ayin sonunda bebeginin gelisimini en iyi sen biliyor olacaksin ona gore aliaveris yapmaya baslarsin.zaten o zamanda aralik sonu ocak basina denk gelmis olacak kisliklar yine indirime girmeye baslamis olacak...gelen hediyelerde hep 3 aydan buyuk gelir kimse kucuk almaz o yuzden evet inanilmaz heveslisin biliyorum ama kendini frenle bebeginin gelisimini ogren bi kucagina al bak neye daha cok ihtiyac duyuyorsun ona gore al.bi kactanede citcitli zibin ve alt ust takim fotosu ekliym ne demek istedigim net olsun.[/QUO
cok teşekkür ederım ya Allah razı olsun ben 6 aylıkta aldım 2 3 tane almıyım artık dedıgın gıbı alırsam 0-3 aylık alırım.
aynen dedıgın gıbı bızım bebeğimiz sürpriz baba cok uzun ben kısa boylu :):) kozmonot tuluma bakacagım
Bende 19 +3 vardir biseylerde sen anlamiyorsundur canim ilk basta gaz olabilir diye umursamadim ama sonra gobegin altindan sanki hizli bir kalp atmasi olmus gibi oluyor.19+3 günlük canım. Belki hissediyorumdur da başka bi şey sanıyorumdur bilmiyorum ki. Karnım zaten agrıyor gaz şu bu vs :) düzenli bi şey yok senin 2. Bebek mi?
Bak ne kadar ayip ve günah...insan bile degil iste bunu yapanlar.Turkiyede hamilelik sureci survivor gibi zaten ne akil veren ne moralini bozan ne susmayi bilmeyen insanlar...yani hic hamile birine bu laf edilirmi ya....Insallah benimkide oyle olur benim eltimde ayni.valla cocuk sahibi olana kadar nerden canimi yakacagini sasirdi.simdide hevesi kursaginda kaldiya baska yerlerden vurmaya calisiyor.valla ne yaparlarsa yapsinlar allahin izniyle artik kursun dahi gecmez gecen gun bogscaktim nerdeyse onun erkek kardesininbebegi doguma bir hafta kala olu dogdu.banada kiyafet alma sende oyke olursun demeye getiriyor ya ölürmüsün öldürürmüsün
aynenn ne guzel yazmissin her zamanki gibi herseyde akil verenemiz cok cok oluyor en iyisi kimseyi dinlememek :) bi kulagindan girip digerinden cikarmak ben artik bunu ogrendim bisey dediginde bidedigindebbiri gulup geciyorum kizimla her gun konusuyorum sen geldiginde sunlari yapicaz iste buralara gidicez duydugunu dusunerek esimle tartismaya bile girmiyorum artik :)Bak ne kadar ayip ve günah...insan bile degil iste bunu yapanlar.Turkiyede hamilelik sureci survivor gibi zaten ne akil veren ne moralini bozan ne susmayi bilmeyen insanlar...yani hic hamile birine bu laf edilirmi ya....
Birak bosver ya sen bebegine odaklan.iki tane pirlanta gibi cocugu manyak olarak yetistirmis bir kadinin bana verdigi akillara tabiki gülüyorum o konusurken yuzune karsi guluyorum hemde.Hamile bir kadina sende belki ölü dogum yaparsin diycek kadar akil yoksunu bir insanin sözune itimat etmeyeceksin herhalde bundan sonra....bana ilk bebegime hamileyken derdi 2 sene uyumadim soyle agladi boyle yemedi boyle hastalandi...ilk 40 gun 1 gun kendi annesi bir gun kayinvaldem bakmis kizina gitmeyin beni yalniz birakmayin diye aglamis tabiki o devamli anane babane kucaginda kalmis bebegin ne uyku duzeni olur nede sakin yapısı olur.ben eve kimseyi sokmadim ilk gunden itibareb kendim baktim kendimi gelistirdim bir suru kitap okudum hep olumlu oldum elimi karnima koyar dunyanin en guler yuzlu en uyumlu bebegi geliyor derdim...sen kendine güven senin bebegin nasil inaniyorsan nasil şekil verirsen oyle buyuyecek hiicç kimsenin lafina helede boyle bir akil yoksununun lafina asla takilma...karnindaki bebegine olumlu seyler soyle annesi birlikte yapacaklarinizi anlat ona heveslendir kuzunu :) onlar dis kapinin dis mandali
Cok iyi yapmissin :) bizim hemsiremiz eve emzirme egitimine bile gelmisti :) ya kadin 1 yaş aşısini yaparken happy birthday doye sarki soyluyodu kizima cocuk anlamadi bile aşı oldugunu :)Kizlar gittim geldim saglik ocagina. Dosyami acti. Tahlilleri sordu bende netten hastanenin sisteminden gosterdim. Kullandigim ilaclari sordu (ama suan birini unuttugumu farkettim) sonra bir el kitabi verdi bebegimin ilk kitabi diye kucakladim ustundeki bebegi sevdim fln cok anlayisliydi. Hastaneye gittigin zamanlar buraya da ugrarsan orda yapilmayan tahlilleri burda yapariz dedi. Ikili testi yaptirdim dedim ama sikinti cikmadi dedim. Sonucu goreyim fln demedi. Tansiyonumu olctu. Yemem ve yememem gerekenleri saydi. Bulantimi fln da sordu. Cok kibar anlatti valla 6 8 yil goruscez dedi. Numarasini verdi. Istedigim zaman sormak istedigim bisey oldugunda sorabilecegimi soyledi. Dedim obur ay 11inde gidecem doktora tamam ordan cikinca buraya gel bakalim dedi. Oyle yane hemsiremi begendim tam not veriyorum
Nasil guzel bir anne olcaksin :)aynenn ne guzel yazmissin her zamanki gibi herseyde akil verenemiz cok cok oluyor en iyisi kimseyi dinlememek :) bi kulagindan girip digerinden cikarmak ben artik bunu ogrendim bisey dediginde bidedigindebbiri gulup geciyorum kizimla her gun konusuyorum sen geldiginde sunlari yapicaz iste buralara gidicez duydugunu dusunerek esimle tartismaya bile girmiyorum artik :)
Cok iyi yapmissin :) bizim hemsiremiz eve emzirme egitimine bile gelmisti :) ya kadin 1 yaş aşısini yaparken happy birthday doye sarki soyluyodu kizima cocuk anlamadi bile aşı oldugunu :)
canım sabah aç karnına 10a kadar kan alıyo sağlık ocakları. sabahtan gidersin sıra alırsın danışmadan doktor görüp yönlendirir ebe hemşireye oda yapması gerekenleri yapar. çünkü doğumdan sonra bebişlerin aşılarını vs onlar takip edicekler.Sağlık ocağına yani aile hekimliğine hiç gitmiyorum canım .. Sadece ilk hamileliğimi öğrenmek için gitmiştim. Sonra hep hastaneye gittim. Oraya da düzenli gitmek gerekiyor mu ..
onuda listeme yazıyım bari canım çok teşekkür ederim. şuan avcılar hospital medilife ya da medicana arasındayım. en kötü 500evler g.o.p tarafına gidebilirim ablamda şafakta doğum yapmıştı ama bana çok ters geliyo o tarafOnemli degil cnm seve seve cevaplarim benim doktorum yavuz aydin docent 140 aliyor eskiden beri tanidigim doktordur.avcilar medicana .avcilarin icinde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?