- 11 Ağustos 2013
- 2.407
- 3.453
- 133
- 32
:/ 2. Gebelik olunca tabi insan biliyo ne oldugunu napıyım dr mu gıdıyım o zaman yarın filanCanım tarif ettiğim şey bildiğin doğum sancisi. Kaç dakikada bir geliyor takip ettin mi? Mutlaka doktora git rahim ağzında açıklık var mı baksınlar. Bir de kasılma önleyici ilaç verirler. Nst ye normalde 32. Haftada başlayacak ama benim 30+ karda sancim var dediğimde bağlayıp bakmislardi
canim tam olarak kasilmami bilmiyorum ama arada banada oluyor bi kac arkadasimla konsutugumda normal demisti ama gittifimde doktoruma sorucam bide duz yatiyormussun saga ve sola yatmaya calis duz yattiginda rahat edemeyip nefes alamadigim cok ve hatta o nefes darligiyla kustugumda olduKızlar iyi akşamlar. Net bi şekilde bişey anlatmak istiyorum bilen lütfen bilgilendirsin . 3/5 gündür karnın alt tarafı yanı kasıklarımda yanı göbekten aşağı olan kısmımda anlık böyle yavastan gelen bi ağrı sarıyo oraya o an dokunuyorum sertleşiyo ve o an kalbımde hızlı hızlı atmaya başlıyo 5/10 an sürüyo sonra gecıyo orada yumusuyo kalp atısımda normale donuyo rahatlamış hssedıyorum . Ama bunu yasadıgımda boyle bı sıkıyo sanki beni öyle hissediyorum nefesım fılan kesiliyo hızlı hızlı almaya başlıyorum. . Birde ek olarak bunu genellikle yatarken hıssedıyorum düz yatış pozısyonunda hsedıyorum . Bı kaç gun once ay bu kız bı gerınmeler bıseyler yapıo bazen acayıp ağrı verıo dıyodum sonra sonra aklıma eda saçmalama coxuk sureklı mı gerınıyo ayrıca neden gerınırken kalbın hızlansın ve sertleşme olsun dıye ıkı gundur takıp etmeye başladım ve aklınıza dızınde geleceği gibi benimde tek seçenek olan bunlar kasılmamı yoksa sorusu gelıyo aranızda yasayan yada bunun adını bılen sebebını bılen varmı ? Kontrolume daha var temmuzun ilk haftasında arayıp solemekte ıstemedım cunku gormeden bısey dıyemez gel dicek son olarak nst lere ne zaman bağlanıyorduk
:/ 2. Gebelik olunca tabi insan biliyo ne oldugunu napıyım dr mu gıdıyım o zaman yarın filanarayım o zaman soleyım onada bakıyım ne dicek . Yanı dk olarak değil düzensiz tabi ama sırt ustu yattıgım surece ard arda oluyo gibi hissediyorum .. bi görünmek sart oldu o zaman kasılma varmı dıyede bağlayabılır o zaman nst ye
Canım ben 82yle hamile kaldım, şimdi 80im ama ben de en az 5 aylık hamile gibiyim
Hatta bu sabah uyandığımda karnım sol tarafa doğru yamulmuştu. Galiba kuzum sola toplanmış, orası kocaman şişmişti böyle çok tatlıştıbol bol sevdim
Ben daha almadim canim verdigim 5 kiloyu koruyorum. Ama artik alt karnim oturunca aksamlari fln cikiyor sabah yine eski halime donuyorum. 2 haftaya daha da belirginlesir heralde. Alt kisimda gerginlik hissediyorum ama iste gorunurde cok belli degil :)
Canım ben 82yle hamile kaldım, şimdi 80im ama ben de en az 5 aylık hamile gibiyim
Hatta bu sabah uyandığımda karnım sol tarafa doğru yamulmuştu. Galiba kuzum sola toplanmış, orası kocaman şişmişti böyle çok tatlıştıbol bol sevdim
Size de maşallah annesiOy maşallah yavruna
Bende biraz tombişim aslında kilo almama seviniyorum bebeğimin gelişimi de iyi çok şükür.
Ama göbek baya çıkınca sanki çok kilo almışım gibi hissediyorum :))
Benim ilk gebeliğim canım, malesef kendi tecrübem yok bu konudaBir de şeyi merak ediyorum kızım da 31 haftalık Doğum yapmak zorunda kaldım. Son ayları göremedim Allah bunda nasip ederse son aylar nasıl oluyor acaba :) toplamda 6 kiloyla Doğuma girmiştim. Son aylarda alınıyormuş galiba kilo biraz da şişlik tabi:)
Benim ilk gebeliğim canım, malesef kendi tecrübem yok bu konudaçevremden duyduğum son haftalarda kilo alımının üç dört kat arttığı olsun verilir kilolar, kuzucuklarımız sağlıklı olsun da. Ben çok sevdim göbüşümü ya, hele dışardan anlayınca bebeğimin yerini, daha bi sevdim
Benim ilk gebeliğim canım, malesef kendi tecrübem yok bu konudaçevremden duyduğum son haftalarda kilo alımının üç dört kat arttığı olsun verilir kilolar, kuzucuklarımız sağlıklı olsun da. Ben çok sevdim göbüşümü ya, hele dışardan anlayınca bebeğimin yerini, daha bi sevdim
Insallah yarın gıdıcem bakalım :/ suan oturuyorum yıne oluyo malesela sonra bı tekme hıssedıyorum fılan anlamadım bndeBen de arada sertlik hissediyorum ama mesela düz yatarken olduysa yan dönünce geçiyor bu da bebek hareketi olduğunu gösteriyor çünkü kasılma ne yaparsan yap geçmiyor. Hatta son doktor kontrolünde aynı şeyi hissettim ve doktora söyledim tam ultrasonda bakıyordu kasılma görünmüyor rahim ağzında da tamamen kapalı için rahat olsun bebek hareketi bu dedi. Kasılma olunca ultrason ekranından anliyorlar doktorlar. İnşallah ciddi birşey değildir canım. Güzel haberlerini bekliyoruz
Desaa mesela bennnn
31 haftada +8 kilodayken 37.hafta doğuma giderken +13 kilo oldu. Yani yaklaşık 8ayda 8 kilo alırken son 6 hafta 5 kilo almışım :)
Insallah yarın gıdıcem bakalım :/ suan oturuyorum yıne oluyo malesela sonra bı tekme hıssedıyorum fılan anlamadım bnde
Son aylarda hızlı alınmasına rağmen yine de çok almamışsın canım ya maşallah :)
Çevremde 20 30 kilo alanları duyuyorum da şaşırıyorum :)
O zaman sende de çatlak yoktur canım :)
Malesef çatlak oldu canım ama doğumdan sonra er-yag lazer uygulaması yaptırdım epey duzeldi.
O nasıl bişey canım hiç duymadım.
Bir de şu an bişey kullanıyor Musun çatlak olmaması için?
Tek renk bir elbise istiyorum. Hatta aklımdan geçen Gül kurusu bir renk giyeyim, üstüne de uzun siyah hırka almıştım kasımda düğün var lazım olur diyeama ayakkabı büyük sıkıntı. Şimdiye kadar hiç şişme olmadı ama son aylarda olur illa ki. Sandalet giyip gitmek zorunda kalmam umarım
Maşallah size canım
Benim bariZ belli. Hatta bugün yolda yürürken anneme sordum “anne dışardan bakınca hamile olduğum belli oluyor mu?” diye. Oluyor tabi kızım dedi hoşuma gitmedi değil. Aslında ikinci gebeliğim ama aynı heyecanları tekrardan yaşamak çok güzel
senin daha zor valla otobuslee ben surdan suraya arabaya giderken bile karnima avrilar giriyor yaa :)
Çatlaklar kırmızıyken yapılıyor canım bildiğim kadarıyla soyle, soguk lazerle atış yapıyorlar ve o bölge kabuk bağlıyor. İyileşirken de çatlak görünümü olmadan iyileşiyor. Cildin altindaki kolejan yapiya uyarı gönderildiğini söylemişti doktor. Bir de uygulama yapan doktora ikinci çocukta tekrar çatlar miyim demiştim lierac jel kullanırsan çatlamazsin dedi. İlk 3 ay bebe yağı kullandım şimdi de banyodan çıkınca yine sürüyorum. Lierac i da unutmadıkca her gün sürmeye çalışıyorum. Bir de bol su çok önemli bence. Son olarak hızlı kilo alıp vermek de çatlama yapıyor. Ben resmen doğumdan sonra daha çok catladim ilk bebekte ya
molalarda bol bol yuruyceksin artik yapcak bisey yok 2 koltuk oluncada uzatirsin ayaginiHic sorma ailem 2 koltuk aliriz sana dedi hesapladim 350tl sadece otobuse veriyorum. Ve sahsen bisey takmayi da dusunmuyorum. Bence gitmem yeter cunku cook vakitsiz bir dugun benim icin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?