- 1 Nisan 2016
- 315
- 276
- 103
- 35
- Konu Sahibi y4zy4qmurum
-
- #6.921
Ben de 20 ağustosta kan verdim ama sonuç iki haftada çıkacak dediler canım.. sen nerde yaptırdın? Ben genoks ankarada yaptırdım
Ben tek yumurta ikizlerime hamileyim, ikiz gebeliklerde ikili üçlü dörtlü test güvenli olmuyor yanılma ihtimali çok yüksek olduğu için direkt nifty teste yönlendirdi doktorum.. bu testin güvenilirliği %99,8 miş. Siz neden nifty tercih ettiniz?Ben izmirdeyim kent hastanesine gidiyorum, hastaneden yollandı ama sanırım izmirgenetik benimki...sizin kendi tercihiniz mi nifty??
benim şekerim çok düşük. Tarçınlı süt ve yoğurt diyet programımda var ama en ufak perizi bozduğumda kriz geçiriyorum .Şeker krizi için tarçinli süt iyi gelir canım tarcinin sekeri dengeleme ozelligi var yalniz gebelikte gunluk kullanimi yarim tatli kaşığıni gecmemesi gerekir diye biliyorum doktoruna danisarak tuketebilirsin yoksa o krizler sonra insanin basina dert açıyor ben normalde tatli hic tuketmem ama ilk gebeligimde surekli tatli krizine giriyodum meğerse gebelik sekerim fırlamiş sonra uzunca bi sure diyet yapmak zorunda kaldim.canan karatayin gebeler icin bi kitabi var onu alip ona gore beslenmeyi düşünüyorum ama bugunlerde köydeyim eve döner dönmez o kitabi temin etcem orda bu konuyla ilgili yararli bilgiler var
İnşallah her şey güzel gider aynı adet sancısı gibi sancım var bugün bugün elim kolum kırık sanki beynim uyuşmuş inşallah meleğime bişey olmaz rabbim emanetini bana bağışlarİnşallah bir an önce bütün risklerin bitsin bebeğin sağlıkla sana sımsıkı tutunsun canım.. bak 11.haftaya kadar gelmişsin, bir hafta daha dayan bol bol istirahat et sonra 12.hafta bitecek ve her şey yoluna girecek inşallah, dualarımız seninle..
Şöyle yakınında olupta yardım etmeyene çok kızıyorum iste bu sefer valla yardım grceten insan çok bunalıyo bazen benim kaynvaldem 1sene geldi her gün ilk zamanlar gecede kalmıştı annemde yakınımda oda işyerinden yemek getirirdi akşam üstüde alırdı bizi hala o şekilde ama ikincide eltimde hamile kaynvalde 2 ay gece gündüz kalır sonra ona gidebilir bende yardımcı arıyorum bitane buldum bayramdan sonra denicem bi bakalım ısınırsam devam ederşu yemek işi zaten benim için o kadar zahmetli bir iş ki :) ( ne tembelmiş dicek millet de :) ) şimdi her gün, olmadı 2 güne bir çocuğa yemek yapıyorum mecbur, Allahtan aynı yemekleri yiyecek çağa geldi de , neydi o ilk zamanlar ona ayrı bize ayrı yemek yapma işi...oğluma hamileyken de, lohusayken de, lohusalıktan sonra da üst katta kayınvalidem olduğu halde ondan pek yararlanmamıştım, şimdi bunda akıllıca hareket edicem, yardım edelim diye teklif etmeseler de ben talep edicemhiç olmadı acıkınca çıkıp ne yemek var deyip yemeği orda yicem, en azından 2 saat oğlumu yukarıda onlarla oyun oynaması için bırakıp, bebiş uyurken uyucam filan diye planlar yapmaya başladım, en azından nefes alacağım zamanlar oluşturmaya bakıcam. çünkü oğlumda gördüm birilerinden yardım almayınca ya da görmeyince tahammül sınırı çok düşük oluyor insanın, tükenmişlik oluyor, çocuğa yansıyor direkt, herşeyden önce ben, ben dicem bu kez..
senin var mı yakınlarında yardımcı olabilecek birileri
Bebeğim tüp bebekle oldu kredi çektik borca girdik çok zorlu bi süreç her şeyi sabır gerektiriyor günde 3 tane iğne oluyorum ayeıyeten 3günde bi başka ni iğne de var canım yanıyor ağzı olan herkes konuşuyor benim emeklermi hiçe sayarak ezbere konuşuyorlar kırılır mısn üzülür müsün Yok iğne olma o mu kurtaracak bebeği Yok nazar değdi vs her şey Allah'ın o vermezse zaten alamam ama bu kadar uğraşmışım işimi şansa bırakamam Ki tedbir benden takdir ondan böyle şeylerde dost düşman belli oluyor emin olun Ki komşularım daha iyi anlıyor beni sizler varsınız tabi bir dr başka bi tüp bebek grubumuz var Allah razı olsun rabbim kimsenin emeklerini boşa çıkarmasın evladıyla sınamasın evlat acısı çok zorCanım benim kiyamam sana ben dokuz ay yattım günde on beş ilaç kullaniyodum ama allaha şükür on altı aylik şimdi prensesim ..simdidr ara ara kanamam oluyo ama doktora bile gitmiyorum kendiliginden geciyor bu süreç çok zor atlatilir oyuzden biliyorum ama allaha tevekkul et hayal et tabi hayal etki bebeginde hissetsin gizli duan olsun rabbim kabul etsin...insallah hersey yolunda gitcek uzme tatli canini
Geçmiş olsun canım... Hayırlısı olur inşallah emin ol yiyecek ekmeği , suyu varsa neyaparsak yapalım, şakır şakır kanamanda olsa o bebek dünyaya gelir...Kızlar dün akşam adet olur gibi kanamam oldu yine hastanelerde rezil olduk allahım bana bağışlasın bebeğimi çok korkuyorum bişey olacak diye dost düşman bu zamanlarda anlaşılıyor çok kırıldığım insanlar oldu dün bu zor süreci atlatırım inşallah dualarınızı bekliyorum bebeğim 11 haftanın içinde sağlıklı ama düşük riski çok fazla ve sürekli istirahat etmem gerekiyor dün acildeki doktor da düşerse düşer yaşarsa Yaşar ben bişey yapamam kaynar sular döküldü başımdan sanki nerden bilecekler ki ne kadar emek verdiğimi onlar her gün doğan bebek görüyor hamile bayan olmazsa yine olur ama olmuyor işte inşallah rabbim hepimize sağlıklı doğumlar nasip etsin hayırlı evlatlar versin Kusura bakmayın çok kırgın üzgün ve çaresizim bebeğim yaşayacak mı diye düşünmekten hayal bile kuramıyorum tedirginim
Aynen öyle , kimse bizi anlamıyor gibi hissediyoruz. Emin ol problem olmasa da etrafta o kadar çok boş boğazlı insan varki gereksizlikten başka bir işede yaramadıkları kesin...Bebeğim tüp bebekle oldu kredi çektik borca girdik çok zorlu bi süreç her şeyi sabır gerektiriyor günde 3 tane iğne oluyorum ayeıyeten 3günde bi başka ni iğne de var canım yanıyor ağzı olan herkes konuşuyor benim emeklermi hiçe sayarak ezbere konuşuyorlar kırılır mısn üzülür müsün Yok iğne olma o mu kurtaracak bebeği Yok nazar değdi vs her şey Allah'ın o vermezse zaten alamam ama bu kadar uğraşmışım işimi şansa bırakamam Ki tedbir benden takdir ondan böyle şeylerde dost düşman belli oluyor emin olun Ki komşularım daha iyi anlıyor beni sizler varsınız tabi bir dr başka bi tüp bebek grubumuz var Allah razı olsun rabbim kimsenin emeklerini boşa çıkarmasın evladıyla sınamasın evlat acısı çok zor
Cnm neden niffty yaptirdin. ?Kızlar benim gibi nifty test sonucunu bekleyen var mı aranızda??
Üzgun ve caresiz hissetme canımKızlar dün akşam adet olur gibi kanamam oldu yine hastanelerde rezil olduk allahım bana bağışlasın bebeğimi çok korkuyorum bişey olacak diye dost düşman bu zamanlarda anlaşılıyor çok kırıldığım insanlar oldu dün bu zor süreci atlatırım inşallah dualarınızı bekliyorum bebeğim 11 haftanın içinde sağlıklı ama düşük riski çok fazla ve sürekli istirahat etmem gerekiyor dün acildeki doktor da düşerse düşer yaşarsa Yaşar ben bişey yapamam kaynar sular döküldü başımdan sanki nerden bilecekler ki ne kadar emek verdiğimi onlar her gün doğan bebek görüyor hamile bayan olmazsa yine olur ama olmuyor işte inşallah rabbim hepimize sağlıklı doğumlar nasip etsin hayırlı evlatlar versin Kusura bakmayın çok kırgın üzgün ve çaresizim bebeğim yaşayacak mı diye düşünmekten hayal bile kuramıyorum tedirginim
Bi şey olmaz canim rahat ol lutfen sen dinlen sana düşen her şeyi yap gerisini allaha bırak emin ol her şey olacağına varıyor bu arada doktorlara da takılma onlar her şeye bilimsel yaklaşiyor bizim duygularimiz vs onlari pek ilgilendirmez belki de böyle olmak zorundalar.Ama emin ol bu gunler geçecek ve güzel günler gelecek.İnşallah her şey güzel gider aynı adet sancısı gibi sancım var bugün bugün elim kolum kırık sanki beynim uyuşmuş inşallah meleğime bişey olmaz rabbim emanetini bana bağışlar
Ben tek yumurta ikizlerime hamileyim, ikiz gebeliklerde ikili üçlü dörtlü test güvenli olmuyor yanılma ihtimali çok yüksek olduğu için direkt nifty teste yönlendirdi doktorum.. bu testin güvenilirliği %99,8 miş. Siz neden nifty tercih ettiniz?
Kiz bebekDurumleyla canim bana da bi bakarmisin sence bu minnoş kiz mı oğlan mı 9+4 gunluk burdaEki Görüntüle 2036919 Eki Görüntüle 2036918
Teşekkür ederim canim kız deyince bi heyecanlandım şimdi evde bir oğluş varKiz bebek
Allahım sana bağışlasın yavrunu canım, bu süreçte unutma ki stres de çok tehlikeli.. olabildiğince çok dua et tevekkül et gerisi zaten elden bişey gelmiyor beklemekten başka..İnşallah her şey güzel gider aynı adet sancısı gibi sancım var bugün bugün elim kolum kırık sanki beynim uyuşmuş inşallah meleğime bişey olmaz rabbim emanetini bana bağışlar
Canım ikiz gebelik olduğu için diğer testler güvenli olmuyormuş ikili üçlü test filan yaptırmaya gerek kalmıyor nifty yaptırınca.. doktorum çok ısrar etti gittim yaptırdım merakla sonucunu bekliyorum.. senin nasıl gidiyor ikili testini yaptırdın mı?Cnm neden niffty yaptirdin. ?
evet 5-6 yıla kadar şu ikili üçlü dörtlü testler kalkacakmış sadece nifty test yapılacakmış.. anne kanından bebek dnalarına ulaşıyorlar mucize gibi.. inşallah dediğin gibi sonuçlarımız güzel çıkar, sonucu alır almaz yaz bana olur mu merakla bekliyorumBenim geçen sene trizomi4 den dolayı bir düşüğüm olmuştu. Doktor genetikle ilgili değil tamamen şansızlık olduğunu tekrarlama riskinin herkeste ne kadarsa bendede o kadar olduğunu söyledi ama biz herşey garanti olsun istedik. Artık bu testler daha güvenli ve kesin sonuçlar veriyor umarım tr de de yaygınlaşır. :) inşallah güzel sonuçlar alırız...
Teşekkür ederim canım içimi rahatlattınCanim oncelikle sonucun güzel cikmis biyokimyasal yani kan sonucu riskin gayet guzel ayrica kombine riskin de gayet guzel sadece yaş riskin biraz var ama o da zaten senin yasindaki herkesde ayni cikarki zaten o da 500 un uzerinde burada onemli olan kombine risktir ve sonucun gayet normal guzel cikmisEsmahan38
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?