2018 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    330
Gönül koyacak bişey yok bence canım, siz isteseniz zaten koyarsınız o ismi arayıp diretmesi de baskı gibi olmuş biraz..

Kızlar merhaba..uzun zamandır giremiyordum.Biz de 14+4 günüz. bugün kontrolümüz vardı.2.oğlum geliyor Allah nasip ederse.İlk oğlum çok istiyordu erkek.Gönlüne göre oldu.Allah hepimize sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin

Benim de surekli öyleydi. Ilk gebeligim doktor rahim agzini ölçtü ve kisa cikti dikiş atildi.10 gündür yatiyorum progestan fitil kullaniyorum geçti o kasilmalar.
Doktor olcerken de kasilma olmustu, doktir kasilinca daha da kisaldi demişti. Baktirdinmi servikal uzunluğuna

Gözünaydın canım hayırlı olsun:) ben gözlerime ıslak bez koyuyorum hafiften soğuk olacak şekilde ve uzanıyorum bazen faydası oluyor. Bir de hep önerdiğim karabiber kolonya uygulaması yapıyorum, onun faydsasını gördüm.
Bebek hareketlerini hissetmeye başlayan arkadaşlarım, elini koyup dinlerken mi oluyor yoksa beklemediğiniz bir an mı oluyor?? :)
Önceden elimi koyunca hissediyordum ama bir haftadır dinlenirken hissediyorum.
Dün aksam babamızda ilk defa tekmeye şahit oldu. Eli karnımda bekliyordu hep:) artık daha belirgin vuruslarda geliyor.

Hayırlı olsun canım sağlıkla gelsin inşallah.

Açıkçası düsünmüyorum koymayı,ama isim bulmakta zormus ya.1.oglumun adı Kağan.çağan ismi aklıma geldi.birde oglumla eşim kayra ismini begenmisler.hatta kayra diye sevmeye başladılar.öneri istiyorum sizlerden

Kızlar isime karar verdiniz mi.oglum olacak.ilk oglumun adı Kağan.esimle oglum Kayra ismini beğenmişler.benim ilk aklıma Çagan geldi ama net birsey yok.kayra nasıl sizce.soyadımız kaya.

Hayır baktırmadım bunu yaşarken akıntında oluyormuydu

Benim oğlumun adı Haktan...Az duyulmuş bir isim.Öğrenenlerde çok beğeniuorlar...Allah adıyla yaşatsın şimdiden...

Hayır baktırmadım bunu yaşarken akıntında oluyormuydu
Normal akintiysa oluyordu ama kokulu değişik akinti degilse o problem değil. Doktor benimkini tevafuken farketti. Daha önce kayip ya da erken doğum yapanlarda bakılıyor. 12-14. Haftalar arasinda. Benim 16. Haftada farketti 17. Haftanin ilk gunu dikişi atti. 25 mm den.kisaysa dikiş atilmasi iyi olur daha sonra keşke deme dedi. Benim kasilinca 16 mm oluyordu normalde 20mm miş. Risk olmayanlarda 30 mm in üstünde oluyor. Ben sende vardir ya da kısadır diye söylemiyorum. Ama ölçülmesi hiç zor değil. Olcurmekten zarar gelmez. Senin kaybın ilk haftalarda mi olmuştu? Genelde 12. Haftadan sonra kaybedenlerde kısalik oluyor anlaşılınca is işten geçmiş oluyor. Doktor Tabi dikiş 100 de yüz korur diyemem ama yüzde 80-90 koruyor dedi. Ben de dikiş atıldı diye rahat degilim rabbim esirgesin.

Aynısı ben de oluyor ve şuan okuduklarım beni çok tedirgin etti... gece uzandığımda göbek deliğimi 4 parmak kadar aşağısında sertlik şişlik hissediyorum... doktor rahim ağzı uzunluğuma 32mm demişti dinlenmen lazım, ayakta kalmamalısın demişti... bu sertliğin tehlikeli olabileceğini hiç düşünmemiştim yazılanları okuyuncaya kadar hareketleri hissetmeye başladım diye düşünüyordum...

Kızlar isime karar verdiniz mi.oglum olacak.ilk oglumun adı Kağan.esimle oglum Kayra ismini beğenmişler.benim ilk aklıma Çagan geldi ama net birsey yok.kayra nasıl sizce.soyadımız kaya.
Çağan kaya daha güzel. Kayra kaya ayni gibi 2 harf fark var.

Ben de bir zamanlar o sert yükseliş leri bebek hareketi diye seviyordum ama gerçekleri öğrenince en ufak sertlik tedirgin ediyor beni. Şuan hemen hemen gecti sertlikler yumuşak karnim. Hareket pıt pıt şeklinde hafif olurmuş zaten . Cocuk karni iyle sertlestirmezmis. 32 mm iyi bence . Kasılma olunca sola ya da sağa donunce geçiyor.

32mm yi 2 hafta önce söylemişti, hep düştü mü acaba diye korku var içimde... kontrolüm 2 hafta sonra... off ağlıyorum şuan korkudan... çok etkilendim...

32mm yi 2 hafta önce söylemişti, hep düştü mü acaba diye korku var içimde... kontrolüm 2 hafta sonra... off ağlıyorum şuan korkudan... çok etkilendim...
O kadar etkilenme düşün yani benim ki seninkinin yarisi kadar di ilk olctugunde 16 mm di. 3 gun sonra bi daha ölçtü 20 mm . Ertesi gun perinatolaga gidip olcturdum 19 mm çıktı. Hemen kisalmaz oyle ya. Seni tedirgin ettim heralde boşuna stres yapma. Doktor bu uzunluk ayni da kalabilir illaki erken dogum olur demiyorum ben sana ama olursa niye atmadik diye pişman oluruz dedi. 30 mm in üstü iyi dedi. Ne diye ağlayıp bebeği strese sokuyorsun

Çok panik oldum, bi kere 6 haftalıkken bebeğimin kalbi durmuştu sanırım bu yüzden... doktorum aynı zamanda prof. perinatolog riskli bi durum görse söylerdi heralde dimi? Gerçi dinlen dedi işte sürekli oturmaya çalışıyorum ben de ama sürekli yatma gibi bir durumum yok tabi...

smgsmg35 Söylerdi tabiki. Bana prof.perinatolgta dikiş atilmasi gerekir dedi.
Kendi doktorum dikişten sonra 10 gun yat sonra normal çok ağır bişey yapmadan hayatina devam edebilirsin dedi.

C
Canim malesef bebek degil o kasilma cokta iyi bisey degil bir an once pazartesi olsun doktoruma gideyimdiye saatleri sayiyorum artik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…