2018 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    330
Cahilligimi mazur gorun ilk bebegim olucak:)
Bu muslin ortu tam olarak ne icin kullaniliyor? Yani cok duyuyorum muslin ortu ,bez diye ama soruyorum nereye diye e heryere diyorlar. Tamam da ne yani? Ne icin lazim? Anneme soruyorum. O da e bizim zamanimizda muslin mi vardi diyor

Muslin sahane bisey ter cekiyor sirtins yastigan bebek arabasina yada dissrda uyurken bebek arabasi uzerien herseye kullaniliyor kumascilardsn alip diktirilebilir yada mothercare de filan hazırlari var cok güzel.simdi icinde Mermersahi olan bebek bornozlari var zaten eskiden dikilirmis hazir artik cok güzel su cekiyor

Müslin bana en cok yazın lazım oldu.bebeği kurutmada ustüne ince birsey örttüğüm zaman ve puset içine ve dısına örtmek için :)) ben pazardan aldım ama lcwda ve ebebekte var cok güzel :))

Bu muslin denen şeyler yurtdışında yıllardır kullanılıyor bende de var 10-15 tane hala kullanıyorum çocuklara. Genelde havlu niyetine kullanılıyor hem yumuşak hem suyu daha iyi çekiyor.

Bizde babanne yok anane ve halalar var onlarda şimdilik ben beğeniyorum onlar ödemesini yapıyorlar :) cinsiyetlerini bilmediğim için dış kıyafete girmedim daha allahtan :) ama beyaz çıtçıtlı badiler aldım bide ben 6aylık falan almıyorum ya yaza gelecek diye en büyük aldığım 0-3ay penye tulum hiç bakmamıştım iyi oldu söylediğiniz, emzik mutlaka alıcam biberonuda ikiz oldukları için aldım illaki lazım olucak dediler. Boğulma önleyici yastık nedir onu ilk defa duyuyorum? Benim merak ettiğim mesela 1aylık dr kontrolüne giderken mont giydirilirmi yoksa battaniyeye sarıp götürülürmü? Yada o polar tulumlarmı iyi olur Ne almam gerekiyor onu bilmiyorum?

Bende cicileri çıkardım astım şimdilik oğlumdan kalanlar o da mart doğumlu. Kışlık mont almamıştım hep bu tarz yumuşak şeyler giyindi tulum çok işimize yaramıştı zaten ya bebek arabasında ya anakucağında oluyorlar dışarda çok soğuksa battaniye örtülüyor.

Aynen canim muslin candır ozellikle yazlari cok ise yariyor mermerşahi nedir bilemedim ben ilk kez duyuyorum
Mermersahi de şu ağız bezi olarak kullanılan tül gibi bezler var ya onun büyük boyu havlu içine koymalik yikaninca ilk suyu o çekiyor ilk zamanlar insan kurgularken zarar veririm diye korkuyor o bez bütün suyu komple çektiği için özel bibcaba gerekmiyor kurulamak için

Herkes aynı şeyi söylüyor ama doktor su icmeyle alakalı değil demişti bu durum idrarla bile gidebilir demişti inşallah aynı şeyleri yaşamam su içmeye calisiyorum
benim oğlumda 32 haftalık doğdu bu kaç olacak bakalım ,arkadaşım hamile o bundan öncekini 26 haftalık doğum yaptı maalesef kaybetti bebeğini şimdi yine hamile 31. haftada ,her gebelik bir olmazki ,ben bunda daha uzun gideceğime inanıyorum

selam antalyada olup ofm hastanesıne gıden var mı aramızda? muayene ucretını sorcaktımda.

Günaydın doktorumun çalıştığı hastanede yapılıyo, ordan randevu al dedi önümüzdeki haftalarda. 2li taramada herşey normaldi gelişimde iyi başka uyguna yapan hastane arıyorum aslında 400 tl yüksek bir rakam olmazsa son çare bu hastane tabi. Teşekkür ederim.

Estağfurullah olur mu öyle şey hepimiz geçtik o yoldan muslin aslında eskilerin tülbent örtülerinin postmodern hali yani batının doğudan görüp geliştirip gene bize pazarladığı bi malzeme ince pamuklu bi örtü ama çok iş görecek bebegi yikayinca kurulamaya terliyse sırtına sarmaya hatta tam kipirdadiklari dönem yaza gelecek hiç örtmesem üşür penye battaniye ile terler dediginizde üstüne ortuvermeye sırtı terlemesin diye pusetin altına sermeye bebegi birinin kucagina birakmak zorunda kaldiginizda sarivermeye hatta alt açma örtüsü olarak kullanmaya kadar.. çok ince olduğu için çantada hiç yer kaplamiyor o yüzden çok pratik

Canım almak istersen tuniko.comda cesit cesit var ama ben acikcasi yazlari kullanıyorum cok sıcaklarda daha cok ise yariyor kanguruyla falan cok rahat kullanılıyor.

Valla 1 ayda mont giyemezler sanirim benim buyuk mayis bebesiydi ince penyelerle idare ettik.yine guzel tulumlar işimizi gorur bence battaniyeye sarilir 1 aylikkem.mont vs 3 aydan once pek giydirilmiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…