- 20 Mart 2017
- 2.492
- 2.801
- 83
- 32
- Konu Sahibi y4zy4qmurum
-
- #11.621
Bende de var arkadaşım.Kilo vermştm. artk vermiyorm kilo ama almıyorm da yaaKızlar mide bulantısı devam eden varmı ?
Ben ilk hamileligimde yasamistim ve diyetle kontrol altina almistim diyetisyenim vardi haftalik liste hazirliyordu bana ve her hafta durumuma göre listeyi değiştiriyordu yalniz benim aclik şekerim cok yuksek degildi seker yuklemede yuksek cikmisti.bu gebeligimde hic umursamiyorum bol bol da yiyorum her seyi.gecen saglik ocağında aclik 76 cikti her gebelik farklı oluyor sanirim.geriye yonelik seker olcumunu yaptirdin mi ha1bc miydi oyle bi seydi son 3 ayin ortalamasına bakıyorlar aile hekimine bi baktır istersen.saglam diyet yapiyorsan mutlaka sekerin normale dönecektir.aclik kadar tokluk sekeri de cok onemli gebelikte.diyetisyene gittin mi bilmiyorum ama gitmediysen mutlaka git bebegi de besleyecek cok iyi bi liste hazirliyorlar senin kilona ve duruma gore.yuksek sekerin elbette riskleri fazla kilolu bebek doğumu allah korusun anne karninda bebek ölümü hatta ileri durumlarda bebeğin organlarının zarar gormesi gibi komplikasyonları var.ama senin sekerin cok yuksek degil kesinlikle diyetle normale dondurebilirsin.ben her hafta kan veriyordum olcum icin evdeki cihazlar pek doğru olcmuyor çunku.diyete rağmen inatci bi yükseklikle karsilarsan ozaman insilun kullan bence de.iyi bir dahileyici buna karar verebilir.yalniz gercekten diyet cok cok ise yariyor eee tabi hamileliği aç geçirmek guzel bi sey degil ama yapacak bi sek yok.Merhaba kızlarr,, çoook uzun zamandır giremiyodum. Bizde cinsiyetimizi öğrendik oğlumuz oluyor. Bu sene oğlan senesi galiba kimi duysam oğlu olucak :). Şimdi gelelim sorumuza :). Benim ilk hamileliğim öncelikle. İlk kontrolde rutin testler yapılıyor ya orada şeker değerim 108 çıkmıştı ve doktor kontrol altına al ve doktora git demişti. Sürekli açlık şekerimi ölçüyorum ve sabahları doktorlara göre yuksek cıkıyor. Bir doktora gittim daha 8. Haftamda insülin başlayalım dedi ve içim rahat etmedi ve bu işin uzmanı olan başka doktora gittim. Oda daha cok erken insülin için yediklerine dikkat et kilo alma hareket et dedi. Ama son zamanlarda sabah ki açlık sekerim hep 100 ve en yüksek 106 çıkıyor. Yenıden doktora gidicem insilün kullanmak istemiyorum. Ama şekerinde riskleri var onu gözardı edemem. Benim gibi şeker sorunu olanlar neler yapıyor. Neler yiyor iyi geliyor?
Benimde gebelik şekerim vardı. Açlıl değil ama tokluğu kontrol edemiyordum insülin kullandım doğuma kadar...Ben ilk hamileligimde yasamistim ve diyetle kontrol altina almistim diyetisyenim vardi haftalik liste hazirliyordu bana ve her hafta durumuma göre listeyi değiştiriyordu yalniz benim aclik şekerim cok yuksek degildi seker yuklemede yuksek cikmisti.bu gebeligimde hic umursamiyorum bol bol da yiyorum her seyi.gecen saglik ocağında aclik 76 cikti her gebelik farklı oluyor sanirim.geriye yonelik seker olcumunu yaptirdin mi ha1bc miydi oyle bi seydi son 3 ayin ortalamasına bakıyorlar aile hekimine bi baktır istersen.saglam diyet yapiyorsan mutlaka sekerin normale dönecektir.aclik kadar tokluk sekeri de cok onemli gebelikte.diyetisyene gittin mi bilmiyorum ama gitmediysen mutlaka git bebegi de besleyecek cok iyi bi liste hazirliyorlar senin kilona ve duruma gore.yuksek sekerin elbette riskleri fazla kilolu bebek doğumu allah korusun anne karninda bebek ölümü hatta ileri durumlarda bebeğin organlarının zarar gormesi gibi komplikasyonları var.ama senin sekerin cok yuksek degil kesinlikle diyetle normale dondurebilirsin.ben her hafta kan veriyordum olcum icin evdeki cihazlar pek doğru olcmuyor çunku.diyete rağmen inatci bi yükseklikle karsilarsan ozaman insilun kullan bence de.iyi bir dahileyici buna karar verebilir.yalniz gercekten diyet cok cok ise yariyor eee tabi hamileliği aç geçirmek guzel bi sey degil ama yapacak bi sek yok.
Diyetisyene gittim ve istanbulda yaşıyorum gittiğim doktoru cok araştırdım ve bu işte en iyisi oldugunu duydum ona gittim oda kendıne göre bi liste vermişti onu uyguluyorum. Sımdı 18 haftalık olduk sımdıye kadar cok şükür bebekte bende iyiyim. Ama insan korkuyo son zamanlardan bu zamana kadar iyi geldik bakalım bundan sonrada inşallah böyle sorunsuz geçer. Zor bi durummuş ama şekerle başa çıkmak. Eşimde yanımda degıl tek basıma bildiğin savaşıyorum:)Ben ilk hamileligimde yasamistim ve diyetle kontrol altina almistim diyetisyenim vardi haftalik liste hazirliyordu bana ve her hafta durumuma göre listeyi değiştiriyordu yalniz benim aclik şekerim cok yuksek degildi seker yuklemede yuksek cikmisti.bu gebeligimde hic umursamiyorum bol bol da yiyorum her seyi.gecen saglik ocağında aclik 76 cikti her gebelik farklı oluyor sanirim.geriye yonelik seker olcumunu yaptirdin mi ha1bc miydi oyle bi seydi son 3 ayin ortalamasına bakıyorlar aile hekimine bi baktır istersen.saglam diyet yapiyorsan mutlaka sekerin normale dönecektir.aclik kadar tokluk sekeri de cok onemli gebelikte.diyetisyene gittin mi bilmiyorum ama gitmediysen mutlaka git bebegi de besleyecek cok iyi bi liste hazirliyorlar senin kilona ve duruma gore.yuksek sekerin elbette riskleri fazla kilolu bebek doğumu allah korusun anne karninda bebek ölümü hatta ileri durumlarda bebeğin organlarının zarar gormesi gibi komplikasyonları var.ama senin sekerin cok yuksek degil kesinlikle diyetle normale dondurebilirsin.ben her hafta kan veriyordum olcum icin evdeki cihazlar pek doğru olcmuyor çunku.diyete rağmen inatci bi yükseklikle karsilarsan ozaman insilun kullan bence de.iyi bir dahileyici buna karar verebilir.yalniz gercekten diyet cok cok ise yariyor eee tabi hamileliği aç geçirmek guzel bi sey degil ama yapacak bi sek yok.
Hemoglabin a1c baktiricam yukleme konusunda ben de kararsizim ama uzerimde baski cok canim basta esim olmak uzere illaki yaptirmam konusunda israrcilar buyuk ihtimalle yaptiricam.Benimde gebelik şekerim vardı. Açlıl değil ama tokluğu kontrol edemiyordum insülin kullandım doğuma kadar...
Siz düşünüyormusunuz yeniden yükleme yaptırmayı? Ben hem korkuyorum ya yine yüksek çıkarsa diye bir yandanda risk almaktan korkuyorum bebek için. Bir türlü karar veremedim şeker yükleme konusuna siz ne düşünüyorsunuz?
Evet gercekten zor bir durum kolum delik deşik olmustu surekli kan aldirmaktan en kotusu de kuruyemisi dahi gramla yiyordum.doymadim açim diye ağladığım gunleri biliyorum tabiki iyi tarafi da olmustu cok az bir kiloyla gebeliğim sonlanmisti ama hamileyken ac kalmakta kotu bi durum.bu arada stres yapma sakın şekerin en buyuk dusmanidir kendisi.hoppp firlativerir.Diyetisyene gittim ve istanbulda yaşıyorum gittiğim doktoru cok araştırdım ve bu işte en iyisi oldugunu duydum ona gittim oda kendıne göre bi liste vermişti onu uyguluyorum. Sımdı 18 haftalık olduk sımdıye kadar cok şükür bebekte bende iyiyim. Ama insan korkuyo son zamanlardan bu zamana kadar iyi geldik bakalım bundan sonrada inşallah böyle sorunsuz geçer. Zor bi durummuş ama şekerle başa çıkmak. Eşimde yanımda degıl tek basıma bildiğin savaşıyorum:)
Evet canım yaa ınsanlar her ıstedıgını yerken ben öylece bakıyorum :) Allahtan canım hiç tatlı istemedi hep ekşi şeyler istedi de sımdıye kadar sıkıntı olmadı ama esas sımdıden sonra başlar tatlı krızlerı. Stres gerçekte çok önemliymiş. Bide bende çok üşengeçlik var aslında biraz yürüyüş biraz yüzme yapsam daha da iyi olucak ta işte anca avm gezersem yürüyüş oluyo banaEvet gercekten zor bir durum kolum delik deşik olmustu surekli kan aldirmaktan en kotusu de kuruyemisi dahi gramla yiyordum.doymadim açim diye ağladığım gunleri biliyorum tabiki iyi tarafi da olmustu cok az bir kiloyla gebeliğim sonlanmisti ama hamileyken ac kalmakta kotu bi durum.bu arada stres yapma sakın şekerin en buyuk dusmanidir kendisi.hoppp firlativerir.
Ben sizin kadar istikrarlı olamamışım demekki gerçi doktorun da etkisi büyük oldu yanlış yapmışız diye düşünüyorum şuan . Korkma artık ye dedi bana sonuçta günde 4 kez insülin vurunacaksın diyerek bana 12 kg aldırdıHemoglabin a1c baktiricam yukleme konusunda ben de kararsizim ama uzerimde baski cok canim basta esim olmak uzere illaki yaptirmam konusunda israrcilar buyuk ihtimalle yaptiricam.
Bu arada gebelikte sekeriDiyetisyene gittim ve istanbulda yaşıyorum gittiğim doktoru cok araştırdım ve bu işte en iyisi oldugunu duydum ona gittim oda kendıne göre bi liste vermişti onu uyguluyorum. Sımdı 18 haftalık olduk sımdıye kadar cok şükür bebekte bende iyiyim. Ama insan korkuyo son zamanlardan bu zamana kadar iyi geldik bakalım bundan sonrada inşallah böyle sorunsuz geçer. Zor bi durummuş ama şekerle başa çıkmak. Eşimde yanımda degıl tek basıma bildiğin savaşıyorum:)
Tabi soyle bir durumda var gebelikte asil seker yuksekligi 20.haftadan sonra basliyor yani gercekten gebelik sekeri cikacaksa asil 20 den sonra fırlıyor bundan sonra daha dikkat etmemiz lazim.ben hergun okuluma yürüyerek gidip geliyorum gerci cok uzak degil ama o bile spor oluyor bana.tabi sınıflari dolanirken de baya bi efor sarfediyorum.Evet canım yaa ınsanlar her ıstedıgını yerken ben öylece bakıyorum :) Allahtan canım hiç tatlı istemedi hep ekşi şeyler istedi de sımdıye kadar sıkıntı olmadı ama esas sımdıden sonra başlar tatlı krızlerı. Stres gerçekte çok önemliymiş. Bide bende çok üşengeçlik var aslında biraz yürüyüş biraz yüzme yapsam daha da iyi olucak ta işte anca avm gezersem yürüyüş oluyo bana
8 kilo hatta belki de 7 kilo 7-8 civariydi.valla ben cok istikrarliydim hatta bazen diyetisyenin yazdigi ara ogunleri bile tam yemiyordum.bunda nedense pek bi rahatim bol bol yiyirum diyorumki seker cikarsa da ciktiktan sonra baslarim diyete cikmadan yiyeyim :)Ben sizin kadar istikrarlı olamamışım demekki gerçi doktorun da etkisi büyük oldu yanlış yapmışız diye düşünüyorum şuan . Korkma artık ye dedi bana sonuçta günde 4 kez insülin vurunacaksın diyerek bana 12 kg aldırdıbebek çok iri olur diye diyede 2900 gr doğdu. O yüzden ya iyi bir dr bulacağım ya da Allah a emanet edeceğim
siz kaç kg almıştınız hamilelik boyunca ?
Ben kullanıyorum ikinci kutum bitecek hatta:)Kramplar için efermag verdi dr um, kullanan var mı?????
Hangi hastane cnmHastaneyi aradım. Detaylı ultrason 200 artı muayene dedi. Muayene de 95 mi 98 mi ne.
Günaydın ben bağcılar medıpole gidiyorum detaylı ultrason ıcın fıyat aldım 500 tl soyledılerKizlar 20. Haftada yapılan ayrintili usg hangi hastanede kaca yaptiracaksiniz bilgisi olan varsa paylaşalım. Istanbulda.
Açlık sekerine baktirip bi sorun çıkmazsa yaptirmayi düşünmüyorumBenimde gebelik şekerim vardı. Açlıl değil ama tokluğu kontrol edemiyordum insülin kullandım doğuma kadar...
Siz düşünüyormusunuz yeniden yükleme yaptırmayı? Ben hem korkuyorum ya yine yüksek çıkarsa diye bir yandanda risk almaktan korkuyorum bebek için. Bir türlü karar veremedim şeker yükleme konusuna siz ne düşünüyorsunuz?
Ben kullanıyorum ikinci kutum bitecek hatta:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?