- 14 Mart 2013
- 7.872
- 3.804
- 173
- Konu Sahibi y4zy4qmurum
-
- #11.581
Tetanosu sağlık ocağı takip ediyor canım. Oğluma hamileyken özeldeki dr.um yaptırmamı önermişti 2 doz yaptırdım. Bunda sağlık ocağı çağırdı yine ama devletteki dr.uma sormadım.Kızlar ben hamile olduğumu sağlık ocağına bildirmedim, hep özelde yaptırıyorum takiplerimi. Ve özeldeki doktorum tetanoz aşısıyla ilgili bir şeyden bahsetmedi. Bunu ben mi talep etmeliyim sizler nasıl yaptınız?
Ay en iyisini yapmışsın ya :) toplamda 5 doz mu oluyordu ikincide vurunmamak içinBenim aşılar bittti diğer hamileliğimde
Sol kolunuza yaptırmakta fayda var evet, ilk birkaç gün ağırlık hissi ve hafif ağrılar oluşuyor çünkü...
Evet kuzum 5 doz en son...Ay en iyisini yapmışsın ya :) toplamda 5 doz mu oluyordu ikincide vurunmamak için
Renkli ultrasonlamı baktı canım yoksa 3 boyut denilen siyah beyaz usg ile mi baktı.Benim geçen haftaki kontrolümde doktor bebeğin herşeyine baktı. Kemiklerini ölçtü kafasını karnını falan. Kalbini falan filan gördüm. Şaka maka ayrıntılı yapmış demekki. Yapacagını bilseydim ben kesin stres olurdum. Ama sunu da söyledi 31ekimde ayrıntılı yapalım dört boyutlu fotoğrafını da cekelim dedi. Şimdi ben ayrıntılıya girdim mi girmedim mi. 31ekim de 21+3 olacak. Bir sorun olur mu ki
Çok iyi olmuş, bende keşke tamamlasaymışım diyorum şimdi:) ilkinde 2 doz vurundum sadece. O yüzden tekrar yaptırmam gerekiyor sanırım. 5e tamamlar mıyım bilmiyorum halen. Gittiğimde bi görüşüp karar veririm sanırım.Evet kuzum 5 doz en son...
sonuncunun korumasının ömür boyu olduğunu söylemişti ebe. İlk dozlarda kolumda oğlum olurdu , bildiğin iyice ağrıyordu bu sefer kurtuldum sanırım.
Senin ki kaç doz oldu? Düşünüyomusun 5 e tamamlamayı?
O ayrıntılı değil canım, sanırım. Çünkü ben ilkinde özele gittim hep ve bu haftalarda baş, karın, bacak ölçümlerini yapıyordu dr. Ayrıca kalbine bakarken mavi ve kırmızı iki renk çıkıyodu. Ayrıntılı usg.de bir kağıt oluyor, o kağıtta yazan tüm detaylara bakılıyordu. Resim atabilsem o kağıdı eklicem ama olmuyo tabletten.Benim geçen haftaki kontrolümde doktor bebeğin herşeyine baktı. Kemiklerini ölçtü kafasını karnını falan. Kalbini falan filan gördüm. Şaka maka ayrıntılı yapmış demekki. Yapacagını bilseydim ben kesin stres olurdum. Ama sunu da söyledi 31ekimde ayrıntılı yapalım dört boyutlu fotoğrafını da cekelim dedi. Şimdi ben ayrıntılıya girdim mi girmedim mi. 31ekim de 21+3 olacak. Bir sorun olur mu ki
Yasal olarak bildirmen gerekiyorbildigim kadariyla aile hekimine cezası falan da var bunun ve bebeğin doğar doğmaz aşısi topuk kani falan sağlık ocagı takip ediyor.ben bildirdiğimde 9 haftalik falandım aile hekimi esiminde yakın arkadası olduğu halde fırça attı bana neden bukadar gec bildirdin diye.Kızlar ben hamile olduğumu sağlık ocağına bildirmedim, hep özelde yaptırıyorum takiplerimi. Ve özeldeki doktorum tetanoz aşısıyla ilgili bir şeyden bahsetmedi. Bunu ben mi talep etmeliyim sizler nasıl yaptınız?
Bende bildirmedim ama ben bile bile bildirmedim geçmişte başıma cok duygusal bir olay gelmişti sağlık ocağında o yüzden bildiremedim tetenoz aşısı zamanı geldiğinde sağlık ocağına gittiğimde iğne için geldiğimde öğrenmiş olurlarKızlar ben hamile olduğumu sağlık ocağına bildirmedim, hep özelde yaptırıyorum takiplerimi. Ve özeldeki doktorum tetanoz aşısıyla ilgili bir şeyden bahsetmedi. Bunu ben mi talep etmeliyim sizler nasıl yaptınız?
anladım canım, internetten araştırdım biraz ama yapılması yönünde tavsiyeler çoğunlukta gibi. En son ne zaman tetanoz aşısı olduğumu hatırlamıyorum, eve gidince aşı karneme bakıp öyle sorayım doktoruma ben de..Evet gidip yaptiriyorlar. Aile hekimi tAkip ediyor. Ben yaptırmayı düşünmüyorum. Ablamda yaptirmadi, enistem doktor gerek yok demişti.
Yaptıracak mısın peki? Bu durumda karar yetkisi bizde kalıyor o zaman zorunlu bir aşı değil yani..Ben doktora sordum. Normalde Hamilelikte yapılması gereken bir aşı değil. Sadece saglik bakanliginin tedbir amacli baslattigi bir uygulama. Yaptirabilirsin bir sakıncası yok dedi.
Evet genelde öneriyorlar gördüğüm kadarıyla. Bebeğin doğum esnasında göbek kordonunu keserken steril olmayan koşullarda bebekler tetanoz mikrobu kapabiliyormuş ve yenidoğan bebeği öldürücü nitelikte olabiliyormuş. o yüzden hamileyken yaptırılmasını öneriyorlar.Tetanosu sağlık ocağı takip ediyor canım. Oğluma hamileyken özeldeki dr.um yaptırmamı önermişti 2 doz yaptırdım. Bunda sağlık ocağı çağırdı yine ama devletteki dr.uma sormadım.
Ayrıntılıya girmedin canım onun ücreti de normal muayeneden oldukça fazla. Ayrıca bebeğin saç derisinden ayak tırnağına kadar bakılıyor ayrıntılı usg'de. Kan hacmine ve akışına, damar yapısına, bebeğin vücudunda depoladığı yağ miktarına vs çok detaylı bir tarama. Yaklaşık 30-45 dk sürüyor. 4 boyutlu cihazla bebeğin her şeyi inceleniyor..Benim geçen haftaki kontrolümde doktor bebeğin herşeyine baktı. Kemiklerini ölçtü kafasını karnını falan. Kalbini falan filan gördüm. Şaka maka ayrıntılı yapmış demekki. Yapacagını bilseydim ben kesin stres olurdum. Ama sunu da söyledi 31ekimde ayrıntılı yapalım dört boyutlu fotoğrafını da cekelim dedi. Şimdi ben ayrıntılıya girdim mi girmedim mi. 31ekim de 21+3 olacak. Bir sorun olur mu ki
ben bildirmeyi unuttum resmen su gibi geçip gidiyor zaman hiç aklıma bile gelmedi. En kısa zamanda bildireyim bakiyim..Bende bildirmedim ama ben bile bile bildirmedim geçmişte başıma cok duygusal bir olay gelmişti sağlık ocağında o yüzden bildiremedim tetenoz aşısı zamanı geldiğinde sağlık ocağına gittiğimde iğne için geldiğimde öğrenmiş olurlar
Yaptirmayi düşünüyorum canim. Zarari yok madem ne olur ne olmaz bir koruyuculugu varsa yaptirayim diyorum.Yaptıracak mısın peki? Bu durumda karar yetkisi bizde kalıyor o zaman zorunlu bir aşı değil yani..
..
Ya benim doktorum da öyle söyledi 22 de gidenlerde var o yüzden aklıma takıldıErken değil canım. ben bu çarşamba 19+1 ken yani 20. haftaya yeni girmişken yaptırıcam detaylı ultrasonu.
cerrahpaşaya randevu aldım. almadan önce e-postayla sordum hocaya. 19-20 hafta uygun olur yazmıştı. her doktor her hastane belli bir aralıkta farklı tarih veriyor sanırım.
Bende 20+4 te gitmiş olacağım erken değil inşallah ya :) hayırlı haberler alalım inşallah :)Ben bu hafta gidicem canım Allahın izniyle. Yarın 20.haftaya giriyoruz. 20.hafta içinde gel dedi dr. İlkinde de özeldeki dr.20.haftada çağırmıştı.
Sonucu benimle paylaş :) daha doğrusu herkesle tabiki ama beni etiketle çalıştığım için bi çok msjı kaçırıyorum:)Ben bu hafta gidicem canım Allahın izniyle. Yarın 20.haftaya giriyoruz. 20.hafta içinde gel dedi dr. İlkinde de özeldeki dr.20.haftada çağırmıştı.
3 boyutluydu. Ekstra ücret ödemedik. Sanırım kendi kontrolleri icin yaptı o ölçümleriRenkli ultrasonlamı baktı canım yoksa 3 boyut denilen siyah beyaz usg ile mi baktı.
Renkliyse büyük ihtimal , ayrıntılı değildr çünkü ayrıntılı inceleyelim demiş. Hem ayrıntılı ultrason için artıdan ücret ödemek gerekiyorya vermişmiydiniz?
Ozaman tamam. Normal ölçüm yapmış :) ozaman bizim ayrıntılı 31inde :)O ayrıntılı değil canım, sanırım. Çünkü ben ilkinde özele gittim hep ve bu haftalarda baş, karın, bacak ölçümlerini yapıyordu dr. Ayrıca kalbine bakarken mavi ve kırmızı iki renk çıkıyodu. Ayrıntılı usg.de bir kağıt oluyor, o kağıtta yazan tüm detaylara bakılıyordu. Resim atabilsem o kağıdı eklicem ama olmuyo tabletten.
Bende bildirmemiştim. Sağlık ocağı hamileymişsiniz diye beni aradı. Aaa kim söyledi diyecektim :) sisteme düşüyormuş canim. Hayret seni nasıl aramadılar acabaanladım canım, internetten araştırdım biraz ama yapılması yönünde tavsiyeler çoğunlukta gibi. En son ne zaman tetanoz aşısı olduğumu hatırlamıyorum, eve gidince aşı karneme bakıp öyle sorayım doktoruma ben de..
Yaptıracak mısın peki? Bu durumda karar yetkisi bizde kalıyor o zaman zorunlu bir aşı değil yani..
Evet genelde öneriyorlar gördüğüm kadarıyla. Bebeğin doğum esnasında göbek kordonunu keserken steril olmayan koşullarda bebekler tetanoz mikrobu kapabiliyormuş ve yenidoğan bebeği öldürücü nitelikte olabiliyormuş. o yüzden hamileyken yaptırılmasını öneriyorlar.
Ayrıntılıya girmedin canım onun ücreti de normal muayeneden oldukça fazla. Ayrıca bebeğin saç derisinden ayak tırnağına kadar bakılıyor ayrıntılı usg'de. Kan hacmine ve akışına, damar yapısına, bebeğin vücudunda depoladığı yağ miktarına vs çok detaylı bir tarama. Yaklaşık 30-45 dk sürüyor. 4 boyutlu cihazla bebeğin her şeyi inceleniyor..
ben bildirmeyi unuttum resmen su gibi geçip gidiyor zaman hiç aklıma bile gelmedi. En kısa zamanda bildireyim bakiyim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?