2018 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    330
ERKEN doğumu tetikleyen şeyler neler peki? Servikal uzunluk normal olsa bile olabiliyor mu yani??

Arkadaşın eşi önceden de orda doğurduğu icin ordan biliyorum canim. Ekstra olarak veriliyor sanırım. Dahil değil :)

Çenem sivilceleniyor. Ergenlikte bile sivilce çıkarmayan ben. Sivilcelerim var :/

kiz oyle diyorsunda useniyorum valla. hem boyle bol cikolatali bisey istiyorum..
Diyetteyken canim yas pasta istediği zaman bir tarif almıştım. Muzu ezip içine kakao katıyorsun. Hafif sut. Ayni tat diyorlardı. :)
Islak kek yap istersen. Piyano kek tarifi var. Cok severim. Yada sadece ıslak kek yap. O da ayni his :)

Benim iki hamileliğimde de servikal yetmezlik yoktu canım herşey normal iken aniden sancım başlıyor açılma oluyor
Aniden suyun gelmesi ya da sancı başlaması servikal yetmezligin belirtisi demişti doktor. O yuzden sende rahim ağzı yetmezliği var diyemem ama dikiş atılmasını tavsiye ederim demisti. 17.haftada atildi ve o zamam 20 mm civarindaydi halada ayni. Hep dikkat etmek gerekiyor
Ben de pek bi yükselme olmadı. İğne ya da dikiş oluyor zaten. Aynı kalsa sorun olmaz ama dikkatli davranmak gerekir. Benim de 25 mm e çıkmıştı ama bi 30 mm üzerine cikmadi hiç. Ben de yatıyorum genelde, bugün biraz iş yaptım hemen alta doğru baskı hissettim.

Yani ikinci hamileliğimde bir kere ölçmüştü doktor normal demişti sonra daha ölçmedi Ama yinede iğne vuruldum 36 haftaya kadar 37 hafta bitincede doğdu.
Bu hamileliğimde ölçülmedi 32 haftaya kadar geldiysen servikal yetmezlik yoktur dedi ölçmedi.
Ben istesem ölçer mi acaba?

Ölçer tabiki zor bir şey değil zaten

İnşallah hepimizin vaktinde gelir yavruları... :) senin kaçıncı haftada doğmuştu.,?

Uyuyamıyor bu çocuk ne yapsak ki?(Oğlum sabah 09.30da uyandı halen uyutmaya çalışırken temsili:) )
- Eee peki sonra ne olmuş

- İşte onlar da şatoya gitmişler hep beraber

- Hangi şatoya

- Olm masalın başında dedim ya, büyük şato hani

- Kim gitmiş

- Hepsi

- Kim yani

- Yavrum gözünü kapat dinle sen böyle soru sorunca uyuyamazsın ki…

- Sonra kötü kraliçe çıkmış dışarı

- En kötü olan mı?

- Soru yok!!!

Yemek yemeyi bilmese, yedirirsin; okuyamasa, okursun; kalem tutamasa, öğretirsin; oyun oynayamazsa, oynarsın da uykuya dalmayı bilmeyen çocuğa ne yapılır bilmiyorum. Kaç masal okuduğumu kaç ninni söylediğimi unutuyorum bazen. Yeri geliyor çocuk gelişimi kitaplarının çalışma kampını andıran, odasına kilitleyin bırakın ağlasın nasıl olsa uykuya dalacaktır türünden insanlık dışı önerilerini uyguluyorum ama bana mısın demiyor çocuk. Uykuya dalmak nedir bilmiyor, öğretemiyorum.

Uykuya gidip de yarım saatte dışarı çıktım mı evde zafer turu atıyorum. Uykudan ölen çocuğun nasıl olup da 1 saat yatakta beni soru yağmuruna tuttuğunu anlayamıyorum. Gözünü kapatır uyursun, bunu çocuğa öğretemiyorum. Sanırsın yarın iki vizesi var, sanırsın senedinin günü geldi, sanırsın çeki karşılıksız çıktı da sıkıntıdan uyuyamıyor. Lan çocuksun, kafa pırıl pırıl devrilip uyusana?!

Bir saat sonra, 10 dakikalık sessizliğin ardından…

- Kraliçe hani o siyah giysili olan mıydı?

- ………

- ………

- O prenses değil miydi ki?

- La uyusan ya!!

Ben her ultrasona girişimde soruyorum ve söylüyor. Zor bişey değil karindan bakarken biraz daha aşağı yani kasigina getirip bakiyor. Belki uzunlugun iyi çıkar icin rahat eder.

İnşallah hepimizin vaktinde gelir yavruları... :) senin kaçıncı haftada doğmuştu.,?
Amin. Benim kaybim yok Allah a şükür. İlk hamilelik zaten. Insallah hayırlısıyla olmazda..

hanımlar bende adet duzensizliği var 3 ayda bir oluyorum neredeyse 2 aylıkda evliyim ekim 1 hastalandim 6 bitti eczaneden ovulasyon testi istedim kadin beni yanlis anlayin erken gebelik testi vermis bende ilk defa yapicagimdan farketmesen yapdim ve 2. cizgi cok silik cıkdı 3 gun sonra 5 tl gebelik testi aldim onda da hic birsey cikmadi bu ne anlama geliyor ?

Günaydın kızlar akşamdan buyana bademciklerim şiş zor yutkunuyorum canım acıyor, nefes alamıyorum şimdide çok afedersiniz istifra ediyorum midemden acısu çıkıyo içim dışıma çıktı bademciklerim fena burnum akıyor Ne yapmalıyım

Herkese gunaydin guzel hamisler gununuz guzel gecsin insaallah. Benim minik kizim fena güçlü ani tekmelere basladi gun icide bu belirgin güçlü olanlar bir defa yada iki oluyor ama oyle boyle degil ahhh dedirtiyor
Canım pıtırcanlardan biri geçen gün beni uykumdan uyandırdı tekmesiyle
Uykudayken farketmeden sırt üstü pozisyona geçmişim oh rahat rahat yatıyorum. Karnımın sağ tarafından bi darbe yedim içerden nasıl uyandığımı şaşırdım. Eşime soruyorum o anki uyku sersemliğiyle sen mi vurdun karnıma diye Ama içerden bir el ya da bir ayak bilemicem resmen itekledi karnımı dışarı doğru, bana yer aç demek istedi herhalde sırtüstü yatınca yerleri daralıyor kuzuların

Yaa çok gecmis olsun benimde dun bademcigim aciyor gibiydi ama simdi iyiyim. Bence sirke yada tuzla yada karbonatla gargara yap miden icin Nane limon cok iyi geldi bana
Yaaa sorma resmen birisi disardan vuruyor gibi i nasil bir aci tam göbek delimin sagi yada solu oluyor o zmb cok aciyor en gergin yer orasi diue sanirim . oyyyy o ayakları elleri anneleri yer kuzucuklar
ay ne guzel. ben daha kucuk kucuk hıssedıyorum:):)
Benimde bu ara basladi seninde bir iki haftaya baslar can yakan tepikler gunde bir yadas iki defa oluyor ikinci gebelik birde belki ondan ani tekmeler basladi bakalaim

günaydın güzel anneler. boğazı ağrıyan anneler bal limon karabiber göz kararı karıştırın ilaç gibi yutun dinlenin.inşallah birşeyciğiniz kalmayacak. bende bu aya kadar gayet iyiyken milletin 'ay hamile olduğun bile belli değil,ay şişmedin, ay burnun büyümedi,ay aşermiyosun ' diye diye diye içimi dışıma çıkardılar valla. mide bulantısı kusma iki gündür tavan bende.insan bir maşallah der bu kadar zor mu acaba.biz kendimize diyelim maşallah. rabbim hayırlısıyla sağlıkla bebeklerimize kavuştursun inşallah.bu arada ikinciye hamile olanlar büyüklere söylediniz mi kardeş durumunu.biz beklemedeyiz hala.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…