- Konu Sahibi y4zy4qmurum
-
- #13.841
Bende de oluyor ama zorlamaya bağlı benimki farkındayım , öksürürken hapşuruken falan.Kızlar ben çoğu kez iç çamaşırıma idrar kaçırıyorum ve bunun hiç farkında değilim ve bi hapşırma öksürük sonrası olmuyor bu durup dururken bir de idrarım çok az geliyor sürekli WC’ye gitme hissi var gidiyorum çok geliyor ama az yapıyorum idrar tahlilim temiz çıktı ürem düşük çıktı kanda ondan olabilir mi acaba yoksa fazla ameliyatlara bağlı idrar torbası sarkması aklıma geliyor Benimle aynı şeyleri yaşayan var mı
Bir keresinde facete bir videosuna arkadasım yorum yapmıştı. Biz çalışan anneler ne yapalım. Güvenli bağlanma diyorsunuz ama ücretli izinden sonra donmek zorunda kalan anneler var diye. Ordan kaldı aklımda. Şartlar her zaman malesef onun o gün kı söylediği videodaki gibi olmuyor. Ama oturup okumadım hic. Hani eleştirebilmem icin vakit ayırıp okumam lazım kı objektif olabileyim.
Ben Üstün Dökmenin yazılarını okurdum konuşmalarını cok dinlerdim hala da dinlerim. Cok hoşuma gider.
Valla ben neye bağlıyım onuda bilmiyorum kuzum. Gece wc.yr kalkamıyorum çok sıkışmazsam. O acı mahvediyor. Bende de sık olmaya başladı bu ara, önceden 1 2 kez olmuştu. Geçen hafta saglık ocağında yapılan tahlilde d vitamini düşüktü. Monovit kullanıyorum normalde. K.doğumcuya göstericem gerekirse değişecekmiş
Sıkışınca kalkmazsam sıkıntı oluyor. Ama bazen yatarken wc hissi geliyor ya işte o zaman kalkasım gelmiyor çünkü birkaç damla için kalkmış oluyorum. O sancı varken sıkışmışsam zaten kalkıpta gidene kadar kıvranıyorum. Benim kontrol pzts günü ben sorayım canım. Detaylı var o gün. Monovitte de var mı acaba? Ben kan ilacımıda yan etkileri yüzünden bıraktım mahvetti midemi ve bağırsaklarımı. İlkinde ferro sanol kullandım ve bir kere bile sorun yaşamamıştım. Bu dr.un çıkarı olduğunu düşünüyorum artık ilaçlardan, başka açıklama bulamıyorum.Kalkmadığın sürece daha sıkıntı olmuyor mu? Ben iki dk geç gitsem wc ye kasıklarım karnım apayrı bi boyuta geçiyor.Ama bak sende de d vitamini düşüklüğü varmış.Bence bununla alakalı.Bana bir önceki doktor d vit damla vermişti bu doktorum paraben içerdiği için onu kullanmanı istemiyorum dedi gyno ferro yu yazmış bana.bütün eksikliği bu tamamlar dedi bakalım daha bugün içtim ilk.benim kontrolüm 17 sinde daha çok var.çok sıkıntı olmaya başlarsa mesaj atıp sorarım bende son çare.
Adem Güneş in kitaplarını bende severek okuyorum. Mantıklı da buluyorum yaklaşımlarını, aynen baş ucu niteliğinde benim de nacizane düşüncem. Üstün Dökmen i de severim seneler önce bi tv programı vardı o zamanlardan başlamıştım takip etmeye. Tavsiye ederim :)Ücretsiz izin harici devamında 4 sene boyunca anne ve çocuk mümkünse ayrılmasın diyor.İlk 4 yıla çok önem veriyor o yüzden.Çalışan, çalışmak zorunda olan anneler için de kayda değer birçok tavsiyesi var.Çocuğun minimum olumsuz etkiyle bu yıllarını geçirmesi için.Annelik kitaplardan veya şahıslardan öğrenilmiyor tamamiyle içgüdüsel olarak yönlendiriyor Allah bizleri buna inanırım hep.Ama öyle dönüm noktaları Ve basamaklar var ki tavsiyelere,birinin rehberliğine ihtiyacımız mutlaka oluyor.Bunun içinde bir çok yazar Ve pedagoktan yardım alıyorum.kitaplar radyo programları videolar vs dinliyorum kendime doğru gelen aklıma yatan ne varsa onu hayata geçiriyorum.Adem Güneş'in de birçok kitabı mevcut elimde.Başucu kitabı olacak nitelikte kitapları var.Hem eleştirebilmek hemde tanıyabilmek adına tavsiye edebileceğim yazarlardan bir tanesi kendisi
Üstün Dökmeni de ismen biliyorum hakkında bir bilgim Yok ama merak ettim araştıracağım inşallah
Kalkmadığın sürece daha sıkıntı olmuyor mu? Ben iki dk geç gitsem wc ye kasıklarım karnım apayrı bi boyuta geçiyor.Ama bak sende de d vitamini düşüklüğü varmış.Bence bununla alakalı.Bana bir önceki doktor d vit damla vermişti bu doktorum paraben içerdiği için onu kullanmanı istemiyorum dedi gyno ferro yu yazmış bana.bütün eksikliği bu tamamlar dedi bakalım daha bugün içtim ilk.benim kontrolüm 17 sinde daha çok var.çok sıkıntı olmaya başlarsa mesaj atıp sorarım bende son çare.
ben kusarken çok yaşadım o durumu. şuan midem bulanmadığı için olmuyor. ama sıkıştığım zaman kasıklarımda acı hissediyorum, patlayacak gibi oluyor, hemen tuvalete gidiyorum.Kızlar ben çoğu kez iç çamaşırıma idrar kaçırıyorum ve bunun hiç farkında değilim ve bi hapşırma öksürük sonrası olmuyor bu durup dururken bir de idrarım çok az geliyor sürekli WC’ye gitme hissi var gidiyorum çok geliyor ama az yapıyorum idrar tahlilim temiz çıktı ürem düşük çıktı kanda ondan olabilir mi acaba yoksa fazla ameliyatlara bağlı idrar torbası sarkması aklıma geliyor Benimle aynı şeyleri yaşayan var mı
30 gr çok fark yok ama benimde boyum 170 kilom 100 genetikte önemlidir belkiBenmde 19 +5 te 280 di daha azmi bZmki
Sizinki ne kadr sürdü bu ayrntılı ultrason ya benm 20 dk falan az mı ki 40 dklardan falan bahsediolardı.
Bende kasılmalarm falan oluyosu bu hafta gidince sordm doktora şuanda olması normal sık ve düzenli gelrse kaslmalar haberm olsn dedi.Ama ben bu rahm ağzı uzunluğunu sormadm onlar bakıyolar mı ki ayrntılıda falan.Sormam mı gerekirdi.
Canım her ihtimali düşünüyorum ama bu gece tuvaletimi tutmamla alakalı gelişmişte olabilir benim böbreklere zarar gelmiş olmasın açıkçası onu da düşünmüyor değilim ürenin düşük çıkması da böbrek rahatsızlığının habercisi olabilir diye okudum kötüyü çağırmak istemiyorum inşallah yoktur ama bi onun için de muayene olmak istiyorum çünkü sürekli çamaşır değiştirmek o idrarı görmek sinirimi bozuyor benim de bebiş karın yukarısında kaşıklarda hareket ediyordu önceden şimdi daha yukarı da bazen dönüyor sağa sola anlıyorum sanıyorum gebeliğe bağlı değil ama tetiklemişte olabilir çünkü geçen sene bi ara yine böyle şeyler yaşamıştım o zaman hamile değildim ki şimdi ağırlaşınca rahim vs mesaneye daha çok baskı yapıp daha kötü hale getirmiş olabilir inşallah düzenlenebilecek birşeydirBende de oluyor ama zorlamaya bağlı benimki farkındayım , öksürürken hapşuruken falan.
Kaslarımız zayıfladı canım dediğin gibi ameliyatlarada bağlı olabilir en güzeli kegel egzersizi sıkıp bırakıyoruz ya. İdrar konusunda bende aynıydım nirkaç hafta öncesine kadar , sanırım bebek yukarı çıktıkça rahime baskı kalktı benim biraz daha rahatladım.
Evet canım inşallah önemli bişeu değildir ya gerçekten çok sinir bozucuben kusarken çok yaşadım o durumu. şuan midem bulanmadığı için olmuyor. ama sıkıştığım zaman kasıklarımda acı hissediyorum, patlayacak gibi oluyor, hemen tuvalete gidiyorum.
sen dr. a gidince söyle bu durumu alttan muayene ile anlayabilir belki
Canım geçmiş olsun. Kanamanın geçmediği durumlarda pamuğu biraz sirkeyle ıslat ta öyle tampon yap anında durdurur. Aklında olsun.Burnum kanıyor kızlar durduramıyorum tampon yapıp yattım ama devamlı dıluyor pamuk Ne yapıcam
Günde 8 saat uyumazsam oluyor :)Kızlar sizde de bazen uyku basması gibi bir ağırlık oluyor mu? Bazen başımda bir ağırlık oluyor, gözlerimde de sanki uykum varmış gibi kapancak hissi oluyor. Ama şuan uykum yok.
Allah acil şifalar versinMerhaba arkadaşlar durumum stabil su anda Ne olduğunu bilmiyoruz
İnşallah öyledir canım , zaten zorlu bi hamilelik geçiriyosun birde başka sorun çıkmasn...Canım her ihtimali düşünüyorum ama bu gece tuvaletimi tutmamla alakalı gelişmişte olabilir benim böbreklere zarar gelmiş olmasın açıkçası onu da düşünmüyor değilim ürenin düşük çıkması da böbrek rahatsızlığının habercisi olabilir diye okudum kötüyü çağırmak istemiyorum inşallah yoktur ama bi onun için de muayene olmak istiyorum çünkü sürekli çamaşır değiştirmek o idrarı görmek sinirimi bozuyor benim de bebiş karın yukarısında kaşıklarda hareket ediyordu önceden şimdi daha yukarı da bazen dönüyor sağa sola anlıyorum sanıyorum gebeliğe bağlı değil ama tetiklemişte olabilir çünkü geçen sene bi ara yine böyle şeyler yaşamıştım o zaman hamile değildim ki şimdi ağırlaşınca rahim vs mesaneye daha çok baskı yapıp daha kötü hale getirmiş olabilir inşallah düzenlenebilecek birşeydir
:) benimde uyku düzenim yok bu ara belki ondandır o zmn. Birazda stresimden.Günde 8 saat uyumazsam oluyor :)
Doktora sorucam bunu merak ediyorum ama karnım hic zorlanmiyor sallarkenBende hala sallıyorum ve kızım 5 yaşını doldurdu başka türlü uyumuyor benimde hep aklımda
Ya bacak aramda bende de özellikle sağ tarafta oluyor sebebini cok merak ediyorum bu kontrole yazip gidicem soracaklarimiKızlar gece ağrı yaşayıp yatakta dönemeyen varmı ben gece özellikle yaşıyorum bacak aramda ve belimde bacakların birleştiği yerde çok fena ağrı yapıyor
Canim sizin cinsiyet kesinlesti mi merak ettim:)İyi tatiller canım.
Göbeğin zorlamadan bulursun inşallah , çocuklarla da zor olacaktır sana , yardım edenin vardır inşallah. Kızın nasılll tekmeliyomu annesii
insallah canim insallahİyi tatiller canım.
Göbeğin zorlamadan bulursun inşallah , çocuklarla da zor olacaktır sana , yardım edenin vardır inşallah. Kızın nasılll tekmeliyomu annesii
Yokk kuzum nerdeee inşallah haftaya gidicem kontrole umudum var bu sefer yaa grupta sanki bir ben kaldım öğrenemeyen :):)Doktora sorucam bunu merak ediyorum ama karnım hic zorlanmiyor sallarken
Ya bacak aramda bende de özellikle sağ tarafta oluyor sebebini cok merak ediyorum bu kontrole yazip gidicem soracaklarimi
Canim sizin cinsiyet kesinlesti mi merak ettim:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?