- 19 Ocak 2017
- 486
- 301
- 23
- 37
Kızlar çok şükür her şey yolunda.kahverengiler progestandan oluyormus,bebeği gördüm kalp atışlarını duydum 6+4 olmasına rağmen bebek 7+1 buyuklugundeymis ohhhh maşallah çok şükür.
Aminnnnnnayyy ne güzel mutluluk :) maşlh darısı başımıza
şu söylediklerini yaşamayan hamile yok tatlım, bizim de ilk bebiş ama oku bak belirtileri hepsi aynı. ben gülünce bile göğüs uçlarım sızlıyor düşün yaniay bebiş geliyor buna odaklan vücuduna değil çünkü orada milyonlarca değişim oluyor bebişi tutmak için.
canım aslında yurt dışında sağlık hizmetleri daha masraflı olduğu için öyle. Bir süre Amerika'da yaşamıştım ordan biliyorum, sigorta şirketleri olmadan hastaneye adım atamıyorsun, onların da kapsamları farklı farklı oluyor. çok acil veya tehlikeli bir durum olmadığı sürece her trimesterde bir sefer olmak üzere girmek yetiyor. ama zararlıdır diye kesin bir şey okumadım sadece gereksiz olduğu söyleniyor.bir kaç saniyelik ses dalgalarının bebeğe zararı yok sanırım.cnm ben de senin gibiyim geçen hafta cuma gittim özelde gidiyorum ama tahliller biraz tuzlu oluyor, bir de araştırmada doktorum olsun istiyorum bu hafta gidemedim yine de bu ultrason zararlıdır diye? yurtdışında toplamda 3 kezi karşılıyormuş devlet fazlasına gerek yok diye, ilk üç ay ikinci üç ay ve üçüncü üç ayda bir kez olmak üzere. bizim ülke biraz abartıyormuş ay ne yapsak bilemiyorum.
Bulantı yaşayan arkadaşlar sizlere beslenme örneği buldum inş işe yarar ve benim de başıma gelmiz :)
Beslenme örneği
Yataktan kalktıktan sonra: 1 dilim peynir
Kahvaltıda: 2 ince dilim ekmek, 1 dilim peynir, 4-5 tane zeytin, yeşillik, domates salatalık
Ara: Meyve (1 kase kiraz veya 3-4 tane kayısı/erik veya 1 tane şeftali) veya süt (1 bardak) veya peynir (1 dilim) veya yoğurt (1kase)
Öğlen: 4 yemek kaşığı sebze yemeği veya 4 yemek kaşığı kurubaklagil veya 3-4 köfte kadar et, balık veya tavuk, 2 yemek kaşığı pilav veya 1 dilim ekmek, 1 kase salata
Ara: Meyve (1 kase kiraz veya 3-4 tane kayısı/erik veya 1 tane şeftali) veya süt (1 bardak) veya peynir (1 dilim) veya yoğurt (1 kase)
Akşam: 4 yemek kaşığı sebze yemeği veya 4 yemek kaşığı kurubaklagil veya 3-4 köfte kadar et, balık veya tavuk, 2 yemek kaşığı pilav veya 1 dilim ekmek, 1 kase salata
Yatmadan: 1 dilim peynir veya 1 bardak süt
Olur mu canım sizinkiler de büyüyordur elbet :) sağlıkla gelsinler inşallahayy hadi maşlhh sizinkiler büyüdü sayılır :) bizimkilerde tık yok :/
Çok üzüldüm canım ama inşaallah düşündüğün gibi olmaz meleğin seninle kalırMerhaba melek anneler... O kadar mutsuzum ki. Sanirim kurtaj olacagim. 6+4dum dun. 2/3 gundur gogus agrim azalmisti. Dun sabah peceteye kahverengi leke geldi idrarimi yaptiktan sonra. Telas edip hemen esimle doktora gittik. Kese 6mm hala. Doktor olmasi gerekenden kucuk hala dedi. 1 hafta sonra tekrar gel dedi. Ayrica beta icin kan ver dedi. Kan verip eve geldim. Sonuc 1233 cikti. Dunyam karardi. Normalde 7000 8000 falan olmasi lazim gec dollenme oldugu icin. 12 eyluldeki kese olcumu 2.74 mmdi. 5 gunde ancak 6.14 mm olmus. Yarin tekrar kan verecegim. Yine dusuk cikarsa beta kurtaj olacagim. Rabbim sizlere saglikli gebelikler nasip etsin. Yasadiginiz lekelenmeleri hemen doktorunuzla paylasin hafife almayin. Her zaman risk oldugunu unutmayin melek anneler... Allah bana sabir versin.
Dün akşam doktoruma da yazmıştım
Az önce dönüş yaptı gel bakalım dedi
İlk hamileliğinden hiçbir şey hatırlamıyorum sanki
Çok zor süreçlerden geçmiştim belkide ondandır
Kasık ağrısıyla gece doktora gitmiştim
Ultrasondan bakmıştı doktor dış gebelik demişti sabah ameliyata alıcam dedi
O gece yediğim ilacın iğnenin haddi hesabı yoktu
Sabah geç kaldı doktor eşimde kızdı aldı beni başka bir şehire doktora gittik
Oradaki doktor kistin kanamış ağrının sebebi o dedi
Normal gebesin dedi
Hatta ikizmiş diğer kese 5.hafta kendiliğinden söndü
O gece verilen iğne ilaç sebep olmuş olabilir denildi
Sonraki zamanlarda da çok zor hamilelik geçirdim
Bundan dolayıdır ki hatırlamıyorum çok hamilelik evrelerimi
merhaba canım. inşallah ciddi bir şey değildir. lekelenme kahverengi olduğu sürece endişe etmeye gerek olmayabiliyor her zaman. benim de geçen hafta 2-3 sefer kahverengi lekelenmem oldu. hemen doktora gittim, ultrasonda kalp atışını görünce rahatlayabildim ancak. doktor kırmızı renkli lekelenme olursa hemen gelmemi söyledi. ama beta hcg nin düşmesi önemli bir nokta elbette. kan verdin mi ne oldu merak ettim. inşallah bebişin tutunur sana canım...Merhaba melek anneler... O kadar mutsuzum ki. Sanirim kurtaj olacagim. 6+4dum dun. 2/3 gundur gogus agrim azalmisti. Dun sabah peceteye kahverengi leke geldi idrarimi yaptiktan sonra. Telas edip hemen esimle doktora gittik. Kese 6mm hala. Doktor olmasi gerekenden kucuk hala dedi. 1 hafta sonra tekrar gel dedi. Ayrica beta icin kan ver dedi. Kan verip eve geldim. Sonuc 1233 cikti. Dunyam karardi. Normalde 7000 8000 falan olmasi lazim gec dollenme oldugu icin. 12 eyluldeki kese olcumu 2.74 mmdi. 5 gunde ancak 6.14 mm olmus. Yarin tekrar kan verecegim. Yine dusuk cikarsa beta kurtaj olacagim. Rabbim sizlere saglikli gebelikler nasip etsin. Yasadiginiz lekelenmeleri hemen doktorunuzla paylasin hafife almayin. Her zaman risk oldugunu unutmayin melek anneler... Allah bana sabir versin.
Olur mu canım sizinkiler de büyüyordur elbet :) sağlıkla gelsinler inşallah
Merak etme canım benim duyarsin bak ikimizde 6+4üz ben bugün çok şükür duydum ama ses hafif hafif geliyordu.bence senin de kalp atışı varamin canım hepimizee bende bi sesini duysam ayy gecem gündüzüm karıltı valla allahım yrdımcımız olsun
ay ben de yükleyemedim cnm ya.Çok teşekkürler kızlarr ama boyu nerde yazıyor ki acaba foto da yukleyemiyorum öğrenince soylerim
1 cm galiba öyle birşeyler yazıyo ama foto yüklemeyi beceremiyorum canım ben de aman bosveray ben de yükleyemedim cnm ya.
Amin canım benim duyarsın inşallah az kalmış sana daamin canım hepimizee bende bi sesini duysam ayy gecem gündüzüm karıltı valla allahım yrdımcımız olsun
bilmiyorum işte tatlım insan meraklanıyor görmek istiyor ama bir kaç makale fazlasının bebeği rahatsız edeceğini yazmış, kalp atışında özellikle ısı veriliyormuş kalbe o yüzden kısacık dinletiyorlarmış falan. yoksa bizler her hafta görürüz bebişleri.canım aslında yurt dışında sağlık hizmetleri daha masraflı olduğu için öyle. Bir süre Amerika'da yaşamıştım ordan biliyorum, sigorta şirketleri olmadan hastaneye adım atamıyorsun, onların da kapsamları farklı farklı oluyor. çok acil veya tehlikeli bir durum olmadığı sürece her trimesterde bir sefer olmak üzere girmek yetiyor. ama zararlıdır diye kesin bir şey okumadım sadece gereksiz olduğu söyleniyor.bir kaç saniyelik ses dalgalarının bebeğe zararı yok sanırım.
Merak etme canım benim duyarsin bak ikimizde 6+4üz ben bugün çok şükür duydum ama ses hafif hafif geliyordu.bence senin de kalp atışı var
Moralini bozma inşallah bebeğin seninledir inşallah buyur dua en büyük devaMerhaba melek anneler... O kadar mutsuzum ki. Sanirim kurtaj olacagim. 6+4dum dun. 2/3 gundur gogus agrim azalmisti. Dun sabah peceteye kahverengi leke geldi idrarimi yaptiktan sonra. Telas edip hemen esimle doktora gittik. Kese 6mm hala. Doktor olmasi gerekenden kucuk hala dedi. 1 hafta sonra tekrar gel dedi. Ayrica beta icin kan ver dedi. Kan verip eve geldim. Sonuc 1233 cikti. Dunyam karardi. Normalde 7000 8000 falan olmasi lazim gec dollenme oldugu icin. 12 eyluldeki kese olcumu 2.74 mmdi. 5 gunde ancak 6.14 mm olmus. Yarin tekrar kan verecegim. Yine dusuk cikarsa beta kurtaj olacagim. Rabbim sizlere saglikli gebelikler nasip etsin. Yasadiginiz lekelenmeleri hemen doktorunuzla paylasin hafife almayin. Her zaman risk oldugunu unutmayin melek anneler... Allah bana sabir versin.
Hayırlı olsun canım gözünüz aydın bebeğin baştan popoya kadar olan boyu :) crl olarak yazıyorÇok teşekkürler kızlarr ama boyu nerde yazıyor ki acaba foto da yukleyemiyorum öğrenince soylerim
Benim ultrason kağıdında crl yazmıyor yani çok baktım ama, burda görmüştüm boy crl diyeHayırlı olsun canım gözünüz aydın bebeğin baştan popoya kadar olan boyu :) crl olarak yazıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?