- 19 Ocak 2017
- 486
- 301
- 23
- 37
Canım düşük tehlikesine karşı kullanılan bi ilaç.adi progestan, progesteron hormonu iceriyo sanirim. Bebegin tutunmasini sağlıyor.dusuk tehlike yoktu ama doktora karnım ağrıyor deyince her ihtimale karşı vermişti geçen hafta
tatlım paylaştığım linki okursan çok bir şekilde anlarsın.
http://www.mumcu.com/hamilelikte-aspirin-ve-progesteron-kullanimi/
kızlar bu çalışmayı okumanızı tavsiye ederim bir çok soruyu cevaplıyor bence.
haklısın cnm, bebekler ve bizler hepimiz Allah'a emanetiz. anne adayları olarak telaş ediyoruz korumaya çalışıyoruza ama alacak nefesi varsa o gün değişmiyor. Sabırla inançla dua ile beklemek zorundayız ve araştırmalıyız sonuçta bedenimiz değişiyor bilmeliyiz. Bir sınavdayız ve inş başarılı çıkarız. Allah herşeyin hayırlısını en güzelini versin sana da bizlere de inş. Rabbim istedikten sonra bebişlerin önünde hiç bir engel duramaz bunu unutmayalım.Paylasimin icin tesekkurler. Lekelenmem olmasina ve riskli olmama ragmen ayni seyleri dun doktorum soyledi. Prog. Veya aspirin tedavisinin kanitlanmis hic bir yaninin olmadigini aksine zarari olabileceginden bahsetti. Saglikli bir gebelikse zaten duvara tirmansan hoplasan ziplasan tutunur yavrucak. Sagliksizsa hic bir ilac tutmaz onu. Doganin kanunu boyle. Herkese saglikli mutlu gebelikler..
Canım 6+4 içen duymuştum ben kalp atışını, inşallah sen de duyarsınyarın ilk kez dr a gidicem takvme göre 6+1 olcak sanki kendi kendime gelin güvey oluyomusumda dr a gidiyomusum hissi var sürekli okuyorum burayı ki o his biraz otursun diye
kalp atısını duyma ihtimalim yok sanırım bu kadarken
Belki duyarsin canım ben de 6+4üm bugün duydum şükür.Duymazsan da telaş yapma haftaya duyarsin inşallahyarın ilk kez dr a gidicem takvme göre 6+1 olcak sanki kendi kendime gelin güvey oluyomusumda dr a gidiyomusum hissi var sürekli okuyorum burayı ki o his biraz otursun diye
kalp atısını duyma ihtimalim yok sanırım bu kadarken
Ayda 1 ultrasona girmek ideal diye duydum aksi durumda yani gerekirse zaten bakılır ama rutini ayda 1kızlar merhaba. bir kaç gündür yazamıyorum malum okullar açıldı, dersler başladı. geçen hafta kontrole gittiğimizde ilk kez karından kalp atışını duyduk miniğimin. 9 mm idi bebek. özele gitmiştim, kısmetse doğumu orda düşünüyorum. yarın da devlette randevum var. devlette de takibe devam etmeyi düşünüyorum, tahlillerimi orda yaptıracağım. ama bu yüzden her hafta ultrasona giriyorum iki farklı doktorda. acaba bebeğe bir zararı var mı? artık vajinal bakılmasına gerek yok, karından çıkıyor. nette biraz araştırdım, kimileri sık ultrasona girmenin iyi olmadığını söylemiş ama genel olarak zararları hakkında kanıtlanmış bir şey de yok. siz ne düşünüyorsunuz?
Çok geçmiş olsun canım, bebisko sağlıklı ya çok şükür.insallah sen de bi an önce toparlarsınSelam kızlar uzun bir aradan sonra ben geldim. 1 haftadır hastanede yatıyorum.malesef aşırı bulantı ve kusmafan dolayı baygınlık geçirerek hastaneye kaldırıldım ve doktorum hastaneye yatmamı söyledi. Serum tedavisine başlandı günde 3 kere serum verildi. Tedavimin yarısında ufak bir kahverengi lekeyle progestana başladı doktorum. Bugün taburcu oldum dramamine verdi doktorum. Günde 2 kere olarak. Çok şükür bebeğimin gelişimi haftasıyla uyumlu kalbimiz atıyor. 7+4 üz bugün. Ufak mide bulantılarım var ama bayılcak kadar değil. Allah düşmanımın başına vermesin çok sıkıntılı günler geçirdim. Herkese hayırlı gebelikler. ❤
benim sanırım geç döllenme dedikleri durum olabilir betam arkadan geldi biraz yarın eğer bi sıkıntı yoksa anca 6000 olmustur tabi bunlar yorumlamalarım Allah herkese güzel hamilelikler yaşatıp sağlıkla kucagımıza almayı nasip etsinCanım 6+4 içen duymuştum ben kalp atışını, inşallah sen de duyarsın
benim ikinci çocuk ama coktan unutmusumBelki duyarsin canım ben de 6+4üm bugün duydum şükür.Duymazsan da telaş yapma haftaya duyarsin inşallah
Ins. Kalp atışını da duymak nasip olur canim hepimize.bende bBende dr dan geldim şimdi 6+3 üm bugün keseyi gördük ama bebek henüz girmemiş keseye ilk hamileliğimde de aynısı yasadım gec döllenme olmustu sanırım buda öyle oldu ama bunda değerim cok yüksekti normal zamanda yumurtladım heralde diye düşündüm ama doktorum değerle alakası yok aralıklar cok geniş cünkü dedi adetlerim hep düzensiz 35 bazen 40 günü bulduğu bile oluyo kese düzgün ve olması gereken yerde dedi doktorum 25 mm ymiş kese boyutu eğer 30 mm ve üzeri olsa bebek olmasa o zaman boş gebelik olabilirdi dedi ama suan cok arada dedi 29 unda tekrar gidicem inşallah görebilirim bebeğimi Allah hakkımda hayırlısını nasip etsin inşallah oğlumda cok üzülmüştüm 1 hafta hep ağlamıştım ama bunda daha sakinim Rabbim neylerse güzel eyler yiyecek lokması varsa ailemize katılır inşallah.Sizlerden kese ölçüsü bilen kağıtta yazan var mı acaba
kalp atışını da duymak nasip olur inşallah cunlemize.bende gittim bugun 4+3 normalde ama 5+1 ciktik kese güzel sağlıklı dedi 4mm dedi bende de crl yazmiyo GSD1 0.462 cm yaziyoBende dr dan geldim şimdi 6+3 üm bugün keseyi gördük ama bebek henüz girmemiş keseye ilk hamileliğimde de aynısı yasadım gec döllenme olmustu sanırım buda öyle oldu ama bunda değerim cok yüksekti normal zamanda yumurtladım heralde diye düşündüm ama doktorum değerle alakası yok aralıklar cok geniş cünkü dedi adetlerim hep düzensiz 35 bazen 40 günü bulduğu bile oluyo kese düzgün ve olması gereken yerde dedi doktorum 25 mm ymiş kese boyutu eğer 30 mm ve üzeri olsa bebek olmasa o zaman boş gebelik olabilirdi dedi ama suan cok arada dedi 29 unda tekrar gidicem inşallah görebilirim bebeğimi Allah hakkımda hayırlısını nasip etsin inşallah oğlumda cok üzülmüştüm 1 hafta hep ağlamıştım ama bunda daha sakinim Rabbim neylerse güzel eyler yiyecek lokması varsa ailemize katılır inşallah.Sizlerden kese ölçüsü bilen kağıtta yazan var mı acaba
Düşüğü önlemek için canım.normal hamilelikde veremiyor dr. Fakat kanama akintida kan olursa veriyo tedbir amacliBi şey soracağım progeseron nedir ? her hamile kulanır mı ? bir çok kişi kulanıyor sanırım burada ben anlamadım
Farkli dr gittiysen eger cihazla alakali garkli bi hesaplama oluyoMerhaba arkadaşlar hamileligin iz hayırlı olsun bende tup bebek yöntemiyle hamile kaldım keseyi gördük ama hala kalp atışını duymadık bugün özel bir Dr gittik 7+4 olmasi gerekirken 6+4 dendi şaşırdım çünkü geçen cuma 6+6 denmisti acaba kalp atışı duyulması gerekmiyormuydu cuma günü kendi Dr kontrolüm var inş herşey yolundadir
Selam kızlar uzun bir aradan sonra ben geldim. 1 haftadır hastanede yatıyorum.malesef aşırı bulantı ve kusmafan dolayı baygınlık geçirerek hastaneye kaldırıldım ve doktorum hastaneye yatmamı söyledi. Serum tedavisine başlandı günde 3 kere serum verildi. Tedavimin yarısında ufak bir kahverengi lekeyle progestana başladı doktorum. Bugün taburcu oldum dramamine verdi doktorum. Günde 2 kere olarak. Çok şükür bebeğimin gelişimi haftasıyla uyumlu kalbimiz atıyor. 7+4 üz bugün. Ufak mide bulantılarım var ama bayılcak kadar değil. Allah düşmanımın başına vermesin çok sıkıntılı günler geçirdim. Herkese hayırlı gebelikler. ❤
Cok gecmis olsun.amin herkes hayirlisi ile atlatir ins bu hamisli ve hayirlisi ile kucagimiza alalimSelam kızlar uzun bir aradan sonra ben geldim. 1 haftadır hastanede yatıyorum.malesef aşırı bulantı ve kusmafan dolayı baygınlık geçirerek hastaneye kaldırıldım ve doktorum hastaneye yatmamı söyledi. Serum tedavisine başlandı günde 3 kere serum verildi. Tedavimin yarısında ufak bir kahverengi lekeyle progestana başladı doktorum. Bugün taburcu oldum dramamine verdi doktorum. Günde 2 kere olarak. Çok şükür bebeğimin gelişimi haftasıyla uyumlu kalbimiz atıyor. 7+4 üz bugün. Ufak mide bulantılarım var ama bayılcak kadar değil. Allah düşmanımın başına vermesin çok sıkıntılı günler geçirdim. Herkese hayırlı gebelikler. ❤
Çok çok geçmiş olsun.ilk hamileliğimin 4 ayının çoğunu günü ben de hastanelerde yattım bilirim zordur
Ama bebişin iyi çok şükür unutuyor insan yaşadıklarını
Ay gerçekten umutabilcekmiyim bilmiyorum çok zor günler yaşadım tekrar öyle olmaktan çok korkuyorumÇok çok geçmiş olsun.ilk hamileliğimin 4 ayının çoğunu günü ben de hastanelerde yattım bilirim zordur
Ama bebişin iyi çok şükür unutuyor insan yaşadıklarını
Ay cnm benim yaa aramızda en çok sen etkilendin bulantılardan dikkatli ol lütfen mümkün olduğunca oku neler iyi geliyor inş çabuk atlatırsın.Selam kızlar uzun bir aradan sonra ben geldim. 1 haftadır hastanede yatıyorum.malesef aşırı bulantı ve kusmafan dolayı baygınlık geçirerek hastaneye kaldırıldım ve doktorum hastaneye yatmamı söyledi. Serum tedavisine başlandı günde 3 kere serum verildi. Tedavimin yarısında ufak bir kahverengi lekeyle progestana başladı doktorum. Bugün taburcu oldum dramamine verdi doktorum. Günde 2 kere olarak. Çok şükür bebeğimin gelişimi haftasıyla uyumlu kalbimiz atıyor. 7+4 üz bugün. Ufak mide bulantılarım var ama bayılcak kadar değil. Allah düşmanımın başına vermesin çok sıkıntılı günler geçirdim. Herkese hayırlı gebelikler. ❤
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?