- 10 Eylül 2017
- 884
- 1.090
- 63
- 38
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #22.721
Canım herkesin hamileliği farklı geçiyor sonuçta korkma ınş sende hafif geçer ama ben 32 de ayrilmazsam zaten yaz tatiline denk geliyor boşa gidiyor doğum sonrası iznim bari öncesinde kullanayim da evde dinleneyim istiyorum.Canim 35 haftaya kadar çalışmayı düşünüyorum bende doğum sonrasına daha fazla iznim kalsın diye ama ağırlaştığı söylemişsin o kadar kötü mu yani.. Bende de bel fıtığı var çünkü korktum şimdi..
Biraz nette baktım da doldurmak gerekiyormus perşembeye kadar çalışırım da cuma ağır geliyor bana 8.30 dan 15.40 a 8 saat dersim var cumalari bel agrisindan pert oluyorm. Cuma da doktora giderim bir günlük rapor alırım napayim korkuyorm yuruyemicem diye 2 sene topalladm fitiktan sonra operasyon oldm da iyiydm gebelikte kilo binince kendini hatirlatiyor32 yi doldurmak lazım diye bliyorum da çok sıkıntı değil o hafta rapor al sonra doğum iznine ayrıl birde doktorun tarihde oynayabiliyorsa pazartesiden başlatsın iznini
Çok sağol canım :* tarçını hiç sevemedim nedense kokusundan bile rahatsızım. Yine de bir sefer denerim:) süte bende şaşırdım Ee bu çocuklar nasıl beslenecek ya zaten dikkat ediyoruz ondan bundan kısarak günde 2 bardak içiyorum. Rabbim korusun yavrularımızı sağlıklıca kucağımıza alalım inşallah.Çok teşekkürler arkadaşım.bende bildiğim bikac şey soyliyim.bi onceki ogunle ertesi sabahki ogün arasında en fazla 10-12 saat olması gerekiyormuş.tarçın iyi bir kan sekeri dengeleyiciymis ama dozunu çok iyi ayarlamak gerekirmiş.fazlası bebekte toksik etki yaparmış Allah korusun.yani cok azcik meyvelerin üstüne serpilebilir herhalde .bazen minicik muzun falan üstüne dokuyorum.bol su içmek ve stresten de uzak durmamız gerekirmiş.insallah bir sıkıntı yaşamadan atlatiriz bugünleri.ayrıca keten tohumuda iyi gelirmiş diye söylediler ama onu daha arastirmadim.birde sutte bile glikoz olduğunu duyunca şok geçirdim.ne zormus doğru dürüst beslenmek
Cok guzel gorunuyorlar canim. Kendin nasil yaptin? Kumaslar arasina baska bir malzeme koydun mu yumusak olsun diye? Bir de makine dikisi mi? Ben de bir cok seyi kendim yapmak istedim ama makinem olmadigindan hic cesaret edemiyorum.
Canım ben sleepy bin alt degistdeği ortisunu aldım kesinlikle yenidoğan dan iki yaşına hala kullanıyorum. Çok iyi . Diğer markalar da iyi ama sleepy kocaman onun icon sevdim ve kirlenene kadar kullanip sonra atıyorumCok guzel gorunuyorlar canim. Kendin nasil yaptin? Kumaslar arasina baska bir malzeme koydun mu yumusak olsun diye? Bir de makine dikisi mi? Ben de bir cok seyi kendim yapmak istedim ama makinem olmadigindan hic cesaret edemiyorum.
Oh ne guzel masallah saglikla beklemek kaldi geriyecok sukur iyi gecti nasıl rahatladım
KesinlikleYa hiç olur mu bebek arabası olmadan. Bebeğe göre değişir bu durum. Kullanmadan bilinmez ki. Bizimki de tam tersi bebek arabasında en başta baya uçtu. Travel sistemler falan. En çok ben kullanıcam oysaki. Israrcı oldu ama sonunda o da anladı gidip bakınca. Kullanışlı teavellerde çok pahalıydı.
Erkek milleti çeşit çeşit işte. Kadınlara bir kılavuz yeter oysa ki
Cok uyguna almissin gule gule kullan canim .3 lu bideTesadüfen girdiğim bir mağazadan pijama alıp çıktım cok uygun fiyata 55 TL'ye
Bence mutlu ol ne kadar ilgilenen ve arastıran eşin var benimki hiç oralı dgıl. Ben baktıklarımı gosterdiğimde bile sallamıyoEn başta birçok tecrübeli annenin tavsiyesi üzerine park yatağa karar vermiştim. İçim çok rahattı park yatak alacaktım.
Sonra başta eşim olmak üzere kardeşim vs düşüncemin değişmesine neden oldular.
Eşim Yok öyle yatak mı olur adam gibi beşik alalım ben sevmiyorum onları çadır gibi vs diye diye soğuttu beni
Zaten içimde heves vardı karyola beşiklere. Onun da gazıyla fikrim değişti.
Gelin görün ki beyfendinin de dün fikri değişti. Şimdi park yatak alalım diyor. Delirtecek beni valla. Joie nin park yatağını görmüş çok beğenmiş. Mini beşiği varmış bilmem ne? Ona ikna çabasında. Bugün gidip alalım e bebekten diyor
Ben ise napsam bilemedim yine
Gerçi çilek in karyolasında aklım. Vazgeçmeyi düşünmüyorum. Ay ne çok konuştumsiZe döktüm içimi
Eger branş anasınıfı ise bence idarecilikte kal. Bende rehber öğretmenim iyiki öyle bak sende sut iznini sıkıntısız kullanabilirsin işteArkadaşlar bir devlet okulunda idarecilik yapıyorum..
Sorum şu ki tecrübeli arkadaşlar doğum sonrası sürecinde süt iznini nasıl kullandılar.. Idarecilikten öğretmenliğe dönmek mi mantıklı yoksa 3saat süt iznini idarecilikte kullanmak mi.. Malum okul öncesi her zaman süt izninde sorun yaşanan bir kademe olmuştur.. Öğretmenliğe döndüğümde başka okula geçeceğim ve yönetim bunu nasıl karşılar bilemiyorum.. Kafam çok karıştı.. Idarecilige devam etsem temmuzda ise donmem gerekecek fakat ogrermenlige donsem 1 ay daha bebegimle vakit geçirebileceğim.. Bu konuda tecrübesi olanlardan yardım istiyorum lütfen..
Canım sen ne zaman başladın nidilata. Bende 1 hafta oldu başlattı doktorum erkek doğum önleme amaçlı dedi ilk günler çok zorlandım kalp çarpıntısı yüzde ateş baş ağrısı tansiyon düşmesi devam etti öyle şimdi yine çarpıntı var ama o kadar hissetmiyorum 1 saat falan kadar hızlı çarpıyor tansiyon düşüyor sonra geçiyor. Sende durumlar nasılAmin amin bende ondan korkuyorum zaten düşük tansiyonluyum. Allah tüm yavrulara vaktinde saglıkla kavusmayı nasip etsin
Baby nestten neden vazgectin pekiMasallah canim nasil gecti sorun yoktur insallah.
Ben babynestten vazgectim.oyun halisida dogsun kendini toparlasin sonra alirim diye dusunuyorum.
babynestten neden vazgectin peki. Bebek acısından problem mi oluyomusMasallah canim nasil gecti sorun yoktur insallah.
Ben babynestten vazgectim.oyun halisida dogsun kendini toparlasin sonra alirim diye dusunuyorum.
Benım aslında erken dogum riski olusturacak bebekte rahimde hiçbirseyde belirti yok ama o tarif edemediğim kasılma problem cıkarabilir dedi. Normalde bana 23 gibi ilacı verdi doktorum. Yine yogunlastı sonra aile hekimi yazarken ilacı baya korkuttu beni. Tansiyonun cok düsebilir dedi. Bende o korkuyla bi iki gün kullandım. Bir de dün içtim artınca. Bence o kadar etki yapıyosa doktorun da onay verirse bi gün dur bi gün iç. Ama riskli durumdaysan bırakma bol bol uzan hatta gece iç. Çünkü 25 den itibaren erken dogumu olan arkadas bıraktıgımda dogurdum demişti. Ben dün eşim eve gelemden içmedim mesela. Ve dehset baş agrısı yapıyo ona katılıyorum. Biraz uzun olduCanım sen ne zaman başladın nidilata. Bende 1 hafta oldu başlattı doktorum erkek doğum önleme amaçlı dedi ilk günler çok zorlandım kalp çarpıntısı yüzde ateş baş ağrısı tansiyon düşmesi devam etti öyle şimdi yine çarpıntı var ama o kadar hissetmiyorum 1 saat falan kadar hızlı çarpıyor tansiyon düşüyor sonra geçiyor. Sende durumlar nasıl
Çok teşekkür ederimmBence etmiyordur canim. Ben daha once tok gitmistim ve cikmisti. Doktor aclik toklukla ilgili bir sey demedi.
Canım ben magnezyum diasporal şase kullanıyorum uzun zamandır, bittikçe yeniliyorumSence saglik ocagindaki aile hekimi verir mi magnezyum? Veya derdimi anlatsam anlar mi? Doktorlara karsi o kadar guvensizim ki. Hangi magnezyum ilaclari hamilelik icin uygundur? Bundan sonra ben ilaclarimi dahi doktora sormak yerine intten arastirip alacam. Cok yanlis ve cagilce biliyorum. Ama gittigim doktorlarlar da gercekten cok bastan savmaci. En son gittigim doktordan kan ilacimin bittigini soyledim. Bana farkli bir kan ilaci yazdi. Yazdigi kan ilaci 3 degerlikli demir iceriyor. Bunun vucutta emilimi o kadar zor ki. Resme bosuna iciyorum. Cok afedersin tuvaletimin rengini bile Degistirmedi. Yazdiklari ilaclarda bile fayda yok. Kendime, internete daha cok guveniyorum.
Gecenlerde bi yere bebek görmeye gittim oyun halısı içine anne yani bebeği içine koyup yatırabilecegın bir sey almıs ona koymus cok da güzel duruyodu. Bu oyun halısında hangisini almak lazım ki acaba
O acıdan bakılınca haklısın yerinde olsam bende erken ayrılırdım.. Şimdi ben gun hesapliyorum mecburenCanım herkesin hamileliği farklı geçiyor sonuçta korkma ınş sende hafif geçer ama ben 32 de ayrilmazsam zaten yaz tatiline denk geliyor boşa gidiyor doğum sonrası iznim bari öncesinde kullanayim da evde dinleneyim istiyorum.
Evet bizimki biraz daha iri25. Haftada boyu 32 cm kilosu 872 gr
Magnezyum veriliyo, ben bittikçe direkt eczaneden alıyorum reçete göstermedenCanım sağlık ocakları veriyormu bilmiyorum yarın bir sor ben kızımdayken magnezyum bittiğinde eczaneden reçetesiz almıştım ama şimdi veriliyormu bilmiyorum zira geçen gün eczaneye gitmiştim kadının biri d vitamini istedi eczacıda artık o da reçetesiz verilmiyor bakanlık kısıtlama getirdi dedi
Doktor biraz korkuttu beni ne bileyimO kadar da aşırı bir durumun yok bence...dikkat ediyorsan sorun değil diye düşünüyorum
Ayy evet ne güzel sen hiç almamışsın kilo. Ben hastane çıkışlarını aldım ve yenidoğan tulum body falan da aldım olurlar inşallah. Az giysede bi kere giysin bariBen hic yenidoğan almadim henuz. Sanırım almayacağım. Oglum da hastane çıkışinin zibini olmamıştı kucuk gelmişti :) burada bence bizim aldigimiz kilolarla bebegin kilosuyla pek alakasi yok. 8 kilo alip 4 kilo cocuk doguranda bilirim 25 kilo alip 3 kilo doganda. Ben 53 le hamile kaldim 56 kiloyum suanda. Ve bebek önde simdilik. Plesentanin bebegi beslemesiyle alakali bence.
Bez paketinden çıkıyor tek kullanımlık, ayrıca da alabilirsin. Bence tek kullanımlık mantıklı, diğer türlü alt açma bezleri çiçekli böcekli elyaflı falan olanlar pek hijyen değilKizlar bebek bakim ortusu/alt degistirme ortusu hakkinda dusunceleriniz nedir? Gercekten gerekli seyler mi? Disari misafirlige falan gittigimizde gerekli olacagini dusunuyorum. Ama ev icin de gerekli mi sizce? Bir de kullanan anneler, o ortuler tek kullanimlik mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?