2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Karnın çok büyük diyen mallardan bıktım artık arkadaş benim karnım milleti gerdi, ne çok seviyorlar boş konuşmayı illa moral bozacak bişey buluyorlar ... gerizekalı cahil pislikler
evet canım katılılıyorum malesef insanlarımız boş konusmayı cok sevıyor özellikle hamilelere karşı konusulurken dikkat edılmesı gerekıyor bunu düşünemeyenler oluyor malesef cok sinir bozucu en ufak bir "maşallah"de yani bunu bıle yapamıyorlar ama olumsuz yorumu çat dıye söyleyıveriyor

Canım ihmal etme. Benim bi arkadaşımın doğumdan sonra el bileğinde bisey oldu bebegi 8aylık 8 aydir cocugunla ilgilenemiyor hep birilerinin yaninda olması lazım. Hiç kullanamıyor sol elini. Gitmediği doktor kalmadı fizik tedavi de gördü alternatif tıptan da yararlandı ama yook geçmiyor. Kesin bi tanı da koyamadılar kızcağız mahvoldu. Gerçi onun gençliğinde bi sıkıntı olmamış doğumdan bir ay sonra falan gittikce kötüleşen bi hal almış.

Hangisi yüksek çıktı? Hangi saat aralığı?

Ilkaylarda olmustu canim . Midebulantisi icin bileklik kullaniyordum o yapti.fastjel kullanmistim oyle gecti.

Hanimlar reflu basladi bende.. Perisan oldum bugun. Sizde de var mi? Bu zamana kadar hic boyle bisey yasamamistim cok kotu bisey
Var canim maalesef ilac kullanmamak icin uyumadan 2_3saat once hicbirsey yemiyorum.aksam yemegindede rahatsiz edici seyler yemiyorum.
Karnın çok büyük diyen mallardan bıktım artık arkadaş benim karnım milleti gerdi, ne çok seviyorlar boş konuşmayı illa moral bozacak bişey buluyorlar ... gerizekalı cahil pislikler
Bende biktim artik.onlara ne acaba giciklar .
Bide kafam takiliyo uzuluyorum birsuru .

Kötü niyetli demiyolardır canım yaa stres yapma kendine... Keşke bana deseler öyle büyüyor diyince nasılsın mutlu oluyorum bi bilsen büyüyor bebeğim diye.. Maşallah desinler yeter
Ayy bendee :)) bugun ilk dega yabanci birisi hamile oldugumu fark etti ve ben cok mutlu oldum :))

İnşallah düzelir o kadar protein agorlıklı yiyorum ki ama pek ekmek falan yemiyorım. Gerci yapabilecegim bişey yokmus. Biraz korktum acıkcası iki haftada bir cagırcam dedi zaten kontrol amaclı.bi istirahat olayını yapamadım su hamilelikde eşim de sagolsun hiç bişi yapmaz.

Evet çok bişey yok işin aslı ama seninki riskli değil İnşallah kötü tecrübem var bu gerilik olayıyla Allah bidaha yaşatmasın risk olunca öyle seninki gibi olmuyo canım kilosu Ne kadardı mesala haftayla uyumlumuydu

Kızlar mustela setinin içindeki şampuan konak önlemez mi? Mustela konak önleyici köpük şampuan mı almak lazım ayriyeten???

Kızlar ağlamaktan içim çıktı
Öksürük ciğer ağrısı nedeniyle göğüs hastalıklarına çıktım kan tahlili yaptı
Crp değerim referans 0-6 iken 71 çıkmış yani enfeksiyon var demek
Doktor illa röntgen dedi, kendi doktorum ile konuşturdum o da çekilebilirsin dedi
Aşağı inmişken ağlayarak yapamadım çıktım yine doktora ben yapamıcam, kahve bile içmiyorum ona bir şey olcak diye dedim
Yazı aldı benden röntgeni kabul etmedi diye, senin hayatın daha önemli dedi
8 tane iğne ve 2 tane ilaç yazdı 7 gün rapor verdi
Ptesi mutlaka tekrarlayalım crp testini dedi
Doktorum yazdığı ilaçları kullanabilirsin diyo ama ona bile içime rahat değil hala ağlıyom bebeği de strese sokuyom
sofiarya crp değerim çok yüksek nette çok kötü şeyler yazıyo
Napçağımı şaşırdım

Hanimlar reflu basladi bende.. Perisan oldum bugun. Sizde de var mi? Bu zamana kadar hic boyle bisey yasamamistim cok kotu bisey
Bende de sürekli mide yanması oluyor . Ağzıma kadar yanıyor . Gaviscon şurup verdi doktorum . Üzerinde Pepper mint yazandan alıyorum . Başka türlü yatamıyorum . Ayrıca yastığım hep dik konumda yatıyorum . İşim gereği sürekli konuşmak zorundayım şurup olmasa çok sıkıntılı .

Canım geçmiş olsun ilaçlarını kullanmazsan daha kotu olursun senin hastalığın daha çok etkiler yavrunun ilaçlarını iç igneni vurul sakin aksatma bol bol c vitamini al.ihlamue tuket tekrar çok geçmiş olsun.

Canım çok geçmiş olsun değerin çok yüksekmiş. Benim bir tanıdığım mr da öğrendi hamile olduğunu. Uzaktan bir akrabamız da trafik kazası sonucu durmadan mr a girmek zorunda kaldı yoğun bakımda kaldı bir süre şükürler olsun ki Bir sorun cikmadi ama aile çok korktu
Doktorlar genelde ilaç verirken kar-zarar olayına bakıyorlar eğer kullanabilirsin diyorsa doktorun dinle bence çünkü bebeğinde senden senin kaninla besleniyor
Crp de kandaki enfeksiyon değeri. Böyle bir denklem yapınca kullanman daha doğru sanki. Umarım en yakın zamanda atlatırsın canım.

"Gebelik döneminde fazla kilosu olan kişilerde ve hareketsiz yaşam süren kişilerde değerlerde yükselmeler oldukça sık oluşur. Bundan kaynaklı olarak da uzman hekimler egzersiz önerilerinde bulunabilir. Ayrıca beslenme konusunda da dikkatli olunması gerekmektedir. Haftada 2 ya da 3 porsiyon Omega 3 bakımından zengin olan balıkların tüketilmesi gerekir. Folik asit bakımından zengin olan zeytinyağı crp değerlerinin düşmesi adına etkilidir. Özellikle yemeklerinizde ve salatalarınızda kullanabilirsiniz. Yer fıstığı, ceviz, kaju, ay çekirdeği, badem, muz ve yeşil yapraklı olan sebzeler değerlerin düşmesi konusunda önemli düzeyde destek sağlar. Ayrıca hamilelik dönemi içinde yetersiz düzeyde uyku da seviyelerin yükselmesine neden olmaktadır. Bundan dolayı yeteri kadar uyumak ve dinlenmek gerekir. Bu detayların hepsinden uzman hekimin haberi olmalıdır. Hatta bu konuda gerekli tavsiyeleri kendisi verebilir."

Çok geçmiş olsun canım, içini ferah tut doktorunun önerilerini de bence dikkate al. Onu kullanmam bunu içmem falan deme çünkü kandaki enfeksiyon allah korusun erken doğuma kadar götürür. Doktoruna müdahele etme ki bir an önce değerleri normale döndürsün.

Canım çok geçmiş olsun kendini bu kadar yıpratma stres bebeği olumsuz etkiliyor. Crp evet yüksek ama hemen telaş yapıp kendini paralayacak kadar değil bildiğim kadarıyla. Ve zaman zaman çeşitli nedenlerle yükselebiliyor diye biliyorum. Uzmanı olduğum bir alan değil tabiki sadece bildiklerimi söylüyorum. Sofiarya doğru bilgiyi verecektir. Ama bir doktora giderek de çok karar verme bence bulunduğumuz yerde sağlıkla ilgili malesef sıkıntılarla karşılaşabiliyoruz. Ihmal de etme bazen ufak şeyler büyük sonuçlar doğurabiliyor. Sen pazartesi tekrar tahlil yaptır dayanmıyorsan pazartesiye kadar stres yapma git başka bir doktorla daha görüş. Inşallah düşündüğün kadar kötü bir durum değildir.

Arkadaşım 2.5 ay önce doğum yaptı, 3 düşüğü var. Bir sürü hormon ilacı kullandı. Bunların hepsi bir araya gelmiş 2 gün önce gece acile gitti bacak ağrısıyla ve dvt diye bir hastalığı ortaya çıktı. Kan pıhtılaşmasıyla ilgili bir hastalık ve çok tehlikeli ölümle sonuçlanabilir. Kısa keseyim 2 gece burda devlet hastanesinde yatırdılar ve burda tehlikeli olduğu için iyi bir dr bulamadılar sabah ambulansla İstanbul a özel hastaneye gitti. Geceliği 1500 lira ve en az 15 gün kalması planlandi. Ve hem maddi hem manevi şu an çok zor durumda. Demem o ki arkadaşlar hepinize söylüyorum bazen ufak şeyleri ihmal edebiliyoruz hamileyken ve doğum sonrasında sıkıntı yaşadığımızda doktora gitmeyi ihmal etmeyelim. Çok üzgünüm arkadaşım için. Bebeğinden ayrı kaldi psikolojisi çok kötü ve durumu da çok ciddi. Ona da dua ederseniz çok sevinirim. O kadar üzgünüm ki onun için yanında destek olabilecek akrabaları bile yok doğru düzgün. Bebeğe bile tanıdıklar bakıyor.

canım çok geçmiş olsun, doktorlar kullan diyorsa ilacını kullan bence. gebelikte ne ilaçlar kullanıp sağlıklı doğum yapan bir sürü insan var. lütfen daha fazla üzülme, o antibiyotikler crpyi düşürür, sen de bebek de bir an evvel rahat eder. tekrar çok geçmiş olsun

Kızlar geçenlerde doğum gününe gittik oğlumla ve orada cikolatali pasta yedi meyva suyu içti birde çocuklara süt burger alınmış ondan verdiler. Ben ise bunları fazla vermiyorum oğluma ama hem çikolatalı pasta hemde meyva suyu içmiştir ama ilk defa süt burger yedi. Gece saat 11:30 gibi kafası kaşınmaya başladı bir baktım kafasında şişlikler oluşmaya başladı. Kafasının heryerinde şişlikler oluşmaya başladı. Allah'tan yakınımızdaki eczane nöbetiydi o gece hemen alerji ilacını aldım içti ve şişlikler durdu. Ertesi günde ayaklarinin altında kızarıklıklar farkettim ve yavaş yavaş şişlikleri indi.
Oğlum yazın 1 kilo çilek yer yada kabuklu fıstık alırız onu yer ilk defa böyle bir olayla karşılaştık. Ve doğal olarak sünnetimiz ertelendi.
Evet ilaçlarında yan etkileri var ama en azından biliyoruz okuyoruz. Peki bu paket gıdaların yan etkileri. Vücudumuza ne yaptıkları muamma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…