- 21 Ocak 2013
- 12.506
- 20.142
- 398
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #23.561
İnşallah düzene girer bir an önce canım.Muhtemelen çok yüksek olmadığı içindir. yani diyetle kontrol altına alınabileceği içindir. Benim diyete rağmen sonuç 193-201 çıktı
Canim senin yine iyiymiş benim HGB 10.7Kan ilacı kullanıyorum ama kanımda hiçbi değişiklik Yok. 11.9 çıkmış yine
Gynoferro ilacım. O kadar kabızlık derdini çektim bir de :/
Kanda CRP değerinde çıkar enfeksiyon olup olmadığı. İki ay çok, ayda bir baktırın değerlerinize. Özellikle idrarda protein (preeklamsi riski için), lökosit (idrar yolu enfeksiyonu icin), kanda TSH, T3, T4 (tiroid), ALT, ASP, ALP ( karaciğer enzimleri gebelik kolestazı için), HGB, serum demir, demir bağlama kapasitesi ve ferritin (demir stokları bebek için hayati öneme sahip). Tabii bir de tansiyon olcturmekte fayda var sık sık.Kanda enfeksiyon olduğunu nasıl bildiniz yani belirti varmıydı rutin teste mi çıktı?ben iki aydır tahlil yapmıyorum da.
Evet canım bir tane alıyorum. Gece alıyorum ben de. Hatta akşamında portakal falan yiyorum emilimi olsun diye. Sanırım yetmiyor. Yoğurt süt falan da tüketiyorum onda mı acaba? Ama saatlerine dikkat ediyorum yakın zamanda almıyorum bunları.Günde birmi alıyorsun canım bende onilaci aliyorum gece yatarken ve kan değerlerin normale döndü acaba bir doz yetmiyomu sana
Can'ım iki dr da kan önemli dedi. Ben de en başta düzensiz kullandım. Pekmezle yetineyim dedim ama olmaz dediler.Canim senin yine iyiymiş benim HGB 10.7ben düzenli içmiyorum ama ondan. Ferro sanol kullanıyorum ama düzenli içmiyorum yani 4-5 gunde bir falan. Ondan düşüyor.
Sen her gün mü iciyorsun gyno'yu?
Arada 2 saat oynuyodu sorun olmaz.sut yada yoğurt yemenin doktorun ikiye çıkartır belki ilacınıEvet canım bir tane alıyorum. Gece alıyorum ben de. Hatta akşamında portakal falan yiyorum emilimi olsun diye. Sanırım yetmiyor. Yoğurt süt falan da tüketiyorum onda mı acaba? Ama saatlerine dikkat ediyorum yakın zamanda almıyorum bunları.
Can'ım iki dr da kan önemli dedi. Ben de en başta düzensiz kullandım. Pekmezle yetineyim dedim ama olmaz dediler.
Mümkün olduğunca düzenli içmeye çalışıyorum. Üstelik kabızlık yapıyor ben de. Sen de içmeye çalış. Ferro sanol kullandım en başta. Çok kabızlık olunca değişti dr um. En etkilisi bu demişti ama ben ona devam edemedim. Sen de ihmal etme.
Canın senin kanın iyi bence benim gecen hf 9.9 cıktı doktor ikiye cıkar dedi ilacı cok uymuyorum ama deniyorum içmeyiKan ilacı kullanıyorum ama kanımda hiçbi değişiklik Yok. 11.9 çıkmış yine
Teşk ederim Sağlık ocağında bakılıyor değilmi hepsine?Kanda CRP değerinde çıkar enfeksiyon olup olmadığı. İki ay çok, ayda bir baktırın değerlerinize. Özellikle idrarda protein (preeklamsi riski için), lökosit (idrar yolu enfeksiyonu icin), kanda TSH, T3, T4 (tiroid), ALT, ASP, ALP ( karaciğer enzimleri gebelik kolestazı için), HGB, serum demir, demir bağlama kapasitesi ve ferritin (demir stokları bebek için hayati öneme sahip). Tabii bir de tansiyon olcturmekte fayda var sık sık.
Canim demirden emin değilim hgb dışında bakmıyor olabilirler bi sorman lazım. Ben üniversite hastanesinde baktırıyorum o daha garanti sonuçlar veriyor. Aile hekimliğinde bakılanlarda farklılık ya da yanlışlık olabiliyor. O yüzden imkanın varsa yakinda bir üniversite hastanesine ya da devlet hastanesine gitsen daha iyi olurTeşk ederim Sağlık ocağında bakılıyor değilmi hepsine?
Guzel canim benim bebisim de oyleymis .perinatolog yanlis demis nasil oluyosaArkadaşlar bugün doktor kontrolüm vardı. Bebeğim 856 gr olmuş sizce nasıl kilosu.
Mustelanin 2 sampuani var canim .sisesi seffaf olan konak onleyiciymis eczaci dedi.Kızlar mustela setinin içindeki şampuan konak önlemez mi? Mustela konak önleyici köpük şampuan mı almak lazım ayriyeten???
Canim sakin ol.daha kotu durumda olanlari dusun .ilaclari kullan enazindan arkadastan cevap gelene dek yazdimi bilmiyorum.ama en buyuk zarari stres veriyor unutma guclu ol.Kızlar ağlamaktan içim çıktı
Öksürük ciğer ağrısı nedeniyle göğüs hastalıklarına çıktım kan tahlili yaptı
Crp değerim referans 0-6 iken 71 çıkmış yani enfeksiyon var demek
Doktor illa röntgen dedi, kendi doktorum ile konuşturdum o da çekilebilirsin dedi
Aşağı inmişken ağlayarak yapamadım çıktım yine doktora ben yapamıcam, kahve bile içmiyorum ona bir şey olcak diye dedim
Yazı aldı benden röntgeni kabul etmedi diye, senin hayatın daha önemli dedi
8 tane iğne ve 2 tane ilaç yazdı 7 gün rapor verdi
Ptesi mutlaka tekrarlayalım crp testini dedi
Doktorum yazdığı ilaçları kullanabilirsin diyo ama ona bile içime rahat değil hala ağlıyom bebeği de strese sokuyom
@sofiarya crp değerim çok yüksek nette çok kötü şeyler yazıyo
Napçağımı şaşırdım
Gecmis olsun canim zehir yiyolar bence bana oyle geliyor.nexaman yese astimi artiyor benimmide alerji oluyor .ama lafta dinlemiyorKızlar geçenlerde doğum gününe gittik oğlumla ve orada cikolatali pasta yedi meyva suyu içti birde çocuklara süt burger alınmış ondan verdiler. Ben ise bunları fazla vermiyorum oğluma ama hem çikolatalı pasta hemde meyva suyu içmiştir ama ilk defa süt burger yedi. Gece saat 11:30 gibi kafası kaşınmaya başladı bir baktım kafasında şişlikler oluşmaya başladı. Kafasının heryerinde şişlikler oluşmaya başladı. Allah'tan yakınımızdaki eczane nöbetiydi o gece hemen alerji ilacını aldım içti ve şişlikler durdu. Ertesi günde ayaklarinin altında kızarıklıklar farkettim ve yavaş yavaş şişlikleri indi.
Oğlum yazın 1 kilo çilek yer yada kabuklu fıstık alırız onu yer ilk defa böyle bir olayla karşılaştık. Ve doğal olarak sünnetimiz ertelendi.
Evet ilaçlarında yan etkileri var ama en azından biliyoruz okuyoruz. Peki bu paket gıdaların yan etkileri. Vücudumuza ne yaptıkları muamma
Ne dedikleri belli degil.Kızlar Bu gün doktora gittim birşey anladıysam ne olim kalbindeki şey perinotoloji yök gibi birşey demişti bu günkü doktor kalbindeki şey hâlâ duruyo diyo perinotoloji kafası 8.1 ölçmüştü beni bırakan doktor 9 ölçmüştü bu günkü doktor 7.8 ölçtü ve 8 on oldumu hidro sefali dedi kanim cok dusmus saglik ocagi tam kan sayimi yaptir dedi kan takviyesi bile gerekebilir sana dedi. Iki üç hafta sonra tekrar gideceğim. Ben bu işten birşey anlamadım. Soru sormak isterimde hep susturdu bi iki şeye cevap verdi kafam bi milyon üstelik 2 sene kızımın üstünden geçtiği için normalde dogurtabilirlermis
Guzel duruyor canim hic fikrim yok uygunmus fiyati da .Kızlar ebebek ten bildirim geldi. Bu araba tekrar stokta diye. Ben bunu almayı düşünmüyorum bilgim de yok. Sizin için paylaştım. 1799 dan 799 a düşmüş. Yorumlara göz gezdirdim genel olarak iyi demişler. Hangi arabayı alacağına karar veremeyen ya da uygun fiyatlı bir araba düşünen varsa araştırabilir bence. Travel sistem ve güzel duruyor.
Belki daha dusecekti canim normalde tuttu oyle dusun.ben ilk hamileligimde kullanmadim son aylar dr busekilde masada kalirsin demisti igne vermisti.Kan ilacı kullanıyorum ama kanımda hiçbi değişiklik Yok. 11.9 çıkmış yine
Kan tahlili oluyor canim .ates yapmistiKanda enfeksiyon olduğunu nasıl bildiniz yani belirti varmıydı rutin teste mi çıktı?ben iki aydır tahlil yapmıyorum da.
Yaptir canim bende yaptiracagim buara .Kızlar bende belki üç aydır idrar yolundan akıntı geliyor dr kültür bile bakmıştı bişey çıkmamıştı vajinadan gelmiyor yalnız hep iç çamaşırım üstten ıslanıyor idrarmı geliyor desem değil gibi dr da üstünde durmadı.neyse ben Pazartesi sağlık ocağına gidip test yaptırayım
Ay evet senin daha da düşükmüşCanın senin kanın iyi bence benim gecen hf 9.9 cıktı doktor ikiye cıkar dedi ilacı cok uymuyorum ama deniyorum içmeyi
Doğru diyorsun Can'ım. Büyük ihtimal düşerdi kullanmasam. Ama bu da yeterli değilmiş öyle demişlerdi. Yükselmiş olsaydı iyiydi.Ne dedikleri belli degil.
Niye farkli farkli konusuyorlar anlamiyorum.
Guzel duruyor canim hic fikrim yok uygunmus fiyati da .
Belki daha dusecekti canim normalde tuttu oyle dusun.ben ilk hamileligimde kullanmadim son aylar dr busekilde masada kalirsin demisti igne vermisti.
Kan tahlili oluyor canim .ates yapmisti
Yaptir canim bende yaptiracagim buara .
İnşallah düzelir o kadar protein agorlıklı yiyorum ki ama pek ekmek falan yemiyorım. Gerci yapabilecegim bişey yokmus. Biraz korktum acıkcası iki haftada bir cagırcam dedi zaten kontrol amaclı.bi istirahat olayını yapamadım su hamilelikde eşim de sagolsun hiçBunu saba doktor mu dedi göbek çevresi sıkıntı diye... 1 hafta gerilik sanki önceki kontrolündede vardı öyle hatırlıyorum ama bacak kısmı önde diyorsun... Şöyle ki bacak boyu herzaman ölçümde daha önemli canım gerilik tespiti için bebeğin göbeğinin ufak çıkması sadece biraz zayıf olduğunu gösterir ki toplar merak etme yakalayacaktır İnşallah bendede gerilik var şuanda pazartesi yi bekliyorum ilerleme yoksa sıkıntı değil biliyorum oyuzden onun takibindeyim... Bol protein tüketip istirahatle halledersin İnş canım Allaha emanet yavrularımız
işte cok endise yapmak istemiyorum ama yine de korkuyorum kilosu 1300 cıktı normalde 28+3 plması gerekiyo iki haftada bir gorucem dedi. Hatırlatmak gibi olmasın ama sende problem neydiEvet çok bişey yok işin aslı ama seninki riskli değil İnşallah kötü tecrübem var bu gerilik olayıyla Allah bidaha yaşatmasın risk olunca öyle seninki gibi olmuyo canım kilosu Ne kadardı mesala haftayla uyumlumuydu
Benım ilk kasık hizasında basladı ve 14 haftada falan basladı gitgide yukarı cıkıyo. Bu rahmin büyümesi ve yukarı cıkmasından kaynaklanıyorsmus yerinin degismesi. Benimki cogunlukla gobek deliği altında rahat bir el büyüklüğü kadar oluyo. Örnegın ayaktayım agrının geldiğini hissediyorum uzanmazsan agrı ve sertlık olarak gecıyo ama sırt üstü uzanırsam karnım daha dar kaskatı bir halde oluyor. Dokundugumda daha hashas hafif uyusma yapan bişey dokunuyorum. Agrının gelişi, kasılma, sertleşme ve yavaşça çözülme oluyo içinde biraz su dolu balonu sıkarsın bitiyerde su birikir ya onun gibi karnımın şekli degısıyo resmen. Mesela çoğunlukla her sabah uyandıgımda oluyo doktoruma soyledim o cogu gebe de olur tuvalete sıkısma kaynaklı falan dedi.Canım inş sıkıntı yaşamazsın ben kasılma olayını merak ettim bazen sağda solda sertlik oluyor toplanma gibi sende nasıl oluyor yardımcı olurmusun
Oda dogru belki arttirirlarAy evet senin daha da düşükmüş
Benimki önceki testlerde de buna yakın çıkmıştı. Ona rağmen düşük dediler Can'ım. Yani ilaç kullanmama rağmen yükselmemiş olması sinir bozucu. Daha doğrusu benim asıl sıkıntım kabızlık derdi. O kadar sıkıntısını çektim. Yükselmemiş olmasına sinir oldum sadece
Doğru diyorsun Can'ım. Büyük ihtimal düşerdi kullanmasam. Ama bu da yeterli değilmiş öyle demişlerdi. Yükselmiş olsaydı iyiydi.
gecmis olsun canim zehir yiyolar bence bana oyle geliyor.nexaman yese astimi artiyor benimmide alerji oluyor .ama lafta dinlemiyo
Ben pes ediyorum cogu zaman .okulda odul olarak verilir serviste verilir .dedeler alir .teyzeler getirir komsu verir.Bi de millete göre ben suçluyum yesin alışsınmis yahu büyüyünce zaten söz dinlemeyecek yiyecek şimdi frenleyeyim değil mi insanlarla tartışmaktan bunaldim laf anlatamadım
Babamı ameliyat eden doktoru hastaneye gelen meyva sularını hem babamın hemde bizim icmemize kızardı. Zehir bunlar kansere davetiye çıkarıyorsunuz. Vücudunuz bunları suzemiyor ve dışarı atamadığı için vücudunuzda biriktiriyor içmeyin diye para vermeyin diye her seferinde söylerdi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?