- 14 Eylül 2016
- 1.782
- 1.975
- 63
- 39
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #28.361
Canım nırmal doğumda çok daha rahat olursun sanırım pek ihtiyacın olmaz kimseyeBe
benim ilk bebeğim doğum da normal gözüküyo şimdilik kim bilir kaç saat sürcek ne kadar sancılı geçicek annem tansiyon hastası ona bile panik olmasın diye ihtiyaç olmazsa doğumdan sonra söylemeyi düşünüyorum. O yüzden sordum doğum sırasında başkalarına ihtiyaç var mı diye.. yok anladığım kadarıyla herkes evime gelsin hastanede gereksiz kalabalığa gerek yok..
Sonuna kadar katılıyorum.ne meraklılar ya.ben asla gitmem hastaneye.gelip bide odada yiyip ıçmeler falan.ilk hamileligimde hastane de yatarken yan odada bebek doğdu.amannn iki tarafın yakınları pasta kestiler sonra bebek enfeksiyon kaptı yoğun bakıma aldılar.keşke bana kimse gelmese.hastane odasını gezdim geçende küçüktü baya dolusmazlar küçük olunca diye umuyorum.kimseye soylemek istemiyorum.böyle havadan geçen enfeksiyonları düşündükçe deliriyorum.hastanede ki o yatirdiklari besige cibinlik olur mu acaba sizce?Yanında olup bapacaklar senimi doğurtacaklarmış nasıl rahat olcaksan öyle yap canım ilk doğum saatlerinde normalde nasıl bilmiyorumda sezeryanda zaten belden aşağın uyuşuk oluyor hemşire ebe odaya gelip gidiyor serumun ıluyor refakatçin oluyor odanın sıcağı senin sıcaklıpın derken bunalıyorsun bebek geliyor hemşireyle falan meme tutması için bebekle uğraşıyosun o gelecekler kalabalıktan başka biley yapmıyolar canım
Eşim yapilmak istenenlerin bebek için zararlı olacabileceginin farkında ama bana sen olgun ol sen sakın ol falan diyor..bu is çocuk yetiştirmesine de uzar ona da karışırlar..bizim yasakladigimiza olur der alırlar çocuğa falan die konuşuyoruz eşimle..ama o , annem torunu olacak die çok heyecanlı çok mutlu Sen anlayışlı ol gülümse geç ısrar eder yaparsa da tartışma falan dio..ya ben çok ulvi bi kişi değilim ki sıradan insanım ve herkes gibi sinir olduğum şeyler var.. başım ağrıyor düşündükçe..sag salim kucağıma alayım da bebiğimi..onun iyiliği için kavga ederim herkesle varsın beni kötü bilsinler..
Çok iyiyim.canim saolasin Allah şükür atlattım bende boğazım ağrıması ilk geçeni geçirdim ilacından bugün bitiyorCanim geçmiş olsun dikkat et kendine bende 1 mart 'ta soğuğu yedim ve bir gün sonra boğaz kaşıntısı vucut agrisi onu atlattim derken burun akintisina cevirdi ama su anda cok iyiyim sukur ilac kullanmadim virutik bir hastalikti sanirim.
Gebelik şekeri çıktığı için rahat herşeyi yiyemedim ama yaptıklarını söyleyeyim belki seninde işine yarar. Bol limonlu ıhlamur içtim içine elma ve ayva kabuğu kattım portakal ve kivi yedim meyva öğünlerimde devamlı limonlu su içtim.
Bal limon zencefil yapabilirsen oda çok güzel toparlıyor. Toz veya taze zencefil farketmez ikiside işine yarıyor. Ben ilk hastalığında ikisini de yaptım vaktim varsa taze demledim yoksa toz zencefil kattim ve 2 güne rahatladım.
Bu hastaligimda bal kullanamadigim için zencefil fazla tüketmedim ve 5 gun sürdü.
Inşallah işine yarar da çabuk toparlarsın canim
ANNONA canim sen nasıl oldun. Ben iyiyim hatta dün yürüyüşe bile çıktım enerjim yerine geldi.
Ne kadar iyi olursa olsun hepsi bir falso veriyor sonunda :))) oğlumu tuzladilar ama sürer sürmez yikattim sadece koltuk altına surebildi :)) çocukları tansiyon hastası yapacaklar farkında değiller Allah korusun
Canım cibinlik aparatı uymayabilir o beşiklere koruma amaçlı düşünüyorsan onun çok etkili olacağını sanmıyorum nihayetinde havadaki mikroplar belli süre asılı kalıyor havada kalabalıktan fslan mikrop gelse bebek kucağımızdayken falanda tehlike altındayız ama dekor olarak düşünüyorsan hastanedeki hemşirelere sorabilirsin cibinlik takılıp takılmayacağını.birde naçizane fikrim cibinlik kullancaksan hastanede ve evde aynı kullanma benim drum kapı süsü getirmemizi istemedi hastaneninkini kullanın dedi bidaha eve götürüp kullanmayın nede olsa hastane ortamı dediSonuna kadar katılıyorum.ne meraklılar ya.ben asla gitmem hastaneye.gelip bide odada yiyip ıçmeler falan.ilk hamileligimde hastane de yatarken yan odada bebek doğdu.amannn iki tarafın yakınları pasta kestiler sonra bebek enfeksiyon kaptı yoğun bakıma aldılar.keşke bana kimse gelmese.hastane odasını gezdim geçende küçüktü baya dolusmazlar küçük olunca diye umuyorum.kimseye soylemek istemiyorum.böyle havadan geçen enfeksiyonları düşündükçe deliriyorum.hastanede ki o yatirdiklari besige cibinlik olur mu acaba sizce?
Ne yazık ki sabaha kadar yürüsem de doğuramam tatlımEvet canim kolay doğum yapıyorsun ben oğlumda her akşam yürüyordum gerci dogum icin degil midem kötü olduğu için yürüyordum ama doguma da yardim etti. Birde acve hurması yemiştim şimdi de başladım günde 1 tane yiyorum son ay biraz 5-6 taneye çıkarırım sekerim izin verirse.
Yürüme konusundatired i gecemeyiz canim. Ben onu kadar istikrarlı değilim. Mesela bugün burası fena yağmurlu evde de yürüyüş zor oluyor dışarıda yürümek gibi olmuyor.
Ama belki yemek masasının etrafında kuyruğunu yakalamaya çalışan kedi gibi dolaşırım eğer yaparsam seni etiketlerim
Azda değil 10_15 kişi..bence hiç haber verme...o kadar kişiyi ruhum almaz..gerçekten sana destek olacak bir kişi olsun yeter..ablan annen.kardeşin gibi başka kimseye gerek yok...Benim şöyle bi 10-15 arkadaşım illa gelcem doğumda yanında olcam diye baskı yapıyo benim de hoşuma gitmiyo bu durum ben o an sadece kendimi yaşamak istiyorum. Bebeğimin heyecanını yaşamak istiyorum. Birine haber versem diğerine vermesem olmaz bende toptan kimseye söylemiyim diye düşündüm evime gelince ben geldim evdeyim derim..
Benimki hiç o kadar düşmüyor yaa...en düşük 82 ydi şimdiye kadar açlık şekeri...85-89-90 bazen 96 falan oluyor yüksek mi ki çok
Eşim yeterli zaten annem rahatsız zaten o sonradan gelse yeter gerisi eve gelsin bunda küsecek alınacak bişey yok..Azda değil 10_15 kişi..bence hiç haber verme...o kadar kişiyi ruhum almaz..gerçekten sana destek olacak bir kişi olsun yeter..ablan annen.kardeşin gibi başka kimseye gerek yok...
Evet canım öyle tenine sürüyorlar zamanında bizde tuzlanmış ama ben kıyamadım bekletmeden aninda yikattim kızımıza nasıl tuzlatirim.bilmem gene aynı olur heralde sürer yıkarım :)Tuzlama böyle tuzu kuru kuru cilde yayarakmi oluyor. Şaştım kaldım. Bana tıkladığın suyuna dok dediler bende bir tutam -ki yemeğe katsam o tuzla tuzsuz olur yemek- attım o sudan doktukten sonrada duru suyla duruladim
Ben baştan sıkı tembihledim bütün akrabalar uzakta sadece annemle eşim olacaktı doğumda...annem geldi 5 gün sonra doğum oldu zaten...sakın dedim şu gün bu gün demeyeceksiniz kimseye telefonda bir şey söylemeyeceksiniz telefonda bile konuşmayacaksınız...olsun bitsin kendime geleyim ondan sonra...doğumdan sonra tabi durmamışlar sağa sola haberler...bebek ağlıyor kalkamıyorum alamıyorum salak kocam bi tarafta anasına ablasına anlatıyor elinde telefon annem bi tarafta babama kardeşime anlatıyor...delirdim bi bağırmışım kapatın şu telefonları diye...ağrın sızın sütün kanaman bir sürü şey oluyor hastaneye gerek yok bence eve gelsin gelecek olan...Kızlar bişey danışcam size.. ben doğuma giderken kimseye haber vermek istemiyorum sadece eşim ve belki annem olsun istiyorum doğumdan sonra da yani tecrübeli annelere sormak istiyorum orda cok insana ihtiyaç oluyo mu? Herkesin fikrine saygım sonsuz ama ben zamanında çok arkadaşıma hastane süsledim hediyeliklerini hazırladım falan şuan o kadar anlamsız geliyo ki anlatamam.. çünkü sen doğum sancısı çekiyosun bebek geliyo emzirmeye çalışıyosun pat kapı açılıyo bi gelen hiç hoşuma gitmiyo.. doğurup toparlandıktan sonra haber versem sıkıntı olur mu acaba?
Haklısın canım onu okumuştum ama bilmiyorum, saç kurutma makinesi sesine de aynı şekilde saatlerce kıpırdamıyor sonrasında, belki de uyuyup kalıyor mu ki ben kıpırdamıyor diye korkuyor sanıyorum
Ben de kalabalıktan hiç hoşlanmam, annem olacak, görümcem illa ben de gelirim diyor, kayınvalidem hiç susmaz ama gelicek gelmez mi? Kayınpeder hastanede olur girer çıkarKüserseler küssünler! böyle şeye küsülür mü yaa? Orada önemli olan senin kendini nasıl rahat hissettiğin hastaneye gelinecek diye ayet var da biz mi bilmiyoruz acaba..
Ben arkadaşlarıma kibarca söyledim istemediğimi bi kaçı trip yaptı ama umrumda değil.. eşimin ailesinin gölgesini ne evime ne hastaneye sokmam zaten onlarla ilgili sıkıntım yok çok fazla akraba kavramım da yoktur.. ama bu arkadaşlarım ömrümü yedi.. küsen küser kalan sağlar bizimdir mantığıyla kimseye demeden gitcem valla..Ben baştan sıkı tembihledim bütün akrabalar uzakta sadece annemle eşim olacaktı doğumda...annem geldi 5 gün sonra doğum oldu zaten...sakın dedim şu gün bu gün demeyeceksiniz kimseye telefonda bir şey söylemeyeceksiniz telefonda bile konuşmayacaksınız...olsun bitsin kendime geleyim ondan sonra...doğumdan sonra tabi durmamışlar sağa sola haberler...bebek ağlıyor kalkamıyorum alamıyorum salak kocam bi tarafta anasına ablasına anlatıyor elinde telefon annem bi tarafta babama kardeşime anlatıyor...delirdim bi bağırmışım kapatın şu telefonları diye...ağrın sızın sütün kanaman bir sürü şey oluyor hastaneye gerek yok bence eve gelsin gelecek olan...
Ayyy evet öyle insanlar da var dimi, iğneci geliyor diyen mi ararsın, öcü var diyen mi ararsınCanim uyuyordur o rahatlıyor kendini güvende hissediyordur. Bizimki fon makinesi ile uyuyordu 1.5 yaşını geçince fon makinesini sesinden korkmaya başladı. Zaten genişler korku nedir bilmiyorlar ki korku daha sonra öğrenilen birşey.
Oğlum karanlıktan korkmazdı ama sonra bir yakınımız girme orada öcü var gibi birşey söyledi yada aniden korkuttu gitmesin diye sanırım çünkü onun yanından geldikten öööö diyip gitmek istemiyordu karanlığa ondan önce gidip ışığı açmak gerekiyordu. Şükür unutturdum şimdi sorun çıkarmıyor.
Kızlar bişey danışcam size.. ben doğuma giderken kimseye haber vermek istemiyorum sadece eşim ve belki annem olsun istiyorum doğumdan sonra da yani tecrübeli annelere sormak istiyorum orda cok insana ihtiyaç oluyo mu? Herkesin fikrine saygım sonsuz ama ben zamanında çok arkadaşıma hastane süsledim hediyeliklerini hazırladım falan şuan o kadar anlamsız geliyo ki anlatamam.. çünkü sen doğum sancısı çekiyosun bebek geliyo emzirmeye çalışıyosun pat kapı açılıyo bi gelen hiç hoşuma gitmiyo.. doğurup toparlandıktan sonra haber versem sıkıntı olur mu acaba?
Çok sevindim yaa tek ben böyle düşünmüyomuşum :) bazen kaçıp uruguay’a falan yerleşesim geliyo.. kimseler olmasın tek başıma kalayım istiyorum :)Ben de kalabalıktan hiç hoşlanmam, annem olacak, görümcem illa ben de gelirim diyor, kayınvalidem hiç susmaz ama gelicek gelmez mi? Kayınpeder hastanede olur girer çıkarkendi babam gelicem diyor, ben erkek istemiyorum. Okuldan fazla gelen olmaz üç beş kişi belki ama bizim görümceler eltiler çok ve insan o anda gerçekten kalabalığa tahammülsüz olur. Emzireceksin, kanaman var lavaboya kalkacaksın, oda zaten sıcak oluyor, eee Doğum yorgunluğu azcık dinlenmek ister insan, tamam mutlu günün paylaşılır ama evde paylaşalım şöyle bi on gün sonra
Bunda küsülecek ne var anlamıyorum bu kafa neyin kafası...ilgilendiklerini göstermek istiyorlar ama hastaneye gelmeleri bizde ilgileniliyor hissi yaratmıyor bu kadar basit...ben doğum yapan kuzenimi bile 1 kez aradım meşgule düşürdü bi daha da aramadım çok da yakınızdır kim bilir napıyor bebeğe meme tutturmaya mı çalışıyor gazını çıkarmaya mı çalışıyor...gitsen bebeğin nesini görecen yeni doğmuş buruş buruş yarı kanlı bişeyBen arkadaşlarıma kibarca söyledim istemediğimi bi kaçı trip yaptı ama umrumda değil.. eşimin ailesinin gölgesini ne evime ne hastaneye sokmam zaten onlarla ilgili sıkıntım yok çok fazla akraba kavramım da yoktur.. ama bu arkadaşlarım ömrümü yedi.. küsen küser kalan sağlar bizimdir mantığıyla kimseye demeden gitcem valla..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?