- 6 Mayıs 2011
- 1.890
- 3.089
- 133
- 40
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #28.341
Kendine yapılanı bi yere kadar çekiyor da insan çocuğuna yapılanı hiç çekemiyor...zorla meyve suyu çay içirmeye çalışırlardı ben vermiyorum derim ay yazık mış çocuğa esas onları yedirip içirirsen yazık...eşim de bozulurdu beni suçlardı valla görümcemin çocukları da ortada çok şükür benimki de...abur cubur sevmez alışmadı...isterse mısır patlatırım kek yaparım...ev yoğurdu sever sofraya ne gelirse onu yer maşallah...herkes o kadar meraklıysa kendi doğursun da onun bunun kıyafetiyle abur cuburla büyütsünEbe tuzlamanin bebeğin ölümune neden olduğunu söyledi azı çoğu yoo bunun lütfen kimse yapmasın. Anne sütü içsin su ile yikansin bitti gitti cahillik yapmasin kimse günah yaa pamuk gibi çocuklara. Ruh hastası gibi ne demek bu söyledikleri ay çok zor işin çok. Benim de kayinvalidem iyidir hoştur ama dün görümcemin çocuklarınin eskilerini getirmiş elime aldıkça kudurdum lekeli ya tüylü. Zoruma gitti el bile yeni aliyo getiriyor. Ağladım aglicam. Bilezik alacakmış bebek arabası alacakmış hiç birşey kalmadi gözümde. Topladım hepsini geri vercem. Benim çocuğuma layık gördüğü böyle mi. Tutumlu olmak mı bu aklım almıyor pembe bile var ya oğluma pembe mi giydircem.
Ben de yürüdüm geldim 91 di ama dayanamadım süt gelmişti pişti mis gibi koktu yarım saat önce süt içtim yarım kiviyle...tekrar ölçücem...böyle geç vakit yiyip içince de ertesi sabah açlık 96-98 falan cıkıyor demek ki gerçekten bünye şekerle baş edemiyor gerekli insülini salgılayamıyor...
semabsrn @Kahverengikus HayatGayem kızlar dün akşam yürüdüm geldim 9 gibi ölçtüm 91 di şekerim...sonra yarım kivi yedim 1 bardak süt içtim 102ydi ve sabah kalktığımda hala 102ydi...ben burdan şunu çıkardım...demek ki gebelik hormonlarım insulin salgılanmasını durduruyor baskılıyor yersem fiziksel aktiviteyle hemen yakmam lazım ve yasak olanları gerçekten yememem lazım...ve o kaçamak denen şeyler bebek icin tehlikeli olur...şekeri yükseltmesinden şuphelendigimiz şeyler yediysek ya da ölctük yüksekse hemen yürüyüş çünkü kendi kendine normal sınırlara gelmiyor
Valla kız, süpürge sesinden ödü kopuyor, mecbur yapıyorum tabi ama kıyamıyorum :) şimdilik böyle yani, doğduğunda o süpürgeye alışır, biz ona alışırız napalım
Benimki hiç o kadar düşmüyor yaa...en düşük 82 ydi şimdiye kadar açlık şekeri...85-89-90 bazen 96 falan oluyor yüksek mi ki çokCanim dün gece yazmıştım hatirlarsan portakal fındık yedim diye bir tane de acve hurması yedim ama portakal bal gibiydi. Neredeyse seninle aynı saatlerde yemiştim. Gece 1 gibi oğlum ancak daldı bende o saatten sonra ölçmedim ama sabah açlığın 76 cıktı. Dün ge e moralimi yüksek tuttum birde oğlumla çok güzel oynaştık kahkahalar havada uçuştu moral de önemli. Ve demistim 3 bardak su içtim diye ve gece her kalktığında yarim bardak da olsa suyu ihmal etmedim canim.
Dediğin gibi hamilelik hormonları çok etkiliyor ama yürüyüş yapamazsan su içmeyi ihmal etme en azından.
Araba : Sunny Baby 772 Camenta Jogger Travel Sistem Bebek Arabasi , çantanında resmini ekliyorum..Ayy maşallah ne kalmış ki ? Nerdeyse bitirmissin. Darısı başımıza. :) Bakım çantasını nasıl bir şey aldın ? Birde bebek arabasının marka ve modelini öğrenebilir miyim ?
Kizlar yurumek dogumu kolaylastiriyormus ve sekeri dengeliyormus.
YouTube den buldugum yerinde 5k yurume videolarini takip ede ede evde tepinmeye basladim. 10 gunde bir kilo vermisim ama bugun Dr randevusunda bebek yine 2 hafta onde cikti. O
bana
katilin, evde yuruyus yapma arkadasi ariyorum. Birbirimize bu hafta kac defa yurudun diyelim. Ne dersiniz?
Haklısın canım onu okumuştum ama bilmiyorum, saç kurutma makinesi sesine de aynı şekilde saatlerce kıpırdamıyor sonrasında, belki de uyuyup kalıyor mu ki ben kıpırdamıyor diye korkuyor sanıyorumCanim hâlbuki anne karnındaki sese en yakın seslerden biridir elektrik süpürgesi. Hatta kolik bebekler kendilerini anne karnında hissetmesi için bu sesler açılır. Mesela ben fon makinesi sesi indirmiştim. Huzursuz olduğu geceler onu la uyuyordu.
Canım benim açlık sekerim ne yaparsam yapayım dusmuyor. İnsuline rağmen 100 un altını iki kere gördüm. Hep 100-105 arası. Tokluk sekerim iyi diye kendimi avutuyorum 105-117 arası kiloda almıyorum.Benimki hiç o kadar düşmüyor yaa...en düşük 82 ydi şimdiye kadar açlık şekeri...85-89-90 bazen 96 falan oluyor yüksek mi ki çok
Yani eğer senin doğum sırasında yanında olma beklentisi olmayan arkadaşlar falansa sorun olmaz canım örneğin öğretmen arkadaşım geçenlerde doğum yaptı watsap grubumuzdan arkadaşlar 23te doğum yaptım çok şükür diye msj attı bizlerde ikinci gün hastaneye yanına gittik gitmeden öncede haber verdik uygunsan gelelim diye yanında sadece annesi vardıKızlar bişey danışcam size.. ben doğuma giderken kimseye haber vermek istemiyorum sadece eşim ve belki annem olsun istiyorum doğumdan sonra da yani tecrübeli annelere sormak istiyorum orda cok insana ihtiyaç oluyo mu? Herkesin fikrine saygım sonsuz ama ben zamanında çok arkadaşıma hastane süsledim hediyeliklerini hazırladım falan şuan o kadar anlamsız geliyo ki anlatamam.. çünkü sen doğum sancısı çekiyosun bebek geliyo emzirmeye çalışıyosun pat kapı açılıyo bi gelen hiç hoşuma gitmiyo.. doğurup toparlandıktan sonra haber versem sıkıntı olur mu acaba?
Benim şöyle bi 10-15 arkadaşım illa gelcem doğumda yanında olcam diye baskı yapıyo benim de hoşuma gitmiyo bu durum ben o an sadece kendimi yaşamak istiyorum. Bebeğimin heyecanını yaşamak istiyorum. Birine haber versem diğerine vermesem olmaz bende toptan kimseye söylemiyim diye düşündüm evime gelince ben geldim evdeyim derim..Yani eğer senin doğum sırasında yanında olma beklentisi olmayan arkadaşlar falansa sorun olmaz canım örneğin öğretmen arkadaşım geçenlerde doğum yaptı watsap grubumuzdan arkadaşlar 23te doğum yaptım çok şükür diye msj attı bizlerde ikinci gün hastaneye yanına gittik gitmeden öncede haber verdik uygunsan gelelim diye yanında sadece annesi vardı
Yanında olup bapacaklar senimi doğurtacaklarmış nasıl rahat olcaksan öyle yap canım ilk doğum saatlerinde normalde nasıl bilmiyorumda sezeryanda zaten belden aşağın uyuşuk oluyor hemşire ebe odaya gelip gidiyor serumun ıluyor refakatçin oluyor odanın sıcağı senin sıcaklıpın derken bunalıyorsun bebek geliyor hemşireyle falan meme tutması için bebekle uğraşıyosun o gelecekler kalabalıktan başka biley yapmıyolar canımBenim şöyle bi 10-15 arkadaşım illa gelcem doğumda yanında olcam diye baskı yapıyo benim de hoşuma gitmiyo bu durum ben o an sadece kendimi yaşamak istiyorum. Bebeğimin heyecanını yaşamak istiyorum. Birine haber versem diğerine vermesem olmaz bende toptan kimseye söylemiyim diye düşündüm evime gelince ben geldim evdeyim derim..
Benimde 90 civarlarında dün sağlık ocağı ölçtü 92 çıktı.önceki akşam kuru fasulye 6 kaşık 3 kaşık bulgur pilavı yedim.doktotda normal diyor.senin de gayet iyiBenimki hiç o kadar düşmüyor yaa...en düşük 82 ydi şimdiye kadar açlık şekeri...85-89-90 bazen 96 falan oluyor yüksek mi ki çok
TeşekkürlerAraba : Sunny Baby 772 Camenta Jogger Travel Sistem Bebek Arabasi , çantanında resmini ekliyorum..
benim ilk bebeğim doğum da normal gözüküyo şimdilik kim bilir kaç saat sürcek ne kadar sancılı geçicek annem tansiyon hastası ona bile panik olmasın diye ihtiyaç olmazsa doğumdan sonra söylemeyi düşünüyorum. O yüzden sordum doğum sırasında başkalarına ihtiyaç var mı diye.. yok anladığım kadarıyla herkes evime gelsin hastanede gereksiz kalabalığa gerek yok..Yanında olup bapacaklar senimi doğurtacaklarmış nasıl rahat olcaksan öyle yap canım ilk doğum saatlerinde normalde nasıl bilmiyorumda sezeryanda zaten belden aşağın uyuşuk oluyor hemşire ebe odaya gelip gidiyor serumun ıluyor refakatçin oluyor odanın sıcağı senin sıcaklıpın derken bunalıyorsun bebek geliyor hemşireyle falan meme tutması için bebekle uğraşıyosun o gelecekler kalabalıktan başka biley yapmıyolar canım
Ben bile sinirlendim burdan. Allah sana sabir versin. Su buyukler cocuk yetistirmeye doymamis mi zamaninda bizim cocuklarimiza karismaya calisiyorlar? Gercekten gicik oldum ya. Bana da kesin gorumcem cok karisir soyle yapma boyle yap diye. İnsallah agzimdan ters bir kaf cikartmaz senin yetistirdigin cocuklar da ortada diye. Kimse kimseye karismasin ya bu kadar zor mu bu? Yardima intiyaci olan soyler o zaman karisirsin. Allah allahCanm doğumdan sonra kayinvalidemler bize yerleşmeye düşünüyormuş. Evleri de yakın ha..gunduz gel gece kocamla başbaşa birak en azından dedim..gidin odaniza cekin kapinizi naparsaniz yapın dedi..basbasa kalmak sadece o demek sanki..esimin yanında söyledi bunu eşim de kızdı annesine ama bana gelip kalmalarını engelleyemem de dedi eşim.. keyfim hiç yok suaralar.. ağzına bal çalmak, soğan suyu içirmek haricinde de şeyler sayiyor illa yapicam die.. benim bebeğim diyor.. tuzlar bir gece uyuturum diyor.. ben onun tuzlama şekline karşıyım..kuru kaya tuzu ile bebeği ovarmış ağzına falan tuz sürermiş..bebegi baya mikrop gibi görüp temizleyesi mi var bunların anlamıyorum. Illa tuzlanacaksa kovada banyo suyunda tuz eritip boynundan aşağı bir iki tas döküp sonra durularım. Bebeğin cildine yazık ovmak da neymiş..tuz yakar..neyse uzatmayayım stresten mi mevsim degisikligimi hamilelik mi bilmem sersem gibiyim..dikkatimi toplayıp hiç bir işimi yapamıyorum. Dogumdan sonrası için acayip endişelerim var.
Ben de akrabalar dahil kimseye soylemek istemiyordum. Hatta bir iki kez çıtlattım beklemeyin benden ben dogurur eve gecerim size de bebegimle selfie atarim falan dedim tepkilerini olcmek icin. Hepsi de küsmeye meyilli tepkiler verdi oyle yaptigim taktirde. O yuzden haber veririm. Allahtan fazla kalabaligim yok.Kızlar bişey danışcam size.. ben doğuma giderken kimseye haber vermek istemiyorum sadece eşim ve belki annem olsun istiyorum doğumdan sonra da yani tecrübeli annelere sormak istiyorum orda cok insana ihtiyaç oluyo mu? Herkesin fikrine saygım sonsuz ama ben zamanında çok arkadaşıma hastane süsledim hediyeliklerini hazırladım falan şuan o kadar anlamsız geliyo ki anlatamam.. çünkü sen doğum sancısı çekiyosun bebek geliyo emzirmeye çalışıyosun pat kapı açılıyo bi gelen hiç hoşuma gitmiyo.. doğurup toparlandıktan sonra haber versem sıkıntı olur mu acaba?
günaydın kızlar
ben yine hasta oluyorum, öksürük, burun akıntısı, sesim acayip
sabah oturdum ağladım neden yine hasta oldum diye.. dikkat etmiştim her şeye
bıktım doktora gitmekten, şu lanet olası kış bitçekse bitsin zaten kar falan da yağmadı buraya
çok da yoğunum işimde.. kaldıramıyorum artık bu tempoyu
Küserseler küssünler! böyle şeye küsülür mü yaa? Orada önemli olan senin kendini nasıl rahat hissettiğin hastaneye gelinecek diye ayet var da biz mi bilmiyoruz acaba..Ben bile sinirlendim burdan. Allah sana sabir versin. Su buyukler cocuk yetistirmeye doymamis mi zamaninda bizim cocuklarimiza karismaya calisiyorlar? Gercekten gicik oldum ya. Bana da kesin gorumcem cok karisir soyle yapma boyle yap diye. İnsallah agzimdan ters bir kaf cikartmaz senin yetistirdigin cocuklar da ortada diye. Kimse kimseye karismasin ya bu kadar zor mu bu? Yardima intiyaci olan soyler o zaman karisirsin. Allah allah
Ben de akrabalar dahil kimseye soylemek istemiyordum. Hatta bir iki kez çıtlattım beklemeyin benden ben dogurur eve gecerim size de bebegimle selfie atarim falan dedim tepkilerini olcmek icin. Hepsi de küsmeye meyilli tepkiler verdi oyle yaptigim taktirde. O yuzden haber veririm. Allahtan fazla kalabaligim yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?