- 17 Mart 2016
- 2.173
- 2.206
- 133
- 33
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #28.401
Yani nolcal dimi taze taze bak gene canm cekti :)Olsun sen yinede dikkat et yavas yavas yap
Bence taze portakalsuyundan bisey olmaz yani sonucta gunluk meyvelerimizi de yememiz lazim ha suyunu icmissin ha yemissin. Ama hazirlarda cok fazla seker bulundugu icin onun zararina inanirim. Biz en iyisi icmeye devam
Ahh kıyamam ya bak işte ne büyük travma, hayatın boyunca peşindeEvet o igneciden ben hala korkarım yaş 37 o yuzden hayatta oglumu oyle seylerler korkutmam iğne gördüğüm gibi ağlamaya başlıyorum. Hadi totoya vurulacak iğneyi görmeden hemen yatıyorum ama kan almada saklanamıyorum da gozyaslarim nasıl akıyor görsen sanki dövmüşler. Zaten şeker yüklemesine de ilk saat yuksek cikti zaten ilk saat saga bakti igneyle bulamadi sola bakti iğneyle yine yok sağ tarafa bu sefer şırınga ile girdi damarı aradı buldu sandı sığınmayı bir çekti canim nasıl yandı anlatamam 1-2 damla kan geldi sadece basimda bi ton insan kan aldırmak için bekliyor benim artik halim kalmadi ve o saat sadece yuksek cikti.su anda bile korku sardı beni.
bende aynısını istiyorum annemi de istemiyorum hatta sadece eşim ve ben doya doya yaşayalım o anları kendi annem bir şekilde ikna oldu ama kayınvalidem baya bozuldu ben kapıda beklerim dedi hatta evde beklersin biz ararım dedim taviz vermeyi düşünmüyorum nasıl rahat hissedeceksek öyle yapmalıyız.Kızlar bişey danışcam size.. ben doğuma giderken kimseye haber vermek istemiyorum sadece eşim ve belki annem olsun istiyorum doğumdan sonra da yani tecrübeli annelere sormak istiyorum orda cok insana ihtiyaç oluyo mu? Herkesin fikrine saygım sonsuz ama ben zamanında çok arkadaşıma hastane süsledim hediyeliklerini hazırladım falan şuan o kadar anlamsız geliyo ki anlatamam.. çünkü sen doğum sancısı çekiyosun bebek geliyo emzirmeye çalışıyosun pat kapı açılıyo bi gelen hiç hoşuma gitmiyo.. doğurup toparlandıktan sonra haber versem sıkıntı olur mu acaba?
Ben haftasonu kasilmadan yattım hastane de bebek top gibi oluyo ve sende hareket edemiyorsun kimradin an bicak saplaniyor.bunun gunde bi iki kere olması normal ama düzenli araliklarla ve uzun saatlerce surerse sakın ihmal etmeyin erken doğum demektir buÇok sağol canım bende bunu merak ediyordum işte yani kasılma olunca bebeğin hareketlerinin hissedilip hissedilmediğini
canım senin yediğin içtiğinle çocuk şeker hastası olmaz, bunu bir şeker hastası olarak söylüyorum. şeker hastalığı genellikle genetik olarak aktarılıyor bebeğe. ama sende şeker varsa portakal suyu şekerini yükseltir. eğer gebelik şekeri ile ilgili bir sıkıntın yoksa portakal suyu c vitamini işte ne güzel, ama tabi suyundansa yemek daha faydalı onu da unutmamak lazımbir 3 uz anne adayi olarak yattigim yerden yuvarlanrak hatta yuvarlanirken bile yarida kalan biri olarak selamlar kizlar :) nasilsiniz? Nasil gidiyo? Cogunuzun yazisini okuyorum ama benim icin artik gunler cok zor gecmeye basladi cvp yazamiyorum.suan tek derdim 30 u aşmak ve hazirliklari bitirmek. 1 haftadir dogum sancisi gibi feci sancilar cekiyorum ama benim aklim ev temizlenecek onda hala :) ve ben hic bisey alamdim hala cunku yuruyemiyorum :) ama bunada cok sukur.meleklerim cok iyi gidiyolar masllah.bi sorum olcakti ama aklima takildi.ben portakal suyu sevdalisi oldum resmen.hergun olsa hergun icecegim o derece icimin yangnini aliyo.interntte portakal suyu bebekte seker hastaligi yapar obez olur yaziyodu ne derece dogrudur? Hem tek ben degil onlarda cok seviyo icince hemen ataga geciyolar.yoksa rahatsiz olduklari icin mi tepki veriyolardir
Anladim canm.evet yemek daha faydali herseyi posasinda zaten.ama icince sanki daha cok ferahliyorum.zaten ole garip duygular yasatiyoki hamilelik insana normalde portakal yiyen bi insan degilim :)canım senin yediğin içtiğinle çocuk şeker hastası olmaz, bunu bir şeker hastası olarak söylüyorum. şeker hastalığı genellikle genetik olarak aktarılıyor bebeğe. ama sende şeker varsa portakal suyu şekerini yükseltir. eğer gebelik şekeri ile ilgili bir sıkıntın yoksa portakal suyu c vitamini işte ne güzel, ama tabi suyundansa yemek daha faydalı onu da unutmamak lazım
Evet ya cok şükür düzene bindi eskisi gibi. Sali gunu kontrolum var. İnsallah her sey yolundadir. Bebegim iyidir.minikoglan Canım son durumunu göremedim belki yazmışsındir ama ne yaptın merak ettim. Hareket ediyor mu bebek ?
Gelirler gelirlerZ gelmez olurlar mi.Küserseler küssünler! böyle şeye küsülür mü yaa? Orada önemli olan senin kendini nasıl rahat hissettiğin hastaneye gelinecek diye ayet var da biz mi bilmiyoruz acaba..
Hanimlar ara sira kizim bi yerimi titretmesi gibi bi durum var. Hani tekme atiyo yada hareket ediyo evet ama bazende titresim gibi bisey oluyo. Bi kac haftadir var bu durum anlamlandiramadim doktora sormayida unuttum aranizda bilgisi olan var mi acaba?
Kızlar benim kızım 2 gün önce 1.253gr dı şimdi 1.363 olmus doktor şekere dikkat et dedi ama yüklemede şeker çıkmadı ve sonra yine tokluk bakıldı onda da çıkmadı. Sizce 2 günde 110gr fazla mı almış.
Öyleyse iyi aklıma takıldı ekmeği biraz fazla yiyorum sanırım ama şeker çıkmadı rahat rahat da yiyemicem mi kiCanim bazı yediklerimiz gerçekten çocuğa kilo aldırıyor mesela tahin-pekmez tahin helvası ve kasar peyniri ben bunları deli gibi tüketirdim bacak boyu 1 hafta geri iken göbek çevresi haftamdan bikac gün fazlaydı. Sonra yemeyi azalttim göbek çevresinde yavaş yavaş bacak boyu ile uyumlu hale geldi. Şeninde belki böyle yediklerin varsa kilo alması normal birde 29 haftadan sonra sanırım haftalık en az 200 gr alması lazım e bide yediklerin bebeğe yarayan şeylerse tamam
Koruma amaçlı düşündüm:)ve inanirmisin bende aynısını düşündüm dr un gibi.sonrada dedim ki eee hastanede bizde bulunuyoruz sonuçta delirdin herhalde:)sadece o besige serdigim battaniyeyi kullanmam sanırım.birde ben nevresim takımı götürcem hastanedekinde yatmak istemiyorum.benim gibi düşünen varmı?Canım cibinlik aparatı uymayabilir o beşiklere koruma amaçlı düşünüyorsan onun çok etkili olacağını sanmıyorum nihayetinde havadaki mikroplar belli süre asılı kalıyor havada kalabalıktan fslan mikrop gelse bebek kucağımızdayken falanda tehlike altındayız ama dekor olarak düşünüyorsan hastanedeki hemşirelere sorabilirsin cibinlik takılıp takılmayacağını.birde naçizane fikrim cibinlik kullancaksan hastanede ve evde aynı kullanma benim drum kapı süsü getirmemizi istemedi hastaneninkini kullanın dedi bidaha eve götürüp kullanmayın nede olsa hastane ortamı dedi
Ya ne kadar doğru bilmiyorum ama bi yetde izlemiştim suyunu içmektense yemek daha mantıklı demişti . Mesela bi bardak portakal suyu için en az dört tane portakal sıkıyosun bir bardak içiyosun ama o dört portakalında şekerini almış oluyosun dört portakalı aynı anda yemek gibi falan diyordu . Ben günlük bi tane portakal yiyorum hepGenelde sabahlari iciyorum ben ama demir hapiyla icilmedigini biliyorum.bana greyfrt icme yeme demisti.kan sulandirici igne kullandigim icin ama portakal akloma takildi simdi doktora sormak gerek
semabsrn sanirim gozumu karartip alacagim aliexpressten bu pijamalari. Insallah iyi cikar.
Öyleyse iyi aklıma takıldı ekmeği biraz fazla yiyorum sanırım ama şeker çıkmadı rahat rahat da yiyemicem mi ki
portakal ile demir çok iyi aslında ebe dün bile hatırlattı c vitamini ile al demiri diye ama greyfurt kemoterapi alan insana bile yasak onun ilaçlar ile etkileşimi var.Genelde sabahlari iciyorum ben ama demir hapiyla icilmedigini biliyorum.bana greyfrt icme yeme demisti.kan sulandirici igne kullandigim icin ama portakal akloma takildi simdi doktora sormak gerek
Ayyy dogru ya ben hic bole.dusunmemistimYa ne kadar doğru bilmiyorum ama bi yetde izlemiştim suyunu içmektense yemek daha mantıklı demişti . Mesela bi bardak portakal suyu için en az dört tane portakal sıkıyosun bir bardak içiyosun ama o dört portakalında şekerini almış oluyosun dört portakalı aynı anda yemek gibi falan diyordu . Ben günlük bi tane portakal yiyorum hep
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?