- 26 Mart 2010
- 2.090
- 2.455
- 333
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #31.341
Kizlar ben de normal dogumu cok istiyorum hatta hayalim dogal dogum, suni sanci olmadan (insallaj bu elimizde olan birsey degol tabi) ve epiduralsiz. Epidural olmayinca ikinmalarda ve genel olarak dogumda daha kontrollu oluyormussun bu yuzden kesi olma ihtimali daha dusuk oluyormus. Yani keske epizyotomi suni sanci epidural hicbirsey olmasa. Kendimi oyle sartlamiyorum her duruma acigim ama hep oyle olduguni hayal ediyorum pozitif olmaya calisiyorum ayhhh insallah hersey yolunda gider.
Boyle olmasi icin yaptiklarim: hergun yuruyis, hamile yogasi, kegel egzersizleri, son haftalarda yapacagim perine masaji, veeee ahududu yapragi cayi. Arastirin guzel seyler okudum ing. Red raspberry leaf tea. Ing. Biliyorsaniz babycenter'da yazilan onca yorum cok faydali olduguna dair beni cok mutlu etti. Kimbilir belki ise yarar :)
Hemen ekran alıntısı yaptım yazdıklarını . Ben yürüyüş yapıyorum bi bi de ilte geçen yazmıştım eve girmem için ya merdiven çıkıcam ya yokuş ben merdiveni tercih ediyorum hep 150 tane falan :) 37. Haftaya geleyim hergün düzenli iki kere inip çıkıcam o merdivenleri
Kızlar ben 17 haftalık meleğimi normal doğurdum tabiki suni sancı ile.. derdimin büyüklüğünden mi anlayamadım bilmem ama bana dayanılmaz bir agrı gibi gelmedi. Adet sancısının bir tık üstüydü, yaklaşık 4 saat sürdü ama tabii o bebek çok minikti. Annem de o bebek canlı olmadığı için kendini itemedi, şimdi bu bebek büyük ama kendini itecek, o yüzden daha kolay olur falan diye moral veriyor.. öyle ya da böyle hakkımızda hayırlısı, arkadasımın bebeği dönmemişti sezaryen içim gün aldılar gittikleri gün sancısı başladı bebeği o geve dönmüş ve dört buçuk kiloydu oğlu, normal doğurdu.tired arkadaşın dediği gibi, bekleyip göreceğiz, hepimiz için kolay, sağlıklı doğumlar olur inşallah
Emin ol bu daha kolay olacak canım...görümcem de böyle oldu bağıra bağıra ölü doğum yaptırdı doktor ama bana dua edeceksin dedi hep onun haftası ileriydi bebek daha büyüktü çok acı çekti çok ağladı...bi daha asla doğurmam dedi...sonraki oğlanı pırt diye doğurdu o da 5 yaşında oldu şimdi tekrar hamile ben olayı çözdüm diyorKızlar ben 17 haftalık meleğimi normal doğurdum tabiki suni sancı ile.. derdimin büyüklüğünden mi anlayamadım bilmem ama bana dayanılmaz bir agrı gibi gelmedi. Adet sancısının bir tık üstüydü, yaklaşık 4 saat sürdü ama tabii o bebek çok minikti. Annem de o bebek canlı olmadığı için kendini itemedi, şimdi bu bebek büyük ama kendini itecek, o yüzden daha kolay olur falan diye moral veriyor.. öyle ya da böyle hakkımızda hayırlısı, arkadasımın bebeği dönmemişti sezaryen içim gün aldılar gittikleri gün sancısı başladı bebeği o geve dönmüş ve dört buçuk kiloydu oğlu, normal doğurdu.tired arkadaşın dediği gibi, bekleyip göreceğiz, hepimiz için kolay, sağlıklı doğumlar olur inşallah
Yok canım hurmaya baslamadım daha iki hfta sonra baslarım diyodum . Hareketleri rahat yapıyomusun plates topuyla bn hiç anlamam ama alıp denemek istiyorumHurma yemeye başladınız mı, hurma çok iyi geliyormuş son haftalarda ben günde 2,3 tane yiyorum şuanda bunu son haftalarda daha da fazlalaştıracağım ayrıca 39 dan sonra sıcak duş açılmaya çok yardımcı oluyormuş. Evde pilates topum var benimde sürekli hareketler yapıyorum. 38 e gelince daha fazla netten araştırıp yapacağım birşeyler bende.
Amin canım teşekkür ederim, sağlıkla gelsin yavrularımız. Ben hepimiz için sağlık ve huzur içinde evlatlarımızı kucaklamayı nasip et yarabbim diyorum, hakkkmızda hayırlısıCanım öncelikle rabbim sana sabırlar versin acın çok büyük anlaması çok zordur. Ama cidden bizim vücudumuz doğuma göre yaratılmış zaten. Hep eskileri düşünürüm, yanımdaki insanları düşünüyorum onlar nasıl yaptı diye. Tabi şuanda biz ne istersek boş ama hepimiz için en hayırlısı ne ise o olsun. Sağlıcakla kucağımıza alalım.
Insallah insallahCanım inşallah bir sıkıntı çıkmazda normal doğururuz bende çok istiyorum normal doğumu epiduralsiz hiç birşeysiz gideyim acıysa çekeyim acıyı ama normal normal doğal halimle doğurup geleyim. Herkes o gücü kuvveti kendinde bulabilsin çok isterim.
Ayy inşallah benim de öyle olur, hepimiz için kolay olur. Bebişlerimiz gazsız, uykucu, kolay emen bebekler olurEmin ol bu daha kolay olacak canım...görümcem de böyle oldu bağıra bağıra ölü doğum yaptırdı doktor ama bana dua edeceksin dedi hep onun haftası ileriydi bebek daha büyüktü çok acı çekti çok ağladı...bi daha asla doğurmam dedi...sonraki oğlanı pırt diye doğurdu o da 5 yaşında oldu şimdi tekrar hamile ben olayı çözdüm diyor39 yaşında pek de nazikti ama Rabbim bizi güçlendiriyor bi şekilde...Allah beterinden saklasın
Yok canım hurmaya baslamadım daha iki hfta sonra baslarım diyodum . Hareketleri rahat yapıyomusun plates topuyla bn hiç anlamam ama alıp denemek istiyorum
Nerde hareket orda bereket :) pilates topum yoktu ben de onu alacagim. Onunla da guzel hareketler var. Youtubeda yoga /exercise for normal delivery diye arat onlari da yap hergun bisiler yapiyorum mutlaka. Insallah guzel olacak hersey :)Hemen ekran alıntısı yaptım yazdıklarını . Ben yürüyüş yapıyorum bi bi de ilte geçen yazmıştım eve girmem için ya merdiven çıkıcam ya yokuş ben merdiveni tercih ediyorum hep 150 tane falan :) 37. Haftaya geleyim hergün düzenli iki kere inip çıkıcam o merdivenleri
Insallah insallah
Gebe okulina gidiyorum orda kizlar bazen olumsuz senaryolardan bahsediyorlar yaa soyle olursa napariz filan diye. Ebe de diyor ki bak oyle cok tekrar edersen o kotu seyleri basina gelir seni bulur bir sekilde. O yuzden hep olumlu dusunelim ve hayal ettigimiz gibi bir dogum olacagini dusunelim. Insallah dedigin gibi bir dogumumuz olur. Yaa cok heyecanlaniyorum dusundukce.
amin canım inşallah benımde tek duam o hayırlısıyla normal yollarla kavusalım yavrularımızaCanım inşallah bir sıkıntı çıkmazda normal doğururuz bende çok istiyorum normal doğumu epiduralsiz hiç birşeysiz gideyim acıysa çekeyim acıyı ama normal normal doğal halimle doğurup geleyim. Herkes o gücü kuvveti kendinde bulabilsin çok isterim.
amin canım inşallah benımde tek duam o hayırlısıyla normal yollarla kavusalım yavrularımıza
Geçmiş olsun dinlen tabi benim annemde doğuma bir hafta kala falsn gelebilecek sanırım o zamana iş bırakmamaya çalışıyorum yapabildiğim kadarBen yıkamadım kuzum. Sadece hastaneye gidecekler hazır, annemi bekliyorum gelsin yapsın diye sözde ama geleceği yok gibi mecbur iş başa düşecek.. bu hafta bi geçeyim başına demiştim ama bir diz agrısı musallat oldu inşallah geçer yoksa bir ay böyle geçmez(
Ya erken doğarsa korkusu başladı şimdi de, ultrasona göre 10 Nisan görünüyor benim, adete göre 1 mayıs.. doktor hep 10 Nisan da bekleriz diyordu şimdi de bu hafta gittiğimizde 1 mayıs dedi. Bilmem artık ananeyi bekler miyiz beklemez miyiz :)) ama işlerimizi bitirsek bir an önce iyi olacak sanırımGeçmiş olsun dinlen tabi benim annemde doğuma bir hafta kala falsn gelebilecek sanırım o zamana iş bırakmamaya çalışıyorum yapabildiğim kadar
Takvime göre 4 gün var aramızda seninle benimki sezeryan olacak nisanın son haftasında alırız demişti ama yakın zamanda konuşmadık drla 29 martta kontrolüm var belki söyler tarihYa erken doğarsa korkusu başladı şimdi de, ultrasona göre 10 Nisan görünüyor benim, adete göre 1 mayıs.. doktor hep 10 Nisan da bekleriz diyordu şimdi de bu hafta gittiğimizde 1 mayıs dedi. Bilmem artık ananeyi bekler miyiz beklemez miyiz :)) ama işlerimizi bitirsek bir an önce iyi olacak sanırım
Belki söyler bakalım sana hangi tarihi söyleyecek, doktorların da bir dediği diğerini tutmuyor, hele bu hafta bizimki yorgun muydu neydi ağzından cımbızla laf alınıyorduTakvime göre 4 gün var aramızda seninle benimki sezeryan olacak nisanın son haftasında alırız demişti ama yakın zamanda konuşmadık drla 29 martta kontrolüm var belki söyler tarih
aynen benimde oyle.hala cok seyim hazir degil.sadece bebek cantasini hazirladim benim cantam henuz hazir degil.arada bir sancilarim yokluyo.ablam dogumdan 1ay once basliyo o sancilar diyo.kizim 41haftalik dogmustu son 2.3hafta gercekten zor gecti.simdi 38de falan dogsa diyorum)Ayni duygular bendede var canim .
Suanda bile yetistiremiyorum.esimde saolsun hep rahatsz vs
Cirpinip duruyorum sonra gelsin sancilar .
Ama en azindan dogumdan sonra hafiflemis olucaz diye teselli ediyorum kendimi.
Oglum 8 yasinda simdiden kiskaniyo
Gunaydin canim uslu bi cocuk olacak demekki.
Yinede bi iki tekme atsa rahatlarsin.
Canim numarasi varsa ara yada git .
O agri bendede oluuor normal dedi drum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?