- 22 Haziran 2017
- 3.665
- 4.361
- 83
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #31.481
Canım liptonun tohum olanları var markette, ben onlardan alıyorum bitki çayı süzgeci ile sıcak suyun içine atıp içiyorum her gün bir tane. Öyle de yapabilirsin, ben süt yaptığını bilmiyordum :) çay zararlı diye onu içiyordum, iyi yapıyormuşum demek kiBenim iş yerinde demleme fırsatım olmadığı için marketteki hazırlardan aldım. Ama tabi ki demlenmesi çok daha güzel oluyodur eminim. Daha önce hiç içmemiştim ama tadı kötü değil gerçekten. Tabi ben azıcık şeker koyuyorum
Ben iğne değilde coraspin kullanıyorum ilk gebeliğimde 37. Haftada kesti 40+1de doğum yaptım şimdide 2 hafta sonra bırak dedi nisanın sonunda alırım diyordu epey önceKan sulandirici kullanan arkadaşlar , bir sorum olacak. Ben 4000 mg clexane kullanıyorum ,doktorum doğuma 15 gün kala dozu yarıya düşüreceğiz dedi. Ben tedirgin oldum yarı doz ya yetmezse bebegime diye. Pihtilasmadan bir kaybım var. Doktoru böyle diyen var mi
Amin canım teşekkür ederim, dogsun doğmasın evlat diyor insan. Allahım evlat acısıyla kimseyi sınamasın, anneciğim ben çok kötü olunca sen Bi lokma bebegin acısına dayanamıyorsun ben seni böyle görmeye nasıl dayanayayım diye yalvardı resmen. Çok şükür bugünümüze, yavrumuza kavuşmaya az kaldı Allah’ın izniyle.. bebek bekleyen herkesi yavrusuna kavustursun yüce rabbim inşallah, kimsenin kucağını boş bırakmasınCanim benim başın sağolsun. Bir kadının en büyük sınavı bence evlat acısıdır. Rabbim hic kimseye yaşatmasın. Ben eskiden dogurmadan bebegini kaybedenler icin şöyle düşünürdüm. En azindan görüp koklamadi, üzülür ama doğduktan sonraki kadar üzülmez sonucta görüp bilmiyor, falan derdim. İnsan gercekten başına gelmeden anlamıyormuş. Şuan bebeğimi hic gormedim kollarima almadim ama allah korusun yoklugunu düşünmek dahi istemiyorum. Şu cümleyi kurmak bile zor geliyor. Allahim basta her seyin hayirlisini versin. Bu aciyi kimseye yaşatmasın.
Hurma yemeye başladınız mı, hurma çok iyi geliyormuş son haftalarda ben günde 2,3 tane yiyorum şuanda bunu son haftalarda daha da fazlalaştıracağım ayrıca 39 dan sonra sıcak duş açılmaya çok yardımcı oluyormuş. Evde pilates topum var benimde sürekli hareketler yapıyorum. 38 e gelince daha fazla netten araştırıp yapacağım birşeyler bende.
@ assos, @zeynepada33 Allahım sağlıkla kucaginiza almanızı nasip etsin, yardımcınız olsun inşallah , kötü düşünmeyin hiç inşallah her şey güzel olacak dualarimiz sizinle.
Bugün benim oğluşum da öyle sürekli tuvaletim geldi sanıyorum tam da orama basıyo sanki.. erken gelmesinler yaaBenim oğlanın dışarı. Çıkası var heralde bugun. Aşağımı ititirip duruyor kafasiyla. Canim da acıyor. Kasilma hissetsem gidecem doktora. Ama tık yok. Ayagiyla yukardan destek alip asagilari acitiyor sıpa.
Evet canim acve hurması aldı eşim 7 aylik oldugumdan beri günde 1 tane yiyorum gebelik şekerinden dolayı fazla yemiyorum. Ama son ay biraz daha fazlalastiririm.
Kegel egzersizi yapıyorum. Çömelme hareketi çok iyi dediler. Dua ediyorum her boş animda.
Bu hafta gebelik okulunda doğum ve emzirme olucak sanırım. Kolay doğum için başka şeyler söylerse ebe iletirim size.
Annen de çok haklı.Amin canım teşekkür ederim, dogsun doğmasın evlat diyor insan. Allahım evlat acısıyla kimseyi sınamasın, anneciğim ben çok kötü olunca sen Bi lokma bebegin acısına dayanamıyorsun ben seni böyle görmeye nasıl dayanayayım diye yalvardı resmen. Çok şükür bugünümüze, yavrumuza kavuşmaya az kaldı Allah’ın izniyle.. bebek bekleyen herkesi yavrusuna kavustursun yüce rabbim inşallah, kimsenin kucağını boş bırakmasın
Simdi erken tabi ama bir 37-38 arasi gelirse hic fena olmazBugün benim oğluşum da öyle sürekli tuvaletim geldi sanıyorum tam da orama basıyo sanki.. erken gelmesinler yaa
Canım cevabın için sagolasn, coraspinin sulandirici etkisi bir hafta sürüyormuş ignelerin 24 saat , aynı değil yani aspirini önceden biraktiriyolar etkisi uzun sürdüğü için ama iğneyi bir gün vurunmasan çok ciddi sıkıntı hele de bebekler artık büyüdüğü için daha çok kan pompalaniyor her geçen gün. Ben de korkuyorum başka bir doktora daha sorayım olmadı. İnşallah hepimiz şu süreci sorunsuz atlatır, yavrularimiza kavusuruzBen iğne değilde coraspin kullanıyorum ilk gebeliğimde 37. Haftada kesti 40+1de doğum yaptım şimdide 2 hafta sonra bırak dedi nisanın sonunda alırım diyordu epey önce
Bende tek pijama aldım canım..ama ne olur olmaz evden bi tane koyacağım...yani çok kötü değilse koy sende..20 30 liralık normal pijamalardan al olmazsa..Kizlar yorumlar ucmus yetisemedim :)
Ben bitane pijama takimi aldim okadar yetmezmiki acep evden koyabilecegim seyler biraz dandik onlari koysam cokmu cirkin olur
Canım suyum az az geliyor diye gittim erkenden hemen antibiyotik verdiler bebek mikrop kapmasın diye sanırım nedenini tam bilmiyorum ama. Suyun gelirse hemen gitmelisin sakın dinleme onlarıBen iste olay falan cikartamam. Olay cikarmayi birak bir ters laf etsinler oturup aglarim cocuk gibi huyum bu. İyice ezerler beni. Herkes oyle diyor hemen gitmw diyor. Ama ilk dogum. Nasil riske atarim bilmiyorum. Risk de sayilmaz ama ne biliyim suyum tamamen gelse de gitme diyorlar sancilar sıklasana kadar. Bu me kadar dogru ne kadar yanlis bilmiyorum. Hastaneye erken gitsen durmadan kontrol edecekler suni sanci verecekler. Cok tedirginim.
Her kelimesine katılıyorum valla rabbim en hayırlısını nasip etsin.Kızlar dogum konusulmus bende normal doguramayanlardan 41 i gördüm oğlumda bi cm acılmam bile olmadı çatımda dardı suyu azalmaya baslamıstı filan suni sancı bile denemedim yani direk spinal sezeryan oldum cok agladım normal olmucak diye ama sonra kızdım kendime cok rahattı sezeryanım hiç korktugum gibi olmadı sabah 11 de dogum yaptım 6 da kaldırdılar bi dahada ne hastanede ne evde yatmadım hatta o gece hastanede gaz cabuk sıksın diye bütünn gece yürüdüm koridorda evdede öyle hep gezdim işimi yapabildim misafirleri agırladım k validem kızdı hatta git yat nazar değcek diye ama yatmadım tabiki şimdi bi cocuk daha var hiç hiç yatamam.5 sene oldu duyuyorun sogukta dikişleri agrıyanları filan şükür öylede olmadı benim.
Bu oğlusumun kafası bayadır asagıda ilkinde hiç yaşamadığım catı agrısını yasıyorum mesela bazen diyorum normal denesem zorlasam mı riskleridr var drlar yanasmıyo saatlerce cekip yine sezeryan olmakta var.kuzenim mesela normal dogurdu bebeğin eşini atamamıs hepsini cok kanaması oldu bi daha ameliyat oldu
Demem o ki kendinizi şartlamayın illa normal illa sezeryan diye bebişlerin ve kendimiz icin hangisini sağlıklı hayırlıysa o olsun insallah Rabbim hepimize vaktinde saglıkla sıhhatle yavrularımıza kavusmayı nasip etsin
Canım suyum az az geliyor diye gittim erkenden hemen antibiyotik verdiler bebek mikrop kapmasın diye sanırım nedenini tam bilmiyorum ama. Suyun gelirse hemen gitmelisin sakın dinleme onları
Haklısın @toist canım, Rahim ağzında mukoz yapıya sahip tıpa görevi gören bir şey oluyormuş ve bebeği dışardan mikrop kapmasin diye koruyormus. Bebeğin suyu gelince o şey dışarı atılıyor ve suyla beraber rahime ve bebeğe enfeksiyon kapma ihtimali çok artiyormus. O yuzden suyunuz geldiğinde bebeğin enfeksiyon kalmaması için temiz bir havlu koyup hemen hastaneye gitmek gerekiyormuş gebelik kitabında okudum
Bildiğim kadarıyla ssk da sorun çıkıyorselam herkese, bugün 32+1 oldum ama rapor almadım çalışabilir diye randevum perşembe, o zamqn alsam ne olur ki?
Valla canım duşakabine gir tabureye otur fiskiyeyle yıka modundayım. Başka türlüsü zor sanırımBen bilmiyordum canım ama çantayı kapatmadım, ben de okuyup kapatayım, çok sagol söylediğin için.. bu arada abdest alırken ayaklarım için egilemiyorum, lavaboya da kaldıramıyorum, bi taburenin üstüne koyuyorum yine de çok zorlanıyorum, pratik bi yol bilenler var mı acaba ?
Çok geçmiş olsun Allah korumuşSorma yaa bende aynıyım kafamı koyduğum yere uyuyorum bugün az kaldı evi yakıyodum yemeği ocağa koydum uyuya kalmışım tencere çatır çatır yanmış evi duman basmış ben kokuya uyandım komşular geldi noluyo diye Allah korudu valla
Şimdi kokuyu gideremiyorum evden ne yapabilirim bilen varmı bütün camları açtım bekliyorum gitsin koku diye
Ben zaten doğuştan sıkılgan bi insanım.. gerçi pek bişey anlamadım şimdiye kadar hamilelikten herkes ağırlaşıcan şöyle olcan böyle olcan dedikce vucudum ters tepiyo resmen direniyo :) yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik biticek inşallah bu hamilelik.. hayatımda bi defa yaşıcam tadını çıkarayım dedim ama anlamadan biticek galiba :)Annen de çok haklı.
Simdi erken tabi ama bir 37-38 arasi gelirse hic fena olmaztabi basta sağlık. Sabirsizlaniyorum ya inanamazsin. Bir de cok bunaldim gercekten hamilelikten. Gun gectikce duygusallasiyorum. Sacma sapan seylere takiyorum kafayi. Psikolojik olarak hic iyi degilim yani.
İnşallah canım şimdi hatırlıyorumda görümcemde iğne kullanıyordu doğumdan bir iki gün önce kesmişti dru sen başka bir doktora daha danış bakalım ne diyecekCanım cevabın için sagolasn, coraspinin sulandirici etkisi bir hafta sürüyormuş ignelerin 24 saat , aynı değil yani aspirini önceden biraktiriyolar etkisi uzun sürdüğü için ama iğneyi bir gün vurunmasan çok ciddi sıkıntı hele de bebekler artık büyüdüğü için daha çok kan pompalaniyor her geçen gün. Ben de korkuyorum başka bir doktora daha sorayım olmadı. İnşallah hepimiz şu süreci sorunsuz atlatır, yavrularimiza kavusuruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?