2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Ay çok sevindim canım eline sağlık sağlıkla telaşsız açalım çantalarımızı hastanede inşallah, böyle böyle gaza getircez birbrimizi. Ya annem sabun da koy dedi bak onu unutmuşum :)
Sabunu ne yapcaz ki ? Amann benim hastanenin çok yakınında civil var zaten bişey kazım olursa da ordan alırlar

Kızlar bugün gebe okulu da göğüs çatlakları için ebe anne sutu surun olmazsa havuç rendeleyin zeytinyağı ile karıştırıp macun kıvamına getirip surun dedi doğal karışım kullanmak isteyenler için çözüm olabilir.

Ayrıca göbek bağı bakımını anlatırken bebeklerin doğduktan sonra yikamadiklarini sadece silip (tampon tarzi) üstünü giydirdiklerini söyledi. Bende özel devlet hepsi mi diye sordum oda evet türkiye de ilk 24 saat yıkanmaz dedi. Nedeni zaten yeni doğan bebeği suyun altına sokmak buzun altına sokmak gibidir ve birde o doğum kanalından geçerken kolay kaymasını sağlayan.madde doğduktan sonra deriyi güçlendirir allerjik olmasını aza indirir yani bağışıklığını güçlendirir. O yüzden yıkamıyoruz türkiye de 24 saat ama yurtdışı 6 saattir dedi.
Bilginiz olsun yine sizde sorun ama zaten bebisler yikanmiyormus.

Birde doğum yaptıktan sonra sizden kıyafet istendiğinde lütfen çantayı vermeyin. Çünkü bizim elimizde eldivenle çantada kıyafet aramak çok zor oluyor hersey karışıyor bu yüzden -eldiven şapka corap zıbın ister alt-üst yada tulum- bunları ayrı bir poşete koyun ve üzerine dogumhaneye verilecek yada ilk kıyafet olarak not düşün mutlaka dedi.
Topuk kanı ile ilgilide ilk 48 saatte alınan kanda bazı hastalıklar tam olarak cikamayabiliyor ama 48 saati geçince alınan kanda hepsi çıkıyor o yüzden ilk 48 saat imza karşılığı kan vermeyim 48 saat sonra sağlık ocağından verebilirsiniz. Iki kere canını acitmazsiniz bebeğin dedi

Şimdilik aklıma gelen önemli bulduğum ayrıntılar bunlar

Kafa bir çalışıyor işte en iyisini yapmışsın canım tek valiz en temizi valla. Bir de bizim valizde file var fermuarlı. Oraya koydum bez ıslak mendil havlu kağıt peçete emici külot kalın battaniye humana hurma emzik biberon kapları fileden görümür de dağılmaz çok valiz diye umuyorum
Sığarsın sığarsın yer bile kalıyor :) bu arada şu bir haftada resmen ağırlaştım dediğin gibi. Ya haftadan dolayı ya evdeyim diye

Ay pide olsa da yesek şuladar şeyin arasından pideyi buldu gözlerim. Şu ara iştah patlaması yaşıyorum resmen :)
Bu arada çok iyi fikit cibinlik süsü bittiyse müsait olunca atabilir misin acaba. Ben de kayınvalideme yaptırabilirim aslında.
Kızlar biz de eve gelen çok olmaz ya. Hatta hastaneye gelen asla eve gelmez. Evde de rahatsız etmeyelim diye biz hep hastaneye gideriz. Akrabalarımız da öyle allahtan

Canım çok geçmiş olsun bununla atlatmış olun başınızdaki belayı inşallah. Belki daha büyük bir belayı def etti bu durum. Öyle derler küçük belalar büyükleri def edermiş. Rabbim bu güzel gece hürmetine sana da bebeğine acil şifa versin. Antibiyotiğin de artık bu süreçte hiçbir zararı yok canım kullan hemen toparlan inşallah

Ben iki canta yapiyorum. Biri benimke dogumhaneye gelecek. Onun icinde bebek icin hastane cikisi ve bir tane bez var. Kendim icin bir gecelik bir pijama ve corap koydum. Hangisini giyecegime o an karar veririm diye ikisini koymak zorunda kaldim. Bir de hirka tarzi bir sey koyacagim. Daha sonra odaya gecince ihtiyac olanlari da ayri bir canta yaptim. 2 alt acma bezi. 15 e yakin bez, bebis icin yedek takim, kendime atlet cirap ic camasiri oed vs koydum. Kendime tarak ve toka alacagim. Simdilik aklimdakiler bunlar :) bir de her ihtimale karsi biberon ve mama koyacagim.
Neden oldu bilmiyorum stres başladı bende yine uykular kaçar oldu keşke deliksiz uyku düzenim olsa doğuma kadar ya zaman çabuk geçse Rabbim kalplerimize ferahlık versin inşallah ..
Nedense bu aksam benim de icim sikintili. Rabbim saglikla hayirlisiyla kavusmamizi nasip etsin.

Canim benim stresten oluyor.birde oglum sert vurdugunda yada agir tasidigimda bunlara dikkat edince gunu atlatiyorum dinlenince
Masallah canim halletmissin onlari
Beni yine heyecan sardi
hastane de çikolata dağıtmak için bugün bunları aldım , bi çikolata eksik siz çikolataları ne zaman almayı düşünüyorsunuz erken demiEki Görüntüle 2127356 Eki Görüntüle 2127357
Cok guzellermis canim
Kolanya sisesi suslu nerden bulurum acaba .

Ayy o donlar yokmu vallahi utanır oldum eşimden minicik slip giyen ben şuan çuval giyiyorum resmen ağzı burnu ayrı oynuyor bide... Çok komik oluyorum dön yetişmiyo bende peteğin üstüne atıyorum kurutuyorum
Evet ya dogumdan sonra aslinda okadar buyuk giymedigimi ispatlayasim var
Hayirlisiyla

Aah ahh
Insta da bi foto vardi ayni kiyafet bi mankende bi de kilolu bi kadinin ustundeydi.yaziyordu bide ...
Instagramda olan gercekte olan diye...
Suan alsam oyle olur sanirim
Yarın sabah cerrahla görüşmem var dua edin ameliyatlı çekime gerek kalmasın çok stres yaptım yaa
Canim amaliyatla oluyomuymus ...
Insallah korktugun gb degildir kolay atlatirsin
Canim bilgiler icin tesekkurler bildigimiz iyi oldu
Neden oldu bilmiyorum stres başladı bende yine uykular kaçar oldu keşke deliksiz uyku düzenim olsa doğuma kadar ya zaman çabuk geçse Rabbim kalplerimize ferahlık versin inşallah ..
Bendede canim cok strsliyim.normal heralde.
Az kaldi ins

Kolonya şişesi ben de bakıyorum canım, bulursam sana da haber vereyim.. sen de bana söyler misin bulursan

Şu mutfak malzemeleri satan bir milyoncu gibi bir yerden aldım ben dagitmalik daha kucuklerini de satıyorlar hatta.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…