- 17 Şubat 2016
- 1.510
- 2.264
- 133
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #34.301
Kizlar biraz dogum hakkinda konusup yorum yapalimmi. Bebegi donmedi diye cok uzulen annelere sorum olucak bn hic illa normal olsun kafasına gelemiyorum. Diyorumki normal olurken birsuru sikinti olabiliyo. Oksijensz kalma vs. Sanci kismi 40 saat sanci cekip sezeryana girmek gibi. Sonra sezeryani dusunuyorum. Genel anesteziden cok korkuyorum bayılıp ayilamamaktan. Spinalde bu sefer milyonda birde olsa felc riski bilmem ne canli canli kesilirkn gozun acik o travmayi yasamak. Benim ilk doğumum ve 2 yul once oanik atak tedavisi gordum. Hala metroya binemem mesela. Ozellikle ikinci dogumu olanlar ve dogum konusunda bet tavirlari olan arkadaslar bana yol gosterin. Ben yorumlardan cok etkilenirim. Bana bi el atin hahahah
Benim bebis malesef ters duranlardan. Her zaman hayirlisini istiyorum. Ama allah biliyor ya kendimi normal doguma cok hazırlamıştım. Sanki fırt diye cikartiverecekmis gibi hissediyordum. Ama bebisim büyüdü ve kafasi yukarda. Ayriyeten bebegim 37. Haftanin icinde. Boyu 50,50 cm yaklasik. Yani bu saatten sonra dönmesi doğum kanalina girmesi cok zor. Sezeryan da beni hep bahsettigin sebepten ötürü korkutuyor. Anestezi almak istemiyorum. Spinal icin de dogum yapacagim hastaneye guvenemem zaten yapiyorlar mi onu da bilmiyorum. Ayrica bir iki haber okumustum sezeryanda sargi bezi falan unutup annenin ölümüne sebep olabiliyorlarmis. Sezeryanla ilgili malesef aklima hep boyle kötü seyler geliyor. Ben baygin olacam bebegimi karistirirlarsa falan tedirgin oluyorum. Once her zaman hayirlisi olsun bebegim saglikla gelsin kollarima. Ama insallah döner ve normal dogum yapmama yardimci olur. Sezeryan sonrasi bakacak kimsem yok o da cok buyuk sıkıntı benim icin.Kizlar biraz dogum hakkinda konusup yorum yapalimmi. Bebegi donmedi diye cok uzulen annelere sorum olucak bn hic illa normal olsun kafasına gelemiyorum. Diyorumki normal olurken birsuru sikinti olabiliyo. Oksijensz kalma vs. Sanci kismi 40 saat sanci cekip sezeryana girmek gibi. Sonra sezeryani dusunuyorum. Genel anesteziden cok korkuyorum bayılıp ayilamamaktan. Spinalde bu sefer milyonda birde olsa felc riski bilmem ne canli canli kesilirkn gozun acik o travmayi yasamak. Benim ilk doğumum ve 2 yul once oanik atak tedavisi gordum. Hala metroya binemem mesela. Ozellikle ikinci dogumu olanlar ve dogum konusunda bet tavirlari olan arkadaslar bana yol gosterin. Ben yorumlardan cok etkilenirim. Bana bi el atin hahahah
masallh ne guzel canim insallh bizde atlayicagiz ve bitecek...Assos canım bayadır düzenli takip edemiyorum şimdi gördüm yorumlarda sanırım hidrosefali teşhisi konuldu.zor bir süreç ama cevremde bu sureci sorunsuz atlatan biçok kişi var.bir tanesi benim kuzendi hatta.simdi 25 delikanlı hatta geçen haç zamanı görevli olarak hacca gitti.darısı senin kuzuna inşallah.Gerçi senin gibi bi annesi olduğu surece sırtı yere gelmez.dualarımızdasınız
doktirum medkal park hastanesinin muduru ayni zamanda cocuk ameliyatlarini o yapiyormus basatili bir docent gecen gun görüştük icimi rahatlatti kolay bir operasyon dedi .. evet sut sagma makinasida yanimda goturmeyi dusunuyorum.. canim cocuk yogun bakimda yatarsa ne kadar yatar bilgin varmi buarada cok tesekkur ederim...Ben bugun bi tane daha buldum ama beyaz yine belki çekim yaptırısam diye beyaz alıyorum. Sabahlıklı beyaz bir takım alacagım ekstradan yine evden de yedek alırım belki. Kirlenmemesi için de depend öneriyorlar ama bilemedim hangi çeşidi güzeldir. Doğum çantamı kapatcam artık yordu beni.
Benim de 32, haftamda benzer bir sorun oldu. Kasılmalarıma ek adet sancısı gbi sancım oldu. 1,5 gün geçmeyince dr uma haber verdim. hastaneye cagrdı Nst ye bağlandım. Kasılma çıktı ama 20 lerde falan fakat agrım olugu için yatış verdier. Bir gece hastanede yattım. 5000 CC sıvı yuklendi. bebeğe sabaha kadar 4 kere nst yapıldı. aksam ciger geliştirici iğne yapıldı Sabah agrım azaldı. Sabahki nst de sancı cıkmayınca biraz da iyi hissedince taburcu oldum. Adalat/Nıdılat VERİLMEDİ. 24 saat sonra 2. doz ciğer geliiştirici yapıldı kendim dışarda yaptırdım onu. Ama o hafta boyunca ara ara oldu agrım. kontorle gitiim 33, haftamda rahim agzı 3 cm den 2.2 cm e kısalmış bir haftada. Doktorum evde istirahat dedi. wc ye kalk sınırlandır herseyini , yemek dahil yapmayacaksın dedi. progesteron başladı. Aynı gunun gecesinde kasılmalarım oldu üst üste. Sabah doktorumu arayıp söyledim. Adalat crono başladı. 34 te gitiim. Kasılma çıkmadı nst de rahim agzı vajınal usg ile ölçüldü 2,3 çıktı. Fakat bebek 100 gr alabilmişti sadece. Ama stresten baya bi ağlayıp üzülmüştüm 33, haftada sanırım o yüzden etkilendi beslenemedi mi bilmiyorum artık sürekli sağlıklı besleniyorum çünkü. Beslenmene dikkat et dinlen 3 lt sıvı al en az dedi. Suyu iyi dedi. vajınal doğum pozisyonunda kalbinde sorun yok. Bebek hareketleri de iyiyse bu haftayı da atlatırsak 35 te kontrole geldiğinde 1 tam doz daha ciğer geliştirici yapalım dedi. Yarın tam 35, haftam. İğnemle gidicem doktorum yaparım ben getir sen dedi. Bebeğimi çok merak ediyorum. İÇİNİZ RAHAT olsun ama kontrollerinizi daha sık yapması daha iyi olur doktorunnuzun... Çok geçmiş olsun. SADECE SOL VE SAG YATIN. Özellikle solda daha fazla zaman geçirin. Bol sıvı alın. Dinlenin.
Geebelikte test yapılabiliyor dna için. Çok guvensizse yaptırın. Anneden kan alınarak yapılıyo. Benim de tüp bebek ama hiç öyle şüphemiz olmadı şükür. Ama olduysada eşini suçlamıyorum. Doğum yapaacak kadına acılı doğum hikayelerini anlatmaya askere gidecek adama da yediği dayakları anlatmaya meraklı bir toplumuz biz. Şu toplumsal ön yargılarımızdan bi sıyrılamıyoruz malesef....
Şant takılması küçük bir operasyon emrak etme ama çok iyi bir doktor olması gerekiyor ve pediatrik nöröşirürjiyen olması gerekiyo. Bu konuda başarılı mı değilmi iyice arastır. Ameliyat sonrası bebeğinle kim ilgilenecek? Genellikle hersey yolunda giderse 8 saat sonra yemek yemesine izin verilir. SÜTÜNÜZÜ VEYA MAMANIZI MUTLAKA HAZIR EDİN.
Ya ne tatlısın sana kocaman sarilasim geldi inan. Gerçekten öyle allah dermansız dert vermesin herşey bizim için sonuçta. Bugün 11 inci günümüz bizim hastanede oglum yatıyor. Bende hergun hastaneden eve giderken ağlıyordum. Sonra neler neler var allah dermansiz dert vermesin dedim
canim ben medical park ta 33 tl odedim .. ama biz %10 ödüyoruz.Arkadaşlar merhaba
Özel hastaneye gidip nst’ye giren var mı ?
Muayene+ ücret alınıyor mu ? Yani nst ücreti ne kadar ödediniz?
Ben Pendik bölgeye gidiyorum aradım ama fiyat bilgisi vermiyorlarmış telefonda .
aaaa cok guzel bir haberDogum tarihimizi aldik. 12 nisan Allah izin verirse
Safak 14
Canım plasenta kireçlenmesi olabiliyor bazen riski şu sadece bebeğin gelişimi yavaşlıyor ama bu herkeste öyle olucak diye değil grade 1 2 3 diye numaralandırılıyor bu olay derecesi önemli ama şunu bil bundan eminim hafta bu olayda çoook önemli senin maşallah haftan yeterli bebek kilo iyi yavaşlasada sıkıntı olmaz merak etme .. Beslenmene dikkat et ama bunun için şunun veya bunun etkisi yok malesef... Bebeğin sağ sağlim doğacak İnş gönlün rahat olsun
aaaa cok guzel bir haberrabbim saglicakla kucagina almayi nadip etsin...benimde 19 nisan
Benim ikinci olcak insallah bi sikinti olmazsa normal dogum olarak dusunuyorum.dusunduklerinin hepsi birer olasilik Allah in izniyle gunde belki binlerce saglikli normal dogum oluyo.arkadasim sezeryan oldu hemde unlu bi dr da ic kanamadan gidiyodu az kalsin risk her dogumda her sekilde var.sezeryanda farkli normalde farkli ama bebegi dusunuyosan cektigin her sanci onun dis dunyaya hazirligi demek kendini dusunursende acikcasi alttan dikisim var bide karnimda olsun istemem sonuc olarak biz ne kadar plan yapsakta Allah neyi nasip ettiyse o oluyo.Saglikla kucaklarimiza almayi nasip etsinde hepsinin bi zorlugu var.Kizlar biraz dogum hakkinda konusup yorum yapalimmi. Bebegi donmedi diye cok uzulen annelere sorum olucak bn hic illa normal olsun kafasına gelemiyorum. Diyorumki normal olurken birsuru sikinti olabiliyo. Oksijensz kalma vs. Sanci kismi 40 saat sanci cekip sezeryana girmek gibi. Sonra sezeryani dusunuyorum. Genel anesteziden cok korkuyorum bayılıp ayilamamaktan. Spinalde bu sefer milyonda birde olsa felc riski bilmem ne canli canli kesilirkn gozun acik o travmayi yasamak. Benim ilk doğumum ve 2 yul once oanik atak tedavisi gordum. Hala metroya binemem mesela. Ozellikle ikinci dogumu olanlar ve dogum konusunda bet tavirlari olan arkadaslar bana yol gosterin. Ben yorumlardan cok etkilenirim. Bana bi el atin hahahah
Ben de aynıyım cnm penguenAyy ben taşıyamıyorum resmen, paytak ördek gibi sağa sola yatarak yürüyorum resmen. Sen de durumlar nasıl? Karnım ikiye ayrılacak sanki öyle de büyüdü ki sorma
Yeter canım dikişe gelmiyormuşAliyim bari ben de. Peki bir paket yeter mi? 9-10 tane var icinde. İki gun icin yeterli olur mu sizce? Sonrasinda gece pedine gecsek idare eder mi? Bir de bu emici kulotlar sezeryan dikisinin oldugu yere gelmiyor mu?
Valla cnm benim de ilk doğumum olacak elimden geldiğince eğitimlere katıldım normal istiyorum ama asla şartlamıyorum kendimi sezeryan da olabilir. Gönlüm normal doğumun nasıl bir şey olduğunu bilmek isityor bir daha yaşamayabilirim. Sezeryan iyi ki var bir çok bebek anne hayatta kalabiliyor bu sayede ama en doğalı normal doğum. Allah hepimize kolay doğum nasip etsin. Sezeryan ameliyat olduğu için baya korkuyorum ondan ben yaaKizlar biraz dogum hakkinda konusup yorum yapalimmi. Bebegi donmedi diye cok uzulen annelere sorum olucak bn hic illa normal olsun kafasına gelemiyorum. Diyorumki normal olurken birsuru sikinti olabiliyo. Oksijensz kalma vs. Sanci kismi 40 saat sanci cekip sezeryana girmek gibi. Sonra sezeryani dusunuyorum. Genel anesteziden cok korkuyorum bayılıp ayilamamaktan. Spinalde bu sefer milyonda birde olsa felc riski bilmem ne canli canli kesilirkn gozun acik o travmayi yasamak. Benim ilk doğumum ve 2 yul once oanik atak tedavisi gordum. Hala metroya binemem mesela. Ozellikle ikinci dogumu olanlar ve dogum konusunda bet tavirlari olan arkadaslar bana yol gosterin. Ben yorumlardan cok etkilenirim. Bana bi el atin hahahah
Canim sen kayseri de kadin doguma gidiyodun demi benim ilkinde orda spinal oldum cok da iyiydi korkacak bisey yok simdide spinal istiyrm acikcasi bebegimi ilk ben gordum ve ayilmaya uygasmiyrsn ayrica zaten dogumdan sonra suurekli yurutuyrlar ayagin acilsin diyeBenim bebis malesef ters duranlardan. Her zaman hayirlisini istiyorum. Ama allah biliyor ya kendimi normal doguma cok hazırlamıştım. Sanki fırt diye cikartiverecekmis gibi hissediyordum. Ama bebisim büyüdü ve kafasi yukarda. Ayriyeten bebegim 37. Haftanin icinde. Boyu 50,50 cm yaklasik. Yani bu saatten sonra dönmesi doğum kanalina girmesi cok zor. Sezeryan da beni hep bahsettigin sebepten ötürü korkutuyor. Anestezi almak istemiyorum. Spinal icin de dogum yapacagim hastaneye guvenemem zaten yapiyorlar mi onu da bilmiyorum. Ayrica bir iki haber okumustum sezeryanda sargi bezi falan unutup annenin ölümüne sebep olabiliyorlarmis. Sezeryanla ilgili malesef aklima hep boyle kötü seyler geliyor. Ben baygin olacam bebegimi karistirirlarsa falan tedirgin oluyorum. Once her zaman hayirlisi olsun bebegim saglikla gelsin kollarima. Ama insallah döner ve normal dogum yapmama yardimci olur. Sezeryan sonrasi bakacak kimsem yok o da cok buyuk sıkıntı benim icin.
cnm dün başladı benim de baya bir uyudum akşam 9 da sabah azalmıştı. pazartesi çalışamaz raporu almaya gitcem çatı muayenesi yapar mı bilmiyorum 36 haftayı doldurmuş oluyorum çünkü genelde bu haftalarda bakılırmış. Geçen hafta kuzenime yapıldı yok bir şey hissetmiyorsun dedi yani jinekolojik muayene sonuçta bir şey olmaz inş.Kızlar günaydın birşey sormak istiyorum bir dahaki gidişimde doktorum çatı muayenesi yapacak nasıl yapılıyor sıkıntı çıkıyor mu acaba ? Birde kalça ağrımı sordum artık topallıyorum işe gelirken siyatik ağrı dedi doğumdan sonra geçer dedi hep oturacaksın dedi. Ama ben otursamda yatsamda geçmiyor artık topallamaktan tuvalete zor gidiyorum. Varmı böyle olupta bir çare bulan ağrıyı geçiren. Çalışabilir aldığım için 37 den önce başlatamıyormuşum da raporu
Malesef canım 15.haftadan beri çekiyorum ve eminim doğum sancısı kadar acı cekmisimdir hala da çekiyorum.Asla bagirmadan donemiyorum yatakta, sol bacağımin üstüne basamiyorum. Çok fenayım yani. Ne yapsam da geçmiyor beklicez dogumuKızlar günaydın birşey sormak istiyorum bir dahaki gidişimde doktorum çatı muayenesi yapacak nasıl yapılıyor sıkıntı çıkıyor mu acaba ? Birde kalça ağrımı sordum artık topallıyorum işe gelirken siyatik ağrı dedi doğumdan sonra geçer dedi hep oturacaksın dedi. Ama ben otursamda yatsamda geçmiyor artık topallamaktan tuvalete zor gidiyorum. Varmı böyle olupta bir çare bulan ağrıyı geçiren. Çalışabilir aldığım için 37 den önce başlatamıyormuşum da raporu
niyeki canım ıstırahata ceviremezmisin bende artık dayanamıyorumKızlar günaydın birşey sormak istiyorum bir dahaki gidişimde doktorum çatı muayenesi yapacak nasıl yapılıyor sıkıntı çıkıyor mu acaba ? Birde kalça ağrımı sordum artık topallıyorum işe gelirken siyatik ağrı dedi doğumdan sonra geçer dedi hep oturacaksın dedi. Ama ben otursamda yatsamda geçmiyor artık topallamaktan tuvalete zor gidiyorum. Varmı böyle olupta bir çare bulan ağrıyı geçiren. Çalışabilir aldığım için 37 den önce başlatamıyormuşum da raporu
Migrosta ve şokta var canımKızlar bu dependi e bebek dışında nerden alıyoruz? Şimdi onun için avmye gidemem de
Teşekkürler canım bugün alayım ben de unutmadanMigrosta ve şokta var canım
Döner cnm neden dönmesin merak etme sen son ana kadar dönen bebişler var :) kötü düşünmeyelim ama bebişimi kaçırırlar korkusu bende de varBenim bebis malesef ters duranlardan. Her zaman hayirlisini istiyorum. Ama allah biliyor ya kendimi normal doguma cok hazırlamıştım. Sanki fırt diye cikartiverecekmis gibi hissediyordum. Ama bebisim büyüdü ve kafasi yukarda. Ayriyeten bebegim 37. Haftanin icinde. Boyu 50,50 cm yaklasik. Yani bu saatten sonra dönmesi doğum kanalina girmesi cok zor. Sezeryan da beni hep bahsettigin sebepten ötürü korkutuyor. Anestezi almak istemiyorum. Spinal icin de dogum yapacagim hastaneye guvenemem zaten yapiyorlar mi onu da bilmiyorum. Ayrica bir iki haber okumustum sezeryanda sargi bezi falan unutup annenin ölümüne sebep olabiliyorlarmis. Sezeryanla ilgili malesef aklima hep boyle kötü seyler geliyor. Ben baygin olacam bebegimi karistirirlarsa falan tedirgin oluyorum. Once her zaman hayirlisi olsun bebegim saglikla gelsin kollarima. Ama insallah döner ve normal dogum yapmama yardimci olur. Sezeryan sonrasi bakacak kimsem yok o da cok buyuk sıkıntı benim icin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?