- 14 Eylül 2016
- 1.782
- 1.975
- 63
- 40
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #34.481
Bencede kreşi düşünmelisin canım kuralları ve toğlumda sadece kendileri olmadığını orada öğreniyorlar benim kızım çok sabırsız benmerkezci dediğim dedikti ama kreşten sonra gerçekten farketti bayaGeçmiş olsun size de canım. Şuan aynı dediğin gibi dışarı çıkmak biryere gitmek eziyet. İlişkileri aynı öyle. Herşey benim. Benmerkezci davranıyor şiddet uyguluyor. Aynı şeyleri yapıyor. Bir tanıdığımın çocuğu da böyleydi annesi çok döverdi. Çocuk asi mutsuz bir çocuk oldu. Sonra evden kaçtı gitti zaten. Dönülmeyecek hatalar yaptı. Oyüzden zıtlaşmak istemiyorum dediğin gibi. Yaş özelliği herhalde diyorum. O kitabı da okudum canım. Hatta fıtrat pedagojisi ni de okudum. Sonra daha sabırlı davranmya başladım. Ama sorun ağlama krizi ve özür dileme faslı hiç bitmiyor. Kısır döngü ağlama kriziyle başlıyor. Sonra özür diliyor. Sonra istediği olacak sanıyor. Yapmayınca yine baştan ağlamaya başlıyor. Okula gidince düzelecek diyenler var. Belki o da olumlu etkiler. Seneye vermek istemiyordum ama eşim verelim 3 4 saatlik diyor. Siz ne düşünüyorsunuz seneye için
Evet canım mevzuatta da yazar zaten. Sgk dan da sorun çıkar doğum izninden düşer. Maalesef doktorun karıştırmış eminim rapor alacaksan çalışamaz vermeli
diyelim alalh korusun dogum oldu öle sacmalık olurmubenimde ayaklarım ellerim şiş eve gidincede bayılıyorum bir suru iş var kim yapacaksa yalnız değilsin kuzum
Allah kolaylık versin canım, neden bozamıyor raporu öyle şey mi olur ki :s o zaman iyiydin şimdi kötüsün bu kadar basit, senin doktor da şaşırmış
İnşallah canım inşallahMaşallah canım ne güzel olmuş boyu da kilosu da :)) 48 cm ne demek ya hala inanmıyorum ne kadar büyüdüler. Daha da iyi olsunlar doğuma kadar inşallah
Yüzmeye gitmek de mesele, giderken hazırlan gel duş al bilmem ne, ayakta duracak halim yok.. valla bundan sonra hamilelere ekstra özen göstereceğim, önceden hasta değiller hamileler falan diye çok önemsemiyordum, insan başına gelmeden bilmiyormuş. Hayırlısı olsun canım, çok şükürÖyle doğru söylüyorsun o zaman 4200 geçer bu bebişler Allah biliyor ya. Sağlık olsun olsun. Nasıl yüzcez ayrıca ben zor yürüyorum valla.
*32.hafta bitince "sağlıklı raporunu" (doğuma 3 hafta kalana kadar çalışabilir raporu) alabiliriz.
*Bundan 35 gün sonra (yada ne zaman bırakmak istersek) "Doğum Öncesi İstirahat Belgesini" (çalışamaz raporunu) alabiliriz.
özeti böyle cnm sen içini ferah tut ben 36. haftada haftaya pazartesi alacağım inş çalışamaz raporunu.
Saol canim bana da 39 da alicam dedi bakalım gelecek hafta 36 olucam kontrolde bende sorarım tekrardanCanım sezeryan olacağım tam gün vermedi ama nisanın son haftası 38+3-4te alacağım aksilik olmazsa şuan öyle görünüyor dedi
Eskiden o şekildeydi canım...belki o da 2016 da değişmiştir...bir de o 37 nin içinde doğum yaparsan sonrasına aktaramıyordun halkın yanıyordu falan...ben 1.de 37ye kadar çalıştım da evet öyle oluyordu tekrar çalışamaz veremiyorduAy değil canım bayağıda tecrübeli işinde iyi bir doktor ama. Sordum bakalım whatsapptan acaba benmi yanlış anladım sizi diye cevap bekliyorum. Mali müşavirimiz normal raporu kabul etmiyor zaten. Raporsuz kaldım valla
Bence filli sade güzel . Diğerleri abartı gibi . Ben birinde görsem gülerim açıkcası diğerlerine . Bana abartı geliyor .( kişisel fikrim )Eki Görüntüle 2130175 Eki Görüntüle 2130176 Eki Görüntüle 2130177 Eki Görüntüle 2130178 Kızlar sizce hangisi güzel? Bana fikir verir misiniz? Ben grili yıldızlı ile filli olan arasında kaldım ama. Kenarı şekilli olanlarda düz dikdörtgen olacak ama. Şekilli olmuyormuş.
Eskiden o şekildeydi canım...belki o da 2016 da değişmiştir...bir de o 37 nin içinde doğum yaparsan sonrasına aktaramıyordun halkın yanıyordu falan...ben 1.de 37ye kadar çalıştım da evet öyle oluyordu tekrar çalışamaz veremiyordu
Canım kızım koç burcu aşırı inatçı dediğimdedik yöneticisana bir boğa daha mı geliyor yani cnmAllah kolaylık versin ve sağlık elbette bebişlerine. ben nisanda çıkarmaya çalışacağım koç olsun inadı olmaz belki
TAhin pekmez muz fındık badem yer fıstığı kaşar peyniri portakal suyu zeytin kilo aldırıyor ben şu aya kadar 3 litre su içiyordum bu ay 1.5-2 litre anca içebiliyorumkızlar gunde kac litre su içiyorsunuz ? bide malum bebekler bu hafatdan sonra kilo alıyolar kilo artırırcı neler yemek lazım ? muz ve fındık benim bildiğim :)))
Duymadım ama ben yedim canım hatta yarım kilı almıştım eşim sevmiyor yenedi 2-3 gün ben yoğurtlayıp yedimKizlarrr yaaa ben bugun bakla yedim. Sonra bi bakiyim faydalarina dedim. Faydasindan cok zarari varmis. Hatya hamilelikte yenmemesi gereken besinlerdenmis. Siz duydunuzmu boyle bisey
Masallah canim cok seker bu findik kurdu op yerimeCanım öncelikle çok geçmiş olsun. Biliyo musun birebir beni anlattın. Sık sık böyle krizler geçiriyorum. Benim oğlum da 2.5 yaşında. Ve hergün ama hergün dışarı çıkarıyorum. Avmler parklar. Sürekli sıkılıyor . Tekmeleniyor istediği olmayınca kafasını felan vuruyor yapalım diye. Görenler bu nasıl çocuk diyorona da üzülüyorum. Haklı sıkıyorlar elbette. Ama gücümün yetmediğini tükendiğimi hissediyorum. 15 kilo çocuk sürekli kucağımda. Sürekli aktivite halindeyiz. Zorrr. Allah sabır versin insallah hepimize ağrıdan sızıdan yatamaz oldum ben de çok yaramazlar ama bi o kdar da tatlılar. İsyam etmeyip her hallerine şükretmek gerekiyor ama ışte insanoğlu bu fındık kurdu da benim yaramazım
Canim burda ogrendim bnde oyleymis ewet cokta canim cekiyorKizlarrr yaaa ben bugun bakla yedim. Sonra bi bakiyim faydalarina dedim. Faydasindan cok zarari varmis. Hatya hamilelikte yenmemesi gereken besinlerdenmis. Siz duydunuzmu boyle bisey
Ben hazirlamadim canim .halen gelmedi geceliklerim.Merhaba kızlar, epeydir takip edemiyorum genel olarak baktım ama hastane çantası hazırlıkları ile ilgili bişeyler göremedim. Herkes hazırladı mı? benim gibi hala hazırlamayanlara tavsiyeleriniz var mı?
Canım bence doktora git bekleme.bu haftalarda artık bebek hareketleri önemli.benim doktorum her zamankinden az hareket ederse ya da normalde çok hareket ettiği saatlerde oynamazsa gel dedi.Kizlar birsey sorucam bu bebek hareketlerinde azalmayi nasil farkedicez. Bu gun oglumu durrtum karnimda tepki yok tatli yiyip sola yattim yok muzik actim yok isik dayadim telefon fener gene yok dedim belki ben yoruldum oda yorulmustur uyuduk. Simdi cok minik bi dokunus gibi hissettim sadece ben mi cok evhamlaniyorim yada haftaya sali kontrolum var hastanem bana uzak kaliyor. Sabredimmi napim bilemedim.
Canım öncelikle geçmiş olsun..tavrını koymalısın artık bence..yapıyorum özür diliyorum annem affediyor bitiyor...kendi işin kolayını bulmuş yaramaz bızdık...affetme bir dahakine bakalım ne olacak..özrünün çözüm olmadığını tekrar yapmaması gerektiğini bir bir sakın ama net bir tavırla anlatmaya çalış...Aklıma gelenler bunlar Valla umarım işe yarar..belki uzman yardımı alınabilir..arkadaşlarında dediği gibi 3_ 4 saatlik kreş en azından bu kreş olayını bir deneyebilirsin.. Ha bu arada ablamın ikizleri var şuan ilkokul 1 e gidiyorlar sana şöyle diyim onların yanında senin kız melek kalır..bebekliklerinden tutta taki 4 _5 yaşına kadar ..Şuan hamdolsun başka okul adapte vs sıkıntılar var ama o günlerinden eser kalmadı..Kızlar dün sinir krizi geçirdim. İlk kez yaşadım doğuruyorum sandım. Tam 9 da başladı 10 a kadar hiç durmadan ağladım ilk yarım saati bağıra bağıra. Sinirlerim boşaldı galiba.
Dün avmye gittik kızımla ikimiz. Birşey değiştirip sonra oyun alanına götürecektim kızımı. Ben değiştiriken kaçtı gitti ve kayboldu. 20 dk bulamadım onu heryerde ağlayarak aradım. Güvenlik falan geldi. Bulduğumuzda hala kaçıyordu. Biri kaçırdı sandım. Bulunca elim ayağım boşaldı ama kızım kolundan tutmama rağmen ısrarla kalkmadı yattı yerlere. Kendince oyun oynuyordu ama çok sinirlendim ve çaresiz hissettim. Herkes Allah yardımcın olsum dedi. 9 aylık hamileyim 20 dk koşa koşa aradım. Belim ağrıdı kasılmam başladı. Bulunca da öyle yapınca kolunu tuttum sıkı sıkı ama gelmedi ne yaptıysam 14 kilo çocuk. O an okadar güçsüzdüm ki taşıyamadım da. Orda başladı sinirlerim boşalmaya. Dayanadım otoparka kadar güvenlik yardım etti eşimi aradım ağlaya ağlaya evin önüne gel dedim. O da doğuruyorum sandı. İki kişi kızımı arabaya sokamadık. Tutturdu ben parla gidicem defalarca vurdu güvenliğe bana tekmeler attı. Paldır küldür soktum arabaya başladım bağıra bağıra ağlamaya. O an o korkuyla sinirle niye araba kullandım bilmiyorum. Eve geldim eşimle 20 dk daha arabada durduk ama ağlamam devam etti. Çok korktu hastaneye gidelim dedi. Ama hiçbişey yapamadım sadece ağladım bağıra bağıra. Eve geldik evde de biraz devam etti. Kızım da evde sustu. Hayatımda ilk defa böyle bişey yaşadım. Korku çaresizlik isyan. Kuzuma çok kızdım beni okadar zorladı ki vurmamak için zor tuttum kendimi. Dünden beri çok üzgünüm yorgunum halsizim. Bu tavrını nasıl değiştireceğim.
Çevremde çok küçük üstüne gitme konuş anlat üsteleme geçecek diyen var
Şimdiden hallet istediklerini yapma, çok şımartmışsın seni dinlemiyor kullanıyot sevgini diyen de var. Kafam bi milyon. Birinin bana geçecek demesine okadar ihtiyacım var ki
ellerine sağlık çok güzel olmuşGünaydın bayanlar
Ben keçeden figürleri dikmeye başladım uçan balonlu hayvan figürlü olcak, buna eklemeler yapacağım abisinide ekliycem süse bence oluyor
canım 3 numaranın desenini beğendim 2 numarasında yazısıniEki Görüntüle 2130175 Eki Görüntüle 2130176 Eki Görüntüle 2130177 Eki Görüntüle 2130178 Kızlar sizce hangisi güzel? Bana fikir verir misiniz? Ben grili yıldızlı ile filli olan arasında kaldım ama. Kenarı şekilli olanlarda düz dikdörtgen olacak ama. Şekilli olmuyormuş.
Maşallah canım...büyüyorlar bebişler..büyüdükçe heyecan basıyorKontrolden çıktık kızlar çok şülür herşey yolunda nst iyi çıktı sancı mancı yok bebeğim 2630 gr olmuş boyuda 48cm suyumda iyiymiş nefes alamıyorum dedim yaştan yaştan dedibugün yüzünüde renkli gördüm ilk kez çok güzeldi kuzum maşallah bende haberler böyle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?