- Konu Sahibi kardelen384
-
- #34.501
Görenler bu nasıl cocuk mu diyo?? Ya ben bu insanları anlayamıyorum.. çocuk kavramının bi kalıbı mı varmış?? Adı üstünde çocuk! Atlayacak, zıplayacak, tekmeleyecek, ağlayıp gürültü yapacak... 32 yaşımdayım şu saydıklarımı ben yapsam tamam hadi bana desinler bu nasıl yetişkin diye.. ama çocuk nasıl eleştirilir yaaa?? Nefret ediyorum insanların böyle tutumlarından...Canım öncelikle çok geçmiş olsun. Biliyo musun birebir beni anlattın. Sık sık böyle krizler geçiriyorum. Benim oğlum da 2.5 yaşında. Ve hergün ama hergün dışarı çıkarıyorum. Avmler parklar. Sürekli sıkılıyor . Tekmeleniyor istediği olmayınca kafasını felan vuruyor yapalım diye. Görenler bu nasıl çocuk diyorona da üzülüyorum. Haklı sıkıyorlar elbette. Ama gücümün yetmediğini tükendiğimi hissediyorum. 15 kilo çocuk sürekli kucağımda. Sürekli aktivite halindeyiz. Zorrr. Allah sabır versin insallah hepimize ağrıdan sızıdan yatamaz oldum ben de çok yaramazlar ama bi o kdar da tatlılar. İsyam etmeyip her hallerine şükretmek gerekiyor ama ışte insanoğlu bu fındık kurdu da benim yaramazım
Doktorumuz oyun grubuna yazdırın dedi. Eylülde 3 yaşında olcak. Kısmetse yarım gün kreş düşünüyorum. Araştırma içindeyim :) umarım uslanırlar canım.Evet canım doğru işte ama çok olumlu örnek görünce üzülüyorum. Kıyas değil ama mutsuz rdiyorum diye üzülüyorum. Bir de gerçekten kullanıyor bu durumu. Tek düzeltmek istediğim nokta bu.
Evet canım aynı örneklerden demekki bizimkiler napalım. Hamileliğimdr hep ağladım stresliydim ondan mı böyle oldu bu çocuk diyprum:) maşallah oğluşuna da çok tatlı ve yakışıklı:)
Çok çok haklısın çözüm gerçekten bu. Ama 3 ü doldurmadı daha. Erken diye düşünmedim inan. Ama Eylül de 3.5 olacak eşim çok istiyor belki veririz. Hatta haklısın vermeliyim belki de buna vesile olacak. Bir otoriteye ihtiyacı var. Benim de aynı öğrenci tipinden olup düzelme yaşayan çok çocuk öğrencim oldu.
Geçmeyecek diyorsun yaniözellikle akşam yemeğinden sonra oluyor canım belki de mide şişiyor nefes alamıyoruz
Annen niye diyip duruyor yaKizlar bugun cok acim cok moralim bozuk .Istahiniz kesildimi demistiniz ya yok benim acildi.
Mide bulantim da var .
Annem arayip hergunku gb yemek saydi bissuru yapacakmis canim cekti.Getirmezde simdi .
Kac kere de canim cekiyo anne bana soyleme demisligim vardi oysa.
Bi dogursamda artik hayirlisiyla kurtulsam bu midemden
Evet malesef bazı kesim insanlar bu şekilde. Geçenler kayınvalidem ve oğlumla bir mevlide gittik. Doğal olarak durmadu sıkıldı. Ağladı bağırdı çağırdı ses yaptı. Engel olamıyosun yani. Kadın gelmiş kvye diyor niye vurmuyorsun korkutmuyorsun ne kadar şumartmışsınız sesinizi hiç yükseltmediniz mi. Benim torunlar benim gözümden anlarlar vs. İyi sen devam et teyze dedim. Benim çocuğum bu şekilde biz böyleyiz dedim. Daha da diyecektim ama akrabaydı şükretsin. Arabasız gezmez mesela elinde hep oyuncak arabası olur elinden almaya çalıştı kadın arabayu ses yapıyormuş diye !! Teyze napıyosun sen dedim çektim aldım ama o arada oğlum kadına vurdu. İşte böyle yapınca daha da hırçınlaşıyorlar. Bilmiyorum topluma çıkasım gelmiyor şu çok bilmişlet yüzünden.Görenler bu nasıl cocuk mu diyo?? Ya ben bu insanları anlayamıyorum.. çocuk kavramının bi kalıbı mı varmış?? Adı üstünde çocuk! Atlayacak, zıplayacak, tekmeleyecek, ağlayıp gürültü yapacak... 32 yaşımdayım şu saydıklarımı ben yapsam tamam hadi bana desinler bu nasıl yetişkin diye.. ama çocuk nasıl eleştirilir yaaa?? Nefret ediyorum insanların böyle tutumlarından...
Evet canım bazı insanlar gerçekten çok bilmiş oluyor. Gittiğin hiçbir yerden zevk alamıyosun. Ama onun kadar ben anne babaları da eleştiriyorum.Çocuk evi yıkıp dökecek anne babada tık yok.Her şeyin fazlası abartı.Evet malesef bazı kesim insanlar bu şekilde. Geçenler kayınvalidem ve oğlumla bir mevlide gittik. Doğal olarak durmadu sıkıldı. Ağladı bağırdı çağırdı ses yaptı. Engel olamıyosun yani. Kadın gelmiş kvye diyor niye vurmuyorsun korkutmuyorsun ne kadar şumartmışsınız sesinizi hiç yükseltmediniz mi. Benim torunlar benim gözümden anlarlar vs. İyi sen devam et teyze dedim. Benim çocuğum bu şekilde biz böyleyiz dedim. Daha da diyecektim ama akrabaydı şükretsin. Arabasız gezmez mesela elinde hep oyuncak arabası olur elinden almaya çalıştı kadın arabayu ses yapıyormuş diye !! Teyze napıyosun sen dedim çektim aldım ama o arada oğlum kadına vurdu. İşte böyle yapınca daha da hırçınlaşıyorlar. Bilmiyorum topluma çıkasım gelmiyor şu çok bilmişlet yüzünden.
Yeminle ülke olaral cehaletle lanetlenmişiz... kadına bak yaa! 2.5 yaşında cocuk o daha! Uçaklarda çok yapıyolar böyle bebeği ağlayan cocuğu durmayan annelere ters ters bakmalar falan.. hayır kadınların eziyeti kendine yetiyo bir de etrarftan bön bön bakan yadırgayan gözler.. sinir basıyo bana bi kaç kez kavga bile ettim ne olmuş cocuk ağlıyosa durmuyosa ne bakıyosunuz öyle diye. Hiç tahammülüm yok! Zaten kimse kimsenin cocuğuna vur, döv, caze ver diye akıl veremez.. çok basit aslında çocuk çocukca hareket eder biz yetişkinler idare edip onlara alan açmalıyız bu kadar...Evet malesef bazı kesim insanlar bu şekilde. Geçenler kayınvalidem ve oğlumla bir mevlide gittik. Doğal olarak durmadu sıkıldı. Ağladı bağırdı çağırdı ses yaptı. Engel olamıyosun yani. Kadın gelmiş kvye diyor niye vurmuyorsun korkutmuyorsun ne kadar şumartmışsınız sesinizi hiç yükseltmediniz mi. Benim torunlar benim gözümden anlarlar vs. İyi sen devam et teyze dedim. Benim çocuğum bu şekilde biz böyleyiz dedim. Daha da diyecektim ama akrabaydı şükretsin. Arabasız gezmez mesela elinde hep oyuncak arabası olur elinden almaya çalıştı kadın arabayu ses yapıyormuş diye !! Teyze napıyosun sen dedim çektim aldım ama o arada oğlum kadına vurdu. İşte böyle yapınca daha da hırçınlaşıyorlar. Bilmiyorum topluma çıkasım gelmiyor şu çok bilmişlet yüzünden.
AY evet bir de o durum var canım. Öliim ben ya valla sonum çok vahim. Koç burcunda inat olmaması biraz az ihtimal ama Allah iyi huy versin. Eşim de boğa ama hiç inatlaşmadık. Erkek ya da yükselenle alakalı. Kızımın yükseleni oğlak o da etkiliyordursana bir boğa daha mı geliyor yani cnmAllah kolaylık versin ve sağlık elbette bebişlerine. ben nisanda çıkarmaya çalışacağım koç olsun inadı olmaz belki
sevindim canım ya bak bunu bilmiyordum.Arkadaş ben rapor aldım demişti ben normal rapor sanmıştım onu.37 ye kadar beklemek de riskli sanki biraz da kendimizi ve bebişi düşünelim.İnşallah idare ederler de gerek kalmaz.23 nisan 1 mayıs tam 36 ve 37. haftama denk geliyoryok olur mu öyle şey istediğin zaman alırsın çalışamazı bu senin kendini iyi hissetmene bağlı, karar da yazıyor zaten hatta aldığım çalışabilir raporunda bile yazıyor. sağlık raporu aldığında asıl sorarlar adama madem hastasın çalışamaz al gelme denir. 32 den önce sağlık raporu alabilirsin ama 32 den sonra onu da alamazsın hastaysan direk çalışamaz verilir.
2014 haziranda benim oğlum kreşe gidiyormu peki cok faydası oluyor canım oglumda oleydi daha acıldı2015 mayıs doğumlu canım. Yani 3 dolacak bir ay sonra.
Ben de 3 hurma yiyorum, yarım saat yürüyorum, yüzmeye git diyor benim doktor nasıl gideyim havuzlar bana hiç temiz gelmiyor. Hem bir de hamile mayosu al bilmem ne bir sürü masraf, o parayla oğluma bi şeyler alırım. Canım zaten 4200 ü falan geçerse doguramam ben, kıçım başım parçalanır, o dikiş işinden de çok korkuyorum mikrop kapması çok muhtemel yerde, orda öyle kesik dikiş olacağına, sezeryan tercih ederim doğrusu
Terzi kendi söküğünü hiç hiç dikemiyormuş canım. Aksine yamuk yumuk bütğn dikişler eller iğne batıklarıyla dolu :)Kuzum sen zaten işin içindesin en iyisini bilirsin ama kendi yavrusu olunca insan kıyamıyor.. iki yavrucağın da sana ihtiyacı var, salma kendini, moralini bozma
Kaç yaşında başladı gitmeye peki canım şuan 3 olmadı bile benim kız. Eylülde 3.5 olacak ozamam göndermek iyi gelecek sanırımBencede kreşi düşünmelisin canım kuralları ve toğlumda sadece kendileri olmadığını orada öğreniyorlar benim kızım çok sabırsız benmerkezci dediğim dedikti ama kreşten sonra gerçekten farketti baya
Verir canım merak etme hatta hatasını farkedince utanır. Zaten vermek zorunda. Ama çalışamaz alırsan artık işe gidemeyeceksin.İnşallah verirde sıkıntı çıkmaz çok arada kalırım çünkü o zaman. Normalde de düşündüğün zaman zaten mantıklı olan normal raporu kabul etmemesi olması lazım devletin öngördüğü bir süre var zaten 32. haftadan sonra çalışamazsın diyor zaten. Ama bakalım ne cevap gelecek.
Annenin numarasını ver canım iki çift lafım var ona baştan beri :) bilerek yapmıyor yapmasına da kaç kere uyardın, bazen benimki de yapıyor sonra toparlıyor hemen.. yakınsa gidiver ben geldim diye, her şeyi ye, kalanları da paket yap yarın yersinKizlar bugun cok acim cok moralim bozuk .Istahiniz kesildimi demistiniz ya yok benim acildi.
Mide bulantim da var .
Annem arayip hergunku gb yemek saydi bissuru yapacakmis canim cekti.Getirmezde simdi .
Kac kere de canim cekiyo anne bana soyleme demisligim vardi oysa.
Bi dogursamda artik hayirlisiyla kurtulsam bu midemden
evet kuzum yatabilirsin
Evet bir de kendiliğinden yırtılma olayı var, sonra bu dikişler içine et alıyormuş, çok kötü görünmesini geçtim kişiyi rahatsız ediyormuş, işin yoksa git bir de vajina estetiği yaptırKimseyi korkutmak istemem ama dün gittiğim gebelik eğitiminde normal doğumların %98 inde bu kesiğin atıldığını belirttiler. Tabi anneden onay aldıktan sonra. Çünkü özellikle ilk doğumlarda o bölge rahimağzı gibi kasılmayla genişlemediği için kesi atılmasa bile yırtılabiliyormuş. Bundan dolayı düzensiz yırtıklar yerine düzenli bi şekilde kesilip dikildiğini söylediler. Bu hastaneye göre değişiklik gösterebilir. Tabi ki o sırada bölge uyuşturulduğu için bunu hissetmediğimizi belirttiler. Böyle anlatınca gerçekten çok korkunç
Ama hoşuma giden diğer konu ise doğumdan sonra bebeğin bilekliği hemen takılıyormuş. Anne odaya çıktıktan sonra sadece anneye teslim ediliyormuş. ''Ananeleri babaanneleri önceden uyarın ısrar etmesinler biz bebekleri annesinden alırız annesine teslim ederiz'' dediler. Daha önce babaya falan teslim edildiklerini duymuştum. Ama kızıma ilk ben dokunmak koklamak isterim. Bu kadarı bencilliğe girmiyordur herhalde
Duymadım ama ben yedim canım hatta yarım kilı almıştım eşim sevmiyor yenedi 2-3 gün ben yoğurtlayıp yedim
Masallah canim cok seker bu findik kurdu op yerime
Canim burda ogrendim bnde oyleymis ewet cokta canim cekiyor
Ben hazirlamadim canim .halen gelmedi geceliklerim.
canım ben geçen perşembe çalışabilir raporu aldım, sınav haftasında bırakmayayım diye bir hafta daha çalıştım bıgün de ayrıldım. 33. haftada aldım yani 37’yi beklemen gerekmiyor.36 dan sonra yapıyoruz dedi benim doktor. 37 yi doldurmadan veriyormu çalışamaz raporu? Bana doktorum çalışabilir aldığın için 37 den önce çalışamaz veremiyorum dedi ama normal rapor veririm istersen dedi. Cidden dayanılmaz ağrı çekiyorum 3 gündür sırt ağrılarıma çare buldum ama bu sanırım doğurmadan geçmeyecek.
ayy sınavınız ne zamancanım ben geçen perşembe çalışabilir raporu aldım, sınav haftasında bırakmayayım diye bir hafta daha çalıştım bıgün de ayrıldım. 33. haftada aldım yani 37’yi beklemen gerekmiyor.
Ben 2 ve 3 diyorum çok güzeller nerde yaptıracaksın canım :)Eki Görüntüle 2130175 Eki Görüntüle 2130176 Eki Görüntüle 2130177 Eki Görüntüle 2130178 Kızlar sizce hangisi güzel? Bana fikir verir misiniz? Ben grili yıldızlı ile filli olan arasında kaldım ama. Kenarı şekilli olanlarda düz dikdörtgen olacak ama. Şekilli olmuyormuş.
Ahhhhh canım. Sen psikoloji okumuştun değil mi. Beni bir çözümle ne olur. İşte bu dediğin sebeplerle yaklaştım belki de kızıma. O da pekiştirdi bence. Toplulukta kızımınnyanında bu şekilde yorumlar olunca çocuk daha da tepki veriyor. Ve ben yansıtmasam da kızıma bilinçaltıma işliyor işte. Robot gibi laftan anlayan 2.5 yaşında bir çocuk bekliyorum. Bir benimkiGörenler bu nasıl cocuk mu diyo?? Ya ben bu insanları anlayamıyorum.. çocuk kavramının bi kalıbı mı varmış?? Adı üstünde çocuk! Atlayacak, zıplayacak, tekmeleyecek, ağlayıp gürültü yapacak... 32 yaşımdayım şu saydıklarımı ben yapsam tamam hadi bana desinler bu nasıl yetişkin diye.. ama çocuk nasıl eleştirilir yaaa?? Nefret ediyorum insanların böyle tutumlarından...
Umarım canım bence de iyi gelecek 3 yaşı bir doldursalar en azından sonra gönül rahatlığı ile göndeririz biz de.Doktorumuz oyun grubuna yazdırın dedi. Eylülde 3 yaşında olcak. Kısmetse yarım gün kreş düşünüyorum. Araştırma içindeyim :) umarım uslanırlar canım.
Verir canım merak etme hatta hatasını farkedince utanır. Zaten vermek zorunda. Ama çalışamaz alırsan artık işe gidemeyeceksin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?