- 6 Haziran 2017
- 3.972
- 4.395
- 133
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #34.441
kız bu doktor tecrübesiz mi bu kadar acaba :)Canım özellikle sordum ee dedim benim kalçam çok kötü gidemiyorum normal rapor yazarım sana 37 de de çalışamazını veririm dedi. İstiyorsan rapor yazayım sana dedi 1 2 gün daha dayan dedi. 13 ündede gel çalışamaza çeviririm ben onu dedi. Bence benim doktor yanlış biliyor. Çünkü ısrarla söyledim gidemiyorum artık diye.
Maşallah canım bebeğine ne güzel renkli de görmüşsün sen sezeryan olacaktin değil mi doktorun tarihle ilgili bisey dedi mi acaba seninle günlerimiz aynı bende bi dahaki hafta gidicem kontrole tarih verir mi artık merak ediyorumKontrolden çıktık kızlar çok şülür herşey yolunda nst iyi çıktı sancı mancı yok bebeğim 2630 gr olmuş boyuda 48cm suyumda iyiymiş nefes alamıyorum dedim yaştan yaştan dedibugün yüzünüde renkli gördüm ilk kez çok güzeldi kuzum maşallah bende haberler böyle
aynen yaa hep oturuyorum olmuyor kıçım ağırıyor yürüyorum şeyim batıyor yarın son artık, pazartesi alacağım çalışamazı. merdiven falan çıkmak da öldürüyor, bir hafta önce alacağım ama olsun bebiş bir hafta önce gelsin :)Geçicek canım inşallah, sen işe de gidiyormuşsun çok zor olur. Bir an önce raporunu al kuzum insanın ayakları şişiyor, elleri fena oluyor. Yine azcık uzanınca geçiyor, hafifliyor
Tuppervare kutularinda saklasan bişey olmaz gibi.yesilliklere bile bişey olmuyor .aklıma o geldi bitek
ohh maşallah canım ne güzel büyümüş kuzucuk, senin de iyi olmana çok sevindimKontrolden çıktık kızlar çok şülür herşey yolunda nst iyi çıktı sancı mancı yok bebeğim 2630 gr olmuş boyuda 48cm suyumda iyiymiş nefes alamıyorum dedim yaştan yaştan dedibugün yüzünüde renkli gördüm ilk kez çok güzeldi kuzum maşallah bende haberler böyle
Bakalım bizim doktor tosuna ne diyecek, yine öyle kilosu fazla gidiyorsa bir iki haftaya keser alır gibime geliyor, aylardır çektiğim çatı agrısı da boşuna gideraynen yaa hep oturuyorum olmuyor kıçım ağırıyor yürüyorum şeyim batıyor yarın son artık, pazartesi alacağım çalışamazı. merdiven falan çıkmak da öldürüyor, bir hafta önce alacağım ama olsun bebiş bir hafta önce gelsin :)
canım benim kız da bazen 2 gün hiç hissettirmiyor kendini sonra bi anda başlıyor oynamaya, konumundan dolayı olduğunu düşünüyorum çünkü geçen doktora gitmeden önce 3 gün hissetmemiştim. ultrasonda gayet hareketli bebek dedi ve hiç yüzünü göstermedi hareket etmekten ama ben yine de hissetmiyordum. artık takmamaya çalışıyorum ama çok evham yaparsan git stres yapmamış olursun en azındanKizlar birsey sorucam bu bebek hareketlerinde azalmayi nasil farkedicez. Bu gun oglumu durrtum karnimda tepki yok tatli yiyip sola yattim yok muzik actim yok isik dayadim telefon fener gene yok dedim belki ben yoruldum oda yorulmustur uyuduk. Simdi cok minik bi dokunus gibi hissettim sadece ben mi cok evhamlaniyorim yada haftaya sali kontrolum var hastanem bana uzak kaliyor. Sabredimmi napim bilemedim.
canım benim kız da bazen 2 gün hiç hissettirmiyor kendini sonra bi anda başlıyor oynamaya, konumundan dolayı olduğunu düşünüyorum çünkü geçen doktora gitmeden önce 3 gün hissetmemiştim. ultrasonda gayet hareketli bebek dedi ve hiç yüzünü göstermedi hareket etmekten ama ben yine de hissetmiyordum. artık takmamaya çalışıyorum ama çok evham yaparsan git stres yapmamış olursun en azından
İnan ben de bilemiyorum çevremdeki herkes sabrımdan kaynaklandığını düşünüyor. Ben babasız büyüdüm belki bundan dolayı çabuk merhamet ediyorum. Eşim de öğrencilerine davrandığın gibi davran diyor ama nasıl yapabilirim bilmiyorum. Hiç kuralsız bir anne değilim ama kızım özür dilediğinde affediyorum sorun buKuzum yaa kim bilir aklindan neler geciyorduyanlis diyenler olacaktir ama bir süre küs kalsan acaba farkina varir mi yanlis oldugunun. Bilemedim ki ben olsam ne yapardim
Evet canım çok sağol demin arkadaşla telefonda konuştum belki kızım da o gerginlikle okadar vurdu ağladı falan bilmiyorum ne hissetti. Sadece yarın affedeceksin değil mi deyip duruyorCanım çok üzüldüm gerçekten okurken içim resmen cızz etti. Oda daha çocuk ne diyebilirsin ki çocuk olmasa aklı erse zaten yapmaz. İnşallah bir daha yaşamazsın belkide oda kendine göre ilgi çekmeye çalıştı kıskançlık yapmıştır. Ona da hiç birşey diyemezsin şuanda kafasında ne kurdu bilemezsin. Ama dayan az daha çok az süremiz kaldı hepsi geçecek. Zaten duygusal dönemdeyiz ne olursa olsun hemen yıpranıyoruz. Ama sen sıkma canını hiç Allah kötüsünden korusun böyle atlatmış olasın. Az kaldı bebeğini kucağına aldığında hepsini unutacaksın
Evet öyle sanıyor gerçekten haklısın. Herkrs aynı şeyi söylüyor. Birkaç yaptırımım olacak artıl evdeyim de daha fazla ilgilenebilirim. Pes etmeyeceğim bu ara okadar çok şey yaşadık ve kızım okadar düzeldi ki. Yatağında uyumaya başladı odasında uyudu. Telefon tablet hiç istemiyor. Yemeklerini kendi yiyor. Çok aşama katetti. Belki bu olayda da vardır bir hayır diyprum çaresizceCanım çok zor bir durum atlatmissin kaybolması korkusu berbat bir duygu geçmiş olsun. Benim nacizhane fikrim tavrını koy. Tabiki bilmiyoruz aranızdaki ilişkiyi ama her özür dilediğinde özürunu kabul etme. Ona söyle bu yaptığın beni cok korkuttu ve cok üzdü seni cok seviyorum ama özürünu kabul etmiyorum diye. Her özür dilediğinde işlerin çözüleceğini sanmasın
Geçmiş olsun size de canım. Şuan aynı dediğin gibi dışarı çıkmak biryere gitmek eziyet. İlişkileri aynı öyle. Herşey benim. Benmerkezci davranıyor şiddet uyguluyor. Aynı şeyleri yapıyor. Bir tanıdığımın çocuğu da böyleydi annesi çok döverdi. Çocuk asi mutsuz bir çocuk oldu. Sonra evden kaçtı gitti zaten. Dönülmeyecek hatalar yaptı. Oyüzden zıtlaşmak istemiyorum dediğin gibi. Yaş özelliği herhalde diyorum. O kitabı da okudum canım. Hatta fıtrat pedagojisi ni de okudum. Sonra daha sabırlı davranmya başladım. Ama sorun ağlama krizi ve özür dileme faslı hiç bitmiyor. Kısır döngü ağlama kriziyle başlıyor. Sonra özür diliyor. Sonra istediği olacak sanıyor. Yapmayınca yine baştan ağlamaya başlıyor. Okula gidince düzelecek diyenler var. Belki o da olumlu etkiler. Seneye vermek istemiyordum ama eşim verelim 3 4 saatlik diyor. Siz ne düşünüyorsunuz seneye içinOğlum hasta kaç gündür bakamadım buralara kızlar. Inşallah bebisler ve sizler iyisinizdir.toist msjini gördüm, öncelikle geçmiş olsun şükür ki kızını bulmuşsun. Seni o kadar iyi anlıyorum ki benim oğlum şuan 3 yaşını 4 ay geçti ve ne yaşadığımı bir ben bir Allah bir de çevremdekiler bilir. Bu kadar inatçı zor bir çocuk olamaz derdim hep. Avm de aynı olayı biz de yaşadık ama 2 yaşındaydı o zaman çok konuşmuyordu neden kaçıp gittiğini bilmiyorum. O korku tarif edilip anlatılamaz zaten oğlum gittiğim yerde benim pişman eden insanlardan utandiran bir çocuktu. Oyuncağı paylaşmak ne kelime hepsi onun olacak diye tutturan, istediği olmayınca nerde olduğu farketmez yerlerde ağlayan bir çocuktu. Gerçi bu huyu tam geçmedi .Hâlâ kendini yere atıp ağlamalara devam ediyor ama eskisine göre çok şükür biraz daha iyi olduğunu düşünüyorum. En azından arkadaş kavramını öğrendi ve oynuyor artık . Çok uzattım ama inan ki yazılacak o kadar çok şey var ki.. sadece yalnız olmadığını bilmeni isterim. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Bir de Hatice Kübra Tongar in "Bağırmayan Anneler" kitabı bana bana yol gösterdi. Okumani tavsiye ederim. Sagliklari yerinde olsun da zamanla duzeleceklerine inanıyorum ben.
Geçicek canım inşallah, sen işe de gidiyormuşsun çok zor olur. Bir an önce raporunu al kuzum insanın ayakları şişiyor, elleri fena oluyor. Yine azcık uzanınca geçiyor, hafifliyor
kız bu doktor tecrübesiz mi bu kadar acaba :)
canım benim bildiğim de çalışabilir aldığın için alamıyorsun.normal rapor alınabilir diye biliyorum.
acile git cnm uğraştın ama tepki alamadıysan senin hislerin daha önemli bir şey yoktur inş ama için rahatlasın git bence.Kizlar birsey sorucam bu bebek hareketlerinde azalmayi nasil farkedicez. Bu gun oglumu durrtum karnimda tepki yok tatli yiyip sola yattim yok muzik actim yok isik dayadim telefon fener gene yok dedim belki ben yoruldum oda yorulmustur uyuduk. Simdi cok minik bi dokunus gibi hissettim sadece ben mi cok evhamlaniyorim yada haftaya sali kontrolum var hastanem bana uzak kaliyor. Sabredimmi napim bilemedim.
yok olur mu öyle şey istediğin zaman alırsın çalışamazı bu senin kendini iyi hissetmene bağlı, karar da yazıyor zaten hatta aldığım çalışabilir raporunda bile yazıyor. sağlık raporu aldığında asıl sorarlar adama madem hastasın çalışamaz al gelme denir. 32 den önce sağlık raporu alabilirsin ama 32 den sonra onu da alamazsın hastaysan direk çalışamaz verilir.canım benim bildiğim de çalışabilir aldığın için alamıyorsun.normal rapor alınabilir diye biliyorum.
Evet canım doğru işte ama çok olumlu örnek görünce üzülüyorum. Kıyas değil ama mutsuz rdiyorum diye üzülüyorum. Bir de gerçekten kullanıyor bu durumu. Tek düzeltmek istediğim nokta bu.toist dediğim kitaptan bir alıntı. Ben de eğitimciyim ama mesela bunu bilmiyordum.
Eki Görüntüle 2130194
Evet canım aynı örneklerden demekki bizimkiler napalım. Hamileliğimdr hep ağladım stresliydim ondan mı böyle oldu bu çocuk diyprum:) maşallah oğluşuna da çok tatlı ve yakışıklı:)Canım öncelikle çok geçmiş olsun. Biliyo musun birebir beni anlattın. Sık sık böyle krizler geçiriyorum. Benim oğlum da 2.5 yaşında. Ve hergün ama hergün dışarı çıkarıyorum. Avmler parklar. Sürekli sıkılıyor . Tekmeleniyor istediği olmayınca kafasını felan vuruyor yapalım diye. Görenler bu nasıl çocuk diyorona da üzülüyorum. Haklı sıkıyorlar elbette. Ama gücümün yetmediğini tükendiğimi hissediyorum. 15 kilo çocuk sürekli kucağımda. Sürekli aktivite halindeyiz. Zorrr. Allah sabır versin insallah hepimize ağrıdan sızıdan yatamaz oldum ben de çok yaramazlar ama bi o kdar da tatlılar. İsyam etmeyip her hallerine şükretmek gerekiyor ama ışte insanoğlu bu fındık kurdu da benim yaramazım
Çok çok haklısın çözüm gerçekten bu. Ama 3 ü doldurmadı daha. Erken diye düşünmedim inan. Ama Eylül de 3.5 olacak eşim çok istiyor belki veririz. Hatta haklısın vermeliyim belki de buna vesile olacak. Bir otoriteye ihtiyacı var. Benim de aynı öğrenci tipinden olup düzelme yaşayan çok çocuk öğrencim oldu.Canım resmen abimin kızını anlattın, üç bitti dörde girdi yeni ama ağlamalar bağırmalar, anneanne babaanneye vurmalar, tırnaklamalar ve bundan zevk alıyor babanneyi yoldum diyor kahkaha atıyor, parkta diğer çocuklara zarar veriyor, oyun kuramıyor. Geçen ay kreşe başladı baya düzelme oldu hareketlerinde, uyku düzeni oturdu, yemek yemeye başladı kendiliğinden ama bir gün öğretmen istediğini yapmadı sanırım beni dövdüler dedi, annesi babası da inandı bir daha götürmediler kreşe, yine aynı huylar geri geldi. Annesi çocuk doktoru, sürekli pedagog ve cocuk psikoloğu ile iletişim halindeler ama çocukta değişen bi şey yok. Ben kreşe gitmesinden yanayım, dövüyorlar diye abim göndermiyor, yaşadıkları şehirde kamera sistemli kreş de yokmuş sözde. Kızın gidiyor mu kreşe ya da yarım gün anaokuluna belki öyle denesen faydasını görürsün, öğretmen arkadaşların da bahsettigin gibi davranan çocukları vardı, kreşe verdiler önce uyum sağlayamadı ama sonradan çok iyi oldu diye anlatıyorlardı
Geçmeyecek diyorsun yaniBenim nefesten önce b12 vitaminim aşırı düşük olduğundan aynı şekilde iğne verdi doktorum. Hepsini oldum 10 günde 1. Ama bu nefes darlığı hiç geçmedi. Özellikle uzanırken dediğiniz gibi sanki ciğerlerimin üzerine oturmuşta içeri nefes alamıyor, boğuluyor gibi oluyorum ve bu aşırı can sıkıcı bir durum
Maşallah canım ne güzel olmuş boyu da kilosu da :)) 48 cm ne demek ya hala inanmıyorum ne kadar büyüdüler. Daha da iyi olsunlar doğuma kadar inşallahKontrolden çıktık kızlar çok şülür herşey yolunda nst iyi çıktı sancı mancı yok bebeğim 2630 gr olmuş boyuda 48cm suyumda iyiymiş nefes alamıyorum dedim yaştan yaştan dedibugün yüzünüde renkli gördüm ilk kez çok güzeldi kuzum maşallah bende haberler böyle
ay pazartesi söyler mi benim doktor birşeyler hatta çatı bakar mı 36. haftada oluyorum. günü bilmemek de çok ilginç. normal doğumu kolaylaştırmak için uğraşalım biz hurma falan yiyorum neler yapalımBakalım bizim doktor tosuna ne diyecek, yine öyle kilosu fazla gidiyorsa bir iki haftaya keser alır gibime geliyor, aylardır çektiğim çatı agrısı da boşuna gider( hem çok sabırsızlanıyorum kavuşmak için hem de çok korkuyorum
canım benim bildiğim de çalışabilir aldığın için alamıyorsun.normal rapor alınabilir diye biliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?