- 26 Mart 2010
- 2.090
- 2.455
- 333
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #34.541
evet kuzum yatabilirsinlohusa dönemini atlatmak için nacizade fikirlerim var deneyim olarak soyluyorum oncelikle bu donemin gececeğini kendini iyi hissetmen gerekecek bakımına bakacak lafları sallamıyacaksın sütün az sancısmı var hic takmayacann
Yaaa tipe bak bunlara nasil kizilir masallah sana kuzucukCanım öncelikle çok geçmiş olsun. Biliyo musun birebir beni anlattın. Sık sık böyle krizler geçiriyorum. Benim oğlum da 2.5 yaşında. Ve hergün ama hergün dışarı çıkarıyorum. Avmler parklar. Sürekli sıkılıyor . Tekmeleniyor istediği olmayınca kafasını felan vuruyor yapalım diye. Görenler bu nasıl çocuk diyorona da üzülüyorum. Haklı sıkıyorlar elbette. Ama gücümün yetmediğini tükendiğimi hissediyorum. 15 kilo çocuk sürekli kucağımda. Sürekli aktivite halindeyiz. Zorrr. Allah sabır versin insallah hepimize ağrıdan sızıdan yatamaz oldum ben de çok yaramazlar ama bi o kdar da tatlılar. İsyam etmeyip her hallerine şükretmek gerekiyor ama ışte insanoğlu bu fındık kurdu da benim yaramazım
Kilosu falan nasılmış canım? Görebildiniz mi yüzünüKontrolden geldim kızlar dönmüş şükürler olsun. Herşey yolundaymis
Masallah prenseslere canim.kac yasindalar .
Ben sadece benim basimda var saniyordum iyi oldu boyle yalniz olmadigimi gormek
7 yaşındalar teyzesi...Yok canim soyledim kackere ama hergun arayip aklimda olmayan yemekleri sokuyor aklima .
Dusunemiyo sanirim sansim yok iste
Çocuk çocukluğunu yapacak doğası gereği ben bunda hiç problem görmüyorum.. çocukları hırçınlaştıran aman elalem ne der stresiyle bizleriz.. üzerine gidildikce daha abartılı hareketler yaparlar çünkü bunu oyun olarak ya da inatlaşma olarak algılarlar.. aslında cocukları kendi haline bırakabilsek görmezden gelsek bi süre sonra ağlamalar, bağırmalar, tekmelemeler kendiliğinden geçiyor. Yani toplum içinde diğer insanlardan bahsediyorum.. çocuk sakinleştikten sonra yaptığının yanlış olduğunu söylemek daha doğru bence çünkü krizdeyken zaten seni anlamıyo ona o an öğüt vermek daha çok kamçılıyo bence.. hiç sıkma canını yaşadığın olay da tek sorun bence cocuğun kaçıp seni korkutması onun dışında ağlamış, vurmuş, kırmış.. onlar hiç problem değil Allah korusun ya bulamasaydın?? Düşüncesi bile felç geçirtiyo insana..Ben 2 ve 3 diyorum çok güzeller nerde yaptıracaksın canım :)
Ahhhhh canım. Sen psikoloji okumuştun değil mi. Beni bir çözümle ne olur. İşte bu dediğin sebeplerle yaklaştım belki de kızıma. O da pekiştirdi bence. Toplulukta kızımınnyanında bu şekilde yorumlar olunca çocuk daha da tepki veriyor. Ve ben yansıtmasam da kızıma bilinçaltıma işliyor işte. Robot gibi laftan anlayan 2.5 yaşında bir çocuk bekliyorum. Bir benimki
Böyle sanıyorum. Hep bu evdeki kalabalıl ortamlar yüzünden. Artık biryere gütmek istemiyorum bu sebepten. Birileri de çocuk bu çok normal tamam konuş anlat gerekirse kız ama sakin ol geçecek desin. Yok anam felaket tellalı hepsi. Yandınız bittiniz bizimkiler bakınca korkar
Umarım canım bence de iyi gelecek 3 yaşı bir doldursalar en azından sonra gönül rahatlığı ile göndeririz biz de.
Sağol arkadaşım inşallah çabuk iyileşir de malum hastayken 2 kat mız mız oluyorlar. Biz de eylülde kreşe vermeyi düşünüyoruz. Hatta şimdiden verecektim ama tuvalet eğitimi konusunda inat ediyor. Bildiği halde lazimliga klozete kesinlikle oturmuyor. Doğumdan önce öğretmek istiyorum . 3 yaşını geçti herşeyin farkında ama inadını kıramadık malesefGeçmiş olsun size de canım. Şuan aynı dediğin gibi dışarı çıkmak biryere gitmek eziyet. İlişkileri aynı öyle. Herşey benim. Benmerkezci davranıyor şiddet uyguluyor. Aynı şeyleri yapıyor. Bir tanıdığımın çocuğu da böyleydi annesi çok döverdi. Çocuk asi mutsuz bir çocuk oldu. Sonra evden kaçtı gitti zaten. Dönülmeyecek hatalar yaptı. Oyüzden zıtlaşmak istemiyorum dediğin gibi. Yaş özelliği herhalde diyorum. O kitabı da okudum canım. Hatta fıtrat pedagojisi ni de okudum. Sonra daha sabırlı davranmya başladım. Ama sorun ağlama krizi ve özür dileme faslı hiç bitmiyor. Kısır döngü ağlama kriziyle başlıyor. Sonra özür diliyor. Sonra istediği olacak sanıyor. Yapmayınca yine baştan ağlamaya başlıyor. Okula gidince düzelecek diyenler var. Belki o da olumlu etkiler. Seneye vermek istemiyordum ama eşim verelim 3 4 saatlik diyor. Siz ne düşünüyorsunuz seneye için
Canım tabiki okurum evladım icin. Abdest alamıyorum yani alıyorum kanamam oldugu icin hemen kacıyor birsey olur mu?Allah'ım tum dualarini kabul etsin tez zamanda butun bebekler dogdugunda kilosunun yuzde 10unu kaybedermis. Bence bu haftadan sonra baslicak kilo almaya. Anne sütü alabiliyo ne guzel. Mamaylada besleniyo olabilirdi. 100 tane ayetel kursi okusana bu gece her derde deva bi dua. Abdest al oku sonrada icten dua et yavrun icin. Kabul oldugunu goruceksin hemde hemen
Can'ım instagramda bi sayfa. Tlckişiyeözel sayfa adı.Dolunay22 j-kuzum nerde yaptırıyon o kapı süsünü bayıldım 3 numara nasıl ulasabilirim
Sağol kuzum. 3 e karar verdim. Tlckişiyeözel diye bi instagram sayfası.Ben 2 ve 3 diyorum çok güzeller nerde yaptıracaksın canım :)
Ahhhhh canım. Sen psikoloji okumuştun değil mi. Beni bir çözümle ne olur. İşte bu dediğin sebeplerle yaklaştım belki de kızıma. O da pekiştirdi bence. Toplulukta kızımınnyanında bu şekilde yorumlar olunca çocuk daha da tepki veriyor. Ve ben yansıtmasam da kızıma bilinçaltıma işliyor işte. Robot gibi laftan anlayan 2.5 yaşında bir çocuk bekliyorum. Bir benimki
Böyle sanıyorum. Hep bu evdeki kalabalıl ortamlar yüzünden. Artık biryere gütmek istemiyorum bu sebepten. Birileri de çocuk bu çok normal tamam konuş anlat gerekirse kız ama sakin ol geçecek desin. Yok anam felaket tellalı hepsi. Yandınız bittiniz bizimkiler bakınca korkar
Umarım canım bence de iyi gelecek 3 yaşı bir doldursalar en azından sonra gönül rahatlığı ile göndeririz biz de.
Hay masallah yavruma. Benim kızım kadar olmus Rabbime binlerce şükür. 23 gün, anlarım kardeşim anlarım. Benimde 8. Günüm ömrümden ne kadar gitmiştir bilmiyorum. Bir arkadas 100 ayetel kursi oku yazmıs, sende oku olur mu? İkimizde okuyalımFanustan alması çok iyi. Sütü de içiyormuş midesine hortum salıyorlar öyle alıyordur muhtemelen. Benimki 10 gün tolere edemedi sütü. Doğum kilosu 1060 970 düşmüştü sonra almaya başladı şu an 1450. 23 gün oldu bugün birde bana sor zamanın nasıl geçtiğini ama onlar iyi olsunlar bize yeter
3 ü seçtim Can'ım. Bizimkinde sadece ismi ve hoşgeldin yazacak. 2 nin yazısı da güzeldi ama çoğunluk şade olsun dedi :)Canım öncelikle geçmiş olsun..tavrını koymalısın artık bence..yapıyorum özür diliyorum annem affediyor bitiyor...kendi işin kolayını bulmuş yaramaz bızdık...affetme bir dahakine bakalım ne olacak..özrünün çözüm olmadığını tekrar yapmaması gerektiğini bir bir sakın ama net bir tavırla anlatmaya çalış...Aklıma gelenler bunlar Valla umarım işe yarar..belki uzman yardımı alınabilir..arkadaşlarında dediği gibi 3_ 4 saatlik kreş en azından bu kreş olayını bir deneyebilirsin.. Ha bu arada ablamın ikizleri var şuan ilkokul 1 e gidiyorlar sana şöyle diyim onların yanında senin kız melek kalır..bebekliklerinden tutta taki 4 _5 yaşına kadar ..Şuan hamdolsun başka okul adapte vs sıkıntılar var ama o günlerinden eser kalmadı..
ellerine sağlık çok güzel olmuş
canım 3 numaranın desenini beğendim 2 numarasında yazısıni
Maşallah canım...büyüyorlar bebişler..büyüdükçe heyecan basıyor
Ben de açıkçası sade ve uygun olduğu için böyle bir şey tercih ettim. Normalde çok daha süslü oluyor çünkü kapı süsleri. Herkesin görüşü farklı tabi. Filli en abartılı olanı bana göre. Zaten seçtim birini. Çok da beğenerek.Bence filli sade güzel . Diğerleri abartı gibi . Ben birinde görsem gülerim açıkcası diğerlerine . Bana abartı geliyor .( kişisel fikrim )
Sağol Can'ım benim. Ben de duygulanıyorum. O yüzden yazdırmadım onuKüçücük ellerin minicik yüreğinle aramıza hoşgeldin yazısı tek beni mi duygulandırıyor, içimden söyleyip söyleyip duygulanıyorum bu söze :) ben hepsini beğendim kuzum, evin kapısına ben de bunlardan almayı düşünüyorum, sen nerden alacaksın?
Kontrolden çıktık kızlar çok şülür herşey yolunda nst iyi çıktı sancı mancı yok bebeğim 2630 gr olmuş boyuda 48cm suyumda iyiymiş nefes alamıyorum dedim yaştan yaştan dedibugün yüzünüde renkli gördüm ilk kez çok güzeldi kuzum maşallah bende haberler böyle
Ah yerim çok tatlılar tam şirineler. Bu yaşlarını göreceğim ben de inşallah :) sağol canım çok kararlıyım böyle devam eder inşallahyılmak yok arkadaşımsenin kararlığını gördükçe pes edecek inanıyorum...ablam bir çok çözüm üretmişti kendince kimi yaradı kimi yaramadı.bir de iki tane sen düşün artık.kreş değil ama haftada 3_4 gün aile yaşam merkezinin aktivitelerine götürdü..ebru sanatı, jimnastik bişey daha vardı ama unuttum..özellikle jimnastik onlara çok disiplin kazandırdı..lastik kız gibi oldular kendileri de çok sevdi..sen çalıştığın için öyle aktivitelere vaktin olur mu bilmem... .............................. . Eki Görüntüle 2130283 Eki Görüntüle 2130284 bak şimdiki halleri benim küçük prenseslerim
Hadi gözünaydın canım evdeki hamişlere sen de katılıyorsunKızlar doktorum aradı şimdi, kusura bakmayın o an sizi 32. haftadan aşağı gibi hatırladım o yüzden veremem dedim dedi. 32. haftayı geçince istediğiniz zaman verebiliyorum raporu dedi. Yani rapor alabiliyormuşum. Pazartesi gidip alacağım
Çok güzelmiş canım kapı süsü olarak kullanacaksın ben de masa süsleyeceğim ya onun baş ucuna koyarım diye düşündüm :)Sağol kuzum. 3 e karar verdim. Tlckişiyeözel diye bi instagram sayfası.
Aynı zamanda vereceğiz demekki inşalşah uyum da sağlarlar kısa sürede. Biz geçen yaz ağustosta attık bezi. Sen de bu yaz atarsın. Yaza kadar hazır da olur. Kirletirse temizlemesi yıkaması da rahat olur. İnada bindirdiyse unutur hem yaza kadar canım. Birgün bez bitti dersin boş poşeti gösterir takmazsınSağol arkadaşım inşallah çabuk iyileşir de malum hastayken 2 kat mız mız oluyorlar. Biz de eylülde kreşe vermeyi düşünüyoruz. Hatta şimdiden verecektim ama tuvalet eğitimi konusunda inat ediyor. Bildiği halde lazimliga klozete kesinlikle oturmuyor. Doğumdan önce öğretmek istiyorum . 3 yaşını geçti herşeyin farkında ama inadını kıramadık malesefsiz bezi attınız mı? seydaemrah sanırım sen de oğluna bi ara tuvalet eğitimi veriyordun. Öğrendi mi canım naptınız ? Biz 3 yaşını geçtik ve hala bezliyiz malesef
Evet burda yne sizle konuşmuştuk bir arkadaş söylemişt ağlarken eşimle konuşmaya başlıyorum diye. Gerçekten işr yarası inadı çok kırıldı bize karşı ama dışarda bu kaçmalar vs hamileylen beni çok zorluyor. Artık çıkaramayacağım babası olmadan ona üzülüyorum. Dediğin gibi o 20 dk aklımda sadece biri kucakladı götürdü düşüncesi vardı. Başka birinin kızıma dokunduğu fikri çıkmadı aklımdan. Günümüz malum koşullar haberler mahvoldum inan. Ağla ağla koşarak aradım onu.Çocuk çocukluğunu yapacak doğası gereği ben bunda hiç problem görmüyorum.. çocukları hırçınlaştıran aman elalem ne der stresiyle bizleriz.. üzerine gidildikce daha abartılı hareketler yaparlar çünkü bunu oyun olarak ya da inatlaşma olarak algılarlar.. aslında cocukları kendi haline bırakabilsek görmezden gelsek bi süre sonra ağlamalar, bağırmalar, tekmelemeler kendiliğinden geçiyor. Yani toplum içinde diğer insanlardan bahsediyorum.. çocuk sakinleştikten sonra yaptığının yanlış olduğunu söylemek daha doğru bence çünkü krizdeyken zaten seni anlamıyo ona o an öğüt vermek daha çok kamçılıyo bence.. hiç sıkma canını yaşadığın olay da tek sorun bence cocuğun kaçıp seni korkutması onun dışında ağlamış, vurmuş, kırmış.. onlar hiç problem değil Allah korusun ya bulamasaydın?? Düşüncesi bile felç geçirtiyo insana..
Şimdi çıkarsam geç kaldım demi boga da inat ne yapcez babamızdan yengeç Allah süper oldu, ben rahat ikizlere uyarlar.Canım kızım koç burcu aşırı inatçı dediğimdedik yönetici
Hadi gözünaydın canım evdeki hamişlere sen de katılıyorsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?