- 7 Şubat 2018
- 3.187
- 4.188
- 133
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #38.981
BencedeKalmıştır canım bence zaten o yumruk oraya giriyorsa kafada çok rahat çıkar yanibebeğin kafasını orda ölçmeye gerek yok bence.
Insallah dediğin gibi olur canımeşime dedim çatı mamuayenesine gitmeden önce fanfini yapcaz diye işe yarar bari
Ay hadi o zaman inşallah canım acımaz benimki de, atlatayim şu muayeneyi kendime güvenim gelecek vallaCanım ben 2 buçuk 3 aydır yapmıyorum eşim çoktan kapadı o defteri öyle olduğu halde hiç acımadı
Kızlar oğlumun gelmesine 9 gün kaldı.Halen bir ismi yok
Eşim aytuğ ya da tuğra olabilir dedi
Sizce hangisi daha güzelll
Sizler karar verdiniz mi
Ay hadi o zaman inşallah canım acımaz benimki de, atlatayim şu muayeneyi kendime güvenim gelecek valla
Benim doktorum 27 Nisan dedi sonra bende 30 olmazmi dedim olur tabi dedi hem benim doğum gunum hemde berat kandili :) ve kıZımda bende boğa oluyoruz siz anlasabiliyomusunuz ana kız :)
Tuğra güzel geliyor kulağa
Evet ben de ilk gecede çok zorlandım kendimi kasmaktan, hala acıyor ilk geceki gibi en başta sonra açılıyor yavaş yavaş. O yüzden muayeneden de tırsıyorum ama kendimi salınca acimadigini geçenlerde farkettim ilişkide. Bunda da oyle yapmaya caliscam inşallah rahat olurum canımAy canım kendine güven ben kabus gibi geçirdiğim bir ilk gece vakasından sonra en çok çatıdan korkuyordum meğersem hiçbir şeymiş. Vücudumuz ona göre yaratılmış zaten o çocuklar ordan çıkacak şekilde bir vücudumuz var yoksa nasıl yapardık öyle düşün. Helede biz kadınlar erkeklere göre daha güçlü ve dayanıklıyız bence hep böyle düşünerek rahatla.
Canım bunlar artık gerçek kasılmaymış, haftasonu öyle dediler bana hastanede, ay bu ne biçim yalancı sancıymış 75 e çıktı değer dedim, bu gerçek sancı dedi hemşire, sonra doktor da onayladıYaa baya baya baslamis kasilman ama geçtiğine gore yalanci kasilmaymis. Gecmeseydi zaten dogum baslasinnnnn :).
Canım bizde daha dün netleştirdik tartışa tartışa en sonunda belli oldu iki isim arasında kalmıştık ikisinide koyuyoruz şuanda en son öyle karar verdik. Bence Aytuğ daha hoş geliyor kulağa. Bizde Ediz Barlas koyuyoruz.
Evet ben de ilk gecede çok zorlandım kendimi kasmaktan, hala acıyor ilk geceki gibi en başta sonra açılıyor yavaş yavaş. O yüzden muayeneden de tırsıyorum ama kendimi salınca acimadigini geçenlerde farkettim ilişkide. Bunda da oyle yapmaya caliscam inşallah rahat olurum canım
Canım normal doğumda kesi zorunlu...o kasılmayla bebeğin kuvvetiyle ters bir yerden yırtılma olmaması için kesi yapılıyor...Kolay Doğum için esmalar var mı acaba, okusak hem kafamız rahatlasa.. ahhh benim canım kukumben yırtılmasından, saçma sapan kukuya atılan dikişten falan çok korkuyorum
Ne güzel isminiz netleşmiş.Sağlıkla gelsin inş.Aytuğu söyleyen bendim zaten ama biraz zor söyleniyor.O düşündürüyor beni..ediz ve uras ismini ben de düşünmüştüm bir ara.Ama karar veremedik işte
Merak etme doğduğunda o ismini belirliyor zaten için illaki ısınıyor bir isme kontrole gittiğimde 20 Nisan olsa olmazmi derlsene bakalım belki de olur der şansını dene :)Ben o ara şokları yaşadığım için doktoruma hiçbir şey diyemedim.1 ay önce verdi bana tarihi
Sen ne güzel akıl etmiş söylemişsin.Aslında sata göre oğlumun Doğum tarihi 2mayıs.Kızımda 2 mayıs doğumlu.Ne güzel olurdu 2 mayısta alabilseydi oğlumu.İkisinin Doğum günümü aynı anda çıkarırdım.Nasip işte
Kızımın huyları bana benziyor.Ama anlaşamadığımız konularda az değilll
Tuğra bana da yakın geliyor sma tam olarak istiyormuyum bilmiyorum.Kararsız kaldım çok.Kızımın ismi Rana.Çok içime sinmişti koyarken
Bence de ya. Kucagimizda olursa icimi daha rahat. Eder :/Kucağımızda olsun onu bunu bilmem gözümüzün önünde olunca daha iyi olacak gibi geliyor bana. Dün mesela çok az hareket etti hemen başladım telaşlanmaya bugünde nst de hiç durmadı doktor bile dedi çok hareketli. Sağ kasığımda bir ağrı vardı acaba birşeymi oldu diye kafamda kurdum meğerse omzunu dayamış rahim duvarına o acıtıyormuş insan herşeyde telaş yapıyor. Bir de son günler sabırsızlanıyoruz kavuşalım bence de artık kokularını çekelim içimize. Ondan sonra burda sabahlar olmasın
Ayy korkutmak istemem ama bazilari asiri yirtikli ve dikisli oluyor. Kuzenim normal dogurmus kizini 3,5 kilo. Ben hep sezeryan yapti zannediyordum iki hafta ayaga kalkamadi dikisi coktu kanamasi coktu. Dikisi cok ayagada kalkamiyor denilince sezeryan yapti zannettim hep. Megersem normal dogurmus. Ama bebeginin elleri yuzunde gelmis o yuzden cok zor olmus dogumu. Hatta en son konustugumuzda gazini tutamiyordu :/ suan duzeldi mi o durumu bilmiyorum.Canım bende o kadar kasma kendini hareketler falan var onları yap masaj falan yap sen kendini hazırla rahatla sonra biraz. Öyle kafası devasa olmadığı sürece sanırım çok yırtık olmaz benim kayınvalidem 5 er kilo doğurmuş dikişsiz hemde 5 kilo çocuk kafasını sen düşün. Birde vücudunu esnetmeye çalış pilatesle falan. Öyle çok kötü yırtılacağını düşünmüyorum ben. Hiç duymadım ben çok yırtıldı dikişim çoktu diye normal doğum yapan için diyorum. Hep olumlu düşünelim canım inan korktuğun şeyi hep düşünürsen o seni mutlaka buluyor.
Canim hemen sil gecer. Yikatmaya vermene bile gerek yok. Ben doguma gidene kadar seemicem halilari. Doguma gittigimde gorumcen gelsin bi eve ceki duzen versin halilari da sersin diye dusunuyorum. Zaten cocuk dogunca her seye karisacak bari isimi kolaylastiracak seyler de yapsinKizlarrr aglamak istiyorum. Daha iki hafta once yikamadan gelen beyaz halimin uzerine salgam suyu doktum. Tekrar aradim yikamaciyi. Cikar mi salgam suyu lekesi. Nolur cikar diyin
Dolabim yok derdim yokKizlar biz bebeğe dolap aldik ama o mobilya kokusu 1 haftadir havalandirmama rağmen çıkmıyor eşyalar kaldi ortada rezil gibi siz nasil hallettiniz acaba
Tuğra daha guzel canim.Kızlar oğlumun gelmesine 9 gün kaldı.Halen bir ismi yok
Eşim aytuğ ya da tuğra olabilir dedi
Sizce hangisi daha güzelll
Sizler karar verdiniz mi
Ben ilk geceden sonra 1 ay her iliskide agri cektim ve kanamam oldu. Facia gibiydi benim icin. Ve ben hayatim boyunca bir sefer bile korkmadim ilk iliskiden. Kasmadim da kendimi. Resmen hayal kirikligiydi benim icin. Simdi de dogumdan korkmuyorum insallah ilk iliski gibi beni hayal kirikligina ugratmazEvet ben de ilk gecede çok zorlandım kendimi kasmaktan, hala acıyor ilk geceki gibi en başta sonra açılıyor yavaş yavaş. O yüzden muayeneden de tırsıyorum ama kendimi salınca acimadigini geçenlerde farkettim ilişkide. Bunda da oyle yapmaya caliscam inşallah rahat olurum canım
Benim strateji belli direk kayinvalideme dalmak olacak bu gidişle. Pazar günü karı koca evde kalmak isterse kalır başkaları gelmek zorunda mı. Kafamda havlu çok kapı açtım onlara hala anlayan yok ya toplamda 2 yıl olmadı evleneli. Kendi hayatları uğraşları amaçları arkadaşları olmayınca anne kardeş gezmesi yapıyorlar hep. Bu arada hava ısındı haftaici de eksik olmaz gelmeleri ama rengim değişir artık. En önemlisi eş ile değil muhatap ile konuşmak çünkü gül gibi eşimden soğudum bu konuda tartıştıkça. Yeni evli ve hamile kavramını yasayamadim arkadaşım. Hele bugünlerde direk ağlama modundayim hiç tartışma yapmadan.Son derece haklısın canım, terbiyesizlik bu ,saygısızlık. Benim eşimin ailesi 22 saatlik mesafede burda bir bekar kaynim ise girdi ev tuttu o eşimi her haftasonu arar görüşelim dışarda diye eve gelmeye çekiniyor esimde getirmez yoruluyorum hamileyim diye ama ona bile sinir oluyorum bazen bir haftasonu birlikteyiz çalışıyoruz hafta içi yorgun oluyoruz diye. Bir de en sinir olduğum şey insanı kaale almamaları, o evi çekip çeviren, evin hanımı sensin tabiki seni aramaları müsait misin, razı misin sormaları lazimken kardeşlerini arıyorlar. Sanki sen kimsin orası kardesimizin evi der diye saymiyorlar. Yeni evliyken ben kayinpeder yapmıştı gelin de ne karışır gibisinden bir carladim şimdi hepsi haddini bilir. Hem çalışıyoruz, hem eve emek veriyoruz ogullariyla evlendik diye köle miyiz arada dişini göstermek lazım. Gamsız bu insanlar canım, ama doğum öncesi esinle gerilme hiç moralini bozma tired in dediği gibi strateji yapmak lazim
Benim de yok boşver Allah var gerisi lazım değil zaten.İnşallah canm. Amiiiiin amiiiin. Burda kimsem yok en çok tedirginliim ondan. K.valifrmler eltim doğum yaptı 1 hafta olacak onun basindalar. Hayırlısı bakalım
Çok az (bir çorba kaşığı) sirke eklediğiniz suyla silebilirsiniz, gene odayı havalandırmak şartıyla, üzerinde talaş toz kalmış olabiliyor görünmese de, biraz karbonat da ekleyebilirsiniz. Güle güle kullanın :)Kizlar biz bebeğe dolap aldik ama o mobilya kokusu 1 haftadir havalandirmama rağmen çıkmıyor eşyalar kaldi ortada rezil gibi siz nasil hallettiniz acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?