- 27 Aralık 2015
- 2.277
- 2.445
- 83
- 37
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #40.261
En guzeli sehir disinda gidilebilecek yer olmasida guzel aslinda hava degisikligi olur hem.Kızım var 5 yaşında bayram da memlekete gitmezsek bunalıma girer hala teyze falan acayip düşkün iki taraf aileye de okul iş şu bu derken kimse de gelemez anne kardeşim orada doğsa olmaz mı diyor :))
Ay canim cokmu tembel dusunmusum yaaCanım biz yazın 2 defa gideriz tatile. 1i bayramda diğeri yıllık izinde, 2 şehire birden gidiyoruz biri 12 saat uzakliktaki yazligimiza diğeri de 12 saat uzaklıkta eşimin ailesine. Yani deliler gibi yollardayiz. Şimdiden alistiriyorum kendimi, bi kadın görmüştüm 3 bebeğiyle dünyayı dolaniyordu. Yaparım ben de diyorum
Bebisim anlamı "yeryüzündeki son deli" aslında kolay
Ya inan aklımdan hiç çıkmıyorsun sen bebekte de sıkıntı var demiştin onlara bakılmadı mı canım iyi bir perinatologa gitsen yarın sonradan pişman olmaktansa en azından sorularına cevap bulursunBiizm burasi cok yogun hastane ayrica benim evim uzak iki otobus gidiyorsn ayrica kizim var oyle birakip gitme imkanda yok kizimda benl perisan oluyo esimin iside var surekli gelemez her gun olmaz yani isim zor 2 haftadan once yer yok
Ne cesaret ya illa normal doğuracam diye öldürecekmiş çocuğu bazı şeyleri abartmamak lazımEvet canım tam 44 hafta hamile kaldı inatla doğurmadı. En sonunda sezeryan oldu çocuk içerde şişmişti 2 gün sonra 1 kilo indi çocuğun kilosu.
Gidin kız boşver gezin ne olcak alıstır çocuğu da eglenmenize bakınEn guzeli sehir disinda gidilebilecek yer olmasida guzel aslinda hava degisikligi olur hem.
Ay canim cokmu tembel dusunmusum yaa
Ayni semttekikere gitmemeye calisiyorum kendimden suphe ettim simdi
Ama benim esimdede is yok zaten tencere yuvarlanmis kapagini bulmus
Oda hemen dedi bayramlasmaya gitmeyiz diye
Ya canım vardır bir bildikleri. Senin nst iyi çıkıyot kesin ondan yolluyorlar bence. Nst yüksek sancı çıksa bırakmazlar yani bırakmamalılar. İyi bir doktora denk gelirsin inşallahBen deli olacam. ogleden sonra doktor gelmedi bekledim asistan haftaya gel dedi yatis olacak ama gun vermedi diyorumki polikinlikde randevu yer yok diyorum hani insan der ac gel ameliyat olcan su gun felan yok. ben yer bulursam gidecem yatis yapilacak once yer yok kacdir randevuler bakiyorum yok yani agrim var diyorum cok agrim var gezemiyorum. Normal diyo nasil olacak cok dertlim kizlar. O kadar randevude yer yok deme rahmen asistana gitti baska hastalar bakti bu nedir simdi
Canım o sancılara bakma. Yüksek olan kısımların dağ gibi olması gerekiyor. Yani seninki anlık yükselip düşmüş ya. Doğum sancısında biraz yüksek seyredip öyle düşüyor. Anlatabildim mi hani iğne gibi değil de parmak ucu gibi oval olacak ve uzun sürecekYa kızlar benim nstde sancı görüldü ya ee beni eve gönderdi 25inede gün verdi daha doğum olmaz demi
Ay çok sağolYa canım vardır bir bildikleri. Senin nst iyi çıkıyot kesin ondan yolluyorlar bence. Nst yüksek sancı çıksa bırakmazlar yani bırakmamalılar. İyi bir doktora denk gelirsin inşallah
Canım o sancılara bakma. Yüksek olan kısımların dağ gibi olması gerekiyor. Yani seninki anlık yükselip düşmüş ya. Doğum sancısında biraz yüksek seyredip öyle düşüyor. Anlatabildim mi hani iğne gibi değil de parmak ucu gibi oval olacak ve uzun sürecek
Dogru diyosun disarida daha sakin olur belkiGidin kız boşver gezin ne olcak alıstır çocuğu da eglenmenize bakın
Ne demek canım. Bu mesela doğum nst si canım. Böyle olması gerekiyormuş. Sen sıkma canını, onlr sancı görse hemen alır sezeryana zaten. Malum zorunlu ya bizimki. 39 a kadar sancı çıkmasa da sonra kendi sancısıyla suyuyla doğsa ne iyi olur değil mi ya. En azından kendi istediği vakit doğdu deriz.Ay çok sağoltoist yaa çok açıklayıcı oldun vallahi aile hekimindeki hemşireye sordum nst okumayı bilmiyormuş bide gebe takibi yapıyor yahu çok sağol içimi rahatlattın
Oda zordur tabi .peri masali ailelerle başka şehirlerde olmak o kadar zor ki inan ben bazen yılda kaç kere valiz hazırlıyorum sayamıyorum Allahtan ikimiz aynı şehirliyiz yoksa yanmıştık :)) ilk kızımda da öyleydik 2 aylık değildi 10 saatlik yol yaptık mecburen
Fonetik bende su fazlalı var oturduğum semtte bazı yollar kötü Dr sordum engel değil kullanabilirsin dedi hemen hemen hergün çıkıyorum çocuğu okuldan almaya falan sadece uzun yolculuğa izin vermedi ama senin haftan daha ilerde yine de dikkatli olmakta fayda var Allah kaza bela vermesin
Hemşire bir arkadaşında tek başına nstye bakarsak evet sancın var ama dr ultrasonla birlikte değerlendirirken rahim uzunluğuna suyuna bebeğin durumuna göre değerlendirmiştir riske atmaz yani dediNe demek canım. Bu mesela doğum nst si canım. Böyle olması gerekiyormuş. Sen sıkma canını, onlr sancı görse hemen alır sezeryana zaten. Malum zorunlu ya bizimki. 39 a kadar sancı çıkmasa da sonra kendi sancısıyla suyuyla doğsa ne iyi olur değil mi ya. En azından kendi istediği vakit doğdu deriz.
Aynen bizde tecrubeledik .Kızlar ben de fikrimi belirteyim. İlk bebişi olanlar bu yıl gezdiniz gezdiniz. Sonraki 2 yıl daha zor olacak. Bizim burnumuzdam geldi. İlk yılımızda 40 günlükken mevlüt çıkışı, 3 saatlik yere gittik 3 gün kaldık. Ne güzeldi hep uyudu sadece gazı tutunca zor oldu. O yıl köye gittik armutluya gittik sürekli gezdik emzir gazını çıkar arabasında uyurdu zaten. Ama sonraki iki sene aman allahım diyorum
Yani iste unutmuyoruz keske unutsakperi masali o daha başına gelecekleri bilmiyor şimdi iyi günleri bu günler. çok pis laf sokarım sadece zamanını bekliyorum intikamım aci olacak
Doğrudur canım bebeğin baş gelişli mi. Kısı süreli ya belki kanala girmeye çalışıyordur. Sanırım kanaldayken aralıklı sancı çıkıyorHemşire bir arkadaşında tek başına nstye bakarsak evet sancın var ama dr ultrasonla birlikte değerlendirirken rahim uzunluğuna suyuna bebeğin durumuna göre değerlendirmiştir riske atmaz yani dedi
Hahaha valla biz de yine gidicez yazın hiç akıllanmadıkAynen bizde tecrubeledik .
Ah ne zordu ozaman esimde ilgisizdi.
Allahim ne zordu.
Ishali kusmasi .
Ama akillandimmi hayir yine param olsa yine giderim
Yani iste unutmuyoruz keske unutsak
Canim bende takipteyim seni bilgim yok hicYa kızlar benim nstde sancı görüldü ya ee beni eve gönderdi 25inede gün verdi daha doğum olmaz demi
Ariel bebek deterjanını aldım çok iyi yıkıyor ve kokusuz ben memnunumBebeklerin için hangi deterjanı aldınız arkadaşlar ?
En pişirdim canım 4 5 defa sıkıntı olmadı güzeldiKizlar bimden dondurulmus balik alip pisirdiniz mi hic? Esim aksama balik istedi. Balikci da uzak biraz hic gidesim yok oraya kadar daha hastane randevum da var. Bimden aliyim diyorum ya daha once de hic yapmadim. Nasil olur acaba?
Ben de kendimde o sogukkanliligi goruyorum ama dogum baslayinca ne olur bilmemBelki de haklisin ama benim esim kullanamiyor bir kazadan sonra fobisi var. Hastaneye giderken falan mecbur ben kullaniyorm da yanimda oluyordu. Keyfi cikmadm on gundur bugune kadar. Bir arkadasimin suyu gelmis esi evde yok ilk cocugu okulda atlamis arabaya esini aramis yoldayim seni almaya geliyorm dogurcam diye. Esinin is yeri hastane uzerinde, cocugu okuldan anasina birakmis, yolda esini almis hastaneye gitmisler doguma girmis kadin. Cesarete ,soguk kanliliga bak. Ama insan mecbur kalinca oluyor. 18. Haftada plesantadan dolayi aksam kanamam oldu benim basladm aglamaya hastaneye gitcez araba var surecek adam yok apartmani dolasti esim komsularin beyleri yok mac izlemede disarda herkes. Kendimi topladm dortluleri yaktm tek elim kornada cala cala hastaneye gittim mactan trafik pert. Insan mecbur kalinca cesaret geliyor. Gene de Allah o durumda birakmasin
Kadası aşağıdaymış canımDoğrudur canım bebeğin baş gelişli mi. Kısı süreli ya belki kanala girmeye çalışıyordur. Sanırım kanaldayken aralıklı sancı çıkıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?