- 3 Aralık 2014
- 916
- 1.294
- 83
- 31
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #40.321
Bu arada kızlar telefondaki gebelik uygulamasında forumda takılırken bir arkadaşla yazıştım bikaç hafta önce benim hastanede benim doktoruma sezaryen olmuş...Doktor 3900gr demiş bebek 3290gr doğmuş yaa inanabiliyor musunuz farka bakın devlet hastanesi de değil ultrasonu aynı zamanda renkli 4 boyutlu gösteriyor...şeker var...e bebek önden gidiyor illa diyet yürüyüş diye bu kadın ne zamandır yedi bitirdi beni...ben napıcam böyle az büyüdüyse iyi beslenmediyeAl işte önden gidiyor önden gidiyor al sana
Evet bi kere devlet hastanesine gitmiştim detaylı ultrasona da başka yere gitmiştim...geri dendigine bile inanmamalı belki de canım baksana bu kadar fark olabilir mi...acaba kafanın büyük küçük olması mı etkiliyor bunların verdiği ortalama ağırlığı...ilk izne ayrıldığımda 500gr almış gibiydim o da gitmiş geri mide yanmasından ne yesem bin pişman oluyorum hele akşamları yemeğu 6-7 de yiyip sonra midemi tamamen boş bırakmalıyım son haftalar alınır kilo diyorlar bizde tam tersi oldu kusmalarım geçince hızlı bi 4-5 kilo aldım sonra da gram gram...randevuyu da vaktinde almadım valla 20 gün sonra demisti anca 25-26 güne buldum napayım...nasılsa acil bir durumumuz da yok çok şükür...hastaneden doktordan memnunmuş öyle yazmış o arkadaş 2 hafta falan olmuş doğum yapalı...düşünsene mesela 3500gr diyor 2890 gr falan...çok fazla fark yani inanamadım...oğlumda bişey anlamamışım ben 1 doğurana kadar 99 doğurcam galibaCanım 610 gr gerçekten fazla ama sen başka dr ada gittin diye hatırlıyorum. Hem ileri haftan biraz gerilemiş uyumlu olmuştu sanki. Üzme kendini darlanma boşuna. Çünkü bebeklerimiz yediklerimizden daha çok depo vitaminlerimizden besleniyor. Tahlillerinde degerlerin iyi ise ne guzel. Bizde şeker yüzünden dengeli vitamin ve protein ağırlıklı beslendik. Peki ben ne yapayım bebiş hep geri hep geri. Pazartesi zeynep kamil diyabetik gebe takibe gittim 3 kere ölçüm aldı.. hep küçük çıkıyor diye. En son 10 gün geri cıktı. Onu baz aldı 1900 gr li bisi dedi. Hala 2 kg olamadık gitti. Sağlık olsunda büyüturuz. Hem herşeyden yeyip içip 2.5 kg altı doğuran var. Uzme kendink bu uzuntu daha cok bebegi etkiler.
Şahinde ortak deniz yok ama adinde var canım. Geçen yaz gitmiştik. Ortak havuz ortak deniz var adindeAdine bizde baktık cnm ama cok ayrı gayrı diye istemedik ortak deniz filan yok bide şahine karar verdik bakalım
Maalesef bir eğitim ve araştırma hastanesi mağduru da benim gun vermiyor ve normal doğum başlasın bakalım diyorlar orali değiller,ilki Sezeryan ama diyorum iriyse normal doğum başlamaai risk ama takan yok beni onlar yuzundyü istemeyerek özel hastanede bilmediğim bir yerde Sezeryan olacağım ne diyelim bilmiyorum devletin politikası tamam da zorunlu Sezeryan olacak at gözlüklü insanlar işteDoktor mevbur degisiyo ayni doktor farkli bolum bakiyo arastirma hastanesinde ayni doktor muhane olmak mumkun degil. Haftaya gel dediler bina zor yer buldum. Doktorlar infertite tup bebek sezeryan sonrasi normal dogum sezeryan sonrasi degerlendirmr felanda filan derken 2 hafta buluyo ama benim haftada bir gelmem gerekiyo
Komşum da riskli gebeydi Ankara da ufak yer değil yani hiç senin yaşadığın sorunları yaşamadı zaten o servise bakan Dr sayısı belli hepsini tanıyordu artık Allah kolaylık versinZaten onun icin bu hastaneye mevbur kaldim sorun oldugu icin basi 41 hafta 2 gun cikiyor oysa 37 hafta 2 gunlugum. Gecen hafta riskliydim yatirildim bu zaten bakmadi yatmam kalkmam bir oldu. Hani o kadar dosyami gosterim dedim bakmadi hatta yattimi soyledim bosuna mi yattim dedim ama yokya sastim kaldimben bu gun
Arkadaşım 35 haftada doğum yaptı hiç bu kadar önlem almadılar senin Dr son ana kadar dursun istiyor demek kiBir tane progestan yapti.. iki tane ciger ignesi vurdulsr birer gun arayla.. bir de serum yedim
Canim benim ilk dogum sezeryanda o yuzden buda sezeryan olcak bebisimde ters zaten..ay banada denk gelse 6. Polikilinik ama aksam gidiyrm denk gelir mi bilmem..sende haftaya 6. Poliklinikte kim varsa ona al sirayiCabum geri gonderdiyse korkma bir sey olmaz. Keske ben gorsen artik soyle sancilari. En ufak bir tik yok benim ciZgide
Ayni fikirdeyim :)
Neden sezeryan oluyorsun canim zorunlu bir durum mu? Bence gec degil. Bu arada haberin var mi bilmiyorum ama 6. Poliklinikte renkli ultrason var haberin olsun. Gunduz eda hanim 6. Poliklinikteydi ilk defa renkli bakıldı. Ama bebegim yuzunu dönmedi
Ben de yaptim valla cok da guzel oldu. Cok pratik oldu artik ben alip yaparim
Bir tane progestan yapti.. iki tane ciger ignesi vurdulsr birer gun arayla.. bir de serum yedim
canim ciger gelistirici igne olduysan cocuk pek hareket etmiyo benim sanirim 2 gun etmedi uzulmustum cok ve ates basmisti cok kotu yan etkileri var ama napalim katlanicaz kuzular icin...Bana da gereksiz geldi ama doktor sancin var hemen iğne yazıyorum deyince eli kolu baglaniyor insanın.. bugun utibariyle 36.hafta oldum bile,cok erken degil ki
Bebek 2hafta önden gidiyor, kafa capi büyük diye. Onun dışındaki degerlerin hepsi haftasına uygun. Kucuk değil yani.
Bir de yerinde hiç durmayan kıpır kıpır olan beni uykudan uyandıran oglum cok sakin, tek tük duyuyorum hareketlerini,offf
Annemi de aldim gittim geldim valla bu son olur belki kasik bel sancilarim basladi but haftaya dogururum gibi geliyor Allah bilir tabi de bir daha cikmam heralde yarin kontrolum var bakalim ne dicek doktor.
Ya kızlar benim nstde sancı görüldü ya ee beni eve gönderdi 25inede gün verdi daha doğum olmaz demi
canim ciger gelistirici igne olduysan cocuk pek hareket etmiyo benim sanirim 2 gun etmedi uzulmustum cok ve ates basmisti cok kotu yan etkileri var ama napalim katlanicaz kuzular icin...
Ben de müdehale etmelerine çok şaşırdım canım, doktorum geçen hafta yani daha 35ken bana şimdi bile dogsa artik birşey olmaz bundan sonra rahatız demişti. Yani başıma seninki gibi bisey gelse müdehale etmeyecek. Ayrıca geçenlerde arkadaşım 35 haftalık doğum yaptı hiç bi sorun olmadı çok şükür, hayırlısı olsun ama insanı deli ediyor bu doktorlar yaTeşekkür ederim bilgi için.. içim içimi yiyordu dünden beri. Dışardan müdahale edilmesine içim hiç sinmiyorbu haftada doğsa bile kendini kurtardı bebis diye düşünüyordum ama pasa pasa yedim iğneleri
Bence sancin cok deil ki dun bende nst ye baglandim en fazla ÷40 sanci cikti doktor gayet iyi nst dedi haftaya gitcem tekrarEki Görüntüle 2136273
Kizlar ben iki hafta once hastaneye giderken arabayi çarptım. O korku bana yetti,simdi elimi
bile surmuyorum. Bence siz de taksi/otobüs tercih edin. Riske atmayin kendinizi lutfen
Beni de sancin var diye igneye seruma bogdukar. Akabinde tekrar nst y soktuklar, sancilar normale döndüğünde eve gonderdiler. Ertesi gun gelmem şartıyla.. benim ilk nst neticem de ekteki gibiydi (sancin var dediklerinde) bence anormal bir görüntü de yok
Kafamda sorularEğer nilts emsalus sa o zaman zenderu kimdi..yok zenderu nilts ise emsalus onun halasımiydi , yok be ne halası kardeşimiydi.acaba teyzesi miydi ki. Emsalus nilts in teyzesi olursa zenderu kimin nesi oluyordu..Beyazkediiiiii diye biri daha vardı oda kuzenlerimi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?